• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi' gün pişman olmaktan çok korkuyorum.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Sevgilimle 5 aydır beraberiz. Yaşlarımız 23 ve 27. Aynı iş yerinde çalışıyoruz, komşuyuz. Şartlar devamlı beraber olmaya çok müsait olduğu için ilişkimiz hızlı ve güzel ilerledi. İkimiz de evliliği kesinlikle düşünmeyen insanlarken (ilişki öncesi 2 aylık bir arkadaşlığımız var birbirimizi tanıma süremiz) 1,5 ay içinde evlenme kararı aldık. Eksik olan tüm yanlarımı onda bulabiliyorum.

Annemle babam ayrı. Annem sevgilimi tanıdıktan sonra onay verdi evlenmemize. Ki evlenmemiz zaten aşağı yukarı bir sene sürecekti. Tanımadan olumlu ya da olumsuz yaklaşmadı. Babamsa öğrendiği anda kıyameti kopardı. Yok sevgilim şirkette genel müdür değilmiş, yok kürtmüş, (kürt değil ve olsa kime ne açıkçası? 23 senedir trakyalıyım ve herhangi bir ekmeğini yemedim bu durumun?) yok çok kalabalık aileymiş (ben tek çocuğum) olmazmış. 5-6 sene beklemeliymişiz biribirimizi tanıma açısından. Ben de bu tavrından rahatsız oldum çünkü bana son 5 senede kuruş vermiş, ya da bayramlar dışında görüşmüş insanlar değiliz. Tanımıyor ki beni.

Annem yine de baban sonuçta dedi, aldı karşısına konuştu. Neyse uzatmayayım. Kız istemede, sözümde yoktu babam. Hatta son anda nişanı aradan çıkardığımız için nişanda da yoktu dolaylı yoldan. O olmayınca halalarım ve babannem de gelmedi. Ki tek torunlarıyım, gelmediler işte. Kızları gibiydim, değilmiş. Kırıldım ama nispeten geçti.

Yani sevgilim için baba tarafımdan vazgeçmiş oldum. Babamla aram kötüydü ama diğerleri ile iyiydi. Sevgilimin bir suçu yok, ama buna mecbur kaldım.

Benim bir köpeğim var, barınaktan aldığım, gözüm gibi baktığım. 3 yaşını bitirecek. Çok uyumlu bir köpekti. Ama sevgilime alışamadı. Kıskançlık ya da başka bir şey değil. Sevmiyor. Her gün görüyor ve alışmıyor. Saldırganlık başladı ve eve tuvaletini yapmaya başladı. Hani ona tepki gösteriyor. İş dönüşü bizi eve almak istemiyor, bizi görünce mutsuz oluyor. Dedim ya eve tuvaletini yapmaya başladı diye, annemin karaciğer rahatsızlığı var evcil hayvan kaynaklı. Toza, hayvan kakasına falan dokunmaması gerekiyor ama ben işten gelene kadar temizlemek zorunda kalıyor. 5 haftadır bu durum var ve annemin karaciğer enzimleri yine çıldırmış durumda. Evlendikten sonra annemde kalmasını planlıyoduk, çünkü uyumlu bir köpekti. Şimdi değil ve doktor uyumlu olsa bile annemi kötü etkileyeceğini söylüyor. Biz alalım desek, hayvan bizden nefret ediyor mutsuz olacak. Sahiplendirmeye karar verdik.

Evlenmeye karar vermesem bir şekilde oğlumu sahiplendirmem gerekmezdi gibime geliyor. Annem-oğlum-benken bi sıkıntımız yoktu çünkü. Hastalık durumu bu hale gelir miydi bilemiyorum. Yani ben sevgilim için köpeğimden de vazgeçmek zorunda kaldım, içten içe onu suçluyorum.

Zaten hayatımda çok şeye sahip biri değildim. Annem var, yanımda olmasa da babam vardı, babaannemle halalarım vardı, köpeğim vardı. Bi'de işim işte. Çalıştığım yer de sevgilimin dayısının gerçi, girerken alakam olmasa da normal bir eleman değilim artık burada, "bizim gelin"im. Ben neden bu kadar çok kayıp vermek zorunda kalıyorum?

Sevgilime güveniyorum. Yani hem sevgili, hem baba, hem koca olabilecek yapıda biri. Her konuda güvenebilirim ona. Bana karşı en başından dürüsttü, yani yalan değil yaşıtlarımdan bulabileceğim en adam gibi birini buldum. Aşka inanmıyorum ve hayatım boyunca yanımda taşımak istediğim adam bu.

Ama dünyanın da binbir türlü hali var be. Ne bileyim annemle babam da boşanmak için evlenmemişlerdi ki. İleride yaptıklarımdan pişman olmaktan çok korkuyorum.

Bu tarz durumlarda olup da pişmanlık yaşamayan var mı?

Açık söyleyeyim bu konuda en çok anneye üzüldüm.
Karaciğer hastalığı çok zor bir illettir.
Annenin değerleri kötü durumdayken köpeğin bakımıyla ilgilenmesi beni çok üzdü.
Önce buna çare bulunmalı bence.
Kendiniz bakamayacaksanız köpeğinizi barınağa geri verin.

Madem hayatın boyunca yanında taşımak istediğin adam bu :KK57:nasıl yanında taşımak yani çanta mı bu adam

hee aşka da inanmıyor muşsun senin kafan bayağı karışmış belli:confused:

sadece sevgi mi var aranızda aşk yok mu

Allah sabir versin cok zor bi durum ben boyle bsy yasamadim ama ben olsam hemen evlenmezdim zamana birakirdim ne ailenden vazgecebilirsin nede asik oldugun adamdan. Zaman herseyin ilaci akisina birak bence..

Baba tarafının gösterdiği mantıklı bir gerekçe yok bence. Ha evlilik için biraz daha beklesen daha iyi olur bencede. Halalarını babaanneni alıp karşına konuşsan seni anlamazlar mı?
Köpeğin konusunda bir şey diyemem. Sahiplendireceksen bile iyi bir yere verdiğinden emin ol. Yoksa günlerin iyi bakılıyor mu, aç mı diye düşünmekle geçebilir.

Canım benim sen kötü bişi yapmamışsın ki sevgilin de yapmamış, kalkıp burda bu adam için mi vazgeçtin bunlardan diyelim. Baba tarafının kendi tercihi. Seni seviyorlarsa zaten yine eskisi gibi olur ilişkileriniz. Köpeğini de annen için sahiplendirmen mantıklı. Tüm bunlarda vicdan yapması gereken kişi sen değilsin.

Pisman olacaginiz ne var? Kafanizi kurcalayan birsey var demekki burda anlatmadiginiz. Yoksa burda anlattiklarinizda pisman olacak birsey gozukmuyor. Kopek konusunda birsey diyemeyecegim hic hayvan beslemedigim icin. Ama madem annenizin sagligi icin olumsuz etki ediyor, belki ona yeni bir aile bulabilirsiniz.

adamı suçlamazsan da iyi olur senin tercihlerin bunlar

ailen tercihe zorlamış sende sevgilini seçmişsin doğru yanlış tartışılır.

annene de üzüldüm allah şifalar versin fedakar bir anne belli.

Köpeğimi barınağa vermeyeceğim. Ölür çünkü. Barınaklar malesef iyi yerler değil. Mutlu olacağı bir aile olabilir.
Babaannemler konusunda da evlenmek istediğimi söyleyince onlar benimle konuşmalıydı, tantana çıktıktan sonra gidip konuşmam...

Köpeğimi barınağa vermeyeceğim. Ölür çünkü. Barınaklar malesef iyi yerler değil. Mutlu olacağı bir aile olabilir.
Babaannemler konusunda da evlenmek istediğimi söyleyince onlar benimle konuşmalıydı, tantana çıktıktan sonra gidip konuşmam...

zaten baban sana doğru dürüst babalık yapmamış baba tarafın da kolayca silebilmiş pişman olacağın,

kaybettiğin pekte önemli birşey yok yani zaten o insanlar hayatında etkisiz eleman gibiymiş

karşı çıkan annen olsaydı kesinlikle anneni seçmeliydin de.

7 aylık tanıştığın kişiyle hemen evlenme
tek diyeceğim bu.
daha 23 yaşındasın 1-2 sene falan sevgili olsanız birbirinizi daha iyi tanısanız, o ilk günlerdeki aşkın heyecanı biraz yatışınca aklının da sesini dinle. şu an kalbinin sesi daha güçlü.

Hicbir sorunum olmamasina ragmen esimle ve kendi kendime takildigim mini minnacik problemlerin ergence ve sirf alinganligimdan oldugunu bilmeme ragmen, evlenirken ben de cok dusundum iyi mi yapiyorum diye.

Bunlari dusunebilirsiniz, cok normal.
Ustelik, onunuzde maalesef anne-baba orneginiz var, endiselenmeniz de normal.
Ayrica kacmiyorsunuz, babanizi cigneyip gecmiyorsunuz, o da alisacaktir nisanliniza elbette.
Silmis sayilmazsiniz yani.

Eger bu duygularinizi icinizde buyuturseniz, ay ben ne fedakarliklar yaptim kor olasicaya gibi triplere girebilirsiniz, bu da buyuk bir hata olur.

Babanizla nisanlinizin da daha sik gorusmesini saglayabilirsiniz.

Ama hayattaki genel kaidemiz emek olmadan yemek olmayacagi..

Bisey diyim mi. Yaniliyor olabilirim elbette sen daha iyi bilirsin ama sevgilini babanin kabullenememesinden cok kopeginin kabullenememesi dusundurdu beni. Cunku hayvanlar ozellikle de kopekler insanlari anlayabiliyorlar. Bu yorumuma siz ve daha bir cok kisi ne alakasi var diyip tepki gosterecek ya da dalga gececek ama yerinizde olsam kopegimin sevgilime davranislarini bir irdeler iki kere dusunurdum. onlar insanlarin duygularini tepkilerini anlayabiliyorlar belki sizi koruma icgudusuyle hareket ediyor kiskanclik olmadigina gore sebep. Ne bileyim hakikaten acaba derdim

ailenin ırkına göre değerlendirmesi yalnış.tüm kürtler terorist değil.ailenin gönlünü yapman lazım zaman herşeyi çözer .ve köpek sevgini anlıyrum ama ailenin sağlıgı önceliğin olmalı

Baban baştan beri hiç yanında olmamış tanımadan yorum yapıp karşı çıkmaya çalışmış .(bunun için pişman olamzsın olma yani)
köpeğin annene zararı var Allah korusun annene bişey olsa dahamı iyi (güvenliği ve herkesi iyiliği için barınağa geri ver elbet yeni aile edinecektir)
işyeri için yapacak bişey sevinmen lazım gelinleri olarak görüyorlar (ya sıradan bi eleman gibi görülseydin)
bunlar benim düşüncelerim çok düşün iyi karar ver .
he bide dipnot :D
(köpeğinin sevgilini sevmemesi kötü biride öyle hissetti hayvancağız acaba dedirtti bana tabi babanda hoşnut değil durumdan) dikkat et !

neden bahsettıgını anlıyorum
fakat yapacagın hıc bısey yok.

umarım pısman olmazsın

Sevgilimle 5 aydır beraberiz. Yaşlarımız 23 ve 27. Aynı iş yerinde çalışıyoruz, komşuyuz. Şartlar devamlı beraber olmaya çok müsait olduğu için ilişkimiz hızlı ve güzel ilerledi. İkimiz de evliliği kesinlikle düşünmeyen insanlarken (ilişki öncesi 2 aylık bir arkadaşlığımız var birbirimizi tanıma süremiz) 1,5 ay içinde evlenme kararı aldık. Eksik olan tüm yanlarımı onda bulabiliyorum.

Annemle babam ayrı. Annem sevgilimi tanıdıktan sonra onay verdi evlenmemize. Ki evlenmemiz zaten aşağı yukarı bir sene sürecekti. Tanımadan olumlu ya da olumsuz yaklaşmadı. Babamsa öğrendiği anda kıyameti kopardı. Yok sevgilim şirkette genel müdür değilmiş, yok kürtmüş, (kürt değil ve olsa kime ne açıkçası? 23 senedir trakyalıyım ve herhangi bir ekmeğini yemedim bu durumun?) yok çok kalabalık aileymiş (ben tek çocuğum) olmazmış. 5-6 sene beklemeliymişiz biribirimizi tanıma açısından. Ben de bu tavrından rahatsız oldum çünkü bana son 5 senede kuruş vermiş, ya da bayramlar dışında görüşmüş insanlar değiliz. Tanımıyor ki beni.

Annem yine de baban sonuçta dedi, aldı karşısına konuştu. Neyse uzatmayayım. Kız istemede, sözümde yoktu babam. Hatta son anda nişanı aradan çıkardığımız için nişanda da yoktu dolaylı yoldan. O olmayınca halalarım ve babannem de gelmedi. Ki tek torunlarıyım, gelmediler işte. Kızları gibiydim, değilmiş. Kırıldım ama nispeten geçti.

Yani sevgilim için baba tarafımdan vazgeçmiş oldum. Babamla aram kötüydü ama diğerleri ile iyiydi. Sevgilimin bir suçu yok, ama buna mecbur kaldım.

Benim bir köpeğim var, barınaktan aldığım, gözüm gibi baktığım. 3 yaşını bitirecek. Çok uyumlu bir köpekti. Ama sevgilime alışamadı. Kıskançlık ya da başka bir şey değil. Sevmiyor. Her gün görüyor ve alışmıyor. Saldırganlık başladı ve eve tuvaletini yapmaya başladı. Hani ona tepki gösteriyor. İş dönüşü bizi eve almak istemiyor, bizi görünce mutsuz oluyor. Dedim ya eve tuvaletini yapmaya başladı diye, annemin karaciğer rahatsızlığı var evcil hayvan kaynaklı. Toza, hayvan kakasına falan dokunmaması gerekiyor ama ben işten gelene kadar temizlemek zorunda kalıyor. 5 haftadır bu durum var ve annemin karaciğer enzimleri yine çıldırmış durumda. Evlendikten sonra annemde kalmasını planlıyoduk, çünkü uyumlu bir köpekti. Şimdi değil ve doktor uyumlu olsa bile annemi kötü etkileyeceğini söylüyor. Biz alalım desek, hayvan bizden nefret ediyor mutsuz olacak. Sahiplendirmeye karar verdik.

Evlenmeye karar vermesem bir şekilde oğlumu sahiplendirmem gerekmezdi gibime geliyor. Annem-oğlum-benken bi sıkıntımız yoktu çünkü. Hastalık durumu bu hale gelir miydi bilemiyorum. Yani ben sevgilim için köpeğimden de vazgeçmek zorunda kaldım, içten içe onu suçluyorum.

Zaten hayatımda çok şeye sahip biri değildim. Annem var, yanımda olmasa da babam vardı, babaannemle halalarım vardı, köpeğim vardı. Bi'de işim işte. Çalıştığım yer de sevgilimin dayısının gerçi, girerken alakam olmasa da normal bir eleman değilim artık burada, "bizim gelin"im. Ben neden bu kadar çok kayıp vermek zorunda kalıyorum?

Sevgilime güveniyorum. Yani hem sevgili, hem baba, hem koca olabilecek yapıda biri. Her konuda güvenebilirim ona. Bana karşı en başından dürüsttü, yani yalan değil yaşıtlarımdan bulabileceğim en adam gibi birini buldum. Aşka inanmıyorum ve hayatım boyunca yanımda taşımak istediğim adam bu.

Ama dünyanın da binbir türlü hali var be. Ne bileyim annemle babam da boşanmak için evlenmemişlerdi ki. İleride yaptıklarımdan pişman olmaktan çok korkuyorum.

Anneciğine Allah şifa versin
Ancak köpeğinin sevmediği adamı sende çok düşün
15 yıldır hayvan bakıyorum, bir insanı sevmiyorlarsa altından mutlaka bir şey çıkıyor
Kıskandıkları oluyor diyecek herkes ama o kıskançlık bir dönem sürüyor, eğer sürekli olarak nişanlını sevmiyorsa bunu ciddiye al, binlerce kez denemişimdir, hayvanlar asla yanılmaz

Kızlar köpeğimin sevmemesine gelince;

Bence sebep annemle sevgilimin arasının iyi oması. Oğlum anneme aşıktır, yanında ben otursam araya girer oturur. Onun için varsa yoksa annem. Lideri, sahibi her şeyi o. Bu dönemde bana da düşman oldu çünkü. Zaten onun için ikinci plandaydım, bide başka birini getirdim eve o da anneme yakınlaştı.

Çünkü akşamları annemi kolluyor, annem yatıyor sevgilimle ben film falan izliyoruz bu sefer yine gidip uyumasına rağmen annemi kolluyor.

Ha söylediğiniz sebep olabilir mi, olabilir. Sevgilimdeki köpek sevgisi de bizimki kadar yoğun değil. Evet canlı, evet hayvan ama hadi oğlum top getir modunda değil. Karşılıklı.

Duygularını çok güzel ifade etmişsin sanki arkadaşım yanımda konuşuyor gibi hissettim. Hayvanların, insanların duygularına karşı hashas olduklarına ben de inanıyorum. o yüzden sevgilinle olan iletişimine dikkat etmelisin köpeğin. Pişmanlık konusuna gelince hiç kimse ayrılmak için huzursuz olmak için evlenmez. Fakat şu da bir gerçek ki bu dünyaya sadece gülelim eğlenelim rahat edelim diye de gelmedik imtihanımız olacak elbette. kiminin hastalıktan oluyor kiminin sakatlıktan, kimi evladının hayırsızlığından kimi de evlat sahibi olamamaktan... o yüzden savaşmak gerek karşılıklı saygı sevgi hoşgörü sabır tek ilaç sanırım ikili ilişkilerdede. Sen de doğru kişi olduğunu düşünüyorsan daha fazla tereddütte olma bence. Allah yuva kuranın her konuda yardımcısıymış herşey kötü olacak diye bişey yok neticede. bu arada bence en önemli kkonulardan biri de annenin sağlığı canım. giden birdaha asla gelmiyor annene iyi bak ve oğlunu sahiplendirmeye bak bence. Allah yolunu açık etsin en doğru kararı sen verirsin

Back