• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bilgi verinn

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Efulim8161

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2018
25
10
3
32
6 senelik evliyim 3 tane erken dusugum var gen testinde 9. Kromozomda kiriklik goruldu heterozigot oldugum anlasldi esimde problem yok
Genetik kromozom icin sknti deil normal yolla gebe kalabilirsin dedi
Heterozigot icin kadin dogum igneye hapa gerek yok dedi ama hic yasayan cocugum yok
Kendim arastrma yaptim kadinlar bu durumda da igne kullanmis
Benim ne yapmam lazim bu durumda olan var mi ???

Bu konuda bilgim yok cnm ne yazikki.. umarim en kisa zmnda saglicakla evladinizi kucaginiza alirsiniz

Bence bir değil bir kaç doktora gidin sebebini öğrenin bi daha hamile kaldığınızda gene aynı sorunlar yaşanmasın siz yıpranıyorsunuz inşallah Rabbim sağlıklı bir evlat nasip etsin size.

6 senelik evliyim 3 tane erken dusugum var gen testinde 9. Kromozomda kiriklik goruldu heterozigot oldugum anlasldi esimde problem yok
Heterozigot icin kadin dogum igneye hapa gerek yok dedi ama hic yasayan cocugum yok

Mutlaka farklı doktora gidin.

Bana erken doğum acil dediler başka Dr a gittim ne gerek var dedi.7 hafta daha bekledi.Boyle durumlarda alanında uzman tecrübeli farklı doktorların görüşünü almakta fayda var

Ilk dusugumde kurtaj oldum sagliksiz gebelik oldugunu solediler iki dusugumde kendiliginden bthc sifirlandi doktorlara soruyorum sebebini bana net bise solemiyolar kafamda hep askida kaldi sorular napicami bilmiyorum

bende heterozigot mutasyonluyum.
faktör v leiden diye bişeyler işte
bana kan sulandırıcı aspirin verdiler
ancak bebeğim olduktan 4 sene sonra öğrendim genetik bir bozukluk olduğunu
genellikle düşükle sonuçlanan gebelikler olduğunu okudum daha sonradan
ben düşük yaşamadım ancak zor bir hamilelik geçirdim
ayak ağrılarım bacak ağrılarım çok olurdu
sağlam bir hemotoloji doktoruna görün
homozigot değiliz buna sevinmelisin çünkü o daha tehlikeli bir durum
korkma tedavisi var

kıyamam rabbim her isteyene nasip etsin inş. bilgim yok malesef ama dua ettim okurken içimden umarım bir faydası dokunur.

Back