Cemoos Annem 62 yaşında ve 80 tane hastalığı var , geçen Temmuz ayında çok ağır bir beyin kanaması geçirdi. Hepimiz ölecek diye düşünürken çok şükür Allah’ın verdiği ömür orda bitmemiş . Şu anda sağ tarafı felçli ve afazi mevcut. Konuşma merkezi hasarlı konuşması %30 diyebilirim..
Saçma konuşuyorsan kastınız , sorduğunuz sorulara saçma cevap mı veriyor ? Anlamlı kelimeler ama anlamsız cevaplar mı ? Yoksa tamamen nabsıenrornkfndıeornt gibi (attım kafadan) anlamsız heceler mi ?
Annem konuşulan her şeyi anlıyor ama mesela cevap verirken sanki başka dil konuşur gibi cevap veriyor , o konuştum söyledim zannediyor ama aslında ‘saçma ‘sapan bişeyler söylemiş oluyor .
Ya da masa diyecek , sürahi diyor ..
mesela geçen gün anne ben hastayım diyorum , tüh tüh diyecek tah tah diyor .. ya da görüntülü konuşuyoruz , hadi ben çalışıyorum diyor , halbuki yatıyorum demek istiyorum ama bütün bunlar aklı gidik olduğu için değil konuşma merkezi hasarlı olduğu için .. konuşma terapistinin dediği bu yani ..
Bide ‘deliryum’ diye bir durum var ki , büyük ameliyatlardan ya da uzun süre yoğun bakımlarda kaldıkta sonra görülen genel olarak geçici bir durummuş, akıl karışıklığı - delirme gibi bişry benim annem ilk ameliyattan sonra yaşadı bu durumu uzun süre .. hemşirelere filan vuruyordu , verdikleri ilaçları içmiyordu ona bişey yapacaklar filan zannediyordu olmamış şeyler anlatıyordu öyle bi saçmalama yani ..
Sizin hastanızdaki durum nedir ?
Tümör beynin sol tarafında mıymış?
Çok uzun yazmışım özür dilerim ama başka türlü anlatamadım:/
Çok geçmiş olsun
O olympias