Bileziğin kıvrılması

22 ayar yamulur zaten. Hem ince hem 22 ayar olunca kırılması normal. Takılar genelde 14 ayar olur zaten dayanıklı olsun diye.
14 ayar bilezige hayatta para vermem hep zarar. Üstelık genelde setler olur 14 ayar. 14 ayar bilezik hediyelık olur.
konu sahıbı 5 gram nedir ... onu alcagına bir cumhurıyet altını va alsadımmdaha karlı

Yaptırıp bozdurmanızla şuanki halini bozdurmanız arasında fark yok. Çünkü hurdaya ayrılıyor. Yerinizde olsam o şekilde saklar o bileziği bir süre unuturdum. Yatırım gibi düşünebilirsiniz. Çünkü 5 gr olanlar hediyelik bilezik oluyor varla yok arası illaki kırılır yamulur
Tamam cok tesekkür ederim. Peki bu bilezikten ilerde kâr edebilirim değil mi
Hiç anlamıyorum bu işlerden ya şuan altın yüksek ama bozdursam 1000 tl ediyor ya kafam karıştı cok sordum kusura bakmayın

14 ayar bilezige hayatta para vermem hep zarar. Üstelık genelde setler olur 14 ayar. 14 ayar bilezik hediyelık olur.
konu sahıbı 5 gram nedir ... onu alcagına bir cumhurıyet altını va alsadımmdaha karlı
İşte yatırımlık olmuyor zaten ben de onu dedim. Kar amaçlı değil takı amaçlı alıyor konu sahibi. Onun için de 22 ayar yumuşak kalıyor.

sen altının yükselmesini bekle. duyumlar aldım çıkacakmış :eğlence:zulalar duruyor bızde..bu yüzden üzülme beklee..arsa gibi al unut misal. unut şimdilik onu:KK14:

İşte yatırımlık olmuyor zaten ben de onu dedim. Kar amaçlı değil takı amaçlı alıyor konu sahibi. Onun için de 22 ayar yumuşak kalıyor.
kalın bilezik olursa eğilmiyor bukulmuyor kolay kolay sadece 22 ayar zincir kolay kırılıyor alındığı hafta kırılmıştı benim kolyenın zinciri

Cnm sana bı detay yazacağım bundan sonra ki altın alım satımında Altın değerinde olur :)
Bir bilezik künye vs bozduracağın zaman önce kaça alırsın de. Sana verdiği fiyatı kaç gramsa böl.
Sonra has altının gramını sor.
Bozdurdugun altın diyelim 5 gram sana dediki 1000 TL veririm.
Hasın gramı da 250 TL diyelim.
Yani senden 250 TL daha kar edecek.
Tatlım kuyumcuya güven olur mu?
İşini iyi yapanları bı kenara koy, hepsi kadınları tavuk tüyü yolar gibi yolar.
Senden hem satarken kar eder, hemde alırken.
Sana yarın inşallah 1350 TL ni vereceğini sanmam.
İnşallah beni yanıltırda kuyumcudan paramı aldım dersin.
Bı de şu aklında bulunsun bilezik yatırım amaçlı alacaksan. Düz yani RAY bilezik al kalınları da var inceleri de bütcene göre al.
Alırken havaya işçilik parası ödemezsin.
Bozdururkende karın iyi olur.
Ben bu işleri iyi bildiğim için beni hiç bir kuyumcu kaziklayamaz. Evlenirken 10 tane düz kalım Ray bilezik almıştım. İşcilik parası vermemek için.
Ay canim cok teşekkür ederim . Vallahi senle gidesim geldi kuyumcuya hiç anlamiyorum bu işlerden ilk defa altın aldim zaten :D
Cok net konustu aldıgım parayi veririm kullanma dedi.
Peki son bisey daha sorayim bu bilezikten ilerde kâr edebilirim değil mi,
Yani cok uzak olduğu için gidemem öylece yatacak gibi duruyor köşede..
Hiç anlamıyorum bu işlerden ya şuan altın yüksek ama bozdursam 1000 tl ediyor ya kafam karıştı cok sordum kusura bakma lutfen :)

Yatırım amaçlı alacaksanız ata altın-cumhuriyet altını-burma bilezik alabilirsiniz. Bileziği takmak için de kullanacaksanız bileğinizin kalınlığına göre değişir ama 10-15g altı olmamalı. Ufak pazarlık yapmayı unutmayın. Kara geçmek al sat fiyatında farklılık olduğu için kusa sürede olmaz.

sen altının yükselmesini bekle. duyumlar aldım çıkacakmış :eğlence:zulalar duruyor bızde..bu yüzden üzülme beklee..arsa gibi al unut misal. unut şimdilik onu:KK14:
Çok teşekkür ederim canım. Yaptırmadan bu sekilde unutsamda olur sanirim. Kuyumcuda kullanmayacaksan dursun öylece dedi. Düğünde takacaktım da korktum artık :(
Ne kadar kâr edebilirim ki acaba bu bilezikten bi fikrin varmi

Ay canim cok teşekkür ederim . Vallahi senle gidesim geldi kuyumcuya hiç anlamiyorum bu işlerden ilk defa altın aldim zaten :KK70:
Hiç anlamıyorum bu işlerden ya şuan altın yüksek ama bozdursam 1000 tl ediyor ya kafam karıştı cok sordum kusura bakma lutfen :)
bir kere bu ara altın çok yüksek satılabilir sadece alınması yanlış bir kere almışsınız atın bir kenara yatırımlık dursun hurda altın gibi bozdurursanız zarar edersiniz

Yatırım amaçlı alacaksanız ata altın-cumhuriyet altını-burma bilezik alabilirsiniz. Bileziği takmak için de kullanacaksanız bileğinizin kalınlığına göre değişir ama 10-15g altı olmamalı. Ufak pazarlık yapmayı unutmayın. Kara geçmek al sat fiyatında farklılık olduğu için kusa sürede olmaz.
Cok sağolun yorum için. Ay 50tl bile düşmedi ya. Okadar pazarlık yapmaya calıstık yok kabul etmedi adam

işçilikli altını alıp 1 seneye kalmadan satanlara aklım almıyor benim.düğünde gösteriş olsun diye alıyorlar set şu bu.Sonra 2 ay olmadan geçinemeyip satıyorlar yok pahasına.alıtn değildir artık o takıdır uzun yıllar takmak için alınır işçilikli altın gücünüz yetmıyorsa yatırımlık altın alacaksınız.ha bir de pırlanta elmas alıp hastalık ölüm vb. gibi olaylar dışında yok pahasına satıyorlar öyle bir kaç parça aldım valla satana acıdım ben verdığı fiyata.onlarda evladiyelik olmalı alındıysa satılmamalı maddiyat azsa da hiç alınmamalı naçizane fikrim

Tamam cok tesekkür ederim. Peki bu bilezikten ilerde kâr edebilirim değil mi
Hiç anlamıyorum bu işlerden ya şuan altın yüksek ama bozdursam 1000 tl ediyor ya kafam karıştı cok sordum kusura bakmayın
Uzun vadede altın hep kar eder. Şimdi 22 ayar alırken kuyumcu size 24 ayar fiyatından satar. Ama bozacağınız zaman 22 ayar eski bilezik fiyatından bozar. Bazı kuyumcu sitelerinden fiyat farkına bakabilirsiniz. Şuan muhtemelen aldığınız fiyata bozamazsınız. Bu paraya acil ihtiyacınız yoksa kenara koyun gerekirse 1 yıl bekleyin. Ne zaman 22 ayat eski bilezik alış fiyatı, sizin aldığınız gram fiyatını geçer o zaman kar edersiniz.

Altın her zaman altındır. Ne zaman kuyumcuya verirseniz paranızı alırsınız. Altında sizin para da sizin ben olsam acele karar verip zararına bozmazdım

Ay canim cok teşekkür ederim . Vallahi senle gidesim geldi kuyumcuya hiç anlamiyorum bu işlerden ilk defa altın aldim zaten :KK70:
Has altının gramı 228.70 TL imiş senin için şimdi baktım.
228.70*5= 1.143 TL ediyor.
Kuyumcu senden 206 TL kar etmiş.
Bir de cnm tüm para merkezleri altın merkezleri kapalı bayram tatilin de hiç altın alınır mı?
Tabi ki Altından kar edersin.
Kimse zarar etmez.
Ben okuduğum bölümde iktisat da gördüm.
Sen karını uzun zamana yayarsan kar elde etmiş olmazsın ki aldığın toprak değil altın çünkü.
Sen gene yarın git kurtarmaya çalışan inşallah paranı verir.
Bir daha da alma böyle bilezik.
Baktın olmuyor koy kenara ihtiyaç duyduğun da bozdur.

Çok teşekkür ederim canım. Yaptırmadan bu sekilde unutsamda olur sanirim. Kuyumcuda kullanmayacaksan dursun öylece dedi. Düğünde takacaktım da korktum artık :KK43:
Ne kadar kâr edebilirim ki acaba bu bilezikten bi fikrin varmi
canım rica ederim. şimdilerde de alınabilir ama şöyle diyim. 1.5 sene önce her ay veya 2 ayda bir 22 ayar bileziğe yatırım yapsaydın şuan 10bin kârdaydın. dolar da öyle. tamam ülkemiz şuan zorluk içinde doları desteklemiyorum ama ben zamanında öylesine her ay dolar aldım 2.3 tü 2015lerde.. 7ye çıktı biliyorsun. aylık olarak eline bir bütçe kalıyorsa borsayı takip et. grafikleri incele varsa bi yakınına akıl danış. ben danışıyorum :KK33:

Benim 22 ayar 15 gr bileziğim kıvrıldı 5 ayar nasıl kıvrılmasın çok ince.

bildiğim kadariyla bir bileziği kirilmamasi için en az 10 gr. Olması gerekir. Kuyumcu söylemişti.

Kızlar acayip sinirim bozuk yanlıl yere açtıysam lütfen taşiyin.
Bugun kuyumcudan 22 ayar bilezik aldım 5 gr. 1-2 saat kolumda durdu demin bi baktım yamulmuş. Düzeltiyim derken çıt etti resimdeki gibi iz kaldı.
Aldıgım yere msj attım bekliyorum.
Bilindik bi kuyumcı
Bu neden böyle oldu ya. Bunu nasıl düzelttirebilirim ben. Biraz daha zorlasam heryerden çatlıycak.
1350 tlye aldım ...
22 ayar safa yakındır.14 ayar olsa kırılmasını anlarımda.İnce de olsa en fazla eğilmeliydi,altın esnek bir metal çünki.

canım rica ederim. şimdilerde de alınabilir ama şöyle diyim. 1.5 sene önce her ay veya 2 ayda bir 22 ayar bileziğe yatırım yapsaydın şuan 10bin kârdaydın. dolar da öyle. tamam ülkemiz şuan zorluk içinde doları desteklemiyorum ama ben zamanında öylesine her ay dolar aldım 2.3 tü 2015lerde.. 7ye çıktı biliyorsun. aylık olarak eline bir bütçe kalıyorsa borsayı takip et. grafikleri incele varsa bi yakınına akıl danış. ben danışıyorum :KK33:
borsada bataktayız bu ara hiçç tavsiye etmem heleki iyi anlamayanlara tam batak

Back
X