Bilgece ile Sohbete ;)))

bizde okuyalım tatlışı Allah nazarlardan korusun :KK60:
sağol canım:KK60:
Benim bi tane 3.5 yasinda kızım va. Bi tane daha olabilir kesin degil adet gunumu bekliyorum. :anneadayı:

Iki kardes arasindaki iliski nasil buyuk olan kiskaniyor mu :KK45:
aaa hadi bakalım hayırlısı, oğlum kıskançlıkta çığır açtı:KK45::KK45: herkesin ilgisi onaydı zorlandı epey ama kardeşine zarar vermiyor hiç maşaallah
Seyapacam onu ben ya kapatacam sıkıntı yok :KK53:

Bu arada duân kabul oldu sanırım. Eşime biraz ayrı kalmayı teklif ettim ama yine hüsran. :KK53:
"Ben öyle işe gelemem, düşün, taşın, gideceksen temelli git" dedi. :KK14:

Hayır. Sevmiyorum. Saymıyorum.
Sen bilirsin dedim. Manevi olarak daha mutlu daha huzurlu olacağım. Ama maddi yönden sıkıntı içine gireceğim net.
Orta okul mezunuyum. Ailem ancak kendi yağında kavruluyor. Durum vahim ama Rabbim var. Kendisinden başka kimseye muhtaç etmesin. Tek dileğim budur. Fazla bir şeyde gözüm yok. Rabbimden sağlık, afiyet ve huzur istiyorum.

Evet her şeyden acayip soğudum. Böyle bir şey mümkün görünmüyor ama hâlâ "kızımın annesiz, babasız büyümesini istemiyorum" diyor. Yoksa o da istemiyor benimle evli kalmak. Çok düşündüğünü söyledi...

Tabiki canım zor olmaz olur mu?
Ya şöyle söyleyim. Zıt karakteriz biz. Ben daha çok arkadaş gibi olmak istedim ama o hep ben erkeğim diye diye bu hale geldi. Son iki senedir değiştiğimi söylüyor. Sen bu değilsin diyor. Ben de beni bu hâle sen getirdin diyorum. Çok basit şeyler yüzünden bu noktadayiz.

Örnek verecem olursam. Ben böceklerden çok korkarım. Yılından beri var burda. Kertenkelelerle yaşıyoruz. Çekirgeden çok huylanırım mesela. Ilk taşındığımızda dedim erteleme her yer böcek kaynıyor. Sineklik yaptır diye. Bekliyorum bekliyorum yok. Sıcaktan ölüyoruz. Kapı pencere açamıyorum. E küf kokusunu hiç demiyorum zaten. Yok oralı olmadı. Sonra ben gittim aldım metre işi, pencereler tahta olduğu için raptiyeledim.

Olay bu...

Dalga geçti korkularimla...
Ben erkek işleriyle uğraşıyormuşum. Boya yapıyormuşum. Mübarek verem kanser edeceğine yaptır o zaman.
Gidiyorum boyayi kendim alıyorum, evi kendim boyuyorum. Sonuç.

"Odanın hepsini mi boyadın, sen gerizekalı mısın?

Neymiş. Sadece isli olan duvarı boyayacakmışım. Bir de görsen baca çekmiyor. 3 senedir duman yutuyoruz.
Ya daha neler neler?

Anlamak şöyle dursun canım. Küçük görmese... doğumdan sonra bi korku yaşadım ben. O gece evde yoktu. Çok korktum. Hiç uyuyamıyordum. Gözlerimi kapatirsam başıma bir şey gelicek diye aklım çıkıyordu. Ve ona napti. Yok öyle bir şey dedi. Yine sertlikle üstünü kapatti. Sabaha kadar halam msn de beni bekledi. Sen biraz olsun uyu burdayım diye. Bir de bebeğim 3 aylikti. Banyoya giremedim tek. Sonra abim kız kardeşimi gönderdi de biraz rahatladım.

Ve cok cok sonra itiraf etti. Bende bazı şeylerden şüphelendim diye. Pis pis siritarak. O benim yanımda olmadı. Biz bir olamadık. Korkumla da dalga geçti. Bana yaklaşma şekli hep böyle işte. Kaba Saba.

Gidicem ya...

Aynı yastığa baş koymadan çözemiyorsun canım. Meselâ azarlar gibi konuşuyor insan içinde. Söylüyorsun. Ben doğalım diyor adam. Adabı muaşeretten bir haber.
canım hakkınızda hayırlısı olsun, bence yinede uzaklaş eşin gitmemen için öyle demiştir.
tamam size de gonderiyorum :-)

ama ben bende isterim:KK61::KK61:

Selam herkese:) çok işim var deyip kaçıcam, bilgece senin konuya dün yorum yapamadım yeniden bakıyorum:)

Hanımlar benimde bir sıkıntım var daha doğrusu sıkıntım çokta konu açsam hepsine bdv çöker:KK53: konu açmakta istemiyorum hem sık pc açamıyorum hem can sıkıcı yorumlar oluyor falan...

Babam gelinler arası ayrım yapıyor bariz bir şekilde, büyük gelinimiz 18 senelik abimin eşi olur kendisi ve 8 senedir konuşmuyoruz sadece anne babam görüşüyor, sebebini yazsam abim ede ona da saydırırsınız da neyse kısaca abim onun yüzünden bize bıçak çekip ağza alınmayacak küfürler etmiş insan deyip kapatayım konuyu, babam buna rağmen abim asalak gibi babamın parasını yemesine rağmen çocukların okul masrafını mutfak masraflarını karşılamasına rağmen gelinimizi çok seviyor!!! Abimin beş kuruş hayrı dokunmadığı gibi hepimizin hakkını yiyor.

Küçük kardeşimde bu yaz evlenecek nişanlısıyla uzun süre konuştular bir yıldır nişanlılar, babam kızı sevemedi bir türlü üstelik çok sığ basit bir sebepten çok kısaymış güzel değilmiş falan sanki kardeşim selvi boylu çok yakışıklı!!Ben defalarca diğer gelinin selvi boylu da ne oldu neler yaptı bize dediğim halde anlamıyor kesinlikle anlamıyor, çıldırıcam o derece bu durumdan rahatsızım, kızın yüzüne doğru düzgün bakmıyor sohbet etmiyor o gelince resmen yüzünü asıyor, biz seviyoruz gelinimizi zararı yok olsa da bizene bizle evlenmiyor kardeşimin sorunu yani, ablamlar falan çok anlayışlıyız gelinimize karşı annem deseniz asla kv lik yapmaz ( büyük gelinimiz yıllarca anneme lafla eziyet etmişte saklamış annem bizden öyle bir kadın) babamım tavrı hepimizi sinir ediyor annem kaç kere söylemiş annem dedikçe daha çok inatlaşmış maalesef babam eski kafalı despot yanlışını asla kabul etmeyen bir insan, en rahat ben konuşurum babamla ama geçen sene hamileyken yine abimin karısı yüzünden babam beni çok ağlattı aramız açıldı aylarca gitmedim baba evime:KK43: sebep babam abime karısına o kadar masraf yaptı yapıyor kardeşimin nişanı olacakken sürekli masraflardan şikayet etmesiydi bende diğerine yaptın buna da yapacaksın hem kardeşim her türlü masrafa ortak öbür oğlun gibi hazır yemiyor dedim diye, demek ki sizde varmış gelinimde bir şey yokmuş diye dört kızını gelini için sildi:KK43: artık eskisi gibi değilim ama yine doğru bildiğim yerde susmam lafımı çekmem, şimdi bu durumda konuşsam tamamen bağlarımız kopabilir, erkek kardeşim çok üzülüyor bu duruma, büyük ablama dert yanıyormuş abla niye böyle yapıyor ne yaptı bu kız babama diyormuş:KK43: kız da çok saygılı davranıyor elbette kusurları var ama hangimizin yok ki?

Bu konuda ne yapabiliriz ne olur akıl verin ben de gelinim kp im böyle yapsa bana asla yüzüne bakmam onun.

Karışık oldu kusura bakmayın.

Büyük gelinimiz tatlı diliyle herkesi tav eder çok güzel kandırır, babamda tatlı diline güler yüzüne kanıyor, küçük gelinimizde öyle ama babam fiziksel özelliklerine taktı çok tuhaf gerçekten bence bu bahane sevmedi ya gözüne batıyor her şeyi.

banada bir tutam uyku yolla nolursun 4-5 saatlik uykuyla yaktayım nolcek halim benim:KK43:
al canim 4 5 saati senin olsun uykunjb :-)

Selam herkese:) çok işim var deyip kaçıcam, bilgece senin konuya dün yorum yapamadım yeniden bakıyorum:)

Hanımlar benimde bir sıkıntım var daha doğrusu sıkıntım çokta konu açsam hepsine bdv çöker:KK53: konu açmakta istemiyorum hem sık pc açamıyorum hem can sıkıcı yorumlar oluyor falan...

Babam gelinler arası ayrım yapıyor bariz bir şekilde, büyük gelinimiz 18 senelik abimin eşi olur kendisi ve 8 senedir konuşmuyoruz sadece anne babam görüşüyor, sebebini yazsam abim ede ona da saydırırsınız da neyse kısaca abim onun yüzünden bize bıçak çekip ağza alınmayacak küfürler etmiş insan deyip kapatayım konuyu, babam buna rağmen abim asalak gibi babamın parasını yemesine rağmen çocukların okul masrafını mutfak masraflarını karşılamasına rağmen gelinimizi çok seviyor!!! Abimin beş kuruş hayrı dokunmadığı gibi hepimizin hakkını yiyor.

Küçük kardeşimde bu yaz evlenecek nişanlısıyla uzun süre konuştular bir yıldır nişanlılar, babam kızı sevemedi bir türlü üstelik çok sığ basit bir sebepten çok kısaymış güzel değilmiş falan sanki kardeşim selvi boylu çok yakışıklı!!Ben defalarca diğer gelinin selvi boylu da ne oldu neler yaptı bize dediğim halde anlamıyor kesinlikle anlamıyor, çıldırıcam o derece bu durumdan rahatsızım, kızın yüzüne doğru düzgün bakmıyor sohbet etmiyor o gelince resmen yüzünü asıyor, biz seviyoruz gelinimizi zararı yok olsa da bizene bizle evlenmiyor kardeşimin sorunu yani, ablamlar falan çok anlayışlıyız gelinimize karşı annem deseniz asla kv lik yapmaz ( büyük gelinimiz yıllarca anneme lafla eziyet etmişte saklamış annem bizden öyle bir kadın) babamım tavrı hepimizi sinir ediyor annem kaç kere söylemiş annem dedikçe daha çok inatlaşmış maalesef babam eski kafalı despot yanlışını asla kabul etmeyen bir insan, en rahat ben konuşurum babamla ama geçen sene hamileyken yine abimin karısı yüzünden babam beni çok ağlattı aramız açıldı aylarca gitmedim baba evime:KK43: sebep babam abime karısına o kadar masraf yaptı yapıyor kardeşimin nişanı olacakken sürekli masraflardan şikayet etmesiydi bende diğerine yaptın buna da yapacaksın hem kardeşim her türlü masrafa ortak öbür oğlun gibi hazır yemiyor dedim diye, demek ki sizde varmış gelinimde bir şey yokmuş diye dört kızını gelini için sildi:KK43: artık eskisi gibi değilim ama yine doğru bildiğim yerde susmam lafımı çekmem, şimdi bu durumda konuşsam tamamen bağlarımız kopabilir, erkek kardeşim çok üzülüyor bu duruma, büyük ablama dert yanıyormuş abla niye böyle yapıyor ne yaptı bu kız babama diyormuş:KK43: kız da çok saygılı davranıyor elbette kusurları var ama hangimizin yok ki?

Bu konuda ne yapabiliriz ne olur akıl verin ben de gelinim kp im böyle yapsa bana asla yüzüne bakmam onun.

Karışık oldu kusura bakmayın.

Büyük gelinimiz tatlı diliyle herkesi tav eder çok güzel kandırır, babamda tatlı diline güler yüzüne kanıyor, küçük gelinimizde öyle ama babam fiziksel özelliklerine taktı çok tuhaf gerçekten bence bu bahane sevmedi ya gözüne batıyor her şeyi.
Vaaay bu ne?? Bence kim kotuyse o lazaniuor. O sevimli geliyor nedense canim. Bizimde var oyle en buyuk gelin. Dusman basina.
Inan benim de sana maalesef bir fikrim olamaz. Oturup babanizla konusun kardesler olarak bakalim neden boyle yapiyirmus. Boyla güzellikle begenmemezlik mi olurmus??

al canim 4 5 saati senin olsun uykunjb :-)

Vaaay bu ne?? Bence kim kotuyse o lazaniuor. O sevimli geliyor nedense canim. Bizimde var oyle en buyuk gelin. Dusman basina.
Inan benim de sana maalesef bir fikrim olamaz. Oturup babanizla konusun kardesler olarak bakalim neden boyle yapiyirmus. Boyla güzellikle begenmemezlik mi olurmus??
sağol canım allah bereket versin:KK70:

X