• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BILGILERINIZE IHTIYACIM VAR

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar
3 yildir calismis oldugum firmamdan ayrilma karari verdim cunku 3aydir maas alamiyoruz bugun yarin diye diye bu duruma geldi is, evlilik nedeniyle ayrilacagimi soyledim patronumun bana verdigi cevap tazminatini ne zaman oderim bilemem suan zor durumdayin dedi. bu durumda iceride maasim yillik iznim ve tazminatim kalmis olacak.
Benim sorum su ki ben ayrildigimda mahkeme yoluna gitsem haklarimi alabilirmiyim? bu durumda olanlar 2/3 sene surer diyorlar.
Patronumuz ve amcasi ortak fakat anlasmazliktan mahkemelik oldular,patronumuz sanirim baska sirket kurma yolunda, bu durumda ikisinden biri mahkeme suresi devam ederken iflas verebilir mi? iflas halinde benim durumum ne olur?
yardimlarinizi rica ediyorum

G giresun25 merhaba..
Maaşınızı zamanında alamamanız, size tazminatınızı alma hakkı verir..

"Zamanında Ücretini Alamayan Çalışanlar;

• İşçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir.
  • Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez.
  • Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır.
  • Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.
Maaş ödeme tarihinden itibaren 20 sine kadar ödenmez ise; 21 inci gün itibariyle İş Kanununun 26. maddesine göre 6 günlük (hak düşürücü) süre içinde 4857 sayılı iş kanunun 24. maddesi II e bendinde tanımlanan “ İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse” maddesini gerekçe göstererek hizmet akdini haklı sebeple tazminatını almak kaydı (eski 1475 s. İş K. md.24) ile fesih edebilir. Ayrıca ücreti ödenmeyen işçi 5 yıllık zamanaşımı süresini de unutmamalıdır."

Diğer taraftan, evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde çalıştığınız firmadan ayrılırsanız tazminatınızı alabilirsiniz.. bununla ilgili maddeyi de iş kanunu da internetten bulabilirsiniz.

Evlilik nedeniyle ayrılırsanız işsizlikten faydalanamazsınız. 3 aydır maaş alamadığınız için ihtar çekin. Hakli sebeple fesih olur (önceki konuya da yazmıştım)alacak davası için avukatla görüşün çok uzun süreceğini sanmıyorum. Ihtarda tüm haklarımın örneğin 10 gün içinde ödenmesi diye ibare geçirin. Alo 170 den de bilgi alabilirsiniz

Back
X