Bıktım artık ne olur yardım edin

French Oje

Yengeç ♋️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
378
188
Yeni işe başladım rahatım memnunum fakat sorun insanlar... aslında sorun değildi önceden ne güzel ortam diyordum herkes yaşıtım falan yöneticilerde öyle diyordu. Ben yapı olarak ciddi bir insanım ve birazda hassasım. O yüzden girdiğim ortamlar konusunda çok seçici davranırım ama tabi iş ortamımı kendim seçemiyorum... şimdi herkesle az çok iletişim kurdum konuşuyorum falan ama nedense bana sessizsin hiç gülmüyorsun falan demeye başladılar. Ben öyle vıcık vıcık ilişki sevmiyorum ya neden anlamak istemiyorlar hemen bir bozma çabalarına falan giriyolar sinir oluyorum. Şaka mı yapıyor ciddi mi diyor onu bile anlayamıyorum. Bir kız var sürekli yanına çağırıyor mola yapalım falan diyor iyi güzel ama sürekli ortamda bozmaya çalışıyor gibime geliyor. French oje bugün hiç gülmeyecekmiş arkadaşlar falan diyor gülüyor sürekli. Adam yerine koyulmuyorum gibime geliyor benim sorunum insanlara sınırlarımı gösterememek ben buyum işte rahat bırak tavrında olamıyorum çoğu zaman taviz veriyorum amacını net anlayamadığım için. Kızzsam yanlış anlaşılır mıyım diye düşünüyorum değişik şeyler... ama şundan eminim kendimi iyi hissetmiyorum. Bana önerebileceğiniz bir şeyler varsa çok sevinicem... Siz sizle uğraşan ya da istemediğiniz şekilde yüzünüze konuşan münasebetsiz bir insana karşı ne yaparsınız ?

Sende cok gülenlere "bugün kahvaltida palyacomu yedin" de. Onlar seninle "dalga"geciyorsa yada seni bozuyorlsrsa sende onlara aynisini yap yada hic muhatap olma

Size az konusuyorsun diyenlere , siz de az susup nefes alin da beyninize oksijen gitsin deyin, ya da cok konusup bos konusmayi sevmem de diyebilirsiniz.

Kısasa kısas, bazilari bu dilden anlar.

Bu şekilde sizle uğraşmalarına izin verme sendr gerektiğinde lafını esirgeme

Yakın zamanda alışırlar, siz sadece rahat olun, onlara prim vermeyin yeter. Sizinle akılları sıra dalga geçmeye mi kalktılar, öyle bir gülün ki anlasınlar. Vücut diliniz çok önemli, kendinize güvenin, yalnızca iş ilişkisi için orada olduğunuzu belli edecek şekilde davranın. Yanlarına gidin oturun,kendinizi soyutlamayın, çünkü onlar kadar siz de o topluluğun bir bireyisiniz, bacak bacak üstüne atın, ciddi bir konu varsa muhabbete katılın, yoksa yalnızca dinleyin, sizinle dalga geçmeye kalkarlarsa gözlerinin içine bakarak hafif tebessüm edin, sonra da hemen konuyu değiştirin, işten bahsedin. Yıllardır davranış teknikleri eğitimlerine giriyorum, bununla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz, filmler/diziler izleyebilirsiniz. Karşınızdakinin davranışlarını çözdüğünüz zaman direk avucunuzun içine alıyorsunuz, patron siz oluyorsunuz. Toplulukta kendini kötü/ezik/yeteri kadar ifade edilmemiş hisseden çalışanlarıma "Lie To Me" dizisini izlemelerini öneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…