Bebek Beslenmesi Biberonlardaki tehlike BPA (Bisphenol-A)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gxuxldemir

İnci küpeli kız
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2008
184
71
98
İstanbul
BPA gıda ambalajlarını (konserve, kutu meyvesuyu, süt) astarlayan kimyasalın bir içeriğidir. Aynı zamanda polikarbon plastiğin önemli bir yapı taşıdır. Genelde "geri dönüşümlü" tekrar tekrar kullanılan, tabanında 7 ile işaretlenmiş plastikler.

BPA bileşenleri temas ettikleri gıdalara geçmeye eğilimlidir (kendi bileşeninden ayrılır). Bu zamanla olur ve ısı ile hızlanır. BPA çevresel bir estrojen olarak etki eder ve tüketildiği takdirde normal hormon faaliyetini bozabilir. Genlerde değişkenlik, fiziksel ve davranışsal gelişime etki gösterebilir. Bebek ve çocukların beyin gelişimine etkisi olabilir. Kızlarda erken buluğ çağına giriş veya erkeklerde meme gelişimi anlamına da gelebilir.

BPA’nın insan vücudu üzerinde oynadığı oyunların listesine bakacak olursak;

1-Prostat ve meme kanseri
2- Zamanından önce ergenliğe giriş
3-Obezite
4-Hiperaktivite
5-Sperm kalitesi ve üretiminde düşme
6-Düşük riski
7-Diyabet
8-Savunma sisteminin zayıflaması ve çökmesi

BPA 60 ila 80 derece ısı ile tepkimeye girdiğinde polikarbon plastiğin içinde ne varsa ona akıyor. Bu da biberonlarda ısıttığımız sütle beraber bebeklerimize bu kimyasalı da verdiğimizi gösteriyor.

BPA yalnızca yemek endüstrisi ile sınırlı değil, maalesef ki hayatımızın her alanında karşımıza çıkıp, büyük bir pazar deviyle karşı karşıya kalma durumu yaratıyor. Bütün bu yaşanan tekelliğe rağmen Kanada Hükümeti BPA’lı ürünleri yasakladı, 2009 yılında alınan kararla Conneticut eyaleti 2011 den itibaren aynı yasağı uygulayacak. Amerika’nın bazı eyaletleri aynı uygulamaya yöneldi. ( Massachusetts, Hawai, Maryland, California, Maine, Minnesota, New York, Pennsylvania )

En son olarak BPA’yi hayatımızdan çıkartma yolları ilk önce onu tanımaktan geçiyor.

* Polikarbon üründe yazan PC kısaltması ve 7 rakkamı. Ayrıca sert, parlak, şeffaf veya koyulaştırılmış plastikler BPA barındırıyor. Polikarbon’a alternatif ve kısaltılmışı PP olan ( Polipropilen ) plastiği tercih etmemiz gerekiyor.

* Eğer polikarbon ürünleri kullanmaya devam edecek isek yıkama esnasında bulaşık makinasını ya da bulaşık deterjanı gibi sert temizlik ürünlerini kullanmamamız lazım. Yerine ılık sabunlu su ve sünger ile temizlik yapılmalı. Özellikle sünger kullanmamızın sebebi ise bulaşık fırçalarının ürünün yüzeyinde çizikleri arttırması ve BPA akışının hızlanması.

* Polikarbon kapların içinde herhangi bir sıvı ya da katı yiyecek içecek ısıtılmamalı, bu tepkimeyi ve BPA salınımını hızlandıran yegane etken. ( Polikarbon olan ve güneş altında bıraktığımız su şişelerini ve bidonlarını düşünün bir de ) Onun yerine ısıtma işlemi esnasında cam veya seramik kapları kullanın.

* Konserve olarak hazır ve bir kullanımlık satılan formül sütte BPA salınım oranı iki kat daha fazla.

* Yine aynı şekilde konserve olarak tüketime sunulan ve özellikle yağ oranı yüksek yiyeceklerden uzak durun.

tşkler cnm bilgilendirdiğin için.Ama şöyle bir sorun var ben dr.brown's kolik önleyici biberon kullanıyorum.Diğer kolik önleyici biberonlara baktım ama bundaki aparatların hiçbiri onlarda yok.zaten bu da patentli bir ürünmüş.Bu durumda ben biberonumu nasıl değiştireceğim ki,üstelik bebeğim kolik sancısından saatlerce kıvranırken?

kolik mi yoksa 1-Prostat ve meme kanseri
2- Zamanından önce ergenliğe giriş
3-Obezite
4-Hiperaktivite
5-Sperm kalitesi ve üretiminde düşme
6-Düşük riski
7-Diyabet
8-Savunma sisteminin zayıflaması ve çökmesi mi desem????????

canım bende aynır sorunu yaşadım kızım dr.brownsdan başka biberonla mama içemiyordu
hava yuutuğu için tıkanıyordu içmiyordu ben bebedorun 240 cc lik cam biberonunu aldım dr.brownssun içine takılan aparatı ve kapağını ona taktım tam uydu zaten dr.brownsda bebedor üretiyormuş sanırım sende öyle yapabilirsin

ama tabi mama veriyorsan cam biberon kullan anne sütü veriyosan cam biberonla verme
içindeki vitaminleri öldürüyormuş cam biberon onun içinde nubynin tamamen silikon biberonları var bpa sız onu kullanabilirsin onlarda anti kolik taban dr.borwns gibi içinde borusu yok ama biberonun tamanı sayesinde hava yutmayı önlüyor

türkiye de bpa sız biberon yok diye biliyorum ben
avent üretiyormuş ama türkiye pazarında satmıyormuş bu ürünlerini
sanırım pbalıları türkiyede bitirmeye çalışıyorlar

Bence bütün olay sağlık bakanlığının bpa maddesi içeren biberonları yasaklamamasından ileri geliyor. Doğal olarak yasaklanmayan bu biberonları avent, dr browns gibi firmalar da burada satmakta sakınca görmüyorlar. Sağlık bakanlığının da yasaklamama sebebi anladığım kadarıyla yaptırmış olduğu araştırmalar ve eldeki bilgilere dayalı. ılgili bakanlıktan bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmış, linkini buraya koydum, dileyen göz atabilir. Ben elbette, bir firma hem bpa lı hem de bpa sız biberon üretiyorsa ikisinin de ülkemiz pazarında satılmasından yanayım, sonuçta tüketici olan bizler alternatif sahibi olmalıyız.

saglik bakanligindan bisfenol a aciklamasi

Bu arada araştırırken bir yazı daha buldum, bu konuyla ilgilenen, polikarbonat biberonları kullanan ve endişeleri olan arkadaşlar bu yazıya da bir göz atabilirler...

Bisfenol A

ah ah ne varsa turkıye erıtmeye calısıyor lar 3.dunya ulkesı olmak cok zor ne zaman akıllarıda kendımız toplarız bılmıyorum

ya her gün yeni birşey çıkıyor artık yetişemiyorum.sütümü sağarak veriyorum cam biberon anne sütündeki vitaminleri tutuyormuş diye polikarbon önerildi onu aldım.şimdi de böyle bir haber. neyle vereceğim bu sütü ben? alsanaalsanasmile

bilmiyorum marka vermek doğru mu ama bir markanın bpa içermeyen polikarbon biberonu mevcut.. nedense!!?? normal biberonun 3 katı fiyatına .. Türkiyede de var, ben bebeğim doğduğunda almıştım.. bilmiyorumkismile

internetten "Evolution %0 BPA Biberon Serisi" diye araştırılırsa bulunuyor..

Son düzenleme:

bu yazıları okuyunca biraz içim rahatladı.her gün yeni birşey duyuyoruz şaşırdık artık ne yapacağımızı lmaz:

saol arkadaşım içim rahatladı benimde

millet olarak her duyduğumuza inanmak gibi kötü bir huyumuz var işte araştırmadan inanıyoruz her şeye

ah canım ah bılmezmıın gecen yıllarda cayda bır madde vardı şimdi adını tam hatırlayamıyorum kanser yapıyordu bakanımız bır bardak cay içmişti ınsanları kandırıyorlar nıye dogruyu yazsısnkı mıllet aykalnır dıye korkuyorlar benım akrabalarımdan yurtdısında yasayan cok onların oldugu ulkerlerde hep toplatıldı haberınız olsun bır sorun olmasa nıye toplatsınlar hatta alanlardan getırın yenısı verılcek bpa sızı verılcek dıye duyurular yapıldı sence nıye boyle bır sey yapsınlarkı turkıyede ınsan kıymetı yok

arkadaşlar cam biberonlarda da bpa kullanılıyormuş renginin parlak olması kolay kırılmaması için filan, chicco yeni BPA sız üretmiş hemen aldım en sağlıklısının cam olduğunu düşünüyorum.hem sütü içinde fazla bekletmeden bebeğe verince sorun olmaz bence...

chicco bpa sız üretmiş ama açıklamasında biberonlarda kullanılan bpanın yasal standartlar ölçüsünde olduğunu ve bebeklere kesinlikle zarar vermeyecek ölçüde olduğunu yazmış.bu bpasız üretimi daha çok satış yapmak için ve kullanıcıların içi rahat olsun diye üretmiş.
tabiki en sağlıklısı cam ama anne sütündeki vitaminleri tutuyormuş bunu birçok yerden duydum o yüzden ben halan daha sütümü polikarbonda veriyorum.

türkiye de bpa sız biberon yok diye biliyorum ben
avent üretiyormuş ama türkiye pazarında satmıyormuş bu ürünlerini
sanırım pbalıları türkiyede bitirmeye çalışıyorlar

Sadece BPA lı biberonmu bitirmeye uğraştıkları ?

Bebeği yıkayıp paklıyoruz ondan sonra üzerine resmen sıvı gres sürüyoruz. Piyasada marketlerde satılan tüm bebek yağlarında "mineral oil" maddesi var %90 dan fazla oranda.

Bu ne demek ? Rafineriden çıkan ince şeffaf gresi bebeğin cildine güzelce yediriyoruz demek. O da gözeneklerini tıkayıp toksinleri içerde hapsediyor, alejileri, pişiği tetikliyor demek.

Sıvı parafin, petrolatum ve mineral oil hepsi aynı şeyler, dikkatli olun derim, doğal/organik bebek yağları bu meredi içermiyor bilginize..

nuby nın dogal dokunus serısı bpa sız yaızyor uzserınde zaten sertde degıl yumsak bır sey ve gayette guzel alın derım ben cok memnun kaldım gecen bır kac hafta oncesıne kadar dr brows kullanıyordum

MERHABA BEN SUAN su için nuby damla akıtmaz , süt için cam biberona nuby damla akıtmaz emzik taktım,çay için chicco geniş ağızlı silikon veya kauçuk emzik kullamıyorum hangisinde var bpa şaşırdım ne yapacağımı ??? hangi markayı kullanmalıyım???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…