• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisayar mühendisleri bakabilir mi

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
34.833
548
Hanımlar merhaba size şöyle bi sorum var
Bilgisayar programcılığından mezun biri 3 4 sene kendini geliştirmeye ayırıp alanında uzman birine dönüşürse mi daha iyi iş imkanı bulur yoksa dgs ile erzincan muş sivas gibi doğuda üni okuyup mezun olmak mı daha iyi iş imkanı sağlar? Fikirleriniz benim için çok önemli teşekkür ederim

Yazılımda diploma değil sertifika ve dil konusundaki gelişim daha önemlidir. Bir dil üzerinde özellikle odaklanın tabi diğerlerini de temel seviyede bilin muhakkak. Şu dönem java diline yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. javaya bağlı veritabanı(oracle) üzerinde çalışmanız faydanıza olabilir. Microsoftun yazılım dilleri artık eskisi kadar revaçta değil. Android linux üzerinde çalışın.

Yazılımda diploma değil sertifika ve dil konusundaki gelişim daha önemlidir. Bir dil üzerinde özellikle odaklanın tabi diğerlerini de temel seviyede bilin muhakkak. Şu dönem java diline yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. javaya bağlı veritabanı(oracle) üzerinde çalışmanız faydanıza olabilir. Microsoftun yazılım dilleri artık eskisi kadar revaçta değil. Android linux üzerinde çalışın.
Siz yazılım sektöründe misiniz

ben şöyle düşünüyorum dgs okumak yerine itü yıldız teknik vb. iyi yerlerden sertifikalar alıp ön lisans olarak özelde iş bulmak ama çevredekiler de muhakkak lisans oku yoksa iş bulamazsın diyor

ben şöyle düşünüyorum dgs okumak yerine itü yıldız teknik vb. iyi yerlerden sertifikalar alıp ön lisans olarak özelde iş bulmak ama çevredekiler de muhakkak lisans oku yoksa iş bulamazsın diyor
Benim mezun arkadaşlarım önlisans diploması ile gayet iyi yazılım firmalarında çalışıyor. Ama kimisi dgs ile geçiş yaptı hem çalışıyor hem okuyor. Diploma tabiki iyidir ama kendinizi kanıtlamanız önemli olan

Siz yazılım sektöründe misiniz
Ben Elektronik mühendisiyim ama çoğu arkadasım yazılımcı, temel bilgisayar Bilimleri okuyup bilgisayar mühendisinden iyi yerlere gelen arkadasım da var mühendis olup dünyaca ünlü şirkette çalışan arkadaşımda. Tamamen çaba

Lise diplomasi ile uzman yazilimci olarak calisan tanidiklarim var, siz yeter ki kendinizi gelistirin, memuriyet dusunmuyorsaniz diploma bu isin sadece bir yonu.

MissCherryBlossom MissCherryBlossom sen bilgisayar mühendisiydin sanki

Eeveeeeett geldim

Şöyle diyeyim, programlamadan daha kısa sürede öğrenilip iyi para getiren yandallar var. Sertifikayla gayet oluyor. SAP uzmanlığı mesela, şiddetle tavsiye ediyorum her şirkette bir tane var. Link verebiliyor muyzu bilmiyorum ama misal şöyle işler var:

SAP Uzmanı İş İlanları | Kariyer.Net

Ille de programala yapicam seviyorum derseniz adam gibi bir okula gitmeyi siddetle tavsiye ederim. Ama daha cok sertifikayla hizla ishayatina gireyim derseniz kesinlikle SAP sertifikasi/uzmanligi.

Son düzenleme:
eğer yazılım olarak devam edecekse kendını gelıstırırse yeterlı
ama
''muhendıslık ''yapmak ıstıyorsa 4 yıllıga tamamlamak zorunda

eşim bılgısayar muhendısı senelerce muhendıslık yaptı suan da yazılım fırması var konunuzu ona okudum bu sekılde cevapladı ne soyledıyse onu yazdım :)

Hedeflediğiniz kadroya ve kariyere göre değişir.

devlette Bazı kadrolar mühendis diploması ister, programcıda alıyorlar Ama istediğiniz ve çok iyi olduğunuz bir alana başvuramayabilirsiniz.

özelde yazılım şirketlerinde genelde elektronik ya da bilgisayar mühendisi alınıyor ,masterı olanlar daha ön planda , programcılar teknik destek elemanı gibi kadrolarsa yer alıyor yani kod yazan işlerin içinde yer almıyorlar.

Bir kısmıda yazılım eğitim kurslarında ders veriyorlar. Ya da kurum bazında değil bireysel dışardan iş alıyorlar nadiren.

alaylı olup yazılım şirketlerinde yer edinenler var ama onlar yaşlı.

yani atıyorum ben sistemciyim alın buda LPI sertifikam derseniz şirket politikası gereği mühendis arıyorlarsa sizi almayabilirler.

kısaca elinizde fırsat varsa biraz zorlayın 4 yıllığı.

Kendi işinizi kurcaksanız zaten diplomaya da gerek yok kendinizi geliştirmeniz yeterli .

Hanımlar merhaba size şöyle bi sorum var
Bilgisayar programcılığından mezun biri 3 4 sene kendini geliştirmeye ayırıp alanında uzman birine dönüşürse mi daha iyi iş imkanı bulur yoksa dgs ile erzincan muş sivas gibi doğuda üni okuyup mezun olmak mı daha iyi iş imkanı sağlar? Fikirleriniz benim için çok önemli teşekkür ederim
Merhaba.Kendinizi geliştirin,tecrübe edinin.Açıkcası sorunuz maaş skalası içinse lisans diploması olmadanda çok iyi meblağlar alabilirsiniz.
Aslında maalesef bilgisayar/yazılım/bilişim diplomanın çok etkili olduğu sektörler değil.Diplomanız olmadan sertifika ve kurum eğitimleri ile birçok firmada bu alanda iş sahibi olursunuz.
Yalnız özellikle çalışmak istediğiniz büyük firmalar olursa onlarda kadro diploma yada eğitim seviyesi gibi kriterler yükselme ve maaş konusunda fark yaratabiliyor.

Paracıklara konmak isteyenler mesajıma kalpli gözleri koymuş gözlerden kaçmadı :halay:
Bu iyiliğimi unutmayın çakallar, size kısa yoldan zengin olmanın anahtarını verdim borsa tüyosu kadar oldu.
Yazılım mezunuyum ama bende ilk defa duydum bu işi öğrendiğim iyi oldu valla borsadan makbul :dondurma:

Yakın arkadaşlarımdan biri it uzmanı.
2 yıllık programlama bitirdi.
sap vs neyse aranan onları öğrendi,
Kurumsal bir firmada çalışmaya başladı,
Çalışırken açıköğretim den işletme okudu
Sırf lisans diploması olsun diye/
Sonra da Yüksek lisans yaptı. Son mezun olduğu okul açıköğretim kalmasın diye.
şu an Türkiye nin ilk 5 indeki holdinglerden birinde.
diploması bilgisayar/yazılım mühendisliği bile degil.
O bir yola çıkayım da diplomayı hallederim diye düşündü hep. Öyle de oldu.

Eeveeeeett geldim

Şöyle diyeyim, programlamadan daha kısa sürede öğrenilip iyi para getiren yandallar var. Sertifikayla gayet oluyor. SAP uzmanlığı mesela, şiddetle tavsiye ediyorum her şirkette bir tane var. Link verebiliyor muyzu bilmiyorum ama misal şöyle işler var:

SAP Uzmanı İş İlanları | Kariyer.Net

Ille de programala yapicam seviyorum derseniz adam gibi bir okula gitmeyi siddetle tavsiye ederim. Ama daha cok sertifikayla hizla ishayatina gireyim derseniz kesinlikle SAP sertifikasi/uzmanligi.
Çok teşekkür ederim. Açıkçası gelecek yefler 3 sene üst üste kontenjan doldurmamış tercih edilmemiş üniler

Back
X