• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinmez bir düğün tarihi

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaslar, bu yil nisanlandim 10 ay kadar oldu. hemen düğün olmayacagini iki tarafta bilerek basladi. nisanlim çalışıyor ben su an calismiyorum. bir sure sonra iyi bir is olursa inşallah baslayacagim.
Açıkçası önümüzu goremeyince hic bir sey yapmıyoruz.
Sekiz yildir birlikteyiz. ancak nisanlaninca insan ayni eve girmeyi aksam olunca farkli evlere gitmemeyi daha cok istiyormus.
Ev bir sekilde halledilir. su an aldığı maasla evi gecindirebilir. ancak ben de çalışırsam cok rahat hareket ederiz, birikim yapar ev araba bir sey alabiliriz.
(Calisacagim zaten inşallah iyi bir is denk geldiginde/ayni kurumda da olabiliriz-devlet kadri acarsa ikimizde ayni kuruma da atanabiliriz.)

Kafamiz karisik..
simdi ev esya ceyiz düğün.. ikimizinde elinde var sıfır.
Cok az birikimimiz var ortak.
onla da evimizin esyalarina destek oluruz dedik.
düğün tamamen ailelerimizin çevresinden dolayi genis bir yerde yapılacak. Ikimize kalsa güzel bir nikah yeter.
Nisanlimin ailesi karsilayacak.

benim ailem ceyiz ve beyaz esyayi yapacak.
Ev esyasi kismina muhtemelen kayinvalidemler destek olmak isteyeceklerdir ama yine de biz elimizden geldigince kendimiz yapmak istiyoruz bu kismi.

Bazen duralim düşünmeyelim birikim yapalım diyoruz bazen de plan cizelim ona göre birikim yapar hemde hazırlanıriz düğüne diyoruz.

Bütçe konusunda destek olur musunuz, her seyiyle ne kadar mal olur?
Cok fazla esya istemiyoruz. orta kalitede sevecegimiz ama yıpranmadan alabilecegimiz seyler olsun istiyoruz.

Ceyiz= hic bir seyim yok :) kaca mal olur en az haliyle kendim sevmiyorum öyle salon takimlari, tullu yatak ortuleri vs zaten..
Beyaz esya= arcelik olur diye düşünüyoruz. ceyiz paketleri avantajli oluyor mu?
2 oda 1 salon esya=
Hali perde koltuklar..

Düğün kina bunları iki ailenin kendi yapacaklari is onlarin istedigi sekilde olacak konseptleri tamamen o yüzden hic sorumluluk almiyoruz :)

Bazen düşünür de olmaz ya insan acaba düşünmezsek bir anda her oluverir mi ki?

Gercekten dikkatli olursaniz altindan kalkabilirsiniz.
Sen temel ve acil seyleri alirsin, 3 nevresim bir yorgan bir battaniye birde pikeli set alirsin, ilk zamanlar yatak ortusu niyetine kullanirsin,
Az miktarda el havlusu kullanacagin kdr
Mutfaga ceyiz paketi, bir kac saklama kabi 6 sar bardak ilk aklima gelenler
Utu masasi camasir kurutmalik kirli sepeti viledani son anda alirsin
Bornoz takiminiz sart
Iki tane ayak havlusu bir takim paspas ve banyo takimi
Sonra dugun sirasinda gelen hediyelere bakip yavas yavas eksikleri tamamlarsiniz
Dugun oncesi akrabalar ve cevrede hediye aliyor soran olursa kucuk ev aletlerini soylersin. Acil olan utu blender mikser set ve supurge
Ben 15 gunluk evliyim bende cok esya almadim
Sadece salona nevresim takimi kek fanusu( ben birebir aynisini almistim keske bekleseydim) 3 havlu ve orme masa ortusu geldi
Ama hala ufacik eksikleri aliyorum.
Bir kac ayda devam edecek emin ol cok daha keyifli
Birde onemli olan aileler takilari alacakmi almayacakmi
Hic korkma cok umutsuz cok kotu degilsinizki

Biz salona hali almadik koltuklarimiz gelmemisti sonrada bulamadik oyle oturuyoruz en buyuk hali dugun sonrasina kaldi herseyi dugun miladi gibi dusunme sakin

Mutfak ve yatak odasını minimalde tutmaya calıstım.çok borç işinden hoşlanmıyorum.ona rağmen 5000 tuttu.bir fikir olsun derken ayrıntılı konusuruz yine

Biz salona hali almadik koltuklarimiz gelmemisti sonrada bulamadik oyle oturuyoruz en buyuk hali dugun sonrasina kaldi herseyi dugun miladi gibi dusunme sakin

Aynen bizde her sey düğünde halledecegiz bitecek gibi bir şey düşünmuyoruz. temel olanlari alalim küçük seyleri zamanla hallederiz diye düşünüyoruz.

Benimde çeyizim 5000 tutmuştu. tabak çanak bardak yatak odası hepsi dahil. çok fazla doldurmadım evi gerçekten annemin evinde kullandığımız kadar aldım ve şuanda gayet yeterli gözüküyor. diğer eşyalar da perde halı dahil 16.000 felan tuttu.

Benimde çeyizim 5000 tutmuştu. tabak çanak bardak yatak odası hepsi dahil. çok fazla doldurmadım evi gerçekten annemin evinde kullandığımız kadar aldım ve şuanda gayet yeterli gözüküyor. diğer eşyalar da perde halı dahil 16.000 felan tuttu.

Yaa cok iyi o zaman bu işlere baslayinca bir sekilde bereketli oluyor demek ki. :)

Benim de çeyizim sıfır, 5000 tl gibi bir bütçe düşündüm ben de, umarım halledebiliriz:eek:

Bence 5-6 ay daha düğün tarihi almayı düşünmeyin. Ve sen bu 5-6 aylık süreçte taksitle çeyizini temel olarak toparla. Tabii ki tamamını bitirmen mümkün değil ama alabildiğin en gerekli şeyleri al. Bu sırada o da birikimlerine devam etsin. Sonra durumunuza göre düğün tarihinizi alın. Sonuçta hemen ertesi günü düğünde olmuyor. Düğüne kadar da planlama yaparak ilerlersiniz. Zaten kenarda biraz birikimi varsa 5-6 ayda da biriktirirse biraz da ailesi yardım ederse düğüne kadar hayli hayli ev eşyalarını tamamen almış olursunuz. Gelen hediyelerde olcak. Eksiklerini de zamanla tamamlarsın. Benim de düğünüme 10 ay var. Ama ben 2 ay önce yemek takımı, tencere, nevresimler, havlular, mutfak gereçleri vs gibi şeyleri aldım taksitlendirdim ödüyorum şuan. Erkek arkadaşımda birikim yapıyor. Düğün yaklaşınca ev tutup mobilyaları alıcak. Bende o zamana kadar ceyizimi yapmaya devam edicem. Eksik olursa da düğünden sonra beraber öderiz. Çok uzun zaman ödenecek şeyler değil en fazla 1 yıl sıkıntı çekersiniz. Ayrıca çok sıkışırsanız düğünde takılan takılarla borçları kapatabilirsiniz.

ben 2 ayda bütün hazırlığımı yaptım, hiç kasmadan endişelenmeden :) sadece temel ihtiyaçları aldık (mobilyalar, perdeler , bazı odalara halı, beyaz eşya vs ) diğerleri zaten keyfi gezerken bulup alabilirsin. hatta perdeleri teyzemler dikti çokta güzel oldu:)
ne kadar uğraşsan da evin ihtiyacı bitmezzz hiiç endişelenme
birikim ev araba kısmına hiç değinmiyorum bile onları şimdiden düşürsen altından hiç kalmassın hazırlıkların

ben 2 ayda bütün hazırlığımı yaptım, hiç kasmadan endişelenmeden :) sadece temel ihtiyaçları aldık (mobilyalar, perdeler , bazı odalara halı, beyaz eşya vs ) diğerleri zaten keyfi gezerken bulup alabilirsin. hatta perdeleri teyzemler dikti çokta güzel oldu:)
ne kadar uğraşsan da evin ihtiyacı bitmezzz hiiç endişelenme
birikim ev araba kısmına hiç değinmiyorum bile onları şimdiden düşürsen altından hiç kalmassın hazırlıkların

Öyle ev araba illaki olsun değil de düğündeki masraflarin bir kismini nisanlim karşılayacak o sebeple birikim yapıyor.
Evi arabayi bekleyecek olsak ömrümüzun sonuna kadar nisanli kalirdik :)

Yakın zamanda evlenmiş ve evi eşyayla dolmuş biri olarak söylüyorum ki gerçekten kendine yetecek kadarını düğünden önce al, kalanı sonra tamamlarsın. Benim açmadığım bir sürü bardak takımım oldu, bide kayınvalide de tabak, bardak falan getirdi dolaplara sığamadım resmen. Gelen hediyeleri direk anneme verdim mesela, ister kullan ister sakla, ister birine hediye götür diye. Yazık şimdiye kadar onca masraf etmişiz diyorum.
Her düzeyde eşya var aslında maddi olarak, biz orta seviyeye kaçtık mümkün olduğu kadar. Şöyle diyeyim bütün evin halıları toplamda 1000 tl'ye denk geldi mesela. Bir salon halısına o parayı verenler dde vardı, biz kendi imkanlarımıza bakarak bunu tercih ettik ve halıdan perdeye herşey çok içime sindi şükür.
Ufak tefek tadilat işlerimiz de oldu tabi onlar biraz yüklüce tuttu, düğünde takılan paralarla da onları ve mobilya taksidimizi kapatacağız. kredi çekmiştik geriye bi o kalıyor onu da öderiz. Ki bizim erkek tarafı sadece takıya odaklandı, düğün salonu parasını biz kendimiz ödedik, bir şeye karışmadılar yani anlayacağın. Evimde kayınvalidenin 3 yorganı, 4 nevresim takımı, 6şar adet de tabakla kasesi var. Benim ailem ve eşimle biz diğer masrafları hallettik, hepsini de yaptık.
Toplamda şu kadar masraf diyemem, ama sizin aileler de destek olacakmış, korkmayın derim ben. Allah yardımcınız olsun.

Yakın zamanda evlenmiş ve evi eşyayla dolmuş biri olarak söylüyorum ki gerçekten kendine yetecek kadarını düğünden önce al, kalanı sonra tamamlarsın. Benim açmadığım bir sürü bardak takımım oldu, bide kayınvalide de tabak, bardak falan getirdi dolaplara sığamadım resmen. Gelen hediyeleri direk anneme verdim mesela, ister kullan ister sakla, ister birine hediye götür diye. Yazık şimdiye kadar onca masraf etmişiz diyorum.
Her düzeyde eşya var aslında maddi olarak, biz orta seviyeye kaçtık mümkün olduğu kadar. Şöyle diyeyim bütün evin halıları toplamda 1000 tl'ye denk geldi mesela. Bir salon halısına o parayı verenler dde vardı, biz kendi imkanlarımıza bakarak bunu tercih ettik ve halıdan perdeye herşey çok içime sindi şükür.
Ufak tefek tadilat işlerimiz de oldu tabi onlar biraz yüklüce tuttu, düğünde takılan paralarla da onları ve mobilya taksidimizi kapatacağız. kredi çekmiştik geriye bi o kalıyor onu da öderiz. Ki bizim erkek tarafı sadece takıya odaklandı, düğün salonu parasını biz kendimiz ödedik, bir şeye karışmadılar yani anlayacağın. Evimde kayınvalidenin 3 yorganı, 4 nevresim takımı, 6şar adet de tabakla kasesi var. Benim ailem ve eşimle biz diğer masrafları hallettik, hepsini de yaptık.
Toplamda şu kadar masraf diyemem, ama sizin aileler de destek olacakmış, korkmayın derim ben. Allah yardımcınız olsun.

Cok tesekkur ederim.yeni evlenen arkadaslarim da sizin gibi hediyelerden dolayi cok fazla esya alma diyor ki bende ayni öyle düşünüyorum. evde kalabaligi hiic sevmem.
Inşallah en kisa zamanda düzene girer de hersey evlenebiliriz.

Cok tesekkur ederim.yeni evlenen arkadaslarim da sizin gibi hediyelerden dolayi cok fazla esya alma diyor ki bende ayni öyle düşünüyorum. evde kalabaligi hiic sevmem.
Inşallah en kisa zamanda düzene girer de hersey evlenebiliriz.

Bide insan eksiklerle de evleniyor çok da normal geliyor yaşamaya başlayınca.
Hala mutfak dolaplarımın kulpları takılmadı mesela, dolapları yapan kişinin verdiği kulpları beğenmedik, yenisini de alıp da takmadık henüz. Salonumun bir halısı eksik, kirli çamaşır sepetim yok, mutfakta bir sürü eksik var dolaplarım dolu diye alamıyorum, küçük yeni bir dolap almam lazım falan. Annem de diyor 32 senelik evliyim hala eksiklerim bitmedidiye. Göz korkutmadan zamana bırakmak en güzeli.

Bide insan eksiklerle de evleniyor çok da normal geliyor yaşamaya başlayınca.
Hala mutfak dolaplarımın kulpları takılmadı mesela, dolapları yapan kişinin verdiği kulpları beğenmedik, yenisini de alıp da takmadık henüz. Salonumun bir halısı eksik, kirli çamaşır sepetim yok, mutfakta bir sürü eksik var dolaplarım dolu diye alamıyorum, küçük yeni bir dolap almam lazım falan. Annem de diyor 32 senelik evliyim hala eksiklerim bitmedidiye. Göz korkutmadan zamana bırakmak en güzeli.

Cook sagolun :) gercekten rahatlattiniz..

Yakın zamanda evlendim,aynı endişeleri hatta daha fazlasını yaşadım. Rahatlattıysam ne mutlu bana :)

Gercekten öyle oldu sagolun..
10 ay oldu nisanlanali.
Hani seneye evlenecegiz gibi bir tarih yok. herkes soruyor bunu o kadar takmam ama kendimiz evlenmek istiyoruz sartlar yüzünden bekliyoruz.

Gercekten öyle oldu sagolun..
10 ay oldu nisanlanali.
Hani seneye evlenecegiz gibi bir tarih yok. herkes soruyor bunu o kadar takmam ama kendimiz evlenmek istiyoruz sartlar yüzünden bekliyoruz.

Yaşlar kaç peki, yazdıysanız da gözümden kaçmış olabilir kusura bakmayın.
Bide nişanlınız ne düşünüyor bu konuda o da önemli tabi.

Yaşlar kaç peki, yazdıysanız da gözümden kaçmış olabilir kusura bakmayın.
Bide nişanlınız ne düşünüyor bu konuda o da önemli tabi.

Ben 24 o 25 yasinda.
Nisanlim da ben gibi düşünüyor.
Biraz onum ailesi daha havali seyler istiyorlar bakalim ne olacak..

Back