Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar,kızım 33 aylık,biberonla süt içmeyi çok seviyor,ama diğer besinlerden çok az alıyor ve artık yaşı ilerlediği için bir an önce bıraktırmak istiyorum.Dün biberonu kırıldı ve her süt istediğinde gösterdim kırık olduğunu,bardakla vermek istedim ama içmiyor.Bugünde hiç içmedi.Ne yapacağımı şaşırdım.Biberon konusunda çok geç kalmak istemiyorum bıraksın istiyorum ama bu defa süt içmeyi de bırakacak.Tecrübesi olanlar yardımcı olsun lütfen.
benim oğlumda 44 aylık biz pipetle içirduk uzun zamandırda bardakla ve olmazsaolmazı balla içiyor sütünü :) benim oğlumda çokk fazla içerdi ama yemek yemezdi o yüzden ne zaman azalttık sütü azda olsa yemesinde ilerlme var eğer yemek yemiyorsa farklı tarifler den ve beraber yapın benimki erkek bugün anne çiçek ekmek yapalımmı diyior :) tam tarif bende yok ama ben bildiğin hamurun içerisine etli patatesli iç yapıyorum mesela kahvaltıda yada akşam ondan yer hem ekmek hem et hem patates
haklısın... biberon emen çocuk, biberon bırakılınca süt içmeyi de kesiyor... benim oğlum da 3 yaşında... o da biberonla süt içiyor... ben önce yemek yediriyorum, sonra süt veriyorum... biberonu bıraktığı an, bardakla süt içmeyeceğini biliyorum... o yüzden içsin diyorum ben yani... 5 yaşına kadar yolu var bence bunun... önemli olan o sütü içmesi bana göre... o kadsar da geç kalmaş sayılmazsın bence... seneye veya ondan sonra ki sene de bıraktırmayı deneyebilirsin... bırak içsin şimdi bence
evet haklısın bende böyle düşündüğüm için tekrar biberona başladık.hangisi daha önemli diye düşündüm ve süt içmesi çocuğumun gelişimi açısından daha önemli.biraz daha içsin ama 5 yaşına kadar biberon kullanmam sanırım.ruhsal gelişmide önemli çünkü..cevaplarınız için teşekkür ederim.