- Konu Sahibi withoutyou
-
Üniversiteyi kazan evden uzak 4 5 yılda istersen göbeğini deldir.. bende 25 ime gireceğim ailem bana da karışıyor ilk yıllarda senin gibiydim çok sinir oluyordum ama onlar değişmez. Şartlarını değiştirmen gerekli. Ozgur olmak istiyorsan kendi hayatına sahip olmalısın. Ne yazık ki Türkiye şartları böyle. Keşke olmasa ama böyle.
Ben üniversiteye şehir dışına dahi gitsem asla bırakmaz. Yine de yaptıramam yani. Ben şehir dışında okusam çat kapı gelir babam.
Ama 20 yaş gerçekten de küçük bir yaş. Onun gözünde hala koruyup kollayıp karışacağı yaş birkaç yıl sonra bırakır.
Standart türk babası ne tam doğulu nede batılı arada yoz bir kültür
Her şeyin çaresi vardır çok uzaksa gelmez zaten kalacak yerin kız yurdu olursa nasıl gelsin gelse de üç bes gün takmazsan söylediklerini rahat geçer.
Ben takmıyorum mesela. Çok sinir etmiyorum ama umursamadığımı fark ediyorlar bu yıl daha da farklı oldu herşey. İş sahibi olduğum zaman bir kez bileağzını açmadı babam. Ama dediğim gibi orta yolu buluyorum çünkü geçici görüyorum evi. Evden ayrıldığım an yine ozgur olan ben olacağım.
Sırf ozgur olmak için evlenmeyi asla planlama sana dost tavsiyesi.
Hayatın boyunca pişman olursun
Rimele izin vermeyen baban piercinge mi izin verecek? Yapma Allah aşkına. İzin vermez boş yere düşünüp boşa üzme kendini. Ben de kızıma ya da oğluma izin vermezdim sevmiyorum öyle şeyleri.
Tatlım baban işte ona da otursan böyle mi anlatsan acaba? Sen izin vermedikçe daha başka şeylere özeniyorum, böyle sıkarak bir yere varamazsın falan de. Diyemezsen mesaj at o zaman.Rimel çoğu zaman sürüyorum onun yanında izin vermese bile. Belirtmeyi unutmuşum ekleme yapayım, tartışma çıksa bile iyice sinersem daha üstüme geleceği için biraz sesimi çıkarmaya çalışıyorum. Ama eyeliner, ruj falan asla yani. Onları cidden yapamam. Fakat altı üstü hızma. Zaten çıkarsam birkaç gün içinde kapanır
Tatlım baban işte ona da otursan böyle mi anlatsan acaba? Sen izin vermedikçe daha başka şeylere özeniyorum, böyle sıkarak bir yere varamazsın falan de. Diyemezsen mesaj at o zaman.
O zaman yapacak bir şey yok demekki.Annem de ben de defalarca denedik ne yazık ki.
Ailelerin birey olmaniza izin vermesi gerekiyor. Kendi hatalarini yapmaniz lazim. Ancak maalesef bizim kulturumuzde bu yok. Eger babanizla bu konulari asamiyorsaniz devamli gundeme getirip huzursuzluk cikarmayin. Univesitenizi bitirin, hayatinizi elinize alin. Sonra istediginiz sekilde yon verirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?