bi salak benim galiba

amanede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
794
4
68
İstanbul
iyi akşamlar arkadaşlar..çok yoruldum artıık herşeyden anlatıp bi nebze olsun rahatlamak dertleşmek fikir almak artık adı herneyse yazıyorum işte...okuduktan sonra ilgili kişilerle konuş diyceksiniz biliyorum..ama son zmnlarda işi sebebiyle eşimi bi gece yemek yerken bide sabah kahvaltıda grüyorum bütün gün yalnızım...adam akıllı konuscak vakt yok ki konussamda bazı şeyler değişmiyor artık anladım..
burda herkes biliyodur eşimin ailesiyle yasadığımız problemelri..şimdi ne durumdamıyız..güllük gülistanlık gidilip geliniyor..ben her zmnki yediğim lafları yalaıdm yuttum..kovulmayı sindirdim hiçbişey olmamış gbi tam gaz devam..mesafeli bile duramıyorum..çünkü hep herseyn sonunu düşünüyorum artık.aslan gbi her kosulda sonuna kadar arkamda duramıcak eşim kabullendim bunu..bi kavga ortamnda korusada hep hersey yarm beni tatmn etmiyo..çünkü bugn dediklernn yarn arkasında duramıyor..şimdi herkes mutlu bnm içimde ne yasadığımı bilen yok..
üstüne eşim bi tuhaflaştı yada ben brktiğim için öyle görüyorum..ben susuyorum brlkte gecrdiğimiz zmnlar zaten kısıtlı o anblar bari güzel gecsin hzuurumuz kaçmasın diye ama aynı özveriyi onda göremiyorum..evet ilgili gn içinde defalarca kez arar sorar öper koklar sevdiğini dile getiri ama bişeyler eksik işte.eskiden her tartsmada haklı haksız sarılmaya çalışırdı küs duramaz trip yapmazdı şimdi eğer haklıysa ben alttanda alsam kendini geri çekiyo elini tutmyaa kalksam elini çekiyo sarılmaya kalksam basını ceviriyo hiç böle şeler yapmazdı önceden.ki tartstığımız konular fındık kabuğunu doldurmaz bnm kadar takıntılı bi insan yoktr düşünn ben bunu söylüyorum ama uzattıkça uzatıyor.mesela az önce telde konustuk eşimle..
annemle konustum bugn doğuma bi ay kala ablamlarla gelip temzliğe yardm etcekler dedim..verdiği tepki hayret şaşırdım annenmi gelcekmiş dedi.niye öle sölüosun dedim.hamile olduğundan beri hiç gelmediya annen ondan dedi.evet sonuna kadar haklı ben agzıma koyduğum iki lokmayı bile geri çıkardığım gnlerde dahi annem kapımı açmadı hergn aradı sordu ama hc gelmedi bi tas çorba koymadı önüme hep eşim baktı o ilgilendi..ama eşim bilioki ben bunlara ztn yeternce içerliyorum zoruma gidiyo..hamile halmle beni üzmemek için susması gerekmezmi.böyle yüzüme vurunca iyimi oluyo sanki.ki bu ilk değil her annemn muhabbeti açıldığında gelip gtmediğini sıkıstrıyo lafın arasına sanki ben bilmiyorum...ama byandan kendi anne babası ufacık bişe yapsa bak snei seviyolar düşünüyolar diye gözüme sokuyo iyi olalım aramzda soğukluk kalmasın diye kırk takla atıyo..gnde iki kere arayan kaynanam bayramda sedefle yaptığımız kavgadan sonra bi defa bile aramdı beni..(aramasında ztn)ama ben dmeiyorum eşime böle böle die..içime atıyorum yne aman eşim üzülmesn evmde huzurum onlar yznden bozulmasın diye..
eşimn akrabaları bzm dedikodumuzu yapıolarmıs vs vs kv bunu eşime anlattığında altndan grer üstnden çıkar öğrenrdi insan kmn dediğini benm eşim hamile üzülüyo kmn sölediini sölemiceksen bize bunları duyurma diyebilirdi.ama sanki ben erkeğim o kadın bu görevide ben üstlendm ben kosnutum kv ile.ya kmn sölediini söle yada bana bunlarla gelme hzuurmu kmse için kaçıramam dedim.hep ben uğrasıyorum bişeler için.bu dedikodu olayı sebebiyle eşimn a.kzııyla facete bi konsumamz oldu..kv o yaptı dedikodunu demişti.ustruplu bi şklde sordum bnde bak zan altnda bırakılıosun ne konusuldu o gn nye bnm adım dönüyo diye.kaçamak cvplarndan anladmki gercekten konusmus a.kzıı sürtüştk o gn braz.onada dedim alakam olmayan konularda bnm adım gecemesn artık kmsenn derdyle uğrasamam dedim.ogn bugndür konusmuyoruz onunla facetede sürekli laf sokuyo yaptığı paylaşımlarla alenen belli tabiki bende ona allahın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok.çocukça olduğunu kabul ediyorum ama onun paylaşımları grnce mantık falan kalmıyo bnde..eşim sanki bunları bilmiyo görmüyo gbi bugn telde konsurken byandada face açık a.kızının paylaştığı bi şarkı sözünü okduu bu ne böle askım dedi ne bileym sarkı sözü galiba dedim dur beğeneym sunuda beğeneym falan dedi bişe demedm..sonra baktm bkaç paylaşımını beğenmiş a.kızının...tabiki grsmeyi kesmesni beklemiyorum o böle bişe yapsa dahi ben müsade etmem..küçük şeler için küslük yapmasınlar brbrlerne sonucta akrabalar..ama esim beni braz düşünse kırılacağımı hesaplamazmıydı ben kızla konusmuorum tartsmısım o onun paylaşımlarını beeniyo bide bana söylüyo sunuda beğeneym fln diye..kosnusun grssün o ayrı ama faceteki paylaşımı beğenmese ölemez heralde kuzeni.o böle yapınca arkamda durmadığını hissettriyo bana saygı duymadığını anlıyorum o bana saygı duymazsa kmse duymazki of bilmiyorum kafam çok karısık allak bullağım bugnlerde..uzun oldu kusuruma bakmayn okuyan herkese tesekkrler

Son düzenleme:
farkındamısın bilmem ama herşeyi çok kafana takıyosun amanede...
eşin arkanda durmuyor değil bence artık bunaldı adam...
arkanda durmayan adam zamanında abisiyle kanlı bıçaklı duruma gelecek kadar tartışmazdı senin için...

benim ailemde hiç yanımda olmadı hamileliğimde,annem ve kızkardeşlerim çok yakınımda 5 dakikalık mesafede oturmalarına rağmen gelip bişeyime yardımcı olmadılar kimseden bi tas çorba görmedim aksine 7 ay boyunca sürekli bana kahvaltıya yemeklere geldiler...

kasıklarım dehşet derecede ağrırken ablam kahvaltı sofrasından kalktı yardım et abla çok kötüyüm dediğimde ise aaa ben yiyip içmeye misafirliğe geldim banane dedi...
eşim bunları görüp duyunca çıldırdı gelmesinler böyle geliceklerse benciller vs.dünyanın lafını saydı...

görümcemin evine 9 ay boyunca garsonlarımızla yemek gönderen kayınvalidem birkere bile sormadı canın bişey istiyomu yemek yapıcak halin varmı diye...
anneme tel açıp sitem ettiğimde kimseden bi tas çorba görmedim dediğimde kızım senin maşallahın var kimseye muhtaç olmadın ondan kimse sana bi ihtiyacın varmı diyo sormuyo alınma cevabını aldım :)

bazen kayınvalidem aradığında annemler geldi temizliğe yardım etcekler dedim utandım ailemin vurdum duymazlığından...

eşim her defasında vurdu yüzüme ailemin bu tavrını halada vurur adam haklı ne diyimki onunda zoruna gidiyor haliyle...

eşimin bir akraba kızı insanın en büyük düşmanı kendi kanından olan akrabasıdır falan diye bişey paylaştı birgün facede beğendim hatta yorum yaptım çok doğru bir laf ablacım diye...

bunudamı takalım kafaya amanede???

burda kim ne derse desin sen sedef konusunda haklısın ama neden savaşacağın kişileri şaşırıp eşinin ailesine kafa yoruyosun?
bırak ilgilenmesinler sedefi daha çok sevsinler ilerde bebeğini kucağına aldığında kayınvalidem gelip karışmasın diye dua edeceksin emin ol...
herkes benden uzak olsun diyeceksin çünkü her kafadan bi ses çıkıcak torunları olduğunda bi bakacaksınki sana hamileliğinde değer vermeyen insanlar can ciğer kuzu sarma olacak buda zoruna gidecek...

burada konu açıp daha fazla üzme kendini bebek forumlarına gir bebek bekleyen annelerin heyecanını paylaş bak gör nasılda herşey boş geliyor insana...

ne kadar takmıyorum desenizde takmadınızmı peki ailenizin kvniizn hamileykenki bu tutumunu..eşim asaydı döktü ne diyim adam haklı diosunuzya..bnmde var sizinki gbi bi ablam yediği tabağı dahi kaldırmaz ben misafrm der.doktr ayakta kalma erken doğum rskn var dedi annemlerdeyz doktrdan gelmişim anlatıyorum böyle böyle dedi diye o ban hadi kalk mutfağı toplayalım diyo.eşimde çok söylendi bu gbi şeylere haklı sonuna kadar haklı hatta bende eslk ettm ona zoruma gidiyo nye böyleler diye dert yandım.ama olur zmn var olmaz zmn var her frsatta yüze vurmak zorunda değil.ben onun ailesinin her seyini pat diye söylesem kendi mutsuz oluyor ama...facete paylaşılan bi sözden bahsetmişsinz tabiki, takmayın ona takılcak b taraf yok ztn..ama sizin anlattğınız olayla bnm olayım çok farklı malesef ifade edemiyorum ben artık kendimi.
sedef olayında haklısında esinin ailesinden ne istiyosun demişsizn.bnm onlardan isteğim beklentm sevgm hcbişeym yok sadece yapılanları unutamıyorum esiminde bu kadar çabuk unutmaısnı hazmedemiyorum

gerçekten incir çekirdeğini doldurmaz sebepleri kafana takıp üzülüyorsun amanede...
allah muahafaza rabbim bi dert verir, al gör işte herşeyi büyütüp kafana takıyordun, bunla uğraş biraz da diyebilr..
biraz haline şükredip kıl tüy gibi şeyleri görme artık..bak eşinle artık araya soğukluk bile girmiş..herşey herkes hayatını yaşar..herkes kendi sancısını bilir...
unutma....eşini kaybetmemeye çalış...yoksa evliliğin artık çekilmez olur..elti kv kp derken eşinle kopacaksın haberin yok...

peki bunun sorumlusu benmiyim.eşimle kopmamak için herkesn her nazını kahrını lafını sineye çekmek zorundamıyım..niye bütün yük bende ya

Neden kendinize ve bebeğinize hayatı zehir ediyosunuz.
okadar takıntılısınız ki eşinizin bunalması çok normal
Bazı açtığınız konuları biliyorum.bence takılmayın bunlara siz sadece bebeğinizi ve kendinizi düşünün.

Benim hamilelik dönemim sizinkinden daha kötü geçti bırakın kayınvalidemin gelmesini aramadı dahi
Ama ben neyaptım onları takarak ne kendime nede kızıma sıkıntı yaptım.
şimdide maşallah bal böreğiz.Ama ben ozaman susmayıp sürekli başa kalkıp konussaydım belkide suan utanarak konusurdum.

Evet,yaşadığın her şeyin sorumlusu sensin;bunları bile bile evlendin.

O yüzden hiiiiç dert yanma.

peki bunun sorumlusu benmiyim.eşimle kopmamak için herkesn her nazını kahrını lafını sineye çekmek zorundamıyım..niye bütün yük bende ya

senin sorunun asıl problemin de bu canım...her hatanın bedelini, her suçun failini, her haksızlığın arkasını arıyorsun...
evet zulmedene sessiz kalınmaz, hakkını ara tamam...
ama evliliğini yiyitrme boyutuna geliyorsun bak bunlar için uğraşırken...
şunu kavrayamadın sen, evlilik okadar zor ve meşakkatli bir yoldur ki, haklıyken haksız duruma düşersin, mutluyken mutluğunu bozarlar...hüzünlüyken acını yaşatmazlar...sevincini paylaştırmazlar...
konuşursun afedersin k.pek gibi derler, susarsın mıy mıy pısırık derler....derler de derler..
evlilik sabır işidir amanede..hele ki insanları değiştirmeye çalışırsan kaybeden sen olursun...
50 yaş civarında insanları şunu yapmasınlar bunu demesinler vs diye çabalama...ya-pa-maz-sın....
değiştiremezsin..değişmezler..iki seçeneğin var...ya bütün resti çekip ne ölüme ne ölünüze deyip birdaha yüzlerini görmeyeceksin...ki bu mümkün değil....
yada eşinle evli kaldığın sürece paşa paşa onları çekeceksin...
herkesin bi imtihanı var, kimi maddiyatla kimi ailesiyle kimi sağlığıyla kimide kv kp vs ile imtihan oluyor...
hepimizin dertleri var..inan burda bütün kadınlar bi başlık açsa derdim şu diye, kendi derdini öper başına koyarsın...
sanıyormusun ki tek sen varsın dertli...
şükredeceksin haline, bak allah bebiş de vermiş ne mutlu sana....biraz itidalli ol canım benim...
hele ki böyle şeyleri kafana takarak yazık ediyorsun kendine eşine evliliğine...
bak kendin demişsin eşim soğudu sanki elini tutsam geri çekiyor vs demişsin...
bak canım ufak tefek şeyler başta önemsenmez üstü kapatılıp geçilir gibi olur ama her minicik stres bile birikir birikir sonra patlak verir..
evliliğini yıkarsın bak bukadar detaylara takılma..buda senin imtihanınmış...rabbim verdiysen bi dert vardır bi bildiğin demelisin...
yeter artık yıpratma evliliğini...

bunudamı takalım derken akraba olayını söyledim...
tabiki ailemin hareketlerini taktım takmaz olurmuyum eşimden gizli çoookk defa ağladığımda oldu...
ama eşimin yüzüne vurmasını takmadım hiç neticede beni düşünüp sinirlendi hep...
benimde çok feci kasık sancılarım varken ablam bana bizim iş yerindeki kızın kanaması vardı o halde işe geldi korkucak bişey yok nevar yani demiş insan...

düşünki ben 1.5 senelik tedavinin ardından hamile kalmış bir insanım...
eşin ailesinin yaptıklarını unutmasa bile sana unutmuş numarası yapıcak emin ol çünkü bende kendi ailemin eşime yaptığı haksızlıkları unutmuş numarası yapıyorum sırf huzurumuz kaçmasın diye...

hiç kimseyi takma önceliğin bebeğin sonuçta ailenede söyle sana zahmet vermeye kimsenin hakkı yok tabağını toplamayan ablanla konuş gerekirse ama kendini üzme bebeğini düşün gerisi boş zaten emin ol...

bu adamın böyle olacağı 456789098754345678 söylendi burda
bu saatten sonra ne bekliyorsun

amanede okadar harf eksık kı paragraf vs yok okurken yoruldum sonunu anlayamadım zaten ama
eşın zaten pasıf bırıydı, hatta ana kuzusu
bu adamdan anasının karşısına çıkıp kım dedıkodu yapmış vs demesını bekleme..
Ayrıca adam bunalmış artık..

Çok fazla takılıyorsun bence küçük ayrıntılara eşinizi boğmuşsunuz...
Şu an hamile olduğunuz için bu kadar hassas olabilirsiniz ama bu hamile stresiyle eşinize verdiğiniz zarar hayatınız boyunca peşinizi bırakmaz bilmelisin... Eşin seni düşünmüyor olsa çorba pişirir sana bakar mı? Adam sabır küpü değil ya sonuçta bırak ta annen gelirmiydi desin bari ne var bur da siz onun ailesine hiç bir şey demiyorsunuz..Herkesle mücadele etmeyi laf söylemeyi bırak bebeğin ve eşinle alakadar ol küçük fındık kabuğunu doldurmayan ayrıntılarada yüklenme amanede

hem eşine fazla yüzvermişsin şımarmış...
hem ailesine mesafeyi bile koyamamışsın...
gerçekten eşin çok pasif...
takılma artık böyle şeylere sen çocuğunu düşün..
gördüğün gibi eşin değişmedikçe bu yaşadıkların hiç değişmeyecek...
defalarca konuşman,yorulmadan anlatman lazım...
tabi anlarsa..

Eşiniz artık bunalmış olabilir mi amanede.
Yorulmuş, usanmış..
Bir günyüzü göstermediniz adama.
Gerekli gereksiz büyük küçük herşeyi dert etmede sizden daha becerekli birini tanımadım.

Amanede artık gerçekten o kadar çok bu konularla ilgili başlık açıyorsun ki sen sıkılmıyor musun. Aynı şeyleri eşine de yapıyorsan o da sıkılır sürekli sorun bulmaya çalışıyorsun bir ara sürekli eşim sarışınları seviyormuş ben esmerim, eşim sivilceme laf dedi onu bunu dedi diyordun, sonra o bunu dedi bu bunu dedi. Ya bırak kim ne dediyse dedi. Kaynananla aranız düzelmiş herşey bitmiş. Olur böyle durumlar. Kimin kimi bir laf demişte kaynanan eşine eşin sana demişte boşver eşine de söyle ben bunları duymak istemiyorum diye. Sürekli eşine de şikayet durumundaysan kendinle çevrenle ilgili, beni beğenmiyorsun filan diyorsan o da böyle davranır. Çevreni boşver adam çalışıyor doğal yani kahvaltıda ve akşam yemeğinde görmen bak mesajlar atıyormuş sevdiğini söylüyormuş gün içinde de evine mi gelmesini istiyormuş. Gül geç kim ne diyorsa hakkında eşin seni tanıyor mu tamam gerisi hiç önemli değil. Annen içinde yani garipsemiş olabilir gelmemesini yüzüne vurmak değil de neden gelmedi bunca zaman diye. Demek ki size eşinizden hayır var anneniz yokken herşeyinizi idare etmiş daha ne sorun arıyorsunuz anlamadım hala beğenmediğini, aldatabileceğini mi düşünüyorsun düşüne söyleye gerçek olacak bir gün artık vazgeç olumlu düşün.

Amanede sadece meraktan soruyorum. Evlenmeden önce yaşadıklarını burada paylaştığında ileride yaşayacağın şeyleri tahmin eden arkadaşlara istinaden şu an yaşadıkların sana sürpriz geliyor mu? Şaşırıyor musun yani. Kayınvaliden aynı böyleydi, kayınpederin de yine aynı şekilde hele eşin hiç değişmedi adam. Eşin ve tüm çevresi sedef dahil herkes aynı. Seni şaşırtan ne? Evlenince herkesin değişeceğini sana kim söylediyse yalan söylemiş öyle birşey yok. İnsanlar değişmez. Ya kendini değiştireceksin yada umursamayacaksın bunun başka hiç ama hiç bir yolu yok.

Bir de amanede arkadaşım bir başlılk açıyorsun mesela sonra orada yazılanlara hiçbir şekilde cevap vermiyosun muhatap almıyorsun birkaç gün sonra gidip yine aynı konuda başka başlık açıyorsun daha yeni oldu ve çok kızmıştım öbür başlığında bir sürü insan san yazmıştı sen o başlığını görmezden gelip yeni başlık açmıştın. Yanii artık sana yardım edebileceğimiz birşey olduğunu sanmıyorum öylesine açıyormuşsun bu başlıkları gibi geliyor.

size katılıyorum...
konu açmaya alışmak nasıl bir mantık çözebilmiş değilim..hele ki açtığı konularda verilen tavsiyelere uymayıp bildiğini okuduktan sonra tekrar tekrar aynı konu üzerinden konu açmak çok saçma geliyor artık...
tamam derdin olur sıkıntın olur vs açarsın yardım istersin yada hiç bir beklentiye girmeden sadece içini dökmek için bile açabilirsin...ama en azından sana cebvap verip haline üzülen derdini paylaşanlara karşı cevap yazmak gerekmezmi??
amanede'nin konularına alıştık da, en azından içerik değişse fena olmazdı..yani aynı şeyleri dert etmekten vazgeçmesi lazım...
kendisi de anlamış olmalı zaten kaç zamandır aynılar değiştiremedim diye ama hala ısrarla değiştirme çabasında..neyse fazla konuşmiyim..

Sevgili amanede;

Konularını uzun zamandır dışarıdan takip eden birisi olarak söylüyorum hayatı kendine zindan ediyorsun. Eşinle mütemadiyyen ailesi yüzünden sorun yaşadığınız için artık haklıda olsan haksızda olsan ciddiye almıyor söylediklerini.

Kayınvalidenden yakınlık bekliyorsun, annenin göstermediği ilgiyi ondan bekliyorsun belkide.

Sen sadece üzerine düşeni yap. Kötü olma, kimseye kötü davranma ama sonra ılımlı olduğun içinde kendini ezik hissetme. Öyle değil çünkü, herkes kendi yaptığından sorumludur. Yaptığın iyilikte sana döner kötülükte.

Canım acaba obsesif olabilirmisin? Öyleyse şayet ilaç takviyesi seni çok rahatlatacaktır. Umarım seni kıracak birşey yazmamışımdır öyleyse şayet hakkını helal et. Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…