- 31 Aralık 2008
- 1.425
- 2
aysen_34 kullanıcısından alıntı
baklavalık yufkadan börek tarifi soran arkadaşlar
yufkanın arkasında tarifi var zaten
bende anlatayım isterseniz tabi..
tereyağı ve sanayağı karıştırıp eritiyoruz..
yağın içine süt yumurta kırıyoruz..bir yaprağı alıyoruz bu sosdan sürüyoruz heryerine
diğer yufkayı üstüne koyuyoruz sosdan yine sürüyoruz sonra ister peynirli kıymalı patatesli (ama en güzel peynirli oluyo :))
sonra rulo yapıp istenilen büyüklükte kesiyoruz.isterseniz kesmeyip pastanedekler gibi (kol böreği )
piştikden sonra dilimleyebilirisiniz.tabi sütene yumurata sarısı ve çörek tou :)
enfes oluyo özellikle ılık
bu tarif gerçekten çok güzel oldu,bayıldık eşimle
denemek için yaptıklarıma sadece yağlı su yapıyordum,çok çıtır oluyordu,bu kez çok güzel oldu
içi yumuşak dışı çıtır :81:
mikrofiber bezleri çok güzel,toz alırken güzelce sıkıyorum bi daha kurulumaya gerek kalmıyor
durularken bezi tozları da tutmuyor,çok kullanışlı yani
baklavalık yufkadan börek tarifi soran arkadaşlar
yufkanın arkasında tarifi var zaten
bende anlatayım isterseniz tabi..
tereyağı ve sanayağı karıştırıp eritiyoruz..
yağın içine süt yumurta kırıyoruz..bir yaprağı alıyoruz bu sosdan sürüyoruz heryerine
diğer yufkayı üstüne koyuyoruz sosdan yine sürüyoruz sonra ister peynirli kıymalı patatesli (ama en güzel peynirli oluyo :))
sonra rulo yapıp istenilen büyüklükte kesiyoruz.isterseniz kesmeyip pastanedekler gibi (kol böreği )
piştikden sonra dilimleyebilirisiniz.tabi sütene yumurata sarısı ve çörek tou :)
enfes oluyo özellikle ılık
bu tarif gerçekten çok güzel oldu,bayıldık eşimle
denemek için yaptıklarıma sadece yağlı su yapıyordum,çok çıtır oluyordu,bu kez çok güzel oldu
içi yumuşak dışı çıtır :81:
mikrofiber bezleri çok güzel,toz alırken güzelce sıkıyorum bi daha kurulumaya gerek kalmıyor
durularken bezi tozları da tutmuyor,çok kullanışlı yani