- 21 Mart 2018
- 1.880
- 6.738
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya ben 14 ayar alacaktım ama hosuma giden model olmadı hemde dümdüzdü o yüzden içime sinmedi hemde zarar edersin dedi kuyumcu22 ayar yamulur zaten. Hem ince hem 22 ayar olunca kırılması normal. Takılar genelde 14 ayar olur zaten dayanıklı olsun diye.
Kuyumcu cok uzak ya
Simdi msj atti o düzelmez kullanmayacaksanız öyle dursun kullanacaksanız yeniden yaptırmamız lazım diyor para da mi alacak simdi
Aynen canım yamuldu ya cıt etti bide aha dedim gittiCanim bende burma var takiyordum yani kac gram oldugunu bilmiyorum hediye idi. Modasi gecti burmanin daOda yamuluyordu duzeltiyordum elimle simdi kasada .Bilezikler yamulabiliyor grami düşük diye herhalde
Yani evet 14 ayar yatırımlık olmuyor pek. Ama takmak için de en uygunu o. Yaptırsanız da tekrar kırılabilir.Ya ben 14 ayar alacaktım ama hosuma giden model olmadı hemde dümdüzdü o yüzden içime sinmedi hemde zarar edersin dedi kuyumcu
Aynen canım yamuldu ya cıt etti bide aha dedim gittiesime ne diyceksem habersiz aldım bisey demedi iyi olmus dedi ama simdi bunu görürse heeh aldıgın bu kadar olur dicek
en iyisi sakliyim gizlice yaptıryim
düğünde takcaktım korktum birden kırılır bide milletin içinde
![]()
Peki kızlar ben bu bilezikten kâr edwbilir miyim. Niyetim bozdurmak değildi kullanacatım ama hic degilse bozdursam daha iyi bişey almak isterim ki hem yatirim olsun hem kullanayimYani evet 14 ayar yatırımlık olmuyor pek. Ama takmak için de en uygunu o. Yaptırsanız da tekrar kırılabilir.
Ya aslında adam dedi ki kullanma sonda getir gene bozdurursan 1350den alirim dedi. Olmazsa bu sekilde veriyim bidahaki gidisimde diyorum 50mi düşer artik naparsa... elimden geldigi kdar yardimci olurum diyorHahahahahahahah aynen sen yaptir onu 50 tlye de bisey dicem e bidaha yamulursa napcan peki..aynen ya oyle olursa düğünde
Alır tabi niye almasın. Zaten kuyumcular bilezikleri sizden alırken hemen kırıp aşağı atıyolar. Tekrar vitrine koymuyolar. Eritmeye gönderiyolar.Çok teşekkür ederim
Peki ben 1.350 tlye aldım kuyumcu düzeltirirsek 50 tl dedi.
Ama bu sekilde baska kuyumcuya bozdursam almazmı acaba
Bence oyle yap ver simdiYa aslında adam dedi ki kullanma sonda getir gene bozdurursan 1350den alirim dedi. Olmazsa bu sekilde veriyim bidahaki gidisimde diyorum 50mi düşer artik naparsa... elimden geldigi kdar yardimci olurum diyorzarar etmesem bari oda yeter
Benim babam kuyumcuydu.Kızlar acayip sinirim bozuk yanlıl yere açtıysam lütfen taşiyin.
Bugun kuyumcudan 22 ayar bilezik aldım 5 gr. 1-2 saat kolumda durdu demin bi baktım yamulmuş. Düzeltiyim derken çıt etti resimdeki gibi iz kaldı.
Aldıgım yere msj attım bekliyorum.
Bilindik bi kuyumcı
Bu neden böyle oldu ya. Bunu nasıl düzelttirebilirim ben. Biraz daha zorlasam heryerden çatlıycak.
1350 tlye aldım ...
Tamam cok tesekkür ederim yorumunuz için. Peki bisey sorucam ben bu bilezikten kâr etmek için aldım ama şimdi geri versem 1000 tl oluyor nasıl kâr edicem uzun yıllar durmasımı gerekiyor?Benim babam kuyumcuydu.
Böyle bir sorunda geri alır aynı gram santimde aynı modelle değiştirirdi.
5 gr Bilezik ince olduğu için narin davranmak gerek.
Kuyumcu bunu eritip aynısını yaptırır fakat çok para göz ise almaz geri 1350 TL bileziğin fiyatı muhtemelen 1000 TL dir. Üzeri fiyat işçilik die geçer yani kısaca kârıdır.
İnsafına kalmış kuyumcunun.
Netten biraz baktımda 14 ayarlar o civardaydı. En iyisi aldıgım yere aynı fiyata geri vermek. Yarin bi konusayim Umarim sıkıntı olmaz ya olmazsa bunu alsın ceyrek feln versin oda öyle diyordu 14 ayar alacaktım ceyrek yarım felan al birazda üstüne biriktir iyi bisey al diye yamulur felan demedi ama.5 gr bilezik mi olur yahu? Yarım altın neredeyse 5 gr.
Sanırım 20 gramın altı çok rahatlıkla yamulur zaten, 25 gr en sağlamı.
Bir de pahalıya almışsınız altın piyasasına göre. Nakit aldıysanız 1100 lira civarı olması gerekirdi.
Yaptırıp bozdurmanızla şuanki halini bozdurmanız arasında fark yok. Çünkü hurdaya ayrılıyor. Yerinizde olsam o şekilde saklar o bileziği bir süre unuturdum. Yatırım gibi düşünebilirsiniz. Çünkü 5 gr olanlar hediyelik bilezik oluyor varla yok arası illaki kırılır yamulurAynen ya öyleymiş cidden .. kullanma demişti banada kullanmazsan 1350 ye alirim tekrar geri demişti..
En iyisi şimdilik dursun bidahaki gidisimde yaptirip öyle bozdururum yada bu sekilde veririm kuyumcuya..
Cnm sana bı detay yazacağım bundan sonra ki altın alım satımında Altın değerinde olur :)Tamam cok tesekkür ederim yorumunuz için. Peki bisey sorucam ben bu bilezikten kâr etmek için aldım ama şimdi geri versem 1000 tl oluyor nasıl kâr edicem uzun yıllar durmasımı gerekiyor?
Bana dediki kullanma bozdurmak istediğin zaman aldıgım paraya bozarim dedi.
Şimdi 1-2 ay sonra böylece versem acaba kabul eder mi..çünkü en iyisi üstüne koyup daha iyi bisey almk sanırım