İyi bir üniversite değilse mühendislik okumayın, eczacılık tercih edin.Merhaba hanımlar
konu başlığından da anlaşılacağı üzere sorum meslek seçimi üzerine ,bu konudaki değerli fikirleriniz benim için çok önemli paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim
Bizim yeğene yazdıracaktım , eczacı arkadaşım da bunları söyleyerek tavsiye etmedi. İnsanın inanası gelmiyor açıkçası. Yıllarca vergi rekortmeniydi eczacılarEczacılık düşünmeyin demeye geldim
5-6 yıl önce getiriken bir yönetmelik ile o yıldan sonra mezun olan Eczacıların eczane açma yetkisi kaldırıldı.
Eski bir eczacının eczanesini devrabilir yada kamuda eczacı olarak çalışabilirsiniz.
Devralmak diyince ucuz diye düşünmeyin, milyarlardan bahsediliyor devirlerde..
Hastane eczanelerinin de normu doldu dolacak
Yönetmeliği bulursam paylaşacağım
O haberi okudum siz yazınca yeni mezun olanların kendi eczanelerini açmadan en az 1 yıl önce yardımcı eczacı olarak çalışması deneyim kazanması amacıyla çalışması gerekiyormuş bence gayet mantıklı uygulamalı işi öğrenme süreciEczacılık düşünmeyin demeye geldim
5-6 yıl önce getiriken bir yönetmelik ile o yıldan sonra mezun olan Eczacıların eczane açma yetkisi kaldırıldı.
Eski bir eczacının eczanesini devrabilir yada kamuda eczacı olarak çalışabilirsiniz.
Devralmak diyince ucuz diye düşünmeyin, milyarlardan bahsediliyor devirlerde..
Hastane eczanelerinin de normu doldu dolacak
Yönetmeliği bulursam paylaşacağım
Aklın varsa eczacılık dehşet kazanirsinMerhaba hanımlar
konu başlığından da anlaşılacağı üzere sorum meslek seçimi üzerine ,bu konudaki değerli fikirleriniz benim için çok önemli paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim
Hanımlar kendim öğretmenim bu konuyu çocuğum için açtım
Benim konu hakkında bir fikrim var çocuğumun az çok fıtratını da bildiğimden
Fakat insanların düşüncelerini de merak etmekteyim
İstişare benim hayatımda önemli bir yere sahip
Çok haklısınız çocuğum çok rahat sıkılmaya fazla gelmeyecek bir karaktere sahipCocugunuz ne istiyor?
Sizin ne istediginiz , bizim ne soyledigimizin ne onemi var ki? Cocugunuz hangisini istiyorsa onu okusun , hayati boyunca o yapacak meslegi biz degil
Çok haklısınız çocuğum çok rahat sıkılmaya fazla gelmeyecek bir karaktere sahip
Yıllardır eczacılık deyip duran birisi abisi arada aklını bulandırmaya kalkıyor
Üniversite mezunu bakkallık mı yapacaksın diye
Abimiz matematik profesörlüğü düşünüyor bizim ufaklığın hayalleriyle, planlarıyla dalga geçiyor
Eczacılık okursa dükkan ve sermaye problemi olmayacak
Ufaklık kısa yoldan ticaretle güzel para kazanmanın derdinde
Sadece eczacılık yapmam müteahhitlikle de uğraşırım diyor babasıyla birlikte
Düşüncesi bu yöndeyse inşaat mühendisliği de düşünebilir. Babasıyla iş yapar.Çok haklısınız çocuğum çok rahat sıkılmaya fazla gelmeyecek bir karaktere sahip
Yıllardır eczacılık deyip duran birisi abisi arada aklını bulandırmaya kalkıyor
Üniversite mezunu bakkallık mı yapacaksın diye
Abimiz matematik profesörlüğü düşünüyor bizim ufaklığın hayalleriyle, planlarıyla dalga geçiyor
Eczacılık okursa dükkan ve sermaye problemi olmayacak
Ufaklık kısa yoldan ticaretle güzel para kazanmanın derdinde
Sadece eczacılık yapmam müteahhitlikle de uğraşırım diyor babasıyla birlikte
Çok fenadır o kendine ait bir işi olsun bağımsızlığına düşkünEeee o zaman junior daha ticari bir is yapmak istiyor, muhendislikle hicbir ilgisi yok kibaba muteahitse, benim tavsiyem isletme/ekonomi okusun, muhasebe kursuna da gitsin yani kendi isini yurutecek donanmimi kazansin. Sonra babasiyla calisir, babasi yaslaninca da yerine gecer. Anladigim kadariyla evinizde zaten isleyen bir sirket var madem, neden ona yonelmesin ki, neden eczacilikla ugrassin?Ayrica bu ekonomide 2. kez is kurmak zaten mantikli degil, dedigim gibi evinizde zaten halihazirda bir isletme var. Ticaret yapmak istiyorsa bu cocuk en mantikli yol bu bence.
Rahat bir insansa elektronik/bilgisayar falan hic dusunmesin dersler agir, matematik var dedigim gibi, fizik var, devre dersleri var, iletken dersleri var ... hic girmesin. Ticaret seviyor madem ticaret yapsin. Abisi farkli bir insan, abisinin hayatini yasayip mutlu olamaz. Her insanin karakteri farkli, herkes kendine uygun yolu secmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?