İlköğretim Yorum ve Soruları Bilsem sinavi

cemre18

Herşey çocuklarım için
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
874
15
Bilsem sınavını kazanıp resim müzik yetenek sınavına girecek çocuklarınız var mı. Geçen yıllarda hangi sorular çıktı merak ediyorum.deneyimlerinizi anlatır mısınız. Önerilerinizi bekliyorum.

Ben de bunu merak ediyordum belki burda bu konuda birşeyler vardır umuduyla bakmaya gelmistim sizin konunuzi gördüm.Kimse bişey yazmamış.Sizin çocuğunuz hangi yetenek alanindan bireysel degerlendirmeye hak kazandı. Benim oğlum resim alanından hak kazandı ve araştırıyorum ne ile karsilaşacak degerlendirmede diye pek cevap bulamadım.

Ben de bunu merak ediyordum belki burda bu konuda birşeyler vardır umuduyla bakmaya gelmistim sizin konunuzi gördüm.Kimse bişey yazmamış.Sizin çocuğunuz hangi yetenek alanindan bireysel degerlendirmeye hak kazandı. Benim oğlum resim alanından hak kazandı ve araştırıyorum ne ile karsilaşacak degerlendirmede diye pek cevap bulamadım.
Benim kızım resim ve müzikten girecek tarihler de belli olmadi

Benim kızım resim ve müzikten girecek tarihler de belli olmadi
Bundan emin degilim ama bugün belli olacak tarihler diye duydum inşallah dogrudur.Cocuklarimiza basarilar.Benim oglum resimde yetenekli ama iste sınavda nasil olur ne ile karsilasacaklar konusinda biraz bilgim olsa sanki daha bir rahatlayacagim ben.Sizin de kisiniza maasallah her iki alanda da yetenekliymis insallah kolayca atlatirlar yavrular

Kızım resim yetenekten girdi, bir de genel yeteneğe girecek.

Resim sınavı 90 dk sürüyor. 40 dk bir hikaye okunuyor ve yarım bırakılıyor. Hikayenin devamını çocuklar hayal edip resmediyorlar. 10 dk ara veriliyor ancak çocukların bina dışına çıkması yasak, aileler de içeri alınmıyor. 40 dk öğretmen bazı kelimeler söylüyor (örn: ağaç, deniz, çocuk, ayakkabı) bu kelimelerin yer aldığı bir resim yapıyorlar. Tabi bu 1. sınıfların sınavı. Üst sınıflarda hikaye okuma yerine bir nesne veriyorlar onu çizmelerini istiyorlar.

Benim oğlumda girdi 3.sınıf.Bende tecrübemi şuraya yazayim belki ilerde bu konuda bilgi arayan arkadaslara fikir olur.Değerlendirmeler iki aşamalı ve her sınıf icin ayrı değerlendirme yapılıyor.3.sınıflardan 1.aşamada üç kelime verip bunların birbiriyle bağlantılı olduğu bir resim istemişler bu imgesel tasarım oluyormuş,bunda hayal gücüne önem veriyorlarmış.Bu seneki kelimeler tren vagonu,telefon ve tavuskusu idi örnegin.2.asamada ise gördüğü nesneyi cizmelerini istemişler.Bu asamada ise masanın uzerine sandalye sandalyenin üzerine de gömlek koymuşlar.Her iki asama ayrı degerlendirilecek ve bu iki resimden aldıkları not 90 ve üstü olursa bilseme resim yetenekten yerlesebileceklermiş.5 hoca degerlendirecekmis en yüksek ve en düşuk veren hocanın puanlari çıkarılıp diger üç hocanin verdikleri not ortalaması ile puanlarını alacaklarmıs.Yerleşmesi en zor olan resim yetenekmiş gerçekten yetenekli olanları alıyorlarmış kontenjanı da azmış.Çocuklarımızın haklarında hayırlısı ne ise o olsun.

Kizlar bu bilsemle ilgili bisey sorcam. Ya bu cocuklara maddi acida yani yol parasi iste orda kullacaklari materyeller icin destek veriyolarmi.
Yoksa bu tarz seyleri veli kendisimi karsiliyo aradim bulamadim nette dedim kk ya soruyum onlar bilir

Kizlar bu bilsemle ilgili bisey sorcam. Ya bu cocuklara maddi acida yani yol parasi iste orda kullacaklari materyeller icin destek veriyolarmi.
Yoksa bu tarz seyleri veli kendisimi karsiliyo aradim bulamadim nette dedim kk ya soruyum onlar bilir

Bilim ve Sanat Merkezi´ nde eğitim ücretsizdir. Ancak Merkezler öğrencilerin kullanacakları deney, uygulama ve etkinlik malzeme, araç ve gereçleri için velilerden ücret talep edebilir. Ulaşım ücretini öğrenci karşılamaktadır.

Bilim ve Sanat Merkezi´ nde eğitim ücretsizdir. Ancak Merkezler öğrencilerin kullanacakları deney, uygulama ve etkinlik malzeme, araç ve gereçleri için velilerden ücret talep edebilir. Ulaşım ücretini öğrenci karşılamaktadır.
Burs falan veriliyo diye yaziyo ama internette bu konuyla ilgili bilginiz varmi. Burs derken ozel okula gitmekmi kastediliyor yoksa farkli biseymi. Yani maddi acidan hic yardim etmiyolarmi yani yol parasi bile vermeleri lazim desteklemeleri lazim bu cocuklari buyuzden geri duruyo insanlar

Son düzenleme:
Bilsem sonuçları açıklandı ve oğlum kazandı hakkında hayırlısı olsun insallah..Sizde sonuçlar nasıl arkadaşlar bundan sonrası için neler yapılacak bilenler var mı acaba.

Bilsem sonuçları açıklandı ve oğlum kazandı hakkında hayırlısı olsun insallah..Sizde sonuçlar nasıl arkadaşlar bundan sonrası için neler yapılacak bilenler var mı acaba.
merhaba sinav hakkinda bilgi verebilirmisiniz acaba benimde kizim var bu sene 3 e gecti resim yetenegi var deesleride cok iyi acaba bu sene sinava soksammi diye dusunuyorum. bu sinav 3 asamalimi cunku bu kisin olmustu sanki.

merhaba sinav hakkinda bilgi verebilirmisiniz acaba benimde kizim var bu sene 3 e gecti resim yetenegi var deesleride cok iyi acaba bu sene sinava soksammi diye dusunuyorum. bu sinav 3 asamalimi cunku bu kisin olmustu sanki.
Merhaba önümüzdeki sene nasıl olur bilemiyorum ama 1,2 ve 3. sınıflar bilseme girebiliyorlar.Eger 3. Sınıflara bu sene de hak verilirse oncelikle öğretmeniniz cocugunuz için bilseme basvuracak ve tablet sınavına girecek çocuğunuz.Tablet sinavini geçerse resimden bireysel degerlendirmeye girecek (resimle ilgili degerlendirmenin 3. Siniflara nasıl uygulandığını buraya yazmıştım onu okursanız size faydası olacaktır).Çocuğunuz yetenekliyse bireysel degerlendirmeyi rahatlikla alacaktir.Tablet sinavi konusunda birşey diyemeyecegim benim.oglum tablet sinavina hic hazirlanmadi ama bu konuda da hazirlayabileceginiz kitaplar ve internette pek cok site mevcut.Bildiklerim bu kadar arkadasim.

Birde sanirim kasim ayinda ogretmenimiz basvurmustu tablet sinavi ocak ile mart ayinda yapilmisti.Bireysel degerlendirmelerde nisan ile haziran arasi yapildi.

h

hayirli olsun.
memnunmusunuz.
hangi alandan girdi cocugunuz. kacinci sinif sadece haftasonralarimi
Sağolun bugün başladı daha yeni geldi :emir_bebek:memnuniyet konusunu konuşmak için erken
Sınava 1. Sınıfta girdi şuan 2. Sınıfta
haftasonları gidecek.
Hem genel yetenek hem resim dalını kazandı.

Sağolun bugün başladı daha yeni geldi :emir_bebek:memnuniyet konusunu konuşmak için erken
Sınava 1. Sınıfta girdi şuan 2. Sınıfta
haftasonları gidecek.
Hem genel yetenek hem resim dalını kazandı.
mrb hayırlı olsun biz de 1.sınıftayız kızım girecek neler tavsiye edersiniz ve ne kadar faydasını gördünüz

mrb hayırlı olsun biz de 1.sınıftayız kızım girecek neler tavsiye edersiniz ve ne kadar faydasını gördünüz
Öncelikle bu sınavlar bilinen sınavlardan farklı sınavlar .gecen dönemde 2 etaptan oluşuyordu bir tablet üzerinden 2. Bireysel konuşarak oluyor,randevü veriliyor bire bir karşılıklı konuşarak oluyor ,bana denilen her soru başka soruyu açıyor ne kadar ilerlese kendini ifade ederse o kadar iyi.
Bunu geliştirmek için kızımın öğretmeni bir,mantık ağırlıklı 1. sınıf testi verdi, iki, dikkat ağırlık bulmacalardan çalıştık,üç 2.bireysel sınav içinde o dönem okumaya geçtikleri için bol bol hikaye okuyup anlatmasını istedik hayal gücü için.
Ben en Çok resim kabiliyeti için istemiştim ama bizim öğretmenimiz bu konuda Oldukça teçrübeli olduğu “senin kızının genel yetenekli gayet başarılı o yüzden girmesini istiyorum” diye kendi ısrarcı oldu kendi dediği gibide oldu .
Faydaları gelelim bu özel yetenek çocuklarla özel 9 kişilik sınıflarda birebir ilgileniliyor şunu diyeyim soru özmuyolar yada ders anlamda bir şey yapmıyorlar özel yeteneklerini gelişimi adı altında ilerletmeye kendi zeka düzeyindeki çoçuklarlar Bilgi alış verişi,proje üretmek felsefik konular hakkında çalışmak bilgi alış verişi yapmak ,drama çalıştırmak, için bir sürü şey yapılıyor .bu özel yetenek çoçukların bir özelliği bileğiye çok açlar ve yeni bir bileği öğrenmek içim çok çırpınıyorlar bunu bir anlamda gelişim sağladıklarını düşünüyorum.

Son düzenleme:
X