- 12 Temmuz 2016
- 2.195
- 6.645
- 158
- 40
- Konu Sahibi cotard sendromu
-
Buralar çok karışırEvet bıktım artık sürekli bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlardan. İlk banımı bu konu yüzünden yiyeceğim ama umrumda değil artık.
Bir öğretmen olarak sürekli maaşımızdan, tatilimizden, çalışma saatlerimizle uğraşılmasından bıktım!
Ne zaman bir konu açılsa saldırmaya hazır bir grup var. Az önce bir konuda sadece 1 günümü anlattığım için yazdığım mesaja "beğenmedim"ler yağdı. Neden, oysa ki sadece 1 iş günümü anlatmıştım. Öğretmenin 1 iş gününü beğenmeyecek kadar ne yaşadınız merak ediyorum.
Birisinde demiş ki senin görevin bu. Hayır efendim benim görevim eğitim-öğretim vermek. Ben güvenlik görevlisi değilim. Nöbet dediğiniz olay angaryadır ve benim asli görevim değildir!
Gelelim asıl meseleye, yıllardır bu forumda yazarım ama hiçbir zaman başka bir mesleğe laf atmadım, hiçbir mesleği küçümsemedim, hiçbir meslekle mesleğimi kıyaslamadım. Ama konu benim mesleğim olunca herkesin bir fikri var! Pandemi döneminde uzaktan eğitim yaptığımız için aldığımız maaşın helal olmadığını bile iddia eden var. Evet evet çalışarak kazandığım para helal değilmiş, bunu da gördü bu gözler.
Biz büyük bir camiayız, sendikalaşmış, beğenmediğimiz durumlarda sesi çıkan bir camiayız. Olması gereken buyken sesimiz çıktığında tepemize binmeye çalışan kraldan çok kralcı bir tayfa var, işte onlardan bıktım!
Maaşım yetmiyor dediğimizde hemen "Şükret" diyenler var, asgari ücret şöyle böyle diyenler var. Kıyaslamaya girenler var. Evet asgari ücret çok düşük, ama bu öğretmen maaşının yüksek olduğunu mu gösteriyor? Ben kendimi doktor, mühendis, avukat,savcı, işçi... Hiçbir meslekle kıyaslamıyorum arkadaşım! Ben kendimi o bizi çok kıskanan Avrupa'daki meslektaşlarımla kıyaslıyorum. Şimdi görelim Avrupa'daki öğretmen maaşlarını:
Eki Görüntüle 2913648
Benim meslektaşlarım Avrupa'da bunu kazanıyor, ben ise ülkemde yoksulluk sınırının altında maaş alıyorum. Şükretmiyorum arkadaşım, asgari ücretle de kendimi kıyaslamıyorum. Benim meslektaşlarım bu paraları kazanırken ben neden yoksul oluyorum, onu sorguluyorum.
Gelelim çalışma saatlerine, bizi kıskanan (!) Avrupa'daki öğretmenlerin zorunlu çalışma saatlerine (bunlar sadece zorunlu saatler, yani haftalık 15-18 saat arasıdır, ülkemde bu kadar az derse giren öğretmen de yok, onu da belirteyim):
Eki Görüntüle 2913650
Evet, çalışma saatlerimiz de kesin çok kıskanılan bir konudur (!)
Şimdi gelelim 3aylık yaz tatillerimize
Kesin Avrupa bizi çok kıskanıyordur:
Eki Görüntüle 2913652
Ben kendimi meslektaşlarımla kıyaslıyorum, size tavsiyem siz de kendinizi Avrupa'daki meslektaşlarınızla kıyaslayın, başka bir meslek grubuna saldırmadan önce "Ben neden bu kadar paraya ve eziyete layık görülüyorum" diye sorgulayın, öfkenizi sesini çıkaran diğer meslek gruplarına değil, bu halde olmanıza sebep olan asıl kişilere yöneltin, hakkınızı arayın. Ama hakkınızı bizlerin üstünden şükretçi olarak değil, doğru yerlerde arayın. Ülkenin bu durumda olmasının sebebi biz değiliz, isyan ettiğimizde de bizden çok kendinize köstek oluyorsunuz, unutmayın.
Anlatmak istediğimi anlamayıp gene saldıranlar olacaktır, onlar kendi kendine konuşabilirler. Çünkü deveye hendek atlatmak bu gruba laf anlatmaktan daha kolaydır.
Hadi ellerinizi korkak alıştırmayın, beğenmedim butonu aşağıda!
Mirta ben o tartışmaya girmedim bile, sadece dün ne yaptığımı anlattım. Ona bile beğenmedimler yağmış. Bıktım artık bu düşmanlıktan.ya cotard dediğin başlığı biliyorum yazılanları da okudum. Bir öğretmen arkadaş sağlık çalışanları 1 hafta çalışsa bizim bir günlük eforumuz etmez diye laf etti o yüzden tartışma çıktı. Yoksa herkes ülkedeki alım gücünün ve maaşların düşüklüğü konusunda hem fikir. Boş yere banlanıcan
Neredeyse 1 milyon kişiden bahsediyoruz Calci. Bu kadar kişi içinde mutlaka anlattığın gibi çürük yumurtalar var. Ama bunlar yüzünden sürekli hepimizin töhmet altında kalmasından bıktım.Zaten o kişi başka mesleklerle karşılaştırmasa böyle sıkıntı olmazdı. ama genel olarak öğretmenlere karşı bir ön yargı var. Tatili olsun maaşı olsun sürekli konuşulur.
Benim bir tanıdık var valla onun gibi yapanlar öğretmenlik yapmasın. Allah canımı alsa diye gidiyor okula. zerre saygısı yok. Okul evinin yanında ama sürekli sorun sürekli memnuniyetsizlik. Ben buna bakarak genel de böyle diyemem. Her işte işinin ehli ve düzgün yapanlar olduğu gibi kaçak dövüşenler de var
Sizi severim mesajlarınızı beğenirim genelde ama bu olmamış. Konu kapanınca hırsınızı alamayıp yenisini açmışsınız. O konunun kapanmasının sebebi vardı.Evet bıktım artık sürekli bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlardan. İlk banımı bu konu yüzünden yiyeceğim ama umrumda değil artık.
Bir öğretmen olarak sürekli maaşımızdan, tatilimizden, çalışma saatlerimizle uğraşılmasından bıktım!
Ne zaman bir konu açılsa saldırmaya hazır bir grup var. Az önce bir konuda sadece 1 günümü anlattığım için yazdığım mesaja "beğenmedim"ler yağdı. Neden, oysa ki sadece 1 iş günümü anlatmıştım. Öğretmenin 1 iş gününü beğenmeyecek kadar ne yaşadınız merak ediyorum.
Birisi de demiş ki senin görevin bu. Hayır efendim benim görevim eğitim-öğretim vermek. Ben güvenlik görevlisi değilim. Nöbet dediğiniz olay angaryadır ve benim asli görevim değildir!
Gelelim asıl meseleye, yıllardır bu forumda yazarım ama hiçbir zaman başka bir mesleğe laf atmadım, hiçbir mesleği küçümsemedim, hiçbir meslekle mesleğimi kıyaslamadım. Ama konu benim mesleğim olunca herkesin bir fikri var! Pandemi döneminde uzaktan eğitim yaptığımız için aldığımız maaşın helal olmadığını bile iddia eden var. Evet evet çalışarak kazandığım para helal değilmiş, bunu da gördü bu gözler.
Biz büyük bir camiayız, sendikalaşmış, beğenmediğimiz durumlarda sesi çıkan bir camiayız. Olması gereken buyken sesimiz çıktığında tepemize binmeye çalışan kraldan çok kralcı bir tayfa var, işte onlardan bıktım!
Maaşım yetmiyor dediğimizde hemen "Şükret" diyenler var, asgari ücret şöyle böyle diyenler var. Kıyaslamaya girenler var. Evet asgari ücret çok düşük, ama bu öğretmen maaşının yüksek olduğunu mu gösteriyor? Ben kendimi doktor, mühendis, avukat,savcı, işçi... Hiçbir meslekle kıyaslamıyorum arkadaşım! Ben kendimi o bizi çok kıskanan Avrupa'daki meslektaşlarımla kıyaslıyorum. Şimdi görelim Avrupa'daki öğretmen maaşlarını:
Eki Görüntüle 2913648
Benim meslektaşlarım Avrupa'da bunu kazanıyor, ben ise ülkemde yoksulluk sınırının altında maaş alıyorum. Şükretmiyorum arkadaşım, asgari ücretle de kendimi kıyaslamıyorum. Benim meslektaşlarım bu paraları kazanırken ben neden yoksul oluyorum, onu sorguluyorum.
Gelelim çalışma saatlerine, bizi kıskanan (!) Avrupa'daki öğretmenlerin zorunlu çalışma saatlerine (bunlar sadece zorunlu saatler, yani haftalık 15-18 saat arasıdır, ülkemde bu kadar az derse giren öğretmen de yok, onu da belirteyim):
Eki Görüntüle 2913650
Evet, çalışma saatlerimiz de kesin çok kıskanılan bir konudur (!)
Şimdi gelelim 3aylık yaz tatillerimize
Kesin Avrupa bizi çok kıskanıyordur:
Eki Görüntüle 2913652
Ben kendimi meslektaşlarımla kıyaslıyorum, size tavsiyem siz de kendinizi Avrupa'daki meslektaşlarınızla kıyaslayın, başka bir meslek grubuna saldırmadan önce "Ben neden bu kadar paraya ve eziyete layık görülüyorum" diye sorgulayın, öfkenizi sesini çıkaran diğer meslek gruplarına değil, bu halde olmanıza sebep olan asıl kişilere yöneltin, hakkınızı arayın. Ama hakkınızı bizlerin üstünden şükretçi olarak değil, doğru yerlerde arayın. Ülkenin bu durumda olmasının sebebi biz değiliz, isyan ettiğimizde de bizden çok kendinize köstek oluyorsunuz, unutmayın.
Anlatmak istediğimi anlamayıp gene saldıranlar olacaktır, onlar kendi kendine konuşabilirler. Çünkü deveye hendek atlatmak bu gruba laf anlatmaktan daha kolaydır.
Hadi ellerinizi korkak alıştırmayın, beğenmedim butonu aşağıda!
Haklısın sonuna kadarNeredeyse 1 milyon kişiden bahsediyoruz Calci. Bu kadar kişi içinde mutlaka anlattığın gibi çürük yumurtalar var. Ama bunlar yüzünden sürekli hepimizin töhmet altında kalmasından bıktım.
Aslında kendimi savunmaktan çok, siz kendinizi yanlış savunuuorsunuz demek istedim ama anlayacaklar mı bilmiyorum.Niye bu hataya dusuyorsunuz? Yapmayin gozunuzu seveyim ya.Kim ne dusunurse dusunsun.Bu bahsettiginiz güruhu ben hic reel cevremde gormuyorum.
Boşverin.Bizim kendi aramizdaki sikintilar bize yetiyor.Bakin sendikalara mesela.Hani dayanisma hani birlik verilen zamma.Hic kimse sesini solugunu cikarmadi.Bosverin burdakileri.Zerre umursamiyorum ben sahsen.Ama onlara bir müjde vereyim.Bakin maas makasi gittikce azaliyor.
Pek değerli yata yata kazaniyosunuzcular; Müjde ! 2 -3 seneye asgari ucretle esitlenecek ogretmen maaşı.Bir rahatlama gelir diye dusunuyorum o zaman bu tayfaya :)
Konuyu okusaydınız keşke. Konu öğretmen savunması değil, konu insanların haklarını yanlış biçimde araması üzerine. Sizi severim, siz bile bu şekilde anladıysanız diğerlerini düşünemiyorum.Sizi severim mesajlarınızı beğenirim genelde ama bu olmamış. Konu kapanınca hırsınızı alamayıp yenisini açmışsınız. O konunun kapanmasının sebebi vardı.
Bu arada konunuzu okumadım okuma gereği duymadım. Mesajları da okumayacağım çünkü öğretmen ajitasyonundan bana bile gına geldi. Diğer bütün konular gibi bu da sünecek de sünecek. Vallahi bıktık.
Hah işte o sidik yarışının ne kadar saçma olduğunu anlatmaya çalışıyorum.Gerçekten neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz?
Sizin için demiyorum ama sabahki konu aşırı saçma bir şekilde tam bir sidik yarışına döndü.
Koca koca insanlarız, çok komik değil mi ya?
Cidden okumak istemiyorum artık bu konuda herhangi bir şey. Çirkin olmuş yaptığınız, belirtmek istedim sadece.Konuyu okusaydınız keşke. Konu öğretmen savunması değil, konu insanların haklarını yanlış biçimde araması üzerine. Sizi severim, siz bile bu şekilde anladıysanız diğerlerini düşünemiyorum.
Saygı duyarım.Cidden okumak istemiyorum artık bu konuda herhangi bir şey. Çirkin olmuş yaptığınız, belirtmek istedim sadece.
ya cotard dediğin başlığı biliyorum yazılanları da okudum. Bir öğretmen arkadaş sağlık çalışanları 1 hafta çalışsa bizim bir günlük eforumuz etmez diye laf etti o yüzden tartışma çıktı. Sürekli başka mesleklerle kendilerini kıyaslayınca insanlar ister istemez öğretmenlere laf söylüyor. Yoksa herkes ülkedeki alım gücünün ve maaşların düşüklüğü konusunda hem fikir. Boş yere banlanıcan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?