• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bilgisi olanlar bir fikir lütfen...

caycan

İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
933
6
96
41
Ankara
arkadaşlar bugün doktora gittim ve bebeğimin sarılık değerleri çok yüksek çıktı.oğlum 2 aylık ama sarılığımız çok uzamış.dr yeşil reçeteyle satılan bi ilaç verdi,yan etkileri çok fazla ama kullanman lazım dedi.bense çok korktum,sarılığı 2 ayı geçen ve doktorunun önerisiyle böyle bi ilaç kullanan varmı?ilaç normalde havale için kullanılıyomuş ve bi sürü yan etkisi varmış.sadece 5 gün kullanacağız,çok fazla bi yan etkisi olmaz o yüzden dedi.sizce kullanmalımıyım?

sarılıĞın ılacımı olurmuŞ benım kızızmında 2,5 ay uzadı sarılıĞı ama ılaÇ falan vermedı doktor ıŞık tedavısı gÖrdÜ hastahanede 23 e fılan yÜkselmıŞtı sarılıĞı bıde bol bol besledım sÜtÜm olduĞu halde bırde mama vermemızı sÖyledı doktorumuz ÇÜnkÜ mama alan bebkler sarılıĞı daha Çabuk atarlar mama daha Çok kaka yaptırdıĞı ıÇın.bence sen bebeĞını ılaca baŞlamadan Önce bı doktora daha gÖtÜr yan etkısı ÇokmuŞ baksana doktor kendısı sÖylemıŞ,en ıyıysı, ıyıyı bır doktor kontrol etsın veya ıŞık tedavısı gÖrsÜn

canım bizde 3. gün 18e çıktığında fototerapi gördük hastanede 2 gün.sonra 13 e düştü taburcu olduk.şimdi 13 müş,15 ten sonra tekrar ışına alıyolarmış.başka doktora ancak salı götürebilirim.çünkü yarın şehir dışına çıkacam.korkuyorum,ozamana kadar iyice artarsa,bu ilaçta işe yaramazsa diye.ilacın prospektüsünü okudum sara,spastik bozukluklar,depresyon ve nörolojik bozukluklar falan yazıyo.bide kocaman yazmışlar ilacın üzerine bağımlılık yapabilir diye.napıcam ben ya..

senin yerinde olsam asla vermem ilacı! benim kızımında 18,5 oldu sarılığı, mama takviyesi yaptık 24 saat hastanede kaldı ışık altında, geçti. ayrıca 30dan sonrası tehlikelidir, keşke istanbulda olsaydın, çok tatlı bir doktorumuz var, ben artık doktorların hepsine güvenmiyorum. kızımın sırtında leke var, hastanedeki dr. anne karnındayken vücudunu dayadığı yer, hemen geçer demişti, halbuki şimdiki dr. 'bu türk lekesi büyüdükçe deri genişler oda görünmez olur' dedi gerçektende yavaş yavaş rengi açılıyo.
yeğenimi 5 ayrı dr.a götürdük hepsi farklı şey söyledi, yani 1 dr.un söylediğiyle bebeğine ilaç verme sakın. geçmiş olsun.

Merhabalar!
Ben viyanada yasiyorum ama sarilik icin burdada ilac kullanilmiyor isik tedavisi yapiliyor cocuklar-bebeklere!

bugün bi dr a daha götürecem,bakalım ne diyecek ilaca.bende sarılıkta sadecekan değişimi ve fototerapiyi biliyodum.zaten ilacın içeriğinde sarılık dışında herşey yazıyo.beni en çok korklutan 2 ayı geçtik hala sarılığı geçmedi.kan uyuşmazlığından dedi,anne sütü sarılığı değil mama verme dedi.emzir bol bol dedi.2 aydır emziriyom geçmiyo.

uzamış sarılıklarda fenobarbital etken maddeli ilaç kısa süreli kullanılıyormuş tatlım .şimdi netten baktım.drunuz sanırım bu tedaviyi uyguluyor.biluribin düzeyiniz çok yüksek olmadığı için fototerapiyi uygun görmemiş zaten.çok geçmiş olsun.

uzamış sarılıklarda fenobarbital etken maddeli ilaç kısa süreli kullanılıyormuş tatlım .şimdi netten baktım.drunuz sanırım bu tedaviyi uyguluyor.biluribin düzeyiniz çok yüksek olmadığı için fototerapiyi uygun görmemiş zaten.çok geçmiş olsun.

olabilir canım ama benim korktuğum yan etkileri.dr yan etkileri biraz fazla ama kullanmak lazım dedi.benimde kafam çok karıştı,bilmiyorum.ayrıca ilgin için çok sağol..

biraz önce sağlık ocağından geldim,ordaki doktorlara gösterdim ilacı ve test sonuçlarını.ilacı kullanmaya başlamadan önce sami ulusa yada bi üniversite hastanesine götür karaciğerinde bi problem olabilir dediler,bende iyice korktum.bi yerinde bi tıkanıklık vardır çok detaylı inceleme gerek dediler.moralim çok bozuldu.yavrum benim bi türlü hastalığı geçmedi,bide şimdi gene delik deşik edecekler.zaten her hafta kan veriyo,canım benim ya..

canım öncelile çok geçmiş olsun, bende hiç ilaç duymamıştım sarılıkla ilgili, bizde sadece ışık tedavisi ve bol bol emzirmekle atlattık. başka bi doktora gözükün istersen.

sağol canım salı günü başka bi doktora daha götürecem bakalım o ne diyecek.ama ankarada değil başka bişehire gidecem.yani üniversite hastanesine falan götürme şansım yok haziran sonuna kadar ankarada olamıycam.orki doktorlarda ne kadar anlar bakalım.off canım çok sıkılıyo düşündükçe..

benim oğlum2.ayın bitmesine yakın sarılığı geçti bizde çok uğrastık çok zor bişey ne yapsak geçmedi hemşire dedi direkt güneş işiğına çıkar güneş görünce geçer benim oğlumda sarılıktı böyle yaptık geçti demişti cam kenarında falan güneşlendirme dedi güneşi doğrudan görsün dedi bizim işimize yaradı bu yöntem sarılığı geçti derdine derman olursa sende yap hadi sana kolay gelsin

benim oğlum2.ayın bitmesine yakın sarılığı geçti bizde çok uğrastık çok zor bişey ne yapsak geçmedi hemşire dedi direkt güneş işiğına çıkar güneş görünce geçer benim oğlumda sarılıktı böyle yaptık geçti demişti cam kenarında falan güneşlendirme dedi güneşi doğrudan görsün dedi bizim işimize yaradı bu yöntem sarılığı geçti derdine derman olursa sende yap hadi sana kolay gelsin

güneş ışığını duymuştum ama havalar soğuk gittiği için ben bebeğimi pek dışarı çıkaramıştım.yeni yeni güneş görüyo oğlum umarım işe yarar..

canım öncelikle geçmiş olsun.benim kızımın da bilirubin değerleri yüksek olmamasına rağmen bi türlü geçmiyordu. sütüm de yetersiz olduğundan ne kilo alıyor ne de değerleri düşüyordu. dr umuz mama takviyesi yaptırdı ve biz de bi ilacın dörtte birimi yoksa yarısı mıydı net hatırlayamıyorum 3 gün kullandık. ne olduğunu sorduğumda havale ilacı dedi ben de korktum hemen abimi aradım kendisi dr. o da bize bu ilacın verildiğini ve sakıncasının olmayacağını söyleyince rahatladım. hakikaten de 3 günün sonunda sarılığımız bitti. ama ben yanarım yanarım mama vermeyeceğim diye boşu boşuna inat edip çocuğumu delik deşik ettirdiğime yanarım bu konuda kendimi epey süre affetmemiştim.
neyse canım umarım en kısa zamanda düzelir bebişin çok stres olmamaya çalış biliyosun üzüldükçe sütünü çok etkiler o süt şuan herzamankinden çok lazım...

canım öncelikle geçmiş olsun.benim kızımın da bilirubin değerleri yüksek olmamasına rağmen bi türlü geçmiyordu. sütüm de yetersiz olduğundan ne kilo alıyor ne de değerleri düşüyordu. dr umuz mama takviyesi yaptırdı ve biz de bi ilacın dörtte birimi yoksa yarısı mıydı net hatırlayamıyorum 3 gün kullandık. ne olduğunu sorduğumda havale ilacı dedi ben de korktum hemen abimi aradım kendisi dr. o da bize bu ilacın verildiğini ve sakıncasının olmayacağını söyleyince rahatladım. hakikaten de 3 günün sonunda sarılığımız bitti. ama ben yanarım yanarım mama vermeyeceğim diye boşu boşuna inat edip çocuğumu delik deşik ettirdiğime yanarım bu konuda kendimi epey süre affetmemiştim.
neyse canım umarım en kısa zamanda düzelir bebişin çok stres olmamaya çalış biliyosun üzüldükçe sütünü çok etkiler o süt şuan herzamankinden çok lazım...

verdiğin bilgiler için sağol.benim sütüm şimdilik yeterli,kilo alımı iyi.doktora ısrarla sordum sizinki anne sütü sarılığı değil mama verme dedi.kan uyuşmazlığından dedi,bol bol emzir dedi.ama saat başı emziriyorum,çocuk göğsümden ayrılmıyo,yinede geçmiyo bu lanet hastalık..

canım çok geçmiş olsun
bence ne yap ne et bi araştırma hastanesine git derim bide orada degerlerine baksınlardevlet has. son derece güvenilir

[k] {n} [k];7166339 .!.:
canım çok geçmiş olsun
bence ne yap ne et bi araştırma hastanesine git derim bide orada degerlerine baksınlardevlet has. son derece güvenilir

sağol canım evet büyük bi hastaneye gideceğim en kısa zamanda ayarlayıp.ben özel hastane iyidir diye oraya gidiyodum ama sanırım devlet hastanesindeki doktorlar daha bilgili,daha tecrübeli.bi üniversite hastanesine gidecem haftaya.ilgin için sağo..

Back