• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Biberon maması hazırlarken

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hidena

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
29
0
286
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Benim kafama mama hazırlarken bir soru takılıyor. Hazırlanan miktar azken sorun yoktu. Örneğin 30 cocuk suya 1 ölçek. Ama bebeğim büyüdü. Şimdi 150 cc suya 5 ölçek Koyunca miktar bayağı artıyor. Yaklaşık 170 cc gibi oluyor. Acaba biberona önce mamayı koyup sonra üzerine suyu sadece 150 ye mi tamamlamalıyım? O zaman artmıyor miktar tabi.

Bu arada lütfen 10 20 cc ile mi uğraşıyorsun demeyin. Oğlum reflülü bir bebek fazladan 10 cc bile kusması için yeterli. Hatta bazen bir yudum :( yani benim için 150 ile 170 arası çok önemli bir fark.

Bu arada lütfen 10 20 cc ile mi uğraşıyorsun demeyin. Oğlum reflülü bir bebek fazladan 10 cc bile kusması için yeterli. Hatta bazen bir yudum :( yani benim için 150 ile 170 arası çok önemli bir fark.

Cnm benim bebeğim de reflülü ve mama yiyor. Mama kabında yazdığı gibi yapmalısın yoksa mama ölçüsü kaçarsa Kabız olur bebeğin ben bebeğim acıktığında 90 ml suya üç ölçü mama koyuyorum yüz ml oluyo yediriyorum tabi ki doymuyor ağlıyo gazını alıyorum On On beş dk dik bi şekilde kucağımda kalıyo sonra 60 ml suya iki ölçü mamayi koyup tekrar yediriyorum yine beş dk felan kucakta kalıyo öyle yatırıyorum kusmuyo bi denemeni tavsiye ederim

Cnm benim bebeğim de reflülü ve mama yiyor. Mama kabında yazdığı gibi yapmalısın yoksa mama ölçüsü kaçarsa Kabız olur bebeğin ben bebeğim acıktığında 90 ml suya üç ölçü mama koyuyorum yüz ml oluyo yediriyorum tabi ki doymuyor ağlıyo gazını alıyorum On On beş dk dik bi şekilde kucağımda kalıyo sonra 60 ml suya iki ölçü mamayi koyup tekrar yediriyorum yine beş dk felan kucakta kalıyo öyle yatırıyorum kusmuyo bi denemeni tavsiye ederim

Canım teşekkür ederim. Bende neredeyse senin gibi veriyorum. İki seferde değil bir kerede 150 hazırlıyorum ama içirirken hep ara verip gazını çıkarıp dik tutuyorum. Sonra devam. Bu şekilde arada üç mola oluyor. Bu arada bebişin ne kadarlık? Allah bağışlasın. Benim 4 oldu. Aslında 180 falan içmesi lazım ama korkuyorum kusar diye 150 de bırakıyorum. Humana Ar içiyor.

Canım teşekkür ederim. Bende neredeyse senin gibi veriyorum. İki seferde değil bir kerede 150 hazırlıyorum ama içirirken hep ara verip gazını çıkarıp dik tutuyorum. Sonra devam. Bu şekilde arada üç mola oluyor. Bu arada bebişin ne kadarlık? Allah bağışlasın. Benim 4 oldu. Aslında 180 falan içmesi lazım ama korkuyorum kusar diye 150 de bırakıyorum. Humana Ar içiyor.
Senin bebesini de allah bagislasin benim uc aylik bende onceleri humana veriyordum doktorun tavsiyesiyle once kabiz oldu hic kilo almadi cok az yiyordu sonra da reflu oldu ben mamadan oldugunu dusunerek degistirdim aptamil aldim daha iyi geldi cok sukur kusmasi felan da azaldi bende dikkat ederek yedirdigimde hic kusmuyo allah im korusun bebislerimizi bize bagislasin insallah

Back