Annenize de çok geçmiş olsun.
40 seans radyoterapide kaç gy Işın almıştı ki yeni radyoterapi planlanabildi. Sonuçta bildiğiniz üzere hücrelerin alabildiği bir sınır var ve bunu geçince uzun dönemde sağlıklı hücreler de patır patır ölmeye başlıyor. Bu beyinde ciddi sorunlar yaratabiliyor.
Aslında cyberknife çok fazla radyoterapi olarak geçmiyor. Daha çok ameliyat alternatifi.
Benim babam ilk ameliyatı sonrası radyoterapide bu sınıra dayanmıştı. 15 yıl sonra nüks nedeni ile 2. Ameliyatı oldu. Sonra gene tümör çok kısa sürede 3. kez nüks etti ve görüş aldığımız doktorlardan biri (ki başarılı bir doktor olarak kabul ediliyor) yarın gelin radyoterapiye başlayalım dedi. Daha sonra bu konuda herkes tarafından Türkiye’nin en iyisi denilen doktora görüş almaya gittik. 15 yıl içinde oradaki hücreler yenilenmiş olabilir ama yenilenmemişte olabilir dedi. Bu riske gerek yok, şuan için takip edelim demişti. 3 yıldır takipte. Allah’a şükür bir sıkıntısı yok. Radyoterapi alsaydı belki gene sıkıntısı olmayacaktı. Ama belki de olacaktı.
Bu arada bu doktorlara hiç güvenmiyorum artık. Hatırladım gene sinirim bozuldu.