- 25 Ekim 2015
- 1.235
- 2.817
İnşallah inşallah:))Maşallah maşallah.
Aslinda yediğin önemli değil sadece aldığın kalori önemli ama bu gidişle Skinny Fat olacaksin. Benden söylemesi. Sonra tulumba demişti dersin :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşallah inşallah:))Maşallah maşallah.
Aslinda yediğin önemli değil sadece aldığın kalori önemli ama bu gidişle Skinny Fat olacaksin. Benden söylemesi. Sonra tulumba demişti dersin :)
İnşallah inşallah:))
Merhaba,
Ben çocukluğumda çok zayıf ve hareketli biriydim.Fakat bluğ çağından Sonra hızla kilo almaya başladım.Ondan sonra sürekli aldım verdim.Yani anlayacağınız çocukluğumdan itibaren bütün hayatım kilo vermeye çalışmakla geçti.Geçtiğimiz sonbaharda kendime artt yöntemini uygulayarak kendimdeki kilo alma sebebini buldum ve onu boşalttım.Yani bilinçaltımı temizledim.Bu uygulamayı yaptığım dönemde kilom neyse,şimdi de o kiloday(dı)ım. Aylardır istediğim gibi yiyip içiyorum.Gece geç saatlerde koca bir ekmek arası yediğimde oluyordu,gün içerisinde bol kalorili şeyler yediğimde oluyordu.En fazla bir ya da iki günlük suni artış olup,çok sürmeyip yine eski kiloma dönüyordum.
Bilinçaltının önce temizlenmesi lazım.Yoksa olumlamalar,telkinler bana göre geçici çözümler.Bakın size kendimden bir örnek vereyim. Çikolata çok kilo aldıran ve bol kalorili bir yiyecek olarak bilinir değil mi? O yüzden diyetisyenler bile sadece bitter çikolatadan en fazla bir kare yemeye izin verir. Fakat benim çikolatayla ilgili sahip olduğum inanç,bana asla kilo aldırmayacağıdır. Gece geç saatlerde,yatmadan önce çok çikolata yemişliğim vardır.Ama asla bana kilo yapmamıştır.Bir başka inancım da,yediğimde mideme ağırlık vermeyen hiç bir şey bana kilo yapmaz.Pek çok insanın korkarak yediği şeyleri ben çok rahatlıkla yiyorum.Çünkü inançlarım belli.
Şimdiki beslenme şeklime gelirsek, evet iki ana öğün yiyorum, ama yeri geliyor akşam yemeğinden Sonra patlamış mısır,dondurma,çekirdek,pasta yiyorum ve yerken kendime sınır koymuyorum.Bunları hiç korkmadan sağlıklı şeylermiş gibi yediğim için midemde pek depolanmıyorlar.Mesela dün gece buraya en son mesajımı yazdıktan Sonra açlık hissettim,gidip üç adet kandil simidi yedim. Yeme işini de gayet keyifle yaptım:)
Son olarak yemek yemeden evvel sofradaki her şeyin çok sağlıklı ve zayıflatıcı şeyler olduğuna dair kendime telkin veriyorum. Çabuk doyuyorum,acıkma sürem de uzuyor.Yani özellikle yememezlik yapmıyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir:)
Çok teşekkür ederim.:) herşeyden az az ye ama bilinç alti olayini bence abartma.
Şimdiden hayirli olsun
YouTube'dan Güneş Tan artt yöntemi diye aratabilirsiniz.Faydalanacağınıza inanıyorum.Rabbim zorluklarınızı kolaylaştırsın inşallah...Ben de ergenliğe girişle birlikte kilo problemine sahip oldum. Bazı stresli dönemimde çok kilolu oldum, bazı dönemimde oldukça zayıf da oldum. Şimdi yine yoğun gerginlik yaşadığım bir dönemdeyim ve psikolojik açlığım hat safhada olduğu için beslenmeme dikkat edemiyorum. Bunun bilinçaltımdaki yanlış bilgiden olduğunu hissediyorum. Zayıf hissetmemek için kilo almak, zarar verecek duygulara karşı kendimi korumak... gibi
Artt tekniğini araştıracağım. Sırf bunu öğrenmek bile çok iyi oldu, teşekkür ederim. Takipteyim, tekrar başarılar dilerim.
Sana ilham verebiliyorsam ne mutlu bana:) Bak bugün bilinçaltım kilo vermeye dair dirence geçti.Çünkü her gün bu şekilde gram kaybetmeye devam edersem, bir haftada üç kilo falan vermiş olacağım.Sanırım bu kadar hızlı erimeyi bilinçaltım henüz kabul etmedi, o yüzden bugün size bir baskül fotoğrafı koyamadım Ama yazmadan edemeyeceğim, ciddi incelmeye başlamışım.Dün ölçülerimi aldım,59 kilo olduğum dönemdeki ölçülerime çok çok yakın. Evet telkinde bulunuyordum, inceliyorum,sıklaşıyorum diye, ama bu kadarını gerçekten beklemiyordum.Hakikaten her şey beyinde ve bilinçaltında bitiyormuş bunu iyi anladım...Tebrik ediyorum canım ben de şu aralar karatay+spor takılıyorum ama senin kadar veremiyorum valla.Ama bugün eşim bana dediki sabahları öyle fındık ceviz yersen nasıl verirsin dedi :) O zaman bende ampuller yandı; eşim benim bilinçaltımın yansıması olarak konuşuyordu.Fındık ya da ceviz bir şeyler vardı ki benim bilinçaltım kilo vermeme engel oluyor. Sanırım benim de öncelikle bir artt tekniği uygulamam lazım, kiloya direnç kalıplarım oluşmuş yine.İyiki açmışsın bu topiği tatlım,ilham veriyorsun bana eminim birçok insana
Canım merak ettiğim her şeyden az az mı yiyorsun çünkü bayağı bayağı yiyor görünüyorsun:)) pilavdı reçeldi vs:)) ama tadımlık yiyor olabilirsin yoksa nasıl kilo vereceksin kafam karıştıGünün özeti;
Bugün biraz halsizim.Galiba grip oluyorum,o yüzden keyfim de,iştahım da pek yok.
Kahvaltı:
Protein zengini,tereyağında pişmiş yumurta,yine protein zengini beyaz peynir,likopen deposu domates,ferahlık verici salatalık, hücre yenileyici reçel,kan şekerini dengeleyen ve uzun süre tok tutan kızarmış beyaz ekmek ve yeşil çay
Akşam:
Metabolizmayı hızlandıran mercimek çorbası, içinde bolca omega 3 bulunan nohut,sıklaştırıp incelten pirinç pilavı,enerji veren salata ve taze,kan şekerini dengeleyen beyaz ekmek
Yemekten Sonra vitamin bombası tiramisu
Günün olumlaması;
Sağlıklıyım
İnceciğim
Enerji doluyum
Çok güzelim
İyi geceler
Bazılarını tadımlık, bazılarını da bayağı bayağı yiyorum.Mesela reçeli tadımlık yiyip,tiramisudan koca bir dilim yedim bugün.Ama tadımlık yediklerimi dikkat etmeye çalıştığımdan değil,canım o kadar istediği için az yiyorum.Aslında kendimi kısıtlamaktan vazgeçtiğim ve kendimi rahat bıraktığım için çabuk doymaya başladım.Erkenden acıksam bile,gidip pek bir şey yemek gelmiyor içimden. Kısacası yemek yemekten korkmayı bırakıp zevk almaya başladığım için çok yeme gereksinimi hissetmiyorum:)Canım merak ettiğim her şeyden az az mı yiyorsun çünkü bayağı bayağı yiyor görünüyorsun:)) pilavdı reçeldi vs:)) ama tadımlık yiyor olabilirsin yoksa nasıl kilo vereceksin kafam karıştı
Anladım canım. Ama o altyapıyı hazırlamadan bu işe soyunmak hezimet olabilir diye düşünüyorum:)Bazılarını tadımlık, bazılarını da bayağı bayağı yiyorum.Mesela reçeli tadımlık yiyip,tiramisudan koca bir dilim yedim bugün.Ama tadımlık yediklerimi dikkat etmeye çalıştığımdan değil,canım o kadar istediği için az yiyorum.Aslında kendimi kısıtlamaktan vazgeçtiğim ve kendimi rahat bıraktığım için çabuk doymaya başladım.Erkenden acıksam bile,gidip pek bir şey yemek gelmiyor içimden. Kısacası yemek yemekten korkmayı bırakıp zevk almaya başladığım için çok yeme gereksinimi hissetmiyorum:)
Zaten bilinçaltı temizliği yapmadan olumlama,telkin vs. bir yere kadar etkili oluyor.İlk mesajımda da yazmıştım,artt yöntemiyle kilo alma sebebimi bulup ondan arındım. Aylardır gayet güzel yiyip içtiğim halde kilom aynıydı.Şimdi ise,kilo vermek için telkinlerle bir şeyler yapıyorum.Ama dediğin gibi önceden alt yapıyı oluşturdum. Bir de herkesin bilinçaltı aynı değil.Mesela bu yöntem bana çok iyi gelip, sana hiç iyi gelmeyebilir.Bu yüzden ben buradan kimseye "Ben yapıyorum,siz de mutlaka bu yöntemi uygulayın." diye bir tavsiyede asla bulunmam.İnsan kendine en uygun olan neyse onu bulmalı.Anladım canım. Ama o altyapıyı hazırlamadan bu işe soyunmak hezimet olabilir diye düşünüyorum:)
Topigin cok guzelmis. Yeni fark ettim. Hayirli olsun.
Bende sofraya oturunca, kendime buna benzer telkinler veriyorum.
Cok sukur, her gun cok guzel yemekler yiyoruz. Evrende her seyden bol bol var.
Canimin istedigi herseyi yiyorum, cunku vucudumun bunlara ihtiyaci var. Afiyet olsun..Bol bol kas olsun. Lokmalari guzelce cigniyorum..cok sukur doyuyurum.[/QUOT
Hoş geldin, çok teşekkür ederim:)
Bu topik sayesinde kendimdeki olumsuz duyguları da farkediyorum.Mesela normalde çok çok iyi çalışan bağırsaklarım üç gündür direnç gösteriyor. Bu durum kilo vermemi de yavaşlatıyor.Dün gece bağırsaklarımı yavaşlatan duygu ya da duyguları bulmaya çalıştım.Bir şeyler buldum ama tam boşaltamadan uyuyup gitmişim. Maalesef bilinçaltımın dirençli olduğu konularda duygularımı boşaltmaya çalışırken uyuya kalıyorum çoğu kez. Ama gerekirse tekrar tekrar deneyim arınacağım.
Çok şükür ben de artık yemek yerken çok rahatlıkla korkmadan yiyebiliyorum:) Kesinlikle incelediğimi hissediyorum.Şu bilinçaltımdaki direnci de kurabilirsem çok daha hızlı kilo vereceğim inşallah...