- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.422
Õzel okullarda velilerin canı sıkılmasın( neden benim çocuğumuda seçmediniz) diye öğretmenler hemen hemen tüm öğrencileri aday gösteriyorlar bu sınava....Sizin öğretmen ya önüne geleni yazmış
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Õzel okullarda velilerin canı sıkılmasın( neden benim çocuğumuda seçmediniz) diye öğretmenler hemen hemen tüm öğrencileri aday gösteriyorlar bu sınava....Sizin öğretmen ya önüne geleni yazmış
Bizim ozel okul degil bizim siniftada bayagi form dolduran var. Bu sene cikmis galiba isteyen katilabiliyor sinir yok yani ogretmen secmiyorÕzel okullarda velilerin canı sıkılmasın( neden benim çocuğumuda seçmediniz) diye öğretmenler hemen hemen tüm öğrencileri aday gösteriyorlar bu sınava....
İsteyen katılamıyor, hatta fazla öğrenci seçen öğretmene ceza var bu yıl...bizzat RAM ile görüştüm.Bizim ozel okul degil bizim siniftada bayagi form dolduran var. Bu sene cikmis galiba isteyen katilabiliyor sinir yok yani ogretmen secmiyor
Bilemiyorum katilmak isteyen mesaj atsin drmis ogretmen bende atmistim bir kac kisi daha atmis boyleİsteyen katılamıyor, hatta fazla öğrenci seçen öğretmene ceza var bu yıl...bizzat RAM ile görüştüm.
Yok canım devlet okuluBir sınıfta 15 õğrencinin üstün zekalı olmasına ihtimal yoktur.... çocuğunuz muhtemelen õzel okulda....
Ben ramın yaptığı sunuma katıldım böyle bir sey söylenmedi hatta tam tersini söylediler.Özel yetenekli pek cok çocuğu öğretmenler farkedemiyor ,bize gönderdikleri çocukların çoğunluğu parlak zeka çıkıyor.Özel yetenekli çocukların riske atılmaması icin istediğiniz kadar çocuğun basvurusunu yapabilirsiniz dediler.Ve bence haklilarda tecrubesiz bir öğretmen ayirt edemeyebilir bu tarz cocukları.Ben mesela bu sene iki öğrencim icin basvurdum biri müzik digeri genel zihinsel yetenek alanindan bunun sebebi ise tecrubeli olmam.Yillar once olsaydi bu kadar ayirt edici davranamayabilirdim ornegin ve pek cogunu kaydedebilirdim sirf riske atmamak icin.Ceza olmaz yani ,olamaz.Bir bu kaldiydi zaten ogretmenin ceza ile anilmadigi konu onuda sizin görüştüğünüz ram yapmis sagolsunlar.Butun gelismis ulkelerde cocuklar daha anasinifindayken testlere alinip ayristiriliyor bizde de aman fazla yazmis ceza verelim laflari ortaya çıkıyor.Ogretmen iyi niyetle basvurmus benim goremedigim bir yetenegi varsa tespit edilsin ve bir miktarda olsa bunun egimini alsin niyetiyle buna ceza vermek ulkenin bir numarali ayibi olur sanirim.Bunlari yazdim sakin alinmayin lafim size degil size bu bilgiyi veren ramdaki meslektaslarima.Sevgilerİsteyen katılamıyor, hatta fazla öğrenci seçen öğretmene ceza var bu yıl...bizzat RAM ile görüştüm.
Benim oglum ozel okulda onu ve birkac arkadasini sokmuslardi sinava gercekten zeki cocuklar ama hicbiri gecemedi.15 kışı gerçekten çok fazla özelde bile böyle olmuyor emin olunBir sınıfta 15 õğrencinin üstün zekalı olmasına ihtimal yoktur.... çocuğunuz muhtemelen õzel okulda....
Bu yıl bedava sayı ondan yüksek geçen yıl 50 TL imiş malum farkın sebebiÕzel okullarda velilerin canı sıkılmasın( neden benim çocuğumuda seçmediniz) diye öğretmenler hemen hemen tüm öğrencileri aday gösteriyorlar bu sınava....
hocam üstün zekalı bir çocuğu öğretmen fark ediyor zaten.her iki oğlum içinde anaokulunda da ilkokulda da bilsem öncesi okula çağrılıp çocuklarınız üstün zekalı çok farklılar denildi.hatta küçük oğlum içn öğretmeni 14 yıllık öğretmenim bu kadar zeki öğrenci görmedim demiştiBilim ve sanat merkezine öğrenci alımı için yapılan bir sınav bu. Ancak bu sınava bir sınıftan 15 kişi nasıl seçebilmiş öğretmen şok oldum. Ben de sınıf öğretmeniyim ve daha BİLSEM’e gönderecek öğrenci nasip olmadı, öğretmenlikte 12. yılım. Sizin öğretmen ya önüne geleni yazmış ya da çocuğunuzun sınıfında muhteşem yetenekler var.
Maalesef her öğretmen farketmiyor emin olabilirsiniz .hocam üstün zekalı bir çocuğu öğretmen fark ediyor zaten.her iki oğlum içinde anaokulunda da ilkokulda da bilsem öncesi okula çağrılıp çocuklarınız üstün zekalı çok farklılar denildi.hatta küçük oğlum içn öğretmeni 14 yıllık öğretmenim bu kadar zeki öğrenci görmedim demişti
Ne güzel öğretmeni fark edip, sizi yönlendirmiş. Maşallah çocuklarınıza.hocam üstün zekalı bir çocuğu öğretmen fark ediyor zaten.her iki oğlum içinde anaokulunda da ilkokulda da bilsem öncesi okula çağrılıp çocuklarınız üstün zekalı çok farklılar denildi.hatta küçük oğlum içn öğretmeni 14 yıllık öğretmenim bu kadar zeki öğrenci görmedim demişti
aslında çalışkan çocukla karıştırılıyor.üstün zekalı bazı çocuklar özel öğrenme güçlükleri çekiyorlar(disleksi gibi) ya da dikkat eksikliğinden akademik başarı düşük olabiliyor öyle olunca da fark edilmiyorlar.bazen de parlak zekalı çocuklarla üstün zekalı çocuklarla karıştırıyorlar.üstün zekalı çocuğu demek testlerde full yapan çocuk demek sanan öğretmenler farkedemiyorlar.Maalesef her öğretmen farketmiyor emin olabilirsiniz .
yok böyle bir şey hocam.istediği kadar hatta tüm sınıfı bile aday gösterebilir öğretmen.hatta tüm öğrencileri tanılama peşinde gelecek yıllarda MEB.çünkü öğretmenlerinin gözünden kaçan öğrenci çok olduğundan bu yıl herkes girebilsin diye ücret bile kaldırıldı.öğrenci aday gösterdin diye öğretmene ceza!daha neler bunun için ceza almamıştık onu da alırız.Bende rehber öğretmenim bize bu konuda sürekli bilgi veriyorlar.Sizin Ram sanırım sayıyı az tutmak peşindeİsteyen katılamıyor, hatta fazla öğrenci seçen öğretmene ceza var bu yıl...bizzat RAM ile görüştüm.