• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biber yanığının acısı nasıl geçer ?

andie

Kendime yenibir ben lazım
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
1.399
291
373
merhabalar
hanımlar biraz önce biber dolması yaparken kestiğim biberler acıymış sanırım
ellerim kızardı cayır cayır yanıyor yardımcı olur musunuz lütfen ne geçirir bu acıyı
?

sık sık soğuk suyla yıka .hatta bir şeyin içine doldur suyu içinde tut bir müddet.
eskiden biber salçası yaparken yanardı ellerim o zamanlar işe yarardı.

sık sık soğuk suyla yıka .hatta bir şeyin içine doldur suyu içinde tut bir müddet.
eskiden biber salçası yaparken yanardı ellerim o zamanlar işe yarardı.
teşekkür ederim denedim ama geçici çözüm oluyor maalesef sudan çıkarınca yanma devam ediyor

yanık kremi sür varsa silverdin veya hametan en iyi o geliyor...yoksa da normal bi krem sür biraz idare eder..çok pis acıdır başıma da çok gelir

merhabalar
ellerim kızardı cayır cayır yanıyor yardımcı olur musunuz lütfen ne geçirir bu acıyı
?

sen yine iyisin ben biber turşusu vardı hani tombik olan onun çekirdeğini çıkarıyım derken gözüme birkaçtı beynimde şimşekler çaktı resmen:KK53:

geçen hafta benım basıma geldi

eldiven giysek bunlar olmayacak şekerle karbonatla bile ovdum geçmedi

sıcak sudan uzak dur, buz ve soguk iyi geliyor geçmiş olsun

yanık kremi sür varsa silverdin veya hametan en iyi o geliyor...yoksa da normal bi krem sür biraz idare eder..çok pis acıdır başıma da çok gelir
bactroban diye bir yanık kremi vardı onu sürdüm ama bana mısın demedi diğer kremler evde yok maalesef
teşekkür ederim

sen yine iyisin ben biber turşusu vardı hani tombik olan onun çekirdeğini çıkarıyım derken gözüme birkaçtı beynimde şimşekler çaktı resmen:KK53:
geçmiş olsun size de :KK48:

geçen hafta benım basıma geldi

eldiven giysek bunlar olmayacak şekerle karbonatla bile ovdum geçmedi

sıcak sudan uzak dur, buz ve soguk iyi geliyor geçmiş olsun
şu an elimde dondurulmuş pet su şişesiyle geziyorum zaten hala yanıyor ellerim ne zaman geçecek bilmiyorum
teşekkür ederim

hametanı da denedim geçmiyor bu acı ne biçim bir şeymiş

Domatesle de sürtebilirsiniz elinizi az da olsa acısını alır
yaptığım her şey acısını az da olsa aldı ama geçmiyor tamamen yanıyor ellerim
sağolun öneriniz için geçene kadar hafifletici yolları denemeye devam edeceğim

arkadaşlar, biber acısı yağlı bir malzemeymiş, bu yüzden elinize kaşık ucu kadar margarin alıp, krem sürer gibi sürün, acısına biraz daha katlanıp yıkıycaksınız. bir iki kere yapınca geçti bende.

ben yine yandım kızlar ya, dün gece 1 adet minik biber dogradım sabaha kadar elim acıdı
siz geldiniz aklıma acaba kızlar bir çözüm buldu mu diye ;)

merhabalar
?
çamaşır suyunu ellerine dök ovuştur biraz alır acıyı

çay ağacı yağı iyi gelir, rossman da var mesela, ya da aktardan alabilirsiniz, şaşıracaksınız etkisine

Herkese merhaba, aynı durum dün başıma geldi. Hem de açık renk bir sivribiber yüzünden.
İlk bu forumdakileri okudum, yoğurt, domates hiçbir işe yaramadı. Sadece buzlu su biraz olsun yatıştırdı. Zeytinyağı ise acıyı daha da arttırdı. Eşim doktor, o da bu durumu ilk defa duyuyor ama kesinlikle deterjan, çamaşır suyu yaptırmadı.
Siz siz olun kesinlikle yapmayın derim. 2,5 saatlik dayanılmaz acının ardından acile gittik, Ağrı kesici iğne yaptılar, küçük bir serum taktılar ve anestol pomad merhem sürdüler. Size de tavsiyem eğer evde tedavi edecekseniz anestol pomad deneyin, deri içerisinde sinire etki eden bir acı olduğu için diğer yöntemler işe yaramayacaktır.
İlaveten elinizi sakın gözünüze, biryerinize sürmeyin, kesinlikle bulaşıcı.
Sizin de başınıza gelirse en kısa sürece geçmesi dileğiyle,
çünkü ben böyle bir acı görmedim!

Back