Biliyordum ve test de onayladı :(

Şaka bi yana Uzun zaman önce yapmıştım beni tatmin etmemişti aslında.
Bu tür int üzerinden sözel testlere inanmıyorum daha çok görsel testlere inanıyorm.
Benim işimde görsel aslında sözel şeylere tikim varsa demek :KK70:

Nasıl yani ben anlamadım. Bilgisiz bir insan olduğunuzdan mı bahsediyorsunuz? Bir de ne ile alakalı yani hangi konuda, genel kültür anlamında mı? Bir insanla sohbet edecek olsanız ne konuşuyorsunuz ki o zaman? Gözümde canlandıramadım bir an kusuruma bakmayın. Bildiğim kadarıyla siz öğretmensiniz. Kastettiğiniz şey bilgisiz olmaksa hem öğretmen hem de bilgisiz nasıl olunuyor kafam karıştı. :) İnsanın her zaman olmasa bile dönem dönem mutlaka ilgisini çeken birşeyler vardır. Benim dönem dönem ilgimi birşeyler çeker örneğin, mutlaka araştırırım. Daima ilgimi çeken, bilgi sahibi olduğum konular da vardır. Mesela lise yıllarımdan beri polisiye romanlara, dizilere yani genel olarak polisiyeye ilgi duyarım. İçinde polisiye olan her şey ekstradan ilgimi çeker. Son yıllarda yoğun bir şekilde teknoloji ile ilgiliyimdir, takip ederim, kullanmaya çalışırım. Bilgi sahibiyim. Bir itiraf yapayım, sırf diplomam olsun diye üniversiteye gitmeyi amaçladığım için daha doğrusu bu konuda özel bir ilgim, merakım olmadığı için ekonomi kazandım ve onu okudum ama okumaya başladıktan sonra daimi ilgi duyduğum 3. konu oldu. Birçok insanın karmaşık bulduğu ve ilgilenmek istemediği ya da sınırlı bilgiye sahip olduğu bir konu, bir bilim dalı hakkında benim daha fazla bilgili olmam hoşuma gidiyor. Zaman içerisinde kendime güvenim de geldi, lisans düzeyindeki bir eğitimle edinilemeyecek kadar çok bilgi edindim tabi hem okul hem de kendi çabamla. Şu an hobi olarak uğraşıyorum daha çok ama önümüzdeki aylarda "iş" olarak ekonomiyle uğraşıyor da olabilirim. Zaman zaman da depremlere, başka doğal afetlere, bazen siyasi geçmişimize vs ilgi duyduğum olur. Elimizin altında internet gibi bir kaynak varken ihtiyacımız olan tek şey sadece birazcık istek bence. Şimdi sizde, bendeki gibi bir durum mu yok? Anlamadım kusura bakmayın. :KK53:

Mizacharitadan yapınca ayrıntılırapor gönderiyorlarmış onu yapıyorum şimdi:KK70:

ben de başlığı okuyunca sizi hamile sanmıştım :KK70:

benim de araştırmacı ve hevesli 3 çıktı. ne yapabiliriz acaba?

Benden iyisin yine hadi :KK70:

Heyy yavrum heyy 2 çıktı resmen:KK43:

Yaa ne yapabiliriz bilmiyorum.
Zorla karşımıza karşımıza çıkmalı bir şeyler sanırım.
İstemsizce öğrenelim bari..

Bilgisiz hissetmek de mutsuz ediyor :KK43:

Olur mu ya :)
Eğitimcisiniz yanlış hatırlamıyorsam
Kişi öğrettikçe, öğrenmez mi?
Bilgi aktarmak mesleğiniz, ve bilgi dinamik, dolaylısıyla merakınız hep taze, ama belki siz fark edemediniz :))
Öğretmen hastalığı diye bi hastalık varmış:p meslekte belli bir yıl geçtikten sonra öğrete öğrete öğrenme isteği sönermiş:ruh:

Merak edip ben de yaptim
Yardimci-barişci 9
hevesli 7
Sadik 2 çıktı
Bence oldukça doğru bir test:KK73:
Ayrica arastirmayi sevmiyo olabilirsiniz. Ne var ki bunda utanacak?
Sizin kişiliğiniz de bu yönde,eminim sevdiğiniz bircok özelliğiniz vardir.
Ben araştirmayi severim,duyduğum çoğu konuyu unutmam derinlemesine bakarim neymiş ne değilmiş. Sevdiğim bir kitapta transsibirya treninden bahsediyorlardi, sirf meraktan arastirmaya basladim,nerden nereye gidiyor ,kac liraya malolur, çölde çadirda kalmak icin kiminle iletisim kurmak gerekiyor falan...herrrşeye vakifim ve bir gün transsibirya trenine bineceğime eminim :))
Ama mesela ben de asssla titiz değilimdir. Masamin ustunde bir parmak toz olsun biri uyarmadikca farketmem. Ayrica heryere ve herşeye ya son saniye yetisirim ya da gec kalirim. Bunun gibi kotu ozelliklerim var
Ama napiim ben de boyle bir insanim:)
Siz de ayni sekilde,artilariyla eksileriyle sizsiniz

Arastiririm, bol bol hemde. Bilgiye karşı aşırı bir merakım var. Hatta sanırım sadece bilgili kişilere saygı duyuyorum. Hep boyleydim ben. Çocukluktan gelen bir durum.

Bu testin bilimselliği tartışmalı, baya tartışılmış bir test zamanında :)

Çünkü fark ettiyseniz genelde iki cümle var ve net olarak ifade edilmiyor sorular.

Sorunun bir kısmına katılıp bir kısmına katılmamak ve arada kalmak mümkün.

Bilimsel bir testin daha açık olması gerekir.

Ayrıca sadece test üzerinden insanları değerlendiremeyiz :KK50:

O yüzden sonuçları kafana çok takma derim.

Bu arada neden ilgin olmayan bir konuyla uğraşasın ki? Yani hayati bir mevzu değilse, ilgi duymuyorsan yapmak zorunda değilsin.

Mesela ilk yardım konusu, hayatidir, önemlidir.

Ancak siyaset ilgi alanın değilse uğraşmak zorunda değilsin bununla, yeterli miktarda bilmek yeterlidir diye düşünüyorum.

İnsanın kendini ilgisinin olmadığı bir alana zorlamaması daha iyi bence.

Tembellikten öte unutuyorum.
Mesela zaten ilgim pek yok aklıma gelmiyor haliyle.
Öyle bir kaç uygulama indirdim aylarca telefonumda bekledi.

Hmm önerebileceğiniz kanallar olursa da yazarsanız sevinirim.
Teşekkür ederim :)

Evet ve ben bu kavramı yeni duyduğum için bile kendime kızdım mesela..

Unutmak da öğrenme yoluyla ilgili biraz. Belki okuduğunuzu çok kolay unuturken, izlediğiniz hafızanıza kazınacak.
Hemen unutuyorum demeyin, deneyin biraz. Yazdıklarımı kolay kolay unutmam ben mesela, belki ufak bir bilgi defterciği edinebilir, aklınızda kalmasını istediğiniz şeyleri not edebilirsiniz. İstedikten sonra çözüm bol.

Belgesel kanalları diye aratabilirsin.
Youtubeun en popi bilgi kanalları, bilinmeyenlere doğru, Ruhi Çenet, Faruk Yılmaz, enler kanalı filan var.

Ben merak ederim araştırırım da...mesela halıları yıkamaya verdim profesyonel halı nasıl yıkanır açar ona bakarım...dolma yapıcam farklı yapanlar var mı ona bakarım...bi kaç kişide aynı renk bişey görsem yılın modasımı diye bakarım...anlık gelişir bende

X