Bıktım Bu Kaynanadan ;(

ya kabulleniceksiniz ve kendinizi üzmemeye bakicaksiniz. Yada gidiceksiniz. Hic kimseyi degistirmezsiniz, malesef.
Sizin ve bebeginiz adina cok üzüldüm. Hamilelikte yasanmamasi gereken seyler bunlar.....

sana net olarak şunu söyleyebilirim. Kocan hiç bir zaman "düzelmeyecek". hiç bir zaman bu ihtimali bile kafandan sil.
mutsuzsan daha da mutsuzlaşmadan derhal ayrıl.

Karakter değişmez demişsiniz, sizi anlıyorum.
İlk zamanlar buna ben de inanıyordum. Sonra karakterin, fıtrattan ayrı, sosyal olaylar neticesinde bizi şekillendiren oynar kısımları olduğunu farkettim. Fıtrat itibariyle yumuşak karakterli olabilirsiniz mesela.. Velakin ciddi bir haksızlık karşısında karakter, hiç olmadığı kadar sertleşebilir. "Kendimi tanımayamadım" bile deriz, olayın sonrasında. Karakter, bizim doğumumuzdan itibaren, yaşadıklarımız neticesinde şekillenen, istersek bazı kısımlarını değiştirebileceğimiz bir şey aslında. Çok temel şeylerden bahsetmiyorum. "Damara göre şerbet" deyiminde ki şerbet, nasıl damara göre değişiyorsa, biz de kişiye ve olaylara göre değişebiliriz. Başkasını direkt etki ile değiştirmek asla mümkün değildir bu arada. Siz değiştikçe, kişilerin de size davranışları değişir.

Kayınvalidenizin size yaklaşımını değiştirmek için dolaylı yolları denemelisiniz. Ki zaten asıl hedef de bu olmalı. Eşinizle oluşturduğunuz evlilik karakteri nedeniyle, eşiniz sizi değil de ailesini kaybetmekten korkuyor. Ben de diyorum ki, sizi kaybetmekten korkar ise, tablo değişir. Elbette bu korkuyu nasıl vermek gerektiği de tamamen size bağlı. Çok çeşitli şekilleri var bunun, fakat bu mecra hepsini değerlendirmek için doğru bir alan değil. Sadece inanın.. dilerseniz karakterin oynar tüm kısımlarını, gerektiği yerlerde "özgüven" ile gayet rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

herşey eşte bitiyor eş eş eş.. seni onlara ezdirmemeliydi.
bu arada eşin neden annesine gittiğini söylememiş acaba gidicem deyince sen farkında olmadan tavır mı kouyuyorsun?

burada kv sorunlu değil..eşin maalesef..her şey ona bağlı..ve eşin bu huyundan vazgeçmeyecek..ayrılmak sizin için en iyi çözüm..bebeğide keşkem düşünerek yapsaydınız..

Canım yaşadıklarımız hemen hemen aynı.. Ben de ne zaman kv ve gorumcelerın benım hoşlanmadığım hareketlerine cevap versem ya da eşime söylesem eşimle kötü oldum, çünkü eşim ailesine çok düşkün.. Ben de artık ne deseler kulağımı kapatıyorum inan bu onları daha deli ediyor, eşimle de problemim olmuyor.. Seçim senin..

yazdıklarınız bence çok mantıklı, peki bu kaybetme korkusunu nasıl vericez işin içinden çıkamadım durumu tam tersine nasıl çevirmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…