BilseM

Õzel okullarda velilerin canı sıkılmasın( neden benim çocuğumuda seçmediniz) diye öğretmenler hemen hemen tüm öğrencileri aday gösteriyorlar bu sınava....
Bizim ozel okul degil bizim siniftada bayagi form dolduran var. Bu sene cikmis galiba isteyen katilabiliyor sinir yok yani ogretmen secmiyor

Bizim ozel okul degil bizim siniftada bayagi form dolduran var. Bu sene cikmis galiba isteyen katilabiliyor sinir yok yani ogretmen secmiyor
İsteyen katılamıyor, hatta fazla öğrenci seçen öğretmene ceza var bu yıl...bizzat RAM ile görüştüm.

Çocuklarınızı lütfen bukadar kasmayın.
Berbat bir eğitim sistemine kurban etmeyin onları.
Karakteri sağlam özgüvenli çocuklar yetiştirin sadece.
Onlar zaten iyi yerlere gelecekler ozaman.

Bir sınıfta 15 õğrencinin üstün zekalı olmasına ihtimal yoktur.... çocuğunuz muhtemelen õzel okulda....
Yok canım devlet okulu
Ayrıca ögretmenimiz işini bilen bir bayan neden 15 kişi sectiki acabao_Oişini bilen derken kızım ilk okulu bitirince ögretmenimizde emekli olacak tecrübeli bir bayan güya

İsteyen katılamıyor, hatta fazla öğrenci seçen öğretmene ceza var bu yıl...bizzat RAM ile görüştüm.
Ben ramın yaptığı sunuma katıldım böyle bir sey söylenmedi hatta tam tersini söylediler.Özel yetenekli pek cok çocuğu öğretmenler farkedemiyor ,bize gönderdikleri çocukların çoğunluğu parlak zeka çıkıyor.Özel yetenekli çocukların riske atılmaması icin istediğiniz kadar çocuğun basvurusunu yapabilirsiniz dediler.Ve bence haklilarda tecrubesiz bir öğretmen ayirt edemeyebilir bu tarz cocukları.Ben mesela bu sene iki öğrencim icin basvurdum biri müzik digeri genel zihinsel yetenek alanindan bunun sebebi ise tecrubeli olmam.Yillar once olsaydi bu kadar ayirt edici davranamayabilirdim ornegin ve pek cogunu kaydedebilirdim sirf riske atmamak icin.Ceza olmaz yani ,olamaz.Bir bu kaldiydi zaten ogretmenin ceza ile anilmadigi konu onuda sizin görüştüğünüz ram yapmis sagolsunlar.Butun gelismis ulkelerde cocuklar daha anasinifindayken testlere alinip ayristiriliyor bizde de aman fazla yazmis ceza verelim laflari ortaya çıkıyor.Ogretmen iyi niyetle basvurmus benim goremedigim bir yetenegi varsa tespit edilsin ve bir miktarda olsa bunun egimini alsin niyetiyle buna ceza vermek ulkenin bir numarali ayibi olur sanirim.Bunlari yazdim sakin alinmayin lafim size degil size bu bilgiyi veren ramdaki meslektaslarima.Sevgiler

Bir sınıfta 15 õğrencinin üstün zekalı olmasına ihtimal yoktur.... çocuğunuz muhtemelen õzel okulda....
Benim oglum ozel okulda onu ve birkac arkadasini sokmuslardi sinava gercekten zeki cocuklar ama hicbiri gecemedi.15 kışı gerçekten çok fazla özelde bile böyle olmuyor emin olun

iki oğlum bilsemli değil sınıflarında 15 kişinin yerleşmesi tüm okulunda tüm 1.2.ve 3.sınıfların hepsinden 3 kişi yerleşti geçen yıl.büyük kalabalık bir okulda.diyarbakır gibi büyük bir şehirde 6000 öğrenci aday gösterilip sadece 65(tüm il ilçelerdeki tüm 1.2.ve 3.sınıflardan 65 kişi)
yerleşti.bu da %1 lik en fazla %2 lik dilim üstün zekalıdır.oğullarım tek örnek soru görmeden hatta demo uygulamasından bile habersiz oyun oynayacağız diye gidip iki aşamayı da geçtiler hiç sınav demedim hiç hazırlıkla kaygı yaratmadım oyun oynayın eğlenin dedim saedece.şimdi bilsemliler.

Bilim ve sanat merkezine öğrenci alımı için yapılan bir sınav bu. Ancak bu sınava bir sınıftan 15 kişi nasıl seçebilmiş öğretmen şok oldum. Ben de sınıf öğretmeniyim ve daha BİLSEM’e gönderecek öğrenci nasip olmadı, öğretmenlikte 12. yılım. Sizin öğretmen ya önüne geleni yazmış ya da çocuğunuzun sınıfında muhteşem yetenekler var.
hocam üstün zekalı bir çocuğu öğretmen fark ediyor zaten.her iki oğlum içinde anaokulunda da ilkokulda da bilsem öncesi okula çağrılıp çocuklarınız üstün zekalı çok farklılar denildi.hatta küçük oğlum içn öğretmeni 14 yıllık öğretmenim bu kadar zeki öğrenci görmedim demişti

hocam üstün zekalı bir çocuğu öğretmen fark ediyor zaten.her iki oğlum içinde anaokulunda da ilkokulda da bilsem öncesi okula çağrılıp çocuklarınız üstün zekalı çok farklılar denildi.hatta küçük oğlum içn öğretmeni 14 yıllık öğretmenim bu kadar zeki öğrenci görmedim demişti
Maalesef her öğretmen farketmiyor emin olabilirsiniz .

Ne güzel öğretmeni fark edip, sizi yönlendirmiş. Maşallah çocuklarınıza.

Maalesef her öğretmen farketmiyor emin olabilirsiniz .
aslında çalışkan çocukla karıştırılıyor.üstün zekalı bazı çocuklar özel öğrenme güçlükleri çekiyorlar(disleksi gibi) ya da dikkat eksikliğinden akademik başarı düşük olabiliyor öyle olunca da fark edilmiyorlar.bazen de parlak zekalı çocuklarla üstün zekalı çocuklarla karıştırıyorlar.üstün zekalı çocuğu demek testlerde full yapan çocuk demek sanan öğretmenler farkedemiyorlar.

yok böyle bir şey hocam.istediği kadar hatta tüm sınıfı bile aday gösterebilir öğretmen.hatta tüm öğrencileri tanılama peşinde gelecek yıllarda MEB.çünkü öğretmenlerinin gözünden kaçan öğrenci çok olduğundan bu yıl herkes girebilsin diye ücret bile kaldırıldı.öğrenci aday gösterdin diye öğretmene ceza!daha neler bunun için ceza almamıştık onu da alırız.Bende rehber öğretmenim bize bu konuda sürekli bilgi veriyorlar.Sizin Ram sanırım sayıyı az tutmak peşinde

Merhaba benim de kızım geçen yıl resimden girdi. ilk aşamada tabletle sınav yapıyolar tüm öğrenciler giriyomuş o sınava. sonra bireysel sınava giriyolar. ben geçen yıl kitap almadım çünkü sınav tabletten oldu soru tarzları değişmiş hep. bilsemonline.com diye bi site var ordan çalıştırdım. sorular hemen hemen aynıymış. okula girdi bu yıl başka alandan tekrar girecek . sana tavsiyem kitaptan çalıştırma oyun gibi göster heyecanını almış olursun. bu yıl da ilk sınavı güzel geçmiş çok umutluyuz. bi bak derim canım.

Sinifta çok çocuğun sinava girecek olması neden yadirganmiş anlamadim.Neticede kazanma kapasitesi olan çocuk kazanacak yine.Çok çocuğun girecek olmasi bunu değiştirmeyecek.

30-40 hatta daha yüksek mevcutlu siniflarda öğretmenlerin böyle çocuklari farkedememe ihtimali çok yüksek.Anne babalar bile bazen farkedemiyor...Çalişkan olmakla da çok alakali değil,sinifta normal düzeyde olan çocuklar da kazanabiliyor.Dolayisiyla ayırt etmek güç.

Öğretmenlerin çok sayıda öğrenci sınava koyması çok güzel birşey bizzat öğretmenimiz ile konusmistim bazisini deneme k istiyorum demişti
.bence çok da iyi

İnşallah çok çocuk kayıt yapıldı diye bir öğretmen ceza almamıştır çok komik bir durum çıkar ortaya çünkü ://

X