Bileziğin kıvrılması

Bende 16 gramlık bilezik alırken kuyumcu yamulabilir garanti veremem demişti. Zaten takmıyorum yatırım amaclı almıştım.

Kuyumcu bileziği alır fakat aldığınız rakamın altında fiyat verir size

22 ayar yamulur zaten. Hem ince hem 22 ayar olunca kırılması normal. Takılar genelde 14 ayar olur zaten dayanıklı olsun diye.
Ya ben 14 ayar alacaktım ama hosuma giden model olmadı hemde dümdüzdü o yüzden içime sinmedi hemde zarar edersin dedi kuyumcu

Kuyumcu cok uzak ya :KK43:
Simdi msj atti o düzelmez kullanmayacaksanız öyle dursun kullanacaksanız yeniden yaptırmamız lazım diyor para da mi alacak simdi

Alacağınız zaman gramı daha olsun ve illaki işçilik alır. Birde sürekli aynı yere gidin ki hiç değilse size daha iyi yardımcı olsunlar

Canim bende burma var takiyordum yani kac gram oldugunu bilmiyorum hediye idi. Modasi gecti burmanin da :KK70:Oda yamuluyordu duzeltiyordum elimle simdi kasada .Bilezikler yamulabiliyor grami düşük diye herhalde
Aynen canım yamuldu ya cıt etti bide aha dedim gitti :D esime ne diyceksem habersiz aldım bisey demedi iyi olmus dedi ama simdi bunu görürse heeh aldıgın bu kadar olur dicek :D en iyisi sakliyim gizlice yaptıryim :D düğünde takcaktım korktum birden kırılır bide milletin içinde :(

Aynen canım yamuldu ya cıt etti bide aha dedim gitti :KK70: esime ne diyceksem habersiz aldım bisey demedi iyi olmus dedi ama simdi bunu görürse heeh aldıgın bu kadar olur dicek :KK70: en iyisi sakliyim gizlice yaptıryim :KK70: düğünde takcaktım korktum birden kırılır bide milletin içinde :KK43:

Hahahahahahahah aynen sen yaptir onu 50 tlye de bisey dicem e bidaha yamulursa napcan peki.. :( aynen ya oyle olursa düğünde

1.350tlye takabileceginiz altin bir bileklik alsaydiniz kullanacaksaniz. 5gramlik boyle bir bilezik gunluk kullanmaz ki. Yamulmasi normal birsey. Kuyumcular alir tabiki bu sekilde bile olsa.

Yani evet 14 ayar yatırımlık olmuyor pek. Ama takmak için de en uygunu o. Yaptırsanız da tekrar kırılabilir.
Peki kızlar ben bu bilezikten kâr edwbilir miyim. Niyetim bozdurmak değildi kullanacatım ama hic degilse bozdursam daha iyi bişey almak isterim ki hem yatirim olsun hem kullanayim

Hahahahahahahah aynen sen yaptir onu 50 tlye de bisey dicem e bidaha yamulursa napcan peki.. :KK43: aynen ya oyle olursa düğünde
Ya aslında adam dedi ki kullanma sonda getir gene bozdurursan 1350den alirim dedi. Olmazsa bu sekilde veriyim bidahaki gidisimde diyorum 50mi düşer artik naparsa... elimden geldigi kdar yardimci olurum diyor :( zarar etmesem bari oda yeter

Çok teşekkür ederim :KK43:
Peki ben 1.350 tlye aldım kuyumcu düzeltirirsek 50 tl dedi.
Ama bu sekilde baska kuyumcuya bozdursam almazmı acaba
Alır tabi niye almasın. Zaten kuyumcular bilezikleri sizden alırken hemen kırıp aşağı atıyolar. Tekrar vitrine koymuyolar. Eritmeye gönderiyolar.

Kızlar acayip sinirim bozuk yanlıl yere açtıysam lütfen taşiyin.
Bugun kuyumcudan 22 ayar bilezik aldım 5 gr. 1-2 saat kolumda durdu demin bi baktım yamulmuş. Düzeltiyim derken çıt etti resimdeki gibi iz kaldı.
Aldıgım yere msj attım bekliyorum.
Bilindik bi kuyumcı
Bu neden böyle oldu ya. Bunu nasıl düzelttirebilirim ben. Biraz daha zorlasam heryerden çatlıycak.
1350 tlye aldım ...
Benim babam kuyumcuydu.
Böyle bir sorunda geri alır aynı gram santimde aynı modelle değiştirirdi.
5 gr Bilezik ince olduğu için narin davranmak gerek.
Kuyumcu bunu eritip aynısını yaptırır fakat çok para göz ise almaz geri 1350 TL bileziğin fiyatı muhtemelen 1000 TL dir. Üzeri fiyat işçilik die geçer yani kısaca kârıdır.
İnsafına kalmış kuyumcunun.

Benim babam kuyumcuydu.
Böyle bir sorunda geri alır aynı gram santimde aynı modelle değiştirirdi.
5 gr Bilezik ince olduğu için narin davranmak gerek.
Kuyumcu bunu eritip aynısını yaptırır fakat çok para göz ise almaz geri 1350 TL bileziğin fiyatı muhtemelen 1000 TL dir. Üzeri fiyat işçilik die geçer yani kısaca kârıdır.
İnsafına kalmış kuyumcunun.
Tamam cok tesekkür ederim yorumunuz için. Peki bisey sorucam ben bu bilezikten kâr etmek için aldım ama şimdi geri versem 1000 tl oluyor nasıl kâr edicem uzun yıllar durmasımı gerekiyor?
Bana dediki kullanma bozdurmak istediğin zaman aldıgım paraya bozarim dedi.
Şimdi 1-2 ay sonra böylece versem acaba kabul eder mi..çünkü en iyisi üstüne koyup daha iyi bisey almk sanırım

5 gr bilezik mi olur yahu? Yarım altın neredeyse 5 gr.

Sanırım 20 gramın altı çok rahatlıkla yamulur zaten, 25 gr en sağlamı.

Bir de pahalıya almışsınız altın piyasasına göre. Nakit aldıysanız 1100 lira civarı olması gerekirdi.

Ben yenidoğacak kızıma 5 grlık bilezik aldım. Büyük birisinin eli için 5 grlık bilezik gerçekten çok ince. Kırılması çok normal kuyumcuya tekrar götürün garanti kapsamında ücretsiz düzeltmeleri lazım. Bundan sonra daha kalın bilezik almanızı öneririm

5 gr bilezik mi olur yahu? Yarım altın neredeyse 5 gr.

Sanırım 20 gramın altı çok rahatlıkla yamulur zaten, 25 gr en sağlamı.

Bir de pahalıya almışsınız altın piyasasına göre. Nakit aldıysanız 1100 lira civarı olması gerekirdi.
Netten biraz baktımda 14 ayarlar o civardaydı. En iyisi aldıgım yere aynı fiyata geri vermek. Yarin bi konusayim Umarim sıkıntı olmaz ya olmazsa bunu alsın ceyrek feln versin oda öyle diyordu 14 ayar alacaktım ceyrek yarım felan al birazda üstüne biriktir iyi bisey al diye yamulur felan demedi ama.

Kaynak yeri olur ya sanki ordan catlamus gibi.. cok garip duruyo.. git geri kuyumcuya.. ona gitmezsen baska kuyumcuya git.. ee baskasi para alir bence

Aynen ya öyleymiş cidden .. kullanma demişti banada kullanmazsan 1350 ye alirim tekrar geri demişti..
En iyisi şimdilik dursun bidahaki gidisimde yaptirip öyle bozdururum yada bu sekilde veririm kuyumcuya..
Yaptırıp bozdurmanızla şuanki halini bozdurmanız arasında fark yok. Çünkü hurdaya ayrılıyor. Yerinizde olsam o şekilde saklar o bileziği bir süre unuturdum. Yatırım gibi düşünebilirsiniz. Çünkü 5 gr olanlar hediyelik bilezik oluyor varla yok arası illaki kırılır yamulur

5 Gr lık bilezik yamulmasa sasarim. Onlar çok ince oluyor zaten.

Yengem halamın kızına 8 Gr lık bilezik taktı aynı gün kolunda kırıldı.

Tamam cok tesekkür ederim yorumunuz için. Peki bisey sorucam ben bu bilezikten kâr etmek için aldım ama şimdi geri versem 1000 tl oluyor nasıl kâr edicem uzun yıllar durmasımı gerekiyor?
Bana dediki kullanma bozdurmak istediğin zaman aldıgım paraya bozarim dedi.
Şimdi 1-2 ay sonra böylece versem acaba kabul eder mi..çünkü en iyisi üstüne koyup daha iyi bisey almk sanırım
Cnm sana bı detay yazacağım bundan sonra ki altın alım satımında Altın değerinde olur :)
Bir bilezik künye vs bozduracağın zaman önce kaça alırsın de. Sana verdiği fiyatı kaç gramsa böl.
Sonra has altının gramını sor.
Bozdurdugun altın diyelim 5 gram sana dediki 1000 TL veririm.
Hasın gramı da 250 TL diyelim.
Yani senden 250 TL daha kar edecek.
Tatlım kuyumcuya güven olur mu?
İşini iyi yapanları bı kenara koy, hepsi kadınları tavuk tüyü yolar gibi yolar.
Senden hem satarken kar eder, hemde alırken.
Sana yarın inşallah 1350 TL ni vereceğini sanmam.
İnşallah beni yanıltırda kuyumcudan paramı aldım dersin.
Bı de şu aklında bulunsun bilezik yatırım amaçlı alacaksan. Düz yani RAY bilezik al kalınları da var inceleri de bütcene göre al.
Alırken havaya işçilik parası ödemezsin.
Bozdururkende karın iyi olur.
Ben bu işleri iyi bildiğim için beni hiç bir kuyumcu kaziklayamaz. Evlenirken 10 tane düz kalım Ray bilezik almıştım. İşcilik parası vermemek için.

Back
X