Bilişsel işlevlerin hızlı olmaması ne demek?

‘kastetmişti’ yerine ‘demişti’ demek istemiş olabilir misiniz, değilse, onu kastettiğini nasıl anladınız?

siz boğaziçi üniversitesi siyaset bilimi ve uluslarası ilişkiler kazanmak istiyorsunuz ve bu hayalin uzmanlığı beyin olan biri tarafından desteklenmesine mi ihtiyacınız var? doktorlar zeki insanlar, genel olarak kapasiteyi aşağı yukarı tahmin edebilirler ama kimsenin suratına bakıp “aa sen galatasaray hukuk kazanırsın”, “sen itü mimarlığa girersin bence”, “senden bir b.k olmaz” gibi nokta atışı tercihler yapma becerileri olduğunu sanmıyorum. ne alaka size böyle bir şey söylediler?
 
Son düzenleme:
Ya 11.siniftaydim ben bunlar yaşanırken.
Tam net olarak hatırlamıyor olabilecegimden ötürü kastetmişti ifadelerini kullandım.
Ama büyük ihtimal demişlerdi o tarz şeyler
 
Şu an yaşınız kaç? Ve neden hakkınızda böyle bir değerlendirme yapılma gereği duyuldu. Yavaşsa yavaş geliştirebilir yani. Konuyu bile neden açtığınızı anlamadım.
 
Ya 11.siniftaydim ben bunlar yaşanırken.
Tam net olarak hatırlamıyor olabilecegimden ötürü kastetmişti ifadelerini kullandım.
Ama büyük ihtimal demişlerdi o tarz şeyler
net hatırlanmayan cümlelerin kastetmek olarak aktarılabileceğini sanmıyorum. bu kimseler bazı çıkarımlarda bulunabilir belki ama alıp beyninizi zeka bakımından özellikle incelememişlerse bu çıkarımlarda doçent olmasının nörolog olmasının bir payı olmaz. kaldı ki bilişsel düzey hızlı değil demek beynin olayları kavrama fonksiyonunun yavaş olması, öğrenme güçlüğü olarak yorumlanır ve bu da boğaziçi’nde öyle bir bölümü kazanmayı zorlaştırır. yani aslında o ifade, önemsediğiniz zekaya zıt, bilakis zeki değil demek. ha bir insan zeki değil diye o üniversitede o bölümü kazanamaz mı? “bilişsel düzeyi daha hızlı” birine nazaran kat be kat daha fazla çalışarak kazanabilir ama daha uzun bir süreç ve daha fazla çaba gerektirir
 
bir de ben sizi arada bir görüyorum her seferinde gramer naziliğim tutuyor. bilhassa mı falwless yazdınız ki onu?
 
Zeka benim için onemli
“Bilişsel işlevler, bilişsel yetenekler veya bilişsel kapasiteler olarak da adlandırılan bilişsel beceriler, bilgi edinme, bilginin manipülasyonu ve akıl yürütme için gerekli olan beyin temelli becerilerdir.”

11. Sınıfta söylenen bir cümlenin şu yaşınızda aklınıza düşüp rahatsızlık vermesini tetikleyen nedir?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…