Bi yardimci olurmusunuz tıbbı genetik bölümü hakkinda

Belina

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2024
766
129
25
Benim düşüklerin oldu ben direk tıbbı genetiğe randevu aldım acaba testlerimi yaparlar mı devlet hastanesi ona göre iptal edeyim yani kadın doģgum doktorun yönlendirmesimi gerek yardımcı olursanız sevinirim boşu boşuna gitmemiş olurum uzak yerler çünkü yakın yerlerde var hastane ama araştırma hastanesi olmadığı için yapmıyorlar

Benim düşüklerin oldu ben direk tıbbı genetiğe randevu aldım acaba testlerimi yaparlar mı devlet hastanesi ona göre iptal edeyim yani kadın doģgum doktorun yönlendirmesimi gerek yardımcı olursanız sevinirim boşu boşuna gitmemiş olurum uzak yerler çünkü yakın yerlerde var hastane ama araştırma hastanesi olmadığı için yapmıyorlar
Ben geçen hafta verdim tıbbi genetik kanlarını zaten kan alma gibi olma büyük ihtimalle önce eşinizle sizin kromozom analizi yapılıyor sonra kan alınıyor yani kafanıza gör kan verip çıkmıyorsunuz

Genelde bir doktor yönlendiriyor ama benimde yengem hemşire olduğı için direk randevu aldık dediğim gibi zaten ordada bir hoca var önce hikaye dinleniyor sonra kan aldırıyorlar

Ben geçen hafta verdim tıbbi genetik kanlarını zaten kan alma gibi olma büyük ihtimalle önce eşinizle sizin kromozom analizi yapılıyor sonra kan alınıyor yani kafanıza gör kan verip çıkmıyorsunuz
Ne kadar zor bi surec yaa düsuklerim bide bu sonuclar uğraştıkça uğraşıyorum bide benim son düşüğün mol gebelik işte hastalıklı bu yüzdende takipteyim bir sene çocuk yok dedi doktor bu üçüncü ayim kanımın sıfırlanması gerekiyor mol gebelikte kan sıfırlanması biraz geç oluyor ben 2 hafta önce verdim baya düşmüştü şükür ama sıfırlanması bakalım bu tur seyler yasiyanlara Allah herkesin yardımcısı olsun insallah içinde benim de

Son düzenleme:
Benim düşüklerin oldu ben direk tıbbı genetiğe randevu aldım acaba testlerimi yaparlar mı devlet hastanesi ona göre iptal edeyim yani kadın doģgum doktorun yönlendirmesimi gerek yardımcı olursanız sevinirim boşu boşuna gitmemiş olurum uzak yerler çünkü yakın yerlerde var hastane ama araştırma hastanesi olmadığı için yapmıyorl
İki veya üç düşük sonrası genetik test yapıyorlar sıkıntı olmuyor. Yönlendirme konusu hastaneden hastaneye değişebiliyor. Ama randevu verilmişse yönlendirmeye gerek yoktur diye düşünüyorum. Yönlendirme gerekseydi randevu vermezlerdi. Mhrs de de direk gidilemeyen bölümler kapalı oluyor bir doktorun yeşil alan açması gerekiyor randevu açılabilmesi için.

İki veya üç düşük sonrası genetik test yapıyorlar sıkıntı olmuyor. Yönlendirme konusu hastaneden hastaneye değişebiliyor. Ama randevu verilmişse yönlendirmeye gerek yoktur diye düşünüyorum. Yönlendirme gerekseydi randevu vermezlerdi. Mhrs de de direk gidilemeyen bölümler kapalı oluyor bir doktorun yeşil alan açması gerekiyor randevu açılabilmesi için.
Çok sağol yorumun için aynen bazı randevularda yönlendirme istiyor ama ben genetik test hemen aldım

Merhaba bende bir düşüğüm var ve kan pıhtılaşma testi ve kromozom testi yaptirmak için tıbbi genetik bölümüne randevu aldım üniversite hastanesi bi doktorun yönlendirmesi mi gerekiyor kesin bilginiz var mi

Merhaba bende bir düşüğüm var ve kan pıhtılaşma testi ve kromozom testi yaptirmak için tıbbi genetik bölümüne randevu aldım üniversite hastanesi bi doktorun yönlendirmesi mi gerekiyor kesin bilginiz var mi
Arkadaşın dediği gibi zaten verdilerse orda öncw bir doktor muayene ediyor sonra kana yolluyolar randevu aldıysanız hallederlr sadece kanın sonuçlarının çıkması ortalama 2 ay sürüyor

Arkadaşın dediği gibi zaten verdilerse orda öncw bir doktor muayene ediyor sonra kana yolluyolar randevu aldıysanız hallederlr sadece kanın sonuçlarının çıkması ortalama 2 ay sürüyor
Yapılsın da önemli olan o

Dediğiniz kromozom analizi nasıl yapılıyor

Yapılsın da önemli olan o
Mutlaka 2 düşük 2 kimyasal gbi 3 defa dşük diyin bu testler çok maliyetli yapmak istemiyorlar bende bir doktor yönlendirmesiyle değil direk randevuyla gittim ordada bir doktor muayene edip öyle kan vermeye yolladı olayı abartın eşinizdr gelsin mutlaka ikinizdende alınacak kan sizden ekstra pıhtılaşma içinde alacaklar

Dediğiniz kromozom analizi nasıl yapılıyor
Eşiniz ve sizin annesinde anneannesinde düşük olup olmadığını soruyorlar ailedeki kronik hastalıkları akrabalık ilişkisini vs sorup bir şema çiziyorlar size kaç düşük yaptgınuz sorulyo sizden yaklaşık 4 tüp eşinizden 1 tüp alacaklar sizin hem kan pıjtılaşmasına hemde eşiniz ve sizin genlerden gelen çocugun düşmesine sbebiyet veren bir hastalık varsa onu önelemek için yapıyorlae testi

Mutlaka 2 düşük 2 kimyasal gbi 3 defa dşük diyin bu testler çok maliyetli yapmak istemiyorlar bende bir doktor yönlendirmesiyle değil direk randevuyla gittim ordada bir doktor muayene edip öyle kan vermeye yolladı olayı abartın eşinizdr gelsin mutlaka ikinizdende alınacak kan sizden ekstra pıhtılaşma içinde alacaklar
Anladm ücretli mi oluyor

Benim tüp bebek tedavisi ile 1 düşük oldu kan pıhtılaşmasina falan bakilmadi tedavi öncesi bn en çok ondan şüpheliyim o yüzden yaptirmak istiyorum açıkçası

1 düşükte test yapmiyorlar mi

Haberdan edin benide güzel haberler beklerim herkesin gönlünce olsun bu süreçler çok yorucu benim bir dış gebelik mazimde var o yüzden anlayabiliyorum pskolojinin nekadae bozulabileceğini🥹
Sağolun cevabınız için 🤲 Allah kimsenin emeğini boşa vermesin inş

X