• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilen hanimlar yardim!! Ovulasyon ve regl günü hesaplama

Arzumn

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2017
32
19
3
44
Hanımlar iyi geceler, biz uzunca bir süredir bebek istiyoruz, doktor küçük de olsa normal yoldan bebek sahibi olma şansımız olduğunu ama aşılama ve tüp bebegin daha mantıklı olduğunu söyledi. Son donemler doktor ultrasonla bakip birlikte olmamız gereken gunleri söylüyordu. Bu ay ovulasyon testi kullandım. 25 şubatta kopkoyu iki çizgiyi gördük,o gün ve ertesi günü çalıştık. Ancak diğer gün şiddetli bir gribe yakalandım 38.5 derece ateşle yattım antibiyotik kullanmak zorunda kaldım :( dolayisiyla sonrasinda iliski olamadi. yeni yeni iyileşiyorum. Bilen hanımlar yardımcı olabilir mi 25 şubat yumurtlama oldu ise tam olarak ne zaman adetim gelmesi gerek? Birkaç gündür adet belirtileri yaşiyorum :( her ay olduğu gibi bel ve karın ağrısı, el ayak usumeleri vs. Henüz gelen birşey yok. Surekli geldi gelecek yuregim agzimda bekliyorum inanin. Bu ay da diger aylar gibi hayalkirikligi mi olur sizce :'( Tecrübeli hanımlar düşüncelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Yumurtlamadan 14 gun sonra adetin basladigi soylenir bu gunlerde adetin olmasi gerekiyor eger hamile degilseniz

Eger düzenli adet görüyorsan yumurtlama tarihin 25 subattan 14 gün sonra beklenen adetinin gelmesi gerekir. Ama bu belirti dinleme isine çok kafani takma derim çünkü adet belirtileriyle hamilelik belirtileri birebir aynı

Gun hesabi vs bilmiyorum hic. Ama belki isine yarar diye bir uygulama onermek istiyorum.`takvimim ` adinda bur uygulamayi kullaniyorum ben. Regl baslangic tarihimi ve bitince de bitis tarihimi isaretliyorum. Uygulama direk kendisi hamilelik ihtimali dusuk gunler yuksek gunler hesapliyor. Adet yaklasinca su kadar gun kaldi gecikme yasanirsa da bir sonraki dönemleri ona göre hesaplayabiliyor. Tavsiye ederim yani.

Eger düzenli adet görüyorsan yumurtlama tarihin 25 subattan 14 gün sonra beklenen adetinin gelmesi gerekir. Ama bu belirti dinleme isine çok kafani takma derim çünkü adet belirtileriyle hamilelik belirtileri birebir aynı
Ben de 14 biliyorum ve bugünü işaret ediyor. 14-17 gün arası diye okudum bir yerde. Evet canım genelde düzenlidir 31-32 günde bir olur

Yumurtlamadan 14 gun sonra adetin basladigi soylenir bu gunlerde adetin olmasi gerekiyor eger hamile degilseniz
Teşekkür ederim. Sizin belirtileriniz nelerdi?

Gun hesabi vs bilmiyorum hic. Ama belki isine yarar diye bir uygulama onermek istiyorum.`takvimim ` adinda bur uygulamayi kullaniyorum ben. Regl baslangic tarihimi ve bitince de bitis tarihimi isaretliyorum. Uygulama direk kendisi hamilelik ihtimali dusuk gunler yuksek gunler hesapliyor. Adet yaklasinca su kadar gun kaldi gecikme yasanirsa da bir sonraki dönemleri ona göre hesaplayabiliyor. Tavsiye ederim yani.
Çok teşekkürler bende deneyecegim

Ben de 14 biliyorum ve bugünü işaret ediyor. 14-17 gün arası diye okudum bir yerde. Evet canım genelde düzenlidir 31-32 günde bir olur
Eger 30 31 günde bir oluyorsan iki gün daha bekle canım çünkü bu 14 gün ortalama bir tarih 28 günde bir adet olanlar için. Yine adet olmazsan ki umarim olmazsın o zaman test yaparsın. İnşallah istediğin bebegine kavuşursun :anneadayı:

Teşekkür ederim. Sizin belirtileriniz nelerdi?
Normal adet belirtilerime ek olarak erken gogus hassasiyeti akintinin cogalmasi karin sisligi bide ruyalarim cok gariplesti buda belirtiler arasindaymis zaten ama herkesin farkli kimi idrara sık cikiyormus bende hic olmadi bu

Muhtemelen bu günlerde olmanız gerekiyordu .
Koremanya Koremanya bu bakar mısın canım .
Daha önce hep tahmini yumurtlama hesaplıyordu doktor. Bu kez teste göre kesin 25 inde yumurtlama oldu diye düşünüyorum. O yüzden meraktayim

Normal adet belirtilerime ek olarak erken gogus hassasiyeti akintinin cogalmasi karin sisligi bide ruyalarim cok gariplesti buda belirtiler arasindaymis zaten ama herkesin farkli kimi idrara sık cikiyormus bende hic olmadi bu
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Eger 30 31 günde bir oluyorsan iki gün daha bekle canım çünkü bu 14 gün ortalama bir tarih 28 günde bir adet olanlar için. Yine adet olmazsan ki umarim olmazsın o zaman test yaparsın. İnşallah istediğin bebegine kavuşursun :anneadayı:
Amin canım çok sağol Allah sana da sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bu ay da olmazsa zaten artık her yolu denedik, gelecek ay aşılama veya direkt tüp için işlemlere basliycaz

Ben hiç hesaplama yapmadım ama duydugum kadarıyla 14 gün sonra oldugu.
Ben de 14 kesin ve herkes için geçerli sanıyordum ama bazilarinda 17 gune kadar çıktığını duydum

benim bildigim yumurtlamadan 14 gun sonra adet goruyorsun adetin kac gun aralikla olursa olsun.yumurtlamadan onceki donem herkesin degisebiliyor.ins hamilesindir bu arada canim.testin varsa sabah idrari ile yarin dene istersen.

benim bildigim yumurtlamadan 14 gun sonra adet goruyorsun adetin kac gun aralikla olursa olsun.yumurtlamadan onceki donem herkesin degisebiliyor.ins hamilesindir bu arada canim.testin varsa sabah idrari ile yarin dene istersen.
Çok teşekkür ederim canım. İdrar testini ne zaman yapsam 2-3 saat sonra regl geliyor hiç şaşmaz :-) bende fobi oluştu artık yapmiyorum

Back