Bileziğin kıvrılması

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.087
4.168
173
Kızlar acayip sinirim bozuk yanlıl yere açtıysam lütfen taşiyin.
Bugun kuyumcudan 22 ayar bilezik aldım 5 gr. 1-2 saat kolumda durdu demin bi baktım yamulmuş. Düzeltiyim derken çıt etti resimdeki gibi iz kaldı.
Aldıgım yere msj attım bekliyorum.
Bilindik bi kuyumcı
Bu neden böyle oldu ya. Bunu nasıl düzelttirebilirim ben. Biraz daha zorlasam heryerden çatlıycak.
1350 tlye aldım ...

Eklentiler

• 15350460519761610756049.webp
    15350460519761610756049.webp
    14 KB · Görüntüleme: 2.680
Son düzenleme:
Offf nası yapıcam bunu ya kızlar adam gördü msj atmıyor :(

Hiç dokunma kuyumcuya götür yarın. Önce bileziklerde sıkıntı olur zaten. Almadan önce kuyumcuya iyice sormak lazım. Eğilir mi sıkıntı olur mu diye

Hiç dokunma kuyumcuya götür yarın. Önce bileziklerde sıkıntı olur zaten. Almadan önce kuyumcuya iyice sormak lazım. Eğilir mi sıkıntı olur mu diye
Kuyumcu cok uzak ya :KK43:
Simdi msj atti o düzelmez kullanmayacaksanız öyle dursun kullanacaksanız yeniden yaptırmamız lazım diyor para da mi alacak simdi

Kuyumcu cok uzak ya :KK43:
Simdi msj atti o düzelmez kullanmayacaksanız öyle dursun kullanacaksanız yeniden yaptırmamız lazım diyor para da mi alacak simdi
Evet işçilik alınır ama değmez. Takı olarak kullanacaksanız uygun zamanda bozdurup üzerine ekleyin ve minimum 10g alın.

Evet işçilik alınır ama değmez. Takı olarak kullanacaksanız uygun zamanda bozdurup üzerine ekleyin ve minimum 10g alın.
İnce olduğu için kırılması normal. Bunlar takı amaçlı kullanılmıyor. Sizden işçilik alırlar muhtemelen.
50 tl dedi, peki bu sekilde başka kuyumcuya bozdurabilir miyim. Takmak istiyordum en iyisi bozdurup dediğiniz gibi yapmak

5 gr bilezik olmaz ki olsada çok çok ince olur ve kivrilir , kırılır . Geçmiş olsun kuyumcu işçilik parası alır.
Bende 15 gr 1.5 cm var o bile bükülüyor ve kıvrılıyor malesef ki.

5 gr bilezik olmaz ki olsada çok çok ince olur ve kivrilir , kırılır . Geçmiş olsun kuyumcu işçilik parası alır.
Çok teşekkür ederim :(
Peki ben 1.350 tlye aldım kuyumcu düzeltirirsek 50 tl dedi.
Ama bu sekilde baska kuyumcuya bozdursam almazmı acaba

Uzakta olsa bir şekilde gidin kuyumcuya o kadar para saymışsınız yapsınlar.
5 gr çok çok ince olur ve kıvrılır.

Çok teşekkür ederim :KK43:
Başka kuyumcu da alır tabiki. Bir-kac yere sorup bozdurdun daha sonra üzerine ekleyip gr daha fazla olanı alın. Ya da kalın bileklik falan alın.

Çok teşekkür ederim :KK43:
Zaten 1350tl ye aldığınız bileziği aynı fiyata bozduramazsınız. Size satışı 1350tl ise sizden alışı 1200tl olur örneğin. Bu yüzden ya altın fiyatlarında artış olmasını bekleyip satacak üzerine ekleyeceksiniz ya da size 50tl ye düzeltirim dediyse onu ödeyip yaptıracaksınız. Ancak yaptırsanız da yine yamulur. Ben hediyelik yaptıracaktım beş altı ay kadar önce. Niyetim 6-7g takmaktı. Kuyumcuda denedim takarken elimde kalacak diye korktum. Kuyumcu bunu alırsam kurdeleye iliştirmemi söylemişti.

Canim bende burma var takiyordum yani kac gram oldugunu bilmiyorum hediye idi. Modasi gecti burmanin da :DOda yamuluyordu duzeltiyordum elimle simdi kasada .Bilezikler yamulabiliyor grami düşük diye herhalde

22 ayar yamulur zaten. Hem ince hem 22 ayar olunca kırılması normal. Takılar genelde 14 ayar olur zaten dayanıklı olsun diye.

Zaten 1350tl ye aldığınız bileziği aynı fiyata bozduramazsınız. Size satışı 1350tl ise sizden alışı 1200tl olur örneğin. Bu yüzden ya altın fiyatlarında artış olmasını bekleyip satacak üzerine ekleyeceksiniz ya da size 50tl ye düzeltirim dediyse onu ödeyip yaptıracaksınız. Ancak yaptırsanız da yine yamulur. Ben hediyelik yaptıracaktım beş altı ay kadar önce. Niyetim 6-7g takmaktı. Kuyumcuda denedim takarken elimde kalacak diye korktum. Kuyumcu bunu alırsam kurdeleye iliştirmemi söylemişti.
Aynen ya öyleymiş cidden .. kullanma demişti banada kullanmazsan 1350 ye alirim tekrar geri demişti..
En iyisi şimdilik dursun bidahaki gidisimde yaptirip öyle bozdururum yada bu sekilde veririm kuyumcuya..

Back
X