bilinçli anneler

kiss mee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
52
0
38
ya ben kızıma ek bişeyler vermek istiyorum şuan 3.ayını bitirdi 4 ün içinde ne verebilirim pirinç unu yada cicibebe verilirmi kilo alımı düştü çünki ???lütfen bişyeler önerin

cnm ılk baslarda tahıllard<n baslanılır yada meyva suyu ver once yerın sonra 1 cay bardagı sklınde kontrol et alerjı kabız ısal yaptımı dıye yaptıysa baska bı urun dene onu daha sonr vre kayısı elma verebılırsın
cam rendede rendele tulbentten gecır yogurtta verebılırsın ama kendın mayala

benimkininde kilo alımı düştü bende tedirginim acaba ek gıdaya başlasammı diye pazartesi tekrar dra gideceğiz ona göre hareket etmeyi düşünüyorum

canım bence pırınc unu verme agır gelıyor kabızlık yapıyor sıkıntı verıyor bebege.. onun yerıne devam mamalarını tercıh edebılırsın ek olarak yogurttan basla artık 4. ayda kan damlası da kullanman gerek bır mandalına sıkıp ıcıne kan damlasını ekleyerek verebılırsın emılımı daha hızlı ve etkılı oluyor ama suan mevsımı gectı onun yerıne c vıtamını olan bır meyve suyu ıle de verebılırsın.. ayrıca bebe bıskuvısını yogurtla karıstırıp verenler de var ama benımkı sevmedı... meyvelerden basla pure ya da suyunu ama bazı meyveler 1 yasına kadar verılmıyor cilek, kivi vs.. 6. aydan sonra da eger bebegıne sutun yetmıyorsa corbalara basla, sutun yetıyorsa bence su ve yogurttan baska bısey verme kolay gelsın tatlım:)

benimkininde kilo alımı düştü bende tedirginim acaba ek gıdaya başlasammı diye pazartesi tekrar dra gideceğiz ona göre hareket etmeyi düşünüyorum

eger bebegınız boy ve kılo cetvelıne gore normal cıkıyorsa zayıf olmasına uzulmeyın ama dusuk cıkarsa da dıyetısyenle konusun doktor bu konuda fazla bılgılı olmuyor cogu kez sordum ama net bır cevap alamadım sımdıye kadar... Allah uzun ve saglıklı omurler versın:emir_bebek:

sakın pırınunu bebe biskıvısı verme bu ıkısıde 6atdan bile cok sonra verılıyor ılk once tahıl verılır bebeklere unutma bunun ıçınde bebegıne kılo aldıran saglıklı seylerden basla hazmı kolay olanlardan. ben sana bi tarıf veretım. hem severek yer hem kılo alımına yarddımcı olur. oğlum bunlarla 1kılo aldı. ıkı tatlı kasığı irmige 1caybardagı su ıle kaynat cezvede. seftalıyı ez ama rendeleme lıflı gıda olduğu ıçın rendelenınce lıf kalmıyo. yanlız iyice ez. ırmıkle seftalıyı karıstır içine bıraz yoğurt kat bununla basla cok saglıklıdır. sebze olarakta..........
1patates
yarım kabak
havuç veya baskabir sebze patlıcan harıç
toplam 3adet sebze olacak unutma. hasla bu ücünü rondodan gecır hasladıktan sonra içine bir cay kasığı yag at yanlız yag bebeklere yemeklerı pistıkten sonra konur unutma. bunuda yedır oğlenlerı. pırınçte koyabilirsin. pirinç hazmı en kolay besindir bebeklerde

zeynepcim boy-kilo cetveline göre gelişimimiz iyi ama son 1ayda az kilo aldı 4.ayı doldurunca ek gıdaya başlamayı düşünüyorum

X