Bıktım artık ne yapayım?????

Bizler okurken incindik , siz yaşamaktasınız bu zorlukları.Aslında problem cocukların ismi degil,zihniyet,eşinizin ve ailesinin tutumu.Henüz birey olamamış,olgunlaşamamış bir erkek nasıl eş ya da aile direği olabilir ki?Evlenerek hayatındaki rollerde,sorumluluklarda farklılaşma olacagını nasıl idrak edebilirki?O evlat rolüne öyle bağımlı ki,farkında bile degil geri kalan kısmının.Böyle çok örnek var;iyi bir oğul,iyi bir agabey,iyi bir erkek kardeş olucam derken,sorumluluklarını yerine getiremeyen aciz bir eş ve babaya dönüşen....
Allah yardımcınız olsun :Saruboceq:

iştee oyüzden ben derim kii sorunlu evliliklerde çocuk olmamalı rayına oturana kadar,
evcet belki anne değilim ama yaşadığım ve gördüğüm kötü tecrübeler,
bana bunu öğretti,çok mutlu bir evliliğim olduğı halde bilee,
çocuk yapmak büyük bir sorumluluk ve hala daha düşünüyorum,
Rabbim kimsenin yuvasına huzurluk vermesin (amin:Saruboceq:)
Amin arkadaşım...Ne mutlu sanaki,çocuğun olmadığı halde bu tecrübeye sahipsin...

Bizler okurken incindik , siz yaşamaktasınız bu zorlukları.Aslında problem cocukların ismi degil,zihniyet,eşinizin ve ailesinin tutumu.Henüz birey olamamış,olgunlaşamamış bir erkek nasıl eş ya da aile direği olabilir ki?Evlenerek hayatındaki rollerde,sorumluluklarda farklılaşma olacagını nasıl idrak edebilirki?O evlat rolüne öyle bağımlı ki,farkında bile degil geri kalan kısmının.Böyle çok örnek var;iyi bir oğul,iyi bir agabey,iyi bir erkek kardeş olucam derken,sorumluluklarını yerine getiremeyen aciz bir eş ve babaya dönüşen....
Allah yardımcınız olsun :Saruboceq:
Beni öyle iyi anlamışınızki....Evet problem isim değil çok kırgın olduğum halde,oğlumda herşey tatlıya bağlansın diye,babasının ismini koydum.Tek isim söylemeyi kabul ettim.
Çok teşekkür ediyoruma.s.

ilk evlendiğim zamanlardaki beni görür gibi oldum karşımda tabi şimdi daha çok bunalım içindeyimde neyse canım ya eşinle şöle dışarı çıkıp sakince güzel güzel konuşup herşeyi bitarafa bırakıp yeniden başlamaya nedersin sorusunu yöneltsen çok konuşmuş olabilirsin belki ama bi keredaha denesen bişey kaybetmezsin kimseye bişey olmaz canım olan sana çocuklarına oluyo çok yazıkki senin eşinde benim eşimgibi çok fazlasıyla ailesine düşkün tek çözümü uzak biyere taşınmak olacak sizin için çünkü biz şuanda uzağız biraz olsun rahatım

Evet olan bana ve çocuklarıma oldu,oluyor neyazıkki.Dilerim Allahtan ailesiyle tüm bağlarını koparıp bizde uzak bir yere taşınırız....Teşekkür ederim arkadaşım,Sanada mutluluklar.

ben okurken bile o kadar boğuldum ki sen tüm bunları yaşamışsın...

eşin hala ailesine bağımlı küçük bir çocuk gibi ...

Allah kolaylık versin sana canım ..

Sanirim boyle bir durumda olsaydim, babamin sorusuna "evet babacim, kurtarin beni" derdim
Hadi kiz oldu hata oldu diyorsun ama ikinci bebek niye ?
Ailesi umrumda degil de esiniz duzelir mi ? duzelecegini hiç sanmiyorum
Cocuklara çok uzuldum...yavrular nasilda hirpalanmis bir ailede buyuyecekler

yazdıklarını okurken içim titredi desem yeridir.nasıl bi koca ve nasıl bi erkektir bu ya.ah cnm ah.geçmiş artık ama keşke 2çocuk yapmasaydın.allah onlara uzun ömür versin.ama işin zor.olan hep onlara oluyor zaten.bu hayatı zindan etme kendine.zararın neresindne dönersen kardır.çocukların öyle bi ortamda sanki dahamı ii saglıklı büyüyecekler.hayatınla ilgili karar ver bence.sanada yazık.zaman su gibi akıp gidiyor.böyle bi adamla nasıl ömür geçer.umudunu yitirme ve güçlü ol.

Çok üzüldüm arkadaşım durumuna bence eşinle konuş biraz düşünmeye ihtiyacın olduğunu söyleyip annenlere kalmaya git boşanmadan falan bahsetme içi içini yesin .mutsuzum etrafa rol yapmaktan sıkıldım sıkıldım de Allah yardımcın olsun

ayy şiştim walla okurken
ne diyim bilemiyorum...
Allah bu insanların içine nasıl bir fesatlık,komplex,eziklik vermiş yaaa

Arkadaşlar,geçtiğimiz cumartesiden beri eşimle konuşmuyorduk...
Babam bize gelmişti,o gittikten sonra nasıl terleşti,kabalaştı anlatamam....
Tahminim babam Mehmet efe falan dedi,oğlana bu aklı evvelde ona bozuldu,hey yarabbim:((((
Kaç gündür eve 10 da geliyor,küçük çocuk:(Annesine gidip yemek yiyor,gecede yatmaya geliyor.
Ve kesinlikle konuşmuyoruz,bişe sordum nasıl azarladı...
Dünde geldi yine biz yatacaktık,oğlan elindeki dergiden (anaokul dergisi zaten yırtık) ondan bir parça koparmış,çocuğunasıl ağlattı,bende gittim,aldım ne hakla ağlatıyorsun yırtsa nolur dedim,aldım elime ben yırttım...
Nasıl hırs dolmuş,çocukların önünde bana vurmaya başladı,çık odadan dedikçe dahada kötü oldu...
Köpek gibi dalaşıp didiştik,çocuklar ağlıyor....Gittim aradım annesini oğlunun nesi var dedim,gecenin 11i saat..eve geldi bana çocukların önünde vuruyor dedim.Geldi telefonu kapattı,tekrar vurmaya başladı.....Bende o hırs gittim,cep telefonunu,traş makinasını yerlere fırlattım,makinası çalışmaz oldu galiba...obenim canımı acıttı,çocuklarımı çok üzdü,benim yaptığımda hiç normal bişe değil ama ancak hırsımı öyle aldım...
babamı arayacakmış...
Ara hiç durma ,kızına şiddet uyguladım vurdum dersin dedim....Bak bakalım sonucunda neler oluyor...
Çocuklarım adına çok üzgünüm hadi kendimden vazgeçtimde.....
Gecede ayrı yattım,sabahta erkenden defolup gitmiş...
Annesinden de hiçbir geri dönüşüm almadım,o neydi bir sorununuzmu var? vs.
Bendekide akıl,zaten yılanınbaşı onlar ama karşılarına çıktığım zaman benden çekiniyorlar,arkamdanda her fitneliği yapıp bizi birbirimize düşürüyorlar....

İyi olduğumuz zaman bizden iyisi yok...Mükemmel bir aileyiz dışardan bakılınca...Ama kişiliğimi oturmamış yada ailesinin yanında hala küçük bir çocuk gibi o yüzdenmi,biz bu utanç verici durumlara düşüyoruz...
Son 6 aydır yine o eski gerizekalı haline dönüş yaptı,günahlarını almak istemiyorum ama ailesinin katkısı çok büyük eminim...Çünki bi kaç bişe farkettim...Ne konuşmak,nede başka bişe hiç bişey bu güne kadar kar etmedi..
Şimdi herkes neden hala ordasın,ayrıl şöyle yap böyle yap diyecek yada dedi....Sakın bunları ayrılmamak için bahane zannetmeyin,mantıklı,etraflı düşünmeye çalışıyorum...
Ayrılmak hem çok kolay hemde çok zor....Asıl önemli olan ayrılık sonrası....Ufffffffffffffffffffffffff..................
İki tane çocuk,ailem,bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar dostum,sevincinden kına yakıp,zille oynayacak düşmanlarım....
En başta eşimin ailesi nasıl sevinir,oğlum biz sana iyi bir kız(!) bulup evlendirelim derler....
Hep bütün bunlar benim kötülüğümden oluyorya(!)
Ayrılmış ailelerin çocuklarına bakıyorum,inceliyorum, çok üzüntülü,hep gözlerinde bi mahzunluk,boyunlarında bi büküklük....Yıllar geçsede hep yüreklerinin bi taraflarında sakladıkları bi acı seziyorum....Kimsenin ölmesini istemem ama bir çocuğun babası ölmüş olsa çok üzgün olur ama anne ve babasının birbirinden nefret ettiğini bilmek daha bir can yakar....
Çok yalnızım çokkk,şu yaşadıklarımı kimse bilmiyor,buraya yazmak belki biraz içimi rahatlatır diye düşünüyorum..Bu saate kadar yattım,perişan bi halde,hastalandım....
Bana dua edin,sevgilerimle....

cok iyi anliyorum canim seni..hep sen hep sen bi yere kadar...
bence önce esinle konus,al karsina acikca beklentilerini,iyi bir evlilige devam edebilmeniz icin sana ve ona ne gibi görevler düsüyor bunlari masaya bi yatirin,buna dahil annesi-babasi hakkindada konusun!
esini azcik sana egimli görüncede bas git kaynananin yanina,gayet kendineden emin,kendine güvenerek seninle derdinin ne oldugunu,neden evliliginize bu kadar müdahele ettigini sor bence-kaynanadan kaynanaya degisir bu durum ama ben konusmustum ve en azindan simdi daha ilimli bize karsi(kirgin degil bana,ama sokta sanirim,ezemeyecegini anlayinca;) ama azcikta ezilmemek gerekiyor)-ona onunda kizi oldugunu,ayni seyleri o yasasa tavri ne olurdu bir bir sakince saygini koruyarak anlat...sonrasindada kendine kurallar koy ayda bir görüsmek gibi vs.
cocuklarin isimleri olmus bitmis,allah uzun ömürler versin yavrularina,o konuda sen onlarin annesisin canin nasil istiyorsa öyle cagir,birak millette ne derse desin...
hepimiz anne babamiza bagliyiz ama böyle hastalik derecesinde bagli erkeklere hayret ediyorum ya!böyleleri neden evlenirler ki!!!madem evlenmis sende onu yola getirmek icin elinden geleni ardina koyma canim,sonucta kocani en iyi yine sen taniyorsun!onu evine cocuklarina baglamak icin tatli dilinle herseyi yap,sorumluluklar yükle...
insallah hakiinda en hayirlisi olur,ama sakin sakin sakin ben gücsüzüm deme,aksine yaninda 2 evladinla en güclü sensin!

Son düzenleme:
canım öncelikle Allah yardımıcınız olsun:teselli: bi isim yüzünden bu kadar kavga çıkmasaydı keşke ama olan olmuş ya bi isim bu kadarmı abartılır ya bi aile bi isim yüzünden mi yıkılıyo üzüldüm canım :1shok: şöyleki sizde sevgide kalmamış saygıda kalmamış üstelik iki çocuk ya siz yine bi şekilde devam edersinizde hayatınıza o çocuklar büyüyünceye kadar neler çekecekler kişilik sorunu yaşayacaklar böyle huzursuz bi ortamda ayrılsanız anne baba sağ çocuklar hep bi aile özlemi duyacaklar işiniz zor şiddetle değilde adam akıllı oturup konuşsanız belki birşeyler düzelir Rabbim yardımcınız olsun:Saruboceq:a.s.

cok iyi anliyorum canim seni..hep sen hep sen bi yere kadar...
bence önce esinle konus,al karsina acikca beklentilerini,iyi bir evlilige devam edebilmeniz icin sana ve ona ne gibi görevler düsüyor bunlari masaya bi yatirin,buna dahil annesi-babasi hakkindada konusun!
esini azcik sana egimli görüncede bas git kaynananin yanina,gayet kendineden emin,kendine güvenerek seninle derdinin ne oldugunu,neden evliliginize bu kadar müdahele ettigini sor bence-kaynanadan kaynanaya degisir bu durum ama ben konusmustum ve en azindan simdi daha ilimli bize karsi(kirgin degil bana,ama sokta sanirim,ezemeyecegini anlayinca;) ama azcikta ezilmemek gerekiyor)-ona onunda kizi oldugunu,ayni seyleri o yasasa tavri ne olurdu bir bir sakince saygini koruyarak anlat...sonrasindada kendine kurallar koy ayda bir görüsmek gibi vs.
cocuklarin isimleri olmus bitmis,allah uzun ömürler versin yavrularina,o konuda sen onlarin annesisin canin nasil istiyorsa öyle cagir,birak millette ne derse desin...
hepimiz anne babamiza bagliyiz ama böyle hastalik derecesinde bagli erkeklere hayret ediyorum ya!böyleleri neden evlenirler ki!!!madem evlenmis sende onu yola getirmek icin elinden geleni ardina koyma canim,sonucta kocani en iyi yine sen taniyorsun!onu evine cocuklarina baglamak icin tatli dilinle herseyi yap,sorumluluklar yükle...
insallah hakiinda en hayirlisi olur,ama sakin sakin sakin ben gücsüzüm deme,aksine yaninda 2 evladinla en güclü sensin!
Canım yaa Allah senden razı olsun,ne güzel yazmışın...Çok şükür çok güçlüyüm,güçlü olduğum için burdayım....Yıllardır beklentileri geçrçekleşmedi,benim güçsüz bir şekilde çıkıp gitmemi istiyorlar:1ninca:Önce gel evlendir sonrada ayrılsalar diye gözün düşsün:1shok:
Benim burda güçlü olduğumu bilmek,helede çok mutluymuş gibi ortalarda gezdiğimi görmek nasıl içlerini eziyor:delphin::lepi:
Üstelik maddiyat onlar için herşeyden önemli,çok cimriler,evlerinde oturuyorum,canımın istediği herşeyi yapıyorum,mahvoluyorlarkaydirigubbakcemile3
Eşimle konuşma işine gelince o bugünlerde biraz zor,eğer pişman olurda gelir özür dilerse konuşurum,yoksa biz böyle küs küs gezeriz....Yaaa zaten nekadar kırgın olduğumu tahmin edersiniz,nasıl affederim yada onunla bırak aynı yatağı aynı odayı nasıl paylaşırım bilmiyorumşakkıdı...Sürüm sürüm süründürmeyi nasıl isterim,ama herşeyi Rabbime havale ediyorum,hepsinide...Hak yapar,pak yapar...Gelişmeleri yazarım....

Canım yaa Allah senden razı olsun,ne güzel yazmışın...Çok şükür çok güçlüyüm,güçlü olduğum için burdayım....Yıllardır beklentileri geçrçekleşmedi,benim güçsüz bir şekilde çıkıp gitmemi istiyorlar:1ninca:Önce gel evlendir sonrada ayrılsalar diye gözün düşsün:1shok:
Benim burda güçlü olduğumu bilmek,helede çok mutluymuş gibi ortalarda gezdiğimi görmek nasıl içlerini eziyor:delphin::lepi:
Üstelik maddiyat onlar için herşeyden önemli,çok cimriler,evlerinde oturuyorum,canımın istediği herşeyi yapıyorum,mahvoluyorlarkaydirigubbakcemile3
Eşimle konuşma işine gelince o bugünlerde biraz zor,eğer pişman olurda gelir özür dilerse konuşurum,yoksa biz böyle küs küs gezeriz....Yaaa zaten nekadar kırgın olduğumu tahmin edersiniz,nasıl affederim yada onunla bırak aynı yatağı aynı odayı nasıl paylaşırım bilmiyorumşakkıdı...Sürüm sürüm süründürmeyi nasıl isterim,ama herşeyi Rabbime havale ediyorum,hepsinide...Hak yapar,pak yapar...Gelişmeleri yazarım....

oh iste böylekaydirigubbakcemile5
birak sülalece gelsinler üstüne üstüne kac yazar,Allahimda sana öyle bir sabir versin ki:Saruboceq:
gelismelerden haberdar et canim,herseyi cok cok iyi düsün,kendini kapatip,yatip,somurtup eziyet etme kendine,hersey bizim icin var!eminimki kazanan sen olacaksinsüprizzzzzöpüyorum iyi aksamlar

canım öncelikle Allah yardımıcınız olsun:teselli: bi isim yüzünden bu kadar kavga çıkmasaydı keşke ama olan olmuş ya bi isim bu kadarmı abartılır ya bi aile bi isim yüzünden mi yıkılıyo üzüldüm canım :1shok: şöyleki sizde sevgide kalmamış saygıda kalmamış üstelik iki çocuk ya siz yine bi şekilde devam edersinizde hayatınıza o çocuklar büyüyünceye kadar neler çekecekler kişilik sorunu yaşayacaklar böyle huzursuz bi ortamda ayrılsanız anne baba sağ çocuklar hep bi aile özlemi duyacaklar işiniz zor şiddetle değilde adam akıllı oturup konuşsanız belki birşeyler düzelir Rabbim yardımcınız olsun:Saruboceq:a.s.
Arkadaşım teşekkür ederim,bi isim basit bir isim,hayatımı mahvetti,kompleksli insanlar çünki.....
Ben herşeye tamam demişim zaten,şimdi bide gidip annemle babamla kavgamı edeyim,bu sorunlu insanlar için:delphin:''Benim müstakbel pederimin isimini tek söyleyip onu onore edeceksinizmi diyimdelikafadulden:delphin:
Zaten onlarda inatçılık falan yapmıyorki,bazan tek söylüyor,bazanda iki isim...
Yazmak bile içimi daraltıyor,Allah kimsenin başına vermesin...Böyle insanlarla karşılaştırmasın...
Ben eğitimli bi insanla evlenmeyi isterdim ve evlendim,eşimde aileside üniversite mezunu güzel bölümlerden,ama ne faydaki eğitim herşey demek değilmiş galiba:oklava:....
İnsanlık farklı bir erdemmişhihoyyyt....

malesef bbu her yerde var canım:
vaktinde babaannem ben ismimden hayır görmedim torunlarıma da koymam demiş
ve benden önce üç kız torunu olmuş bunlara vermemiş ismini sonra da ben doğmuşum ve dedemin kucağında ...... olsun ismi demiş veeeeeee adım o isim işte işin tuhafı benden sonra doğan iki torununa da aynı ismi vermiş ...
ben de hiç memnun değilim ismimden ama yapacak bişey yok ...
hem isim babaya ait kıyamet gününde hesabı babadan sorulacak
neyise canım olan olmuş sen kayınvalide den uzak dur eşini de yavaş yavaş adam etmeye bak ...

Benim anladığım kadarıyla sizin aranızda cok büyük sorunlar yok..
Ama kişilik çatışması var gibi geliyor..
Çünkü dısardan bakıldığında bir kız bir oğlan 4 kişilik güzel bir aile..
Eşinin aldatma vs. huyu yoktur insallah..
Ama şiddet var diyorsun..Bu kötü..Ama bu da acaba eşinin üzerine gittiğin zamanda mı yoksa hep mi oluyor önemli...
Canım bence yuvanı dağıtmayı düsünme...
Düzelmesi için dua et..İnsallah da düzelir..
Allah yardımcın olsun..

Back