• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Bıktım saçlarımdan, saçsızlığımdan!!! :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
235
103
35
Genetik dökülmem var, 30 yaşındayım.
Kelleşme durumu yaşıyorum neredeyse 10 yıldır ve artık saçlarımı açık bırakmam söz konusu değil. Bakım yapmaktan, özenmekten bıktım usandım!!! En yorgun, en yoğun halimde bile saçlarıma üşenmeden 10 yıldır bakımlar, terapiler, bilmem neler yapıyorum, yine dökülüyor, kelleşiyor. Doktora gitsem, internette araştırsam - "genetik olduğu için bir tedavisi yok"- şak diye yüzüme vuruyorlar. Bıktım artık, bıktım valla!

Son bir kaç aydır saçlarım bir yenilik olsun diye bana daha bir süpriz yaptı - yıpranmaya başladı. Saç tellerim bildiğiniz kuru ağac gibi, diken-diken. Tamam yağ süreyim, bakım yapayım diyorum daha da bir avuc saç geliyor elime.

Böyle sorun yaşayanlara sorum, siz nasıl başa çıkabiliyorsunuz?

Saçlarım ince telli ve gür değil. Hani bana yetiyordu ama emzirme dönemlerinde bir dökülüyor, kelliğe beş kaldı yani. Aslında 1 seneye toparlayacak biliyorum ama toparlamış hali de öyle Rapunzel olmadığı için, benim de kalbim kırık genetiğime. Sabah kendimi doğal peruklara, çıt çıtlara bakarken buldum. Bu kadar iyi durduklarını tahmin etmemiştim. Şuan, aman en kötü kazıtır peruk takarım psikolosiyle bir hafifledim. =)) Aradığınız cevap bu olmayabilir ama bana iyi geldi, belki size de gelir. Bir yandan da şöyle düşünmek lazım, Allah korusun, ölümcül hastalıklarla uğraşıyor insanlar. Saç dökülmesi insanın psikolojisini bozuyor, kabul ediyorum ama sağlıklıyız, hayattayız ve öyle ya da böyle, bir şekilde bir çözüm bulunur.

Genetik dökülmem var, 30 yaşındayım.
Kelleşme durumu yaşıyorum neredeyse 10 yıldır ve artık saçlarımı açık bırakmam söz konusu değil. Bakım yapmaktan, özenmekten bıktım usandım!!! En yorgun, en yoğun halimde bile saçlarıma üşenmeden 10 yıldır bakımlar, terapiler, bilmem neler yapıyorum, yine dökülüyor, kelleşiyor. Doktora gitsem, internette araştırsam - "genetik olduğu için bir tedavisi yok"- şak diye yüzüme vuruyorlar. Bıktım artık, bıktım valla!

Son bir kaç aydır saçlarım bir yenilik olsun diye bana daha bir süpriz yaptı - yıpranmaya başladı. Saç tellerim bildiğiniz kuru ağac gibi, diken-diken. Tamam yağ süreyim, bakım yapayım diyorum daha da bir avuc saç geliyor elime.

Böyle sorun yaşayanlara sorum, siz nasıl başa çıkabiliyorsunuz?
Kan tahlili yaptrdnzmı doktora gittinizmi. Belki hormonal Bi saglik sorununuz yada vitamin eksiklignz falan vardır

Genetik birşey olduğu için bende tedavisi yok diye biliyorum. Ama yine bir şeyler denemek isterseniz sarımsak ve zeytinyağlı bir maske var saç dökülmesi için. İsterseniz onu deneyin bende işe yaradı. Haftada 1 yapiyorum

Benim de saclarim ince telli ve seyrek. Anneme cekmisim. Emzirme doneminde kellige dogru gidiyordum. Sonra yerine geldiler sukur. Benim en buyuk sorunlarimdan biri de yaglanma. Dokulme hamileyken duruyor. Emzirirken basliyor. Zaten iki tel olan saclarim iyice kotu gorunuyor. Bir de yeni yeni cikarlarken elektrik carpmis gibi bir halde geziyorum. Acik birakmayi zaten sevmiyorum ama toplayinca da o onlerden cikan kucuk saclar cok sinir bozucu oluyor. Asla uzamiyorlar cunku onlar uzayana kadar yenileri dokulup uzamaya basliyor. Ben sampuani birakip zeytinyagli defne sabunu kullanmaya basladim. Bir senedir boyle. Sadece tararken elseve mucizevi yag suruyorum uclarina. Bu sayede yaglanmasi gecikti ve saclarim.biraz daha dolgun gorunmeye basladi. Bakim da yapiyordum ama su an hamileyim ve dokulmem durdu, hormonal birsey bu sanirim. Dogumdan sonra yine bakimlara baslayacagim cunku yine avuc avuc dokulecekler.

Stres mi yapıyorsun acaba ya
Stresten de saç dökülür
İyi şampuanlar kullan market şampuanı değil diyecem ama yapmışsındır zaten

Benim de sacim ince telli ama seyrek degil kendi kendime guclendirme ve gurlestirme yontemleri bulmustum ama simdi genetik sac dokulmem var diyorsaniz is biraz daha farkli benim uyguladiklarim isinize yaramayabilir. Doktor nasil hicbir yolu yok dedi ben onu anlayamadim mesela benim annemin bir ara stresten saclari dokuluyordu ama annemin saci cok gur aslan yelesi gibi dedigimiz sekilde o nedenle fiziksel olarak bir sorun gozukmuyordu ama sac toplamaktan bikmisti tabi yerden. Mesela ona cinko hapi vermisti cok kisa bir surede sac dokulmesi azalmisti hatta saci daha da artmisti. Bi de bizim kullandigimiz sampualarin icinde cok kimyasal var bunlar da aslinda saclarimiza hic iyi gelmiyor dogal organik sampuanlar kullanmayi hic denediniz mi? Belki onlar sureci biraz daha engelleyebilir.

Sarımsaklı maskeyi nasıl hazırlıyor ve uyguluyorsunuz?

Önce birkaç dış sarımsağı havanda dövüp saç diplerime masaj yaparak uyguluyorum. Sarımsaklar saçımdan düşmesin diye saçımı havluyla kapatıyorum. 1 saat o şekilde bekliyorum sonra Sarımsakları alıyorum saçımdan. Biraz kalabilir sorun değil. Saçın uzunluğuna bağlı olarak zeytinyağını biraz cezvede ılıtıyorum. Diplerden başlayıp uçları kadar tarakla her yere yediriyorum. Saçımı toplayıp havluyla kapatıyorum 2 saat zeytinyağiyla bekletiyorum. Sonra yikiyorum

Ablamda da saç dökülmesi baya vardı. Hem emziriyor hem de çok stresli bir dönem yaşıyor şu an. Bioxin kullanmaya başladı. Önceden elini saçına attığında bi tutam saç geliyordu. Kullandığı andan itibaren 1-2 tel dökülmeye başladı. Şampuan kullanıyor sadece bu arada. Serumu var bir de ikisi daha faydalı oluyormuş.

Protein et tüketeceksiniz ayrıca folik asit içerikli b12vitaminleri var onlardan kullanacaksınız ben bu kadar doktor a gidiyorum bu genetik sıkıntı yok git hayatını yaşa diyen bir doktora daha rastlamadım çok ilginç

Benim de sacim ince telli ama seyrek degil kendi kendime guclendirme ve gurlestirme yontemleri bulmustum ama simdi genetik sac dokulmem var diyorsaniz is biraz daha farkli benim uyguladiklarim isinize yaramayabilir. Doktor nasil hicbir yolu yok dedi ben onu anlayamadim mesela benim annemin bir ara stresten saclari dokuluyordu ama annemin saci cok gur aslan yelesi gibi dedigimiz sekilde o nedenle fiziksel olarak bir sorun gozukmuyordu ama sac toplamaktan bikmisti tabi yerden. Mesela ona cinko hapi vermisti cok kisa bir surede sac dokulmesi azalmisti hatta saci daha da artmisti. Bi de bizim kullandigimiz sampualarin icinde cok kimyasal var bunlar da aslinda saclarimiza hic iyi gelmiyor dogal organik sampuanlar kullanmayi hic denediniz mi? Belki onlar sureci biraz daha engelleyebilir.
Aslinda hic sampuan kullanmamak gerek bence

Canım seneler evvel ben de çok yaşadım bu sorunu. Halen az ama dökülme yok şükür. Ben o dönem ducray ansphase kapsül ve şampuan kullanmıltım. Burda da vardır geçmiş konularımda. 10 yılıgeçti

Back