• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme bi sorum olacak evlilik öncesi alısverisle ilgili?

papatyaesra

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2009
337
286
323
3 yıllık bir iliskim var. birbirimizi cok seviyoruz ama dün evlilikten konu acıldı cok para lazım filan diye konusurken, gecen gün en yakın arkadasımın ablası nisanlandı evlenecekler, arkadasım da olan erkek tarafına oluyor kız tarafı okadar masraf yapmıyor demisti, onu söyledim erkek arkadasıma cok bozuldu ne demek istiyorsun ben kimseye kullandırtmam kendimi benim ailem ne kadar masraf yaparsa sizinkiler de o kadar yapacak dedi, hatta bu yüzden nisanlılık döneminde ayrılan bisürü insan tanıyorum filan, öyle bisey olursa nisanlılık döneminde bozulur bu is dedi :kızgın: ben de bi evlenmeye karar vereyim de sen o zaman ayrılmayı düsün dedim mafoldumben o da daha cok sinir oldu. mafoldumben
acıkcası nasıl olur bu isler hiç bilmiyorum. arkadaslar deneyimli arkadasların fikirlerini almak istiyorum.yardım edin

Valla ben erkek tararfının daha fazla masraf yaptığını düşünmüyorum.... Eşimle evlenirken ailelerimize hiç masraf yaptırmadık herşeyi kendimiz aldığım için gayet iyi biliyorum...
DAha önce bazı konularda neler aldığımızı ne kadar tuttuğunu detaylı olarak yazmıştım...
Bir tek takılan takılar açsından erkek tarafının masrfı fazla oluyor o kadar...
Nişan bohçası ise her iki taraf da hemen hemen aynı şeyleri alıyor ve hemen hemen aynı fiyatlar tutuyor...
Gelinlik damatlıktan biraz daha pahalı...
Biz düğün yapmadık nikah ve nikah sonrası 100 kişilik yemekli bir eğlence yaptık... Nikahta takılan paralar 5000 civarı bişey di, 3000 lirasını 100 kişilik yemeğe verdik kalan 2000 ve üzerine eklediğimiz 1000 lira ile balayına gittik...
Mobilyalarımız açısından y.odasını benim ailem aldı... Yemek odası salon takımı ve oturma odasının 2 çekyatı 5000 civarı turru taksite bağladık evlendikten sonra 1 yıl boyunca ödedik....
Çeyiz.... Çeyizi hiiiç sormayın... Valla benim çeyiz mobilyalardan daha fazla fasraf çıkardı...
Zaten üniv. den itibaren çalıştığım için herşeyimi almıştım, bardak mutfak ıvır zıvırlarını en sona bırakmıştım onları da hallettim Şöyle bir hesaplasan zaten sadece jumbo çatl bıçak takımım, 82 parça yemek takımım tefal tencere seti korkmaz çelik tencere seti ufak ev aletleri ütü mütü 3-4 milyar tutuyor... Hoş ben aldığım herşeyi en kalitelisinden aldım... 80 liraya tefal ütü de alabilirdim ama buhar kazanlı fakir ütü aldım 460 ytlye... Bulaşık maknem, mikrodalga fırının, mini fırınım beko; setüstü ocak ve çamaşır makinemi siemens (almanya üretimi) ten aldım
Tabii bütçe meselesi...

Kız taraf erkek tarafını yolunacak kaz olarak görüp yemeni patik nevresim ağırlıklı çeyiz yapıp diğer herşeyi taksite de bağlayabilir... O zaman erkek tarafı daha fazla asraf yapmış olur...
Demem o k zaten birbirinize karşı olan erkek tarafına oluyor kız tarafı fazla masraf yapmıyor diyebilecek kadar ve karşılığında da ben ailemi kullandırtmam herkes eşit masraf yapacak falan diye sinirlenebiliyorsanız zaten siz evliliğe henüz hazır değilsiniz demektir....
Evlilik ortak bir hayat kurmaktır... Hayatı paylaşacağınız gibi masrafları da paylaşacaksınız.. Ve eğer gerçekten birbirinizi seviyorsanız bu paylaşımın eşit olması, az eşit olması çok da önemli olmaz, ve zaten birbirinizi seviyorsanız birbirinize haksızlık etmezsiniz ve olduğunca eşit paylaşımlara gidersiniz...
Nasıl ki sevdiğiniz adamla yiyeceğiniz yemeği paylaşırken eşit paylaşırsanız ve hatta eşit olmazsa fazlasını ona verirsenz masraf konusunda da herşeyi eşit paylaşmaya özenir üzerine kaldıramayacğı yükler yüklemezsiniz...

daha alışveriş başlamadan hesap yapılıosa zor
elbet masraf oluyo ikiside eşit olamaz erkek fazla masraf yapılınca kullanılmış oldugunu düşünmesi cok ilginc ama para meselesinden gercekten ayrılan cok

ashemez cok haklısın zaten en az 3 yıl var evliligimize, o lafı söylerken kötü bi niyetim yoktu aslında ama erkek arkadasım öyle bi tepki verince sasırdım acıkcası bi fikrim de yok kötü bisey mi söyledim acaba diye düsündüm size danısmak istedim

Canim benim bildigim ilk istemeye gelinirken söz yüzüklerinin alinmasi var yüzügü erkek tarafi getiriyor zaten yaninda tatlida getiriyorlar. Söz masraflari erkege ait.

Nisan kiz tarafina ait.

Dügünde erkek tarafina

:ecrin_bebek:

herşey el birliği ile olur geçer;bu tartışmalar gerçekten gereksiz;ve evliliği temelden sarsan ayrıntılardan biri..sen şunu yaptın;sen bunu almadın..herkes kesesinin ölçüsünde hareket eder.asıl aileleri zorlamamak lazım;biz gençler çalışıp istedigimiz herşeyi alırız yavas yavas..

canım erkek arkadaşının neden direk böle savunmaya geçtiğini anlamdım.böle hesaplar yapması çoık kırıcı olmuş..

erkek arkadaşının söyledikleri tehdit gibi olmuş cnm...
ama ben hiç dengesizlik bilmem bu konuda...
bence her iki taraf da fedakarlık yapmalı yardımlaşmalı bu konuda...
ancak böyle sağlıklı bir nişanlılık dönemi geçirilir

3 yıllık bir iliskim var. birbirimizi cok seviyoruz ama dün evlilikten konu acıldı cok para lazım filan diye konusurken, gecen gün en yakın arkadasımın ablası nisanlandı evlenecekler, arkadasım da olan erkek tarafına oluyor kız tarafı okadar masraf yapmıyor demisti, onu söyledim erkek arkadasıma cok bozuldu ne demek istiyorsun ben kimseye kullandırtmam kendimi benim ailem ne kadar masraf yaparsa sizinkiler de o kadar yapacak dedi, hatta bu yüzden nisanlılık döneminde ayrılan bisürü insan tanıyorum filan, öyle bisey olursa nisanlılık döneminde bozulur bu is dedi :kızgın: ben de bi evlenmeye karar vereyim de sen o zaman ayrılmayı düsün dedim mafoldumben o da daha cok sinir oldu. mafoldumben
acıkcası nasıl olur bu isler hiç bilmiyorum. arkadaslar deneyimli arkadasların fikirlerini almak istiyorum.yardım edin

Canım kızma darılma ama bu lafı kime söylersen söyle kızar kırılır alınır ve kullanılmaya çalışıldığını düşünür ve tepki verir... Evlilik aşamasında erkek tarafının kız tarafına göre bir nebze daha fazla masraf yatığı zaten herkes tarafından biliniyor... Ama bunu dile getirip olan erkek tarafına oluyormuş kız tarafı azla masraf yapmıyormuş demek de bence yersiz olmuş...
Tabii bunu ne şekilde söylediğin de önemli.. Aşkım yaa bu evlilik aşamasında erkek tarafının daha fazla masrafı oluyormuş ona göre daha dikkatli para harcayalım, gereksiz masraf yapayalım birz para biriktirelim, çok pahalı yerlere gitmeyelim falan gibi yapıcı bir yaklaşımla söyleseydin tepkisi böyle olmazdı diye düşünüyorum...

Ayrıca bu masraf olayı çok değişken... Herşeyin en uyduruğunu alıp yada sadece kızçeyizi olarak iki havlu 2 nevresim 3-5 yemeni 2 takım dantel ile evlenen bir kızın masrafıyla tüm beyaz eşyasını her türlü ufak ev aletini kap kacağını alıp da evlenen kızın masrafı farklı our..
Aynı şekilde yemekli düğün peşin para mobilya alan erkek tarafnın masrafıyla takı parasıyla düğün parasını ödeyip moblyadarıda taksite bağlayıp evlendikten sonra ödeyn erkeğin masrafları arasında fark var...

canım maddi durumunuzu bilemem,ama en güzeli herşeyi ikinizin yapması....sonuçta biz öyle yaptık...kafamız rahat en azından...aileler takı vs de kendileri bişeyler yaptı...

bütün masrafları erkek tarafı karşılayacak demişsin sanki gibi gereksiz bir tepki vermiş bence
kimse kimsenin üstüne yük olmak istemez bu devirde hele hele birbirini seven gençler evleniyorlarsa
dengesizlik yapmışkötükedihüso

evet erkek tarafının masrafı biraz fazladır. mesela nişan ve düğünde stüdyo çekimleri araba süslemesi ve kuaför masrafı erkeğe ait. böle ufak tefek şeyleri düşünmüosunuz. biz de ortak yapıcaz her şeyi. ben çeyizimi alıyorum. nişanlımın babası yok . benim babam ve nişanlım alacak eşyaları ortak ben de para biriktiriyorum. yetmezse de kredi çekeriz.
bence sen erkek arkadaşına laf dokundurmuşsunuz ama bu amacın olduğunu anlamış sinirlenme sebebi bu da olabilir.
açıkçası ben de kızıyorum kız alıyolar deyip de kenara çekilen kız evlerini

canım masrafın cogunu kız tarafı yapıyo cunku mutfak esyası baya pahalı artı ınce esyalar erkek tarafı sadece kaba esyaları alıyor he erkeklere sorarsan bız az yaparız masraf onlar cok yapar sankı kendı alıyormus gıbı sımdıden para mevzusu baslamıs he bıde benden sana akıl her dedıklerıne he deme yoksa hevesın kursagında kalır

canım masrafın cogunu kız tarafı yapıyo cunku mutfak esyası baya pahalı artı ınce esyalar erkek tarafı sadece kaba esyaları alıyor he erkeklere sorarsan bız az yaparız masraf onlar cok yapar sankı kendı alıyormus gıbı sımdıden para mevzusu baslamıs he bıde benden sana akıl her dedıklerıne he deme yoksa hevesın kursagında kalır

ewet bende kesinlikle katılıyorum ......

En sevmediğim konuşmalar bunlar ne kadar hoş olmayan bir yere gitmiş :S
Ya aslında bence erkek tarafı çok harcıyo gibi görünüyo ama kız daha çok masraf yapıyor bence o mutfak aletleri minik minik parçalar
hesaplanmıyor ama aslında kız çeyizinin masrafı büyük...
Bazen en güzeli benim başıma gelen diyorum.. aileler üstüne düşeni değil de istediği kadarını yapcak genelde herşeyi nişanlımla
birlikte yapcaz sen ben yok bu yüzden biz harcıyoruz onun cebinden çıkan benden çıkmış oluyor birbirimizi daha iyi anlıyoruz..:16:

Back