Biliyordum ve test de onayladı :(

Kızlar benim kendimde hiç sevmediğim bir özellik var.

Bir konuya karşı ilgim ve merakım yok diyelim.
Yanımda olsun dönüp bakasım gelmiyor, gerçekten ilgilenmiyorum.

Bu yıllardır böyle...

Bu yüzden de pek çok konuda eksik kalıyorum, kendimi geliştirmemi de engelleyen bir şey bu.
Ona artık emin oldum sonunda.

Bu aralar bu konuda bir şeyleri değiştireyim, neler yapabilirim bir parça olsun telafi etmek adına
diye düşünürken enneagram diye bir kavramla tanıştım.

Testini yaptım.

Valla da üşenmedim 90 soruyu cevapladım haa ilgimi çekti ya hani :KK70:

Ve sonuç..

En düşük iki kişilik tipim Araştırmacı ve Hevesli oldu.

Utandım evet :KK14::KK14:

Siz ilginizi pek çekmese bile bilgim olsun, konuşulduğunda az biraz fikrim olsun diye
araştırır ve öğrenmek için çabalar mısınız?

Evetse nasıl?:işsiz:

Başlığı görünce hamilesin sandım ilahi :)

Testi yaptım sonuc butonu goremiyorum ya

Az daha aşağıya inmelisin :)

Ben de yaptım uşenmedim ama sonlara doğru sıktı harbiden :KK14:

Sabırlıyım merak da ettim ya sonunu getirdim sıkılmadan :)

Şaka bi yana Uzun zaman önce yapmıştım beni tatmin etmemişti aslında.
Bu tür int üzerinden sözel testlere inanmıyorum daha çok görsel testlere inanıyorm.
Benim işimde görsel aslında sözel şeylere tikim varsa demek :KK70:

Bana soruları gayet anlamlı geldi.
Hatta bazı açılardan kendimi sorgulamak iyi geldi :)

Bazı seçeneklerde önce katılmıyorum deyip hadi hadi itiraf et işte deyip değiştirdim mesela :KK70:

Nasıl yani ben anlamadım. Bilgisiz bir insan olduğunuzdan mı bahsediyorsunuz? Bir de ne ile alakalı yani hangi konuda, genel kültür anlamında mı? Bir insanla sohbet edecek olsanız ne konuşuyorsunuz ki o zaman? Gözümde canlandıramadım bir an kusuruma bakmayın. Bildiğim kadarıyla siz öğretmensiniz. Kastettiğiniz şey bilgisiz olmaksa hem öğretmen hem de bilgisiz nasıl olunuyor kafam karıştı. :) İnsanın her zaman olmasa bile dönem dönem mutlaka ilgisini çeken birşeyler vardır. Benim dönem dönem ilgimi birşeyler çeker örneğin, mutlaka araştırırım. Daima ilgimi çeken, bilgi sahibi olduğum konular da vardır. Mesela lise yıllarımdan beri polisiye romanlara, dizilere yani genel olarak polisiyeye ilgi duyarım. İçinde polisiye olan her şey ekstradan ilgimi çeker. Son yıllarda yoğun bir şekilde teknoloji ile ilgiliyimdir, takip ederim, kullanmaya çalışırım. Bilgi sahibiyim. Bir itiraf yapayım, sırf diplomam olsun diye üniversiteye gitmeyi amaçladığım için daha doğrusu bu konuda özel bir ilgim, merakım olmadığı için ekonomi kazandım ve onu okudum ama okumaya başladıktan sonra daimi ilgi duyduğum 3. konu oldu. Birçok insanın karmaşık bulduğu ve ilgilenmek istemediği ya da sınırlı bilgiye sahip olduğu bir konu, bir bilim dalı hakkında benim daha fazla bilgili olmam hoşuma gidiyor. Zaman içerisinde kendime güvenim de geldi, lisans düzeyindeki bir eğitimle edinilemeyecek kadar çok bilgi edindim tabi hem okul hem de kendi çabamla. Şu an hobi olarak uğraşıyorum daha çok ama önümüzdeki aylarda "iş" olarak ekonomiyle uğraşıyor da olabilirim. Zaman zaman da depremlere, başka doğal afetlere, bazen siyasi geçmişimize vs ilgi duyduğum olur. Elimizin altında internet gibi bir kaynak varken ihtiyacımız olan tek şey sadece birazcık istek bence. Şimdi sizde, bendeki gibi bir durum mu yok? Anlamadım kusura bakmayın. :KK53:

Evet sizdeki durum bende yok :)

Yaptığım her şeyi bana gerçekten zevk verdiği için yaparım.

Mesela benim hayatımda gerektiği için bir şeyi yapmak yoktur.
Ya da yarın lazım olursa diye de şimdiden bir şeyler için kendimi zorlamak yoktur.

Bir şeyi ya gerçekten deli gibi merak ettiğim için öğrenmeye çabalarım ya da bir şeyi elde etmek istiyorumdur ve
onu da bilmem gerekiyordur bu yüzden isteklerime ulaşmak için yine çabalarım.

İstemediğim, keyif almadığım hiç bir şeyi ayy şunu da bileyim, bilgili görüneyim diye yapmam ve öğrenmek için uğraşmam.

Siyaset mesela sevmiyorum ve ilgilenmek istemiyorum.
Bu konuda bilgisiz görünmek de beni rahatsız etmiyor.

Ama hani nasıl yaa nasıl bu kadar umrunda olmaz diyen bir arkadaşım var deli siyasetçidir :)
O zaman acaba gerçekten çok mu manyağım, ilgilenmeli miyim diye düşünüyorum.

Mesela tarihin sadece ilgimi çeken bölümlerini araştırıp öğrenmişimdir yine.
Ya çok iyi bildiğim bir kısım vardır ya da hiç bir fikrimin olmadığı başka bir kısım gibi..

Mizacharitadan yapınca ayrıntılırapor gönderiyorlarmış onu yapıyorum şimdi:KK70:

Ben de yapcam :)

Sana yalan söylemişler:)))

Annem babam öğretmen, 30 küsur yıllık mesleki tecrübelerine rağmen, o merakı erteleyemediler bile :))
Eheheheh:) bana yalan söylediler bana yalan söylediler kaderden bahsetmedileeeer:KK200:
İstisnalar vardır illa ki her söz için ama bence genel için yerinde bir tespit

Duyduğum ve fikir sahibi olmadığım bir şeyi muhakkak o an telefondan araştırır, kısa bir bilgi almak isterim.
İlgi alanım olmasa bile, yeni bir şey öğrenmek, düşünce yapımın genişlemesini sağlıyor.
Haber sitelerinde saçma sapan galerilere girip, oraları bile okurum.
Ve inanın, hayatımda mutlaka bir yerde karşıma çıkıyor ve hafızamda kalan küçücük bilgi bile bana yol gösteriyor.
Ne kadar saçma şeyleri bildiğimi anlatsam, gülmekten ağlarsınız buna zaman mı ayırdın diye.:KK49:

yaptım:KK45:
Untitled-1.jpg

Kızlar benim kendimde hiç sevmediğim bir özellik var.

Bir konuya karşı ilgim ve merakım yok diyelim.
Yanımda olsun dönüp bakasım gelmiyor, gerçekten ilgilenmiyorum.

Bu yıllardır böyle...

Bu yüzden de pek çok konuda eksik kalıyorum, kendimi geliştirmemi de engelleyen bir şey bu.
Ona artık emin oldum sonunda.

Bu aralar bu konuda bir şeyleri değiştireyim, neler yapabilirim bir parça olsun telafi etmek adına
diye düşünürken enneagram diye bir kavramla tanıştım.

Testini yaptım.

Valla da üşenmedim 90 soruyu cevapladım haa ilgimi çekti ya hani :KK70:

Ve sonuç..

En düşük iki kişilik tipim Araştırmacı ve Hevesli oldu.

Utandım evet :KK14::KK14:

Siz ilginizi pek çekmese bile bilgim olsun, konuşulduğunda az biraz fikrim olsun diye
araştırır ve öğrenmek için çabalar mısınız?

Evetse nasıl?:işsiz:
bende var biraz arastirmacilik..
ozellikle kitap okumaya bayilirim..
cocugum oldugu icin cocuk gelidim kitaplari okurum kendim daha iyi anne olmak icin...

Allahımmm..hamilelik testi sandım başlığı görünce biran heyecan yapmıştım:KK45:

Hehehe :) Çok kişi öyle sanmış canım. :)

Öğretmen hastalığı diye bi hastalık varmış:p meslekte belli bir yıl geçtikten sonra öğrete öğrete öğrenme isteği sönermiş:ruh:

Bence doğruluğu yüksek olabilir mantıklı :)

Bu testin bilimselliği tartışmalı, baya tartışılmış bir test zamanında :)

Çünkü fark ettiyseniz genelde iki cümle var ve net olarak ifade edilmiyor sorular.

Sorunun bir kısmına katılıp bir kısmına katılmamak ve arada kalmak mümkün.

Bilimsel bir testin daha açık olması gerekir.

Ayrıca sadece test üzerinden insanları değerlendiremeyiz :KK50:

O yüzden sonuçları kafana çok takma derim.

Bu arada neden ilgin olmayan bir konuyla uğraşasın ki? Yani hayati bir mevzu değilse, ilgi duymuyorsan yapmak zorunda değilsin.

Mesela ilk yardım konusu, hayatidir, önemlidir.

Ancak siyaset ilgi alanın değilse uğraşmak zorunda değilsin bununla, yeterli miktarda bilmek yeterlidir diye düşünüyorum.

İnsanın kendini ilgisinin olmadığı bir alana zorlamaması daha iyi bence.

Ama ben yeterli miktarda bile bilmiyorum mesela.
Sevmiyorsam, ilgi alanıma girmiyorsa sıfıra sıfır oluyorum.
O kısım utandırıyor beni :KK43:

Nomu yaaa şu kocan sapı sap olmasaydı da keşke hamilelik düşünseydin walla:KK37: çok istedim bir an senin için

Bir sonraki konum hamileyim olurmuş hehehe :)

Başlığı görünce hamilesin sandım ilahi :)

Sizin için ikiz yapcam hıııhh :KK70:

Ama senin mekan bura buraya yazmazsan nasıl öğrenicez ki...bi gün o da olacak inanıyorum ben...hep ağaç yontacak değilsin ya

Evet yaa cidden bdv benim mekanım.
Başka yere ait hissedemiyorum :KK70:
Tamam onu da burdan yazarım olursa :KK70:

Duyduğum ve fikir sahibi olmadığım bir şeyi muhakkak o an telefondan araştırır, kısa bir bilgi almak isterim.
İlgi alanım olmasa bile, yeni bir şey öğrenmek, düşünce yapımın genişlemesini sağlıyor.
Haber sitelerinde saçma sapan galerilere girip, oraları bile okurum.
Ve inanın, hayatımda mutlaka bir yerde karşıma çıkıyor ve hafızamda kalan küçücük bilgi bile bana yol gösteriyor.
Ne kadar saçma şeyleri bildiğimi anlatsam, gülmekten ağlarsınız buna zaman mı ayırdın diye.:KK49:

İlgi alanıma giren şeyler için durum bende de öyle.
Ama ilgi alanıma girmeyen bir şeyi gözüme soksanız nafile sorun o :)

Örneğin şimdi ufo yanıyor onun çıkardığı çıtırtıdan aklıma geldi.

Bu ev kat kaloriferli. Soba bir odada onu yakınca tüm ev ısınıyor odalarda petek var.
Bana bunu anlattılar ısrarla, çok iyi bir şey bu, başta karmaşık gelir ama alışsan çok seversin dediler.
Dinler gibi yaptım ama dinlemedim bile.

Niye? Çünkü ilgim yok, onu yakmaya niyetim de yok daha baştan.
O belli. Sanki hiç gerekmeyecekmiş gibi umrumda değil..

Ne zaman dinlerim biliyorum.

Doncam soğuktan, ısınamıyorummmmm anlatın ne olur diye öğrenmek için o işin peşine düşcem anca o zaman.

Halbuki ne olur ne olmaz öğreneyim, hatta bir gün deneyeyim belki gerçekten o daha çok işime gelir değil mi ama?

Yok işte.. İstemiyorum, konu kapanmıştır.
Onun faydasının bu durumda bir önemi kalmıyor.

Bu basit bir örnek.
Genelde hayatta duruşum bu.

İstiyor muyum?

Ben maymun iştahlıyım herşeye başta bir heves eder öğrenir bir iki yapar bırakırım.

Çok memnunum ama bu özelliğimden , sadece biraz masraflı oluyor her ay yeni bir hevesle bişeyleri eve doldurup ertesi ay dip odaya göndermek :KK70:

Ben maymun iştahlıyım herşeye başta bir heves eder öğrenir bir iki yapar bırakırım.

Çok memnunum ama bu özelliğimden , sadece biraz masraflı oluyor her ay yeni bir hevesle bişeyleri eve doldurup ertesi ay dip odaya göndermek :KK70:

Hehe o da güzelmiş :)

Korecan'ım Fighting! :KK70:

Yeni bir bilgi duyduğunda kulak kabartmayı dene ayy banane ne işime yarayacak deme en kötü isnanlarla konuşurken bilmişlik yaparsın :KK70: :KK70:

Annyeong Çingucum :)

Ayy aynen öyle diyorum bana ne :)
Heheheh inşallah olabilirim istiyorum valla.

Bu tamamen odaklanamamak sorunu tembellikle alakası yok
odaklanamadığından ilgi çekmiyor hayatın kıyısında yaşıyorsun

Bu tamamen odaklanamamak sorunu tembellikle alakası yok
odaklanamadığından ilgi çekmiyor hayatın kıyısında yaşıyorsun

Ama odaklanamamak istemek ama başaramamak gibi geliyor bana oysa ben
gayet istemediğim için ilgimi çekmediğini düşünüyorum..

Evet sizdeki durum bende yok :)

Yaptığım her şeyi bana gerçekten zevk verdiği için yaparım.

Mesela benim hayatımda gerektiği için bir şeyi yapmak yoktur.
Ya da yarın lazım olursa diye de şimdiden bir şeyler için kendimi zorlamak yoktur.

Bir şeyi ya gerçekten deli gibi merak ettiğim için öğrenmeye çabalarım ya da bir şeyi elde etmek istiyorumdur ve
onu da bilmem gerekiyordur bu yüzden isteklerime ulaşmak için yine çabalarım.

İstemediğim, keyif almadığım hiç bir şeyi ayy şunu da bileyim, bilgili görüneyim diye yapmam ve öğrenmek için uğraşmam.

Siyaset mesela sevmiyorum ve ilgilenmek istemiyorum.
Bu konuda bilgisiz görünmek de beni rahatsız etmiyor.

Ama hani nasıl yaa nasıl bu kadar umrunda olmaz diyen bir arkadaşım var deli siyasetçidir :)
O zaman acaba gerçekten çok mu manyağım, ilgilenmeli miyim diye düşünüyorum.

Mesela tarihin sadece ilgimi çeken bölümlerini araştırıp öğrenmişimdir yine.
Ya çok iyi bildiğim bir kısım vardır ya da hiç bir fikrimin olmadığı başka bir kısım gibi..
Siyaseti ben de sevmem ama ekonomiyi siyasetten ayrı düşünmek zor olduğu için ve hepsinden önemlisi ekonomiyi objektif yorumlayabilmek için siyasetten ayrı da düşünebilmek gerektiği için ihtiyacım olan kadarını biliyorum. Bir de ülke gündeminde yaşananları herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum, en azından önemli şeyleri. Ülkede yaşananlar hakkında çok umursamaz olmak benim de hoşuma gitmiyor tabi büyük ve önemli olaylar için geçerli bunlar. İktidar-muhalefetler arasındaki atışmalar, sataşmalar falan değil de 15 temmuz meselesi mesela... Rusya ile olan sıkıntı gibi. Ya da Suriyeli göçmenler muhabbetini... Uzun lafın kısası bizim kendi hayatımıza etki eden konular hakkında bilgi ve fikir sahibi olmalıyız. Onun dışında siyasete çok fazla dalınca partizanlık da yapılıyor onu ben de sevmiyorum. Atıyorum sürekli iktidar yanlısı yayınları izleyip okudukça ister istemez iktidar partisine; muhalefet yanlısı olanları dinleyip sürekli onları takip edince muhalefet yanlısı oluyorsunuz hem de aşırı bir şekilde. Aslında günümüzde siyasetle ilgilendiğini söyleyen kişilerin büyük bir çoğunluğu siyasi gelişmeleri objektif olarak takip etmek yerine mutlaka bir tarafa daha yakın olarak takip ediyor. O nedenle ben gerçekten siyaseti seviyorum ve araştırıyorum diyen kişinin her gün bir adet iktidar, bir adet muhalefetler, bir adet de tarafsız olarak yayın yapan bir kaynaktan gelişmeleri takip etmesi lazım bence o konuda. Bunu bir örnek gibi düşünün, anladım elbette ne demek istediğinizi. :)

Siyaseti ben de sevmem ama ekonomiyi siyasetten ayrı düşünmek zor olduğu için ve hepsinden önemlisi ekonomiyi objektif yorumlayabilmek için siyasetten ayrı da düşünebilmek gerektiği için ihtiyacım olan kadarını biliyorum. Bir de ülke gündeminde yaşananları herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum, en azından önemli şeyleri. Ülkede yaşananlar hakkında çok umursamaz olmak benim de hoşuma gitmiyor tabi büyük ve önemli olaylar için geçerli bunlar. İktidar-muhalefetler arasındaki atışmalar, sataşmalar falan değil de 15 temmuz meselesi mesela... Rusya ile olan sıkıntı gibi. Ya da Suriyeli göçmenler muhabbetini... Uzun lafın kısası bizim kendi hayatımıza etki eden konular hakkında bilgi ve fikir sahibi olmalıyız. Onun dışında siyasete çok fazla dalınca partizanlık da yapılıyor onu ben de sevmiyorum. Atıyorum sürekli iktidar yanlısı yayınları izleyip okudukça ister istemez iktidar partisine; muhalefet yanlısı olanları dinleyip sürekli onları takip edince muhalefet yanlısı oluyorsunuz hem de aşırı bir şekilde. Aslında günümüzde siyasetle ilgilendiğini söyleyen kişilerin büyük bir çoğunluğu siyasi gelişmeleri objektif olarak takip etmek yerine mutlaka bir tarafa daha yakın olarak takip ediyor. O nedenle ben gerçekten siyaseti seviyorum ve araştırıyorum diyen kişinin her gün bir adet iktidar, bir adet muhalefetler, bir adet de tarafsız olarak yayın yapan bir kaynaktan gelişmeleri takip etmesi lazım bence o konuda. Bunu bir örnek gibi düşünün, anladım elbette ne demek istediğinizi. :)

Sadece önemli meseleleri takip ederek olmuyor ama sanırım çünkü genel bir konu hakimiyeti istiyor.
Öyle bir kaç şeyi takip edip başka detayları bilmediğim için doğru yorumlayamadığım oluyor :)

Ayy sevmiyorum şu siyaseti.
Neresinden tutsam olmuyor, bana da yakışmıyor zaten.

Allah vatanımızı, milletimizi hainlerden korusun deyip geçiyorum.
Başka yorumum yok, ilgim de yok ne yapayım :)

X