Bilgisi olanlardan bilgi yeni dugun

ZAMan28

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
14
5
Iyi gunler ben doguluyum erkek arkadaşım samsun bafrali yakında nisanimiz olucak adetler nisan dugun leri nasıl olur?bizim orada genelde cogu seyi erkek tarafi yapar ama samsunda nasıldır bilen varsa yardımcı olabilir misiniz??

Iyi gunler ben doguluyum erkek arkadaşım samsun bafrali yakında nisanimiz olucak adetler nisan dugun leri nasıl olur?bizim orada genelde cogu seyi erkek tarafi yapar ama samsunda nasıldır bilen varsa yardımcı olabilir misiniz??

Nisan ve kina kiz tarafina ait biz de eger yapiliyorsa,kizin kiyafetini erkek tarafi erkegin kiyafeti kiz tarafi alir yada herkes kendi elbisesini alir.Onun alyansini siz,sizin alyansi karsi taraf alir,yada ortak korsunuz parayi yuzuk icin.

Artık doğusu batısı yok herşey ortak oluyor zannımca..

Arkadaşım oralı. Şöyle dedi. Nişanı ve kınayı kız tarafı yaparmış. Eğer kız tarafında da düğün olursa onu da kız tarafı yaparmış. Yatak odası takımı, halısı, perdesi ve mutfak küçük eşyalar halı, perde kız tarafı alırmış. Almak isteyen bulaşık makinesi ve fırın da alırmış. Kızın gelinliğini ve alyansını erkek, erkeğin damatlığını ve alyansını kız alırmış.
Ama illa böyle olacak diye bir şart yokmuş. Hangi ailenin gücü ne kadar yetiyorsa o kadar yapıyormuş. Bunu aileler konuşup kararlaştırırmış. İlla adetler uygulanacak diye şart olmazmış.
Mesela onlar düğün-nişan bohçası falan yapmamışlar. Kendileri de yapmamış karşıdan da istememişler.

Ne adeti allah aşkına, ben ne diyorsam adet odur.

Kimsenin sacmaliklarini takamam valla

Samsunlu değil Trabzonluyum , adetlerimiz aynıdır aşağı yukarı
Nişanda sadece alyans takılır
Düğünde erkek tarafı takı fazla takmaz, çeyiz yapılmaz, çeyizi kız evinden getirir, kız tarafının takı istemesi aileye hakaret sayılır, büyükler aralarında konuşurlar
Ev el birliği ile yapılır kimin durumu neye uygunsa

Artik adet falan kalmadi. Oturup konusulur. Herkes beklentisini acikca soyler. Bir orta yol bulunup dugun yapilir..

Sürekli bununla ilgili konu acıyorsunuz arkadasim da gidip nisanliniza sorsanıza

Yani biz herseyi erkek tarafi yapar desek de adam kabul etmezse ne olacak
Birlikte oturun konusun nasil yapalim diye
Bende adet falan bilmiyorum ama herseyin neredeyse yari yarıya yapildiginin bilincindeyim...
Siz sanirim herseyi erkek tarafi yapsın istiyorsunuz ama su krizde öyle bir adet bulup uygulatmak zor olur.....

Sürekli bununla ilgili konu acıyorsunuz arkadasim da gidip nisanliniza sorsanıza

Yani biz herseyi erkek tarafi yapar desek de adam kabul etmezse ne olacak
Birlikte oturun konusun nasil yapalim diye
Bende adet falan bilmiyorum ama herseyin neredeyse yari yarıya yapildiginin bilincindeyim...
Siz sanirim herseyi erkek tarafi yapsın istiyorsunuz ama su krizde öyle bir adet bulup uygulatmak zor olur.....

yok yahu bu arkadaş bizde herşeyi erkek yapar ama belki bafralılarda kız tarafıda yapıyordur diye bir umut habire konu açıyor. kim ne yapacak konuşulurken elinde koz olsun diye öğrenmeye çalışıyor. ne kadarından yırtarsam kardır diyor yani. suratını bile görmediği kızla evlenecek adet derdine düşmüş..

X