- 8 Aralık 2011
- 45.530
- 165.093
- 798
Olmuş canım ellerine sağlık![]()
Senınde ellerine sağlık canım

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Olmuş canım ellerine sağlık![]()
Çok sağol canımTamam olur
Komşu olsak daha güzel olur
![]()
İstemeden muhabetinize dahil oldum bu yemeği yapan biri olarak yapılan işlemin doğru oldugunu düşünüyorum
Evet et yemeklerini yaparken yapılan işlemler vardır biri marine soslama ve mühürleme arkadaş marine etip etti yumuşatmış burda süt ve zeytin yağı önemli süt ve zeytinyağı kendi asitze özeliğiyle eti yumuşatmıştır mühürlemeye gelince eger muhurleme yaparsak bu ister izgara ister tavada olsun yapsaytık sarma işlemi zorlaşacak et kendini toplayıp sertleseçekti sarmaya engel olurdu eger sartıktan sonra yapsaytık bu sefer de et yumuşak olduğu içi malzemeyi tehlikeye atardık bir ve içindeki malzeme sulanmaya musayit yine muhurlenemezdik işlem daha var özel bir teknikle pamuk iple sarma yöntemi ancak onuda şefler yapabiliyor degişk bir sarma ozaman et mühürlene bilir tabi en basit ve herkesin yapacagı tabi benimde yaptıgım kürdan kullanmak
TeşekkürlerSenınde ellerine sağlık canımtekrar başarılar
![]()
haklısın canım da yaptığın yemeğin cazibesine kapılınca kendimi kaybettim
ellerine sağlık
şaka bir yana gerçekten güzel görünüyor
bende yapıp deneyeceğim
Lütfen,tabiki muhabbetimize herkes dahil olabilir.Görüş sunulacakki farklı işlemler görüşler ortaya çıksın..
Dediğiniz gibi öncesinde eti pişirmek belki sarmayı zorlayabilirdi.Fakat biftegin boyutu sarma işlemine uygunsa zorluk yaşanmaz bence..Sardıktan sonra eti mühürlenmek ise eger kızgın tavada,yağda yada tost makinesinde hızlı ve yüksek ısıda yapılırsa bence iç malzemeye zarar vermez..İç malzeme ön pişirme yapılmış ama etler çig..Birde ben etleri ön kızartma yapılarak ikram edilmesini seviyorum.Belki bu yüzdende olabilir..Damak tadı değişir,saygı duyuyorum..Fikir paylaşmak çok güzel,teşekkür ederimklasik güzel olmuş yazmaktansa..
![]()
Lütfen,tabiki muhabbetimize herkes dahil olabilir.Görüş sunulacakki farklı işlemler görüşler ortaya çıksın..
Dediğiniz gibi öncesinde eti pişirmek belki sarmayı zorlayabilirdi.Fakat biftegin boyutu sarma işlemine uygunsa zorluk yaşanmaz bence..Sardıktan sonra eti mühürlenmek ise eger kızgın tavada,yağda yada tost makinesinde hızlı ve yüksek ısıda yapılırsa bence iç malzemeye zarar vermez..İç malzeme ön pişirme yapılmış ama etler çig..Birde ben etleri ön kızartma yapılarak ikram edilmesini seviyorum.Belki bu yüzdende olabilir..Damak tadı değişir,saygı duyuyorum..Fikir paylaşmak çok güzel,teşekkür ederimklasik güzel olmuş yazmaktansa..
![]()
larouse tanem yine engin bilgilerinle bizleri aydinlattigin icin sonsuz tesekkurlerİstemeden muhabetinize dahil oldum bu yemeği yapan biri olarak yapılan işlemin doğru oldugunu düşünüyorum
Evet et yemeklerini yaparken yapılan işlemler vardır biri marine soslama ve mühürleme arkadaş marine etip etti yumuşatmış burda süt ve zeytin yağı önemli süt ve zeytinyağı kendi asitze özeliğiyle eti yumuşatmıştır mühürlemeye gelince eger muhurleme yaparsak bu ister izgara ister tavada olsun yapsaytık sarma işlemi zorlaşacak et kendini toplayıp sertleseçekti sarmaya engel olurdu eger sartıktan sonra yapsaytık bu sefer de et yumuşak olduğu içi malzemeyi tehlikeye atardık bir ve içindeki malzeme sulanmaya musayit yine muhurlenemezdik işlem daha var özel bir teknikle pamuk iple sarma yöntemi ancak onuda şefler yapabiliyor degişk bir sarma ozaman et mühürlene bilir tabi en basit ve herkesin yapacagı tabi benimde yaptıgım kürdan kullanmak
larouse tanem yine engin bilgilerinle bizleri aydinlattigin icin sonsuz tesekkurlermasallah kitap gibi hatunsun hemsom
ne guzel bilgiler paylasiyorsun her yerde
Eksik olmayın canımbende öğrenip teçrube edindiklerimi söylüyorum
![]()
Maşaallah
![]()
Canım seni yanda ançak yamak olurum beni utantırma![]()
nevosum ellerine sglik hepside harika görünüyor
biftek sarmasinida cok severimo patatesleri ne güzel sekillendirmissin öyle harikalar cikarmissin
marifetli kankamyarismada basarilar dilerim
![]()
Ellerinize saglıkYorumlara şöyle bir göz attımda etten ziyade gül patates bütün dikkatleri üzerine çekmiş gibi olmuş :) O güzelim bedemli pilava özel bir yorum yapılmamış..
Neyse kategorimiz et yemegi oldugundan biftek sarma hakkında yorumumu yapacagım..Öncelikle eti çok severim,heleki yagda kızartması yada ızgara gibi yapılan tariflere bayılırım.Bifteginde kızartması yada kızartılmadan fırınlanması yapıldıgında sinir ve yagın hiç olmaması,dananın dogru yerinden alınan et ile pişirişdiginde lokum gibi yumuşak etin olması gerekirki agız tadıyla yiyelim..Dikkat ettigim nokta biftegi öncesinde marine etmediginiz ve ön kızartma yapmadan sadece fırınlayarak hazırlamanız olması.Bu şekilde etin tam pişmesi için fırında biraz fazla tutmamız gerekir.Bu durumda diger malzemelerinde yanmaması gerekir tabi..Daha öncesinde eti tavada kızartsaydık ve sebzeleri koyup öyle sarsaydık daha iyi olmazmıydı? Sadece fikrimi belirtiyorum,belki bu şekildede yapmış olabilirsiniz..Belkide bu tarifte daha güzel oluyordur bilemiyoruz tabi yiyemedigimiz için...
Yanında sunulan aparattifler çok güzel olmuş.Ellerinize,emeginize saglık..Yarışmada başarılar dilerim![]()