• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyın tumoru amelıyatı sonrası saçma konusma

Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun
Evet kafatasında yamukluk da var
Ama daha büyük problemler olduğu için kendi de buna takılmıyor pek
Sürekli ölseydim keşke diyor
Iki ameliyatı da aynı doktor yaptı
Sonrasında yine aynı onkoloji doktoruyla devam etti
Dediginiz gibi tekrarlaması büyük talihsizlik
Aslında kabullene hayat onun için de daha kolay olacak
Hala bir gün 10 yıl önceki sağlığına kavuşacağını ümit ediyor
Bu da onu tümörden daha hızlı çürütüyor.
kötü huylu muydu tümör?kendisiyle konuşun .haklı da aslında.insan çok yoruluyor devamlı hastaneye gitmekten tetkikler yaptırmaktan.morallenmesi de lazımm.doğuştan ağır engelli insanlar var.alışmışlar bu duruma kabullenmişler mutlular.kabullenmesi lazım hastalığını.böylece mental olarak tedaviye hazır olur.sağlıklı insanlar öldü virüsten 2 yılda.sen yaşıyorsun şanslısın diyin anlatın yanii kendisine.iyi havalarda açık alanlara götürün hava alsın

Tam emin olmamakla birlikte belki yardımcı olur diye berlin8982 berlin8982 arkadaşımız aklıma geldi 🙏
Beyin tümörü değil ama anneciği beyin kanaması sonucu çok şükür toparladı.
Ameliyat ve konuşma durumuyla alakalı belki yardımcı olur size 😊
berlin8982 berlin8982 kusura bakma habersiz etiketledim 🙏

Cemoos Cemoos ❤️

Annem 62 yaşında ve 80 tane hastalığı var , geçen Temmuz ayında çok ağır bir beyin kanaması geçirdi. Hepimiz ölecek diye düşünürken çok şükür Allah’ın verdiği ömür orda bitmemiş . Şu anda sağ tarafı felçli ve afazi mevcut. Konuşma merkezi hasarlı konuşması %30 diyebilirim..
Saçma konuşuyorsan kastınız , sorduğunuz sorulara saçma cevap mı veriyor ? Anlamlı kelimeler ama anlamsız cevaplar mı ? Yoksa tamamen nabsıenrornkfndıeornt gibi (attım kafadan) anlamsız heceler mi ?
Annem konuşulan her şeyi anlıyor ama mesela cevap verirken sanki başka dil konuşur gibi cevap veriyor , o konuştum söyledim zannediyor ama aslında ‘saçma ‘sapan bişeyler söylemiş oluyor .
Ya da masa diyecek , sürahi diyor ..
mesela geçen gün anne ben hastayım diyorum , tüh tüh diyecek tah tah diyor .. ya da görüntülü konuşuyoruz , hadi ben çalışıyorum diyor , halbuki yatıyorum demek istiyorum ama bütün bunlar aklı gidik olduğu için değil konuşma merkezi hasarlı olduğu için .. konuşma terapistinin dediği bu yani ..

Bide ‘deliryum’ diye bir durum var ki , büyük ameliyatlardan ya da uzun süre yoğun bakımlarda kaldıkta sonra görülen genel olarak geçici bir durummuş, akıl karışıklığı - delirme gibi bişry benim annem ilk ameliyattan sonra yaşadı bu durumu uzun süre .. hemşirelere filan vuruyordu , verdikleri ilaçları içmiyordu ona bişey yapacaklar filan zannediyordu olmamış şeyler anlatıyordu öyle bi saçmalama yani ..

Sizin hastanızdaki durum nedir ?
Tümör beynin sol tarafında mıymış?

Çok uzun yazmışım özür dilerim ama başka türlü anlatamadım:/
Çok geçmiş olsun O olympias

ben de beyin ameliyati oldum, ameliyattan sonra yaklasik 1 ay kadar konusmamda sorun oldu. yani aklimdan gecen sey agzimdan ya cikmadi ya da cok zor cikti bir sure kekeledim. o surecte bir dil ve konusma terapistinden yardim almistim.

bence yeniden ameliyati yapan doktorla iletisime gecin, kontrol gununu beklemeyin. cok gecmis olsun.
Bnm babamda 3 kez beyin ameliyatı oldu suan sadece konuşmasında problem var çok takılıyo çok düşünüyo konuşurken terapistten fayda gördünüz mü siz?

Zaman lazım diyor
Ilk ameliyatını 2010da olmuştu
Bir yıl içinde sol tarafındaki his kaybı dışında tamamen normale dönmüştü.
Sol ayağı aksıyordu sadece işe bile dönmüştü yani ve ağır sanayide çalışıyordu.
Ikıncı ameliyatını aralık 2020de oldu hala toparlanamadı
Tek başına yürüyemiyor, konuşurken sesi çıkmıyor, bir şey anlatırken en son ne söylediğini unutup aynı cümleyi ard arda 4 kez söylüyor, yalnız duş alamıyor, tuvalete gidemiyor.
Sadece önüne yemek koyarsak sağ eliyle döke saça kendi yiyebiliyor ona da biz karışmıyoruz döksün
Yeter ki kendi bir şeyler yapabilsin
Bağımlı olmak onu da çok üzüyor kendi yapmaya çalışıyor
Ayağa kalkınca düşüyor ve sürekli bir yerlerini kırıyor.
Hepimiz çok yıprandık son ameliyattan sonra
Inşallah kayınvalideniz toparlar hastaya da çok zor ilgilenene de çok zor
Fiziksel bir hasar bıraktı mi ameliyat yoksa sadece konuşma bozukluğu mu var?
Konusma bozuklugu var.anlıyor ama anlstmak istedigini anlatamıyor bence.ya da anlamıyor da belkı bılmıyorum kı alakasız konusuyor. Pansumana gidicek mısınız diyorum imtihana girmiycem ben diyor mesela..

Cemoos Cemoos ❤️

Annem 62 yaşında ve 80 tane hastalığı var , geçen Temmuz ayında çok ağır bir beyin kanaması geçirdi. Hepimiz ölecek diye düşünürken çok şükür Allah’ın verdiği ömür orda bitmemiş . Şu anda sağ tarafı felçli ve afazi mevcut. Konuşma merkezi hasarlı konuşması %30 diyebilirim..
Saçma konuşuyorsan kastınız , sorduğunuz sorulara saçma cevap mı veriyor ? Anlamlı kelimeler ama anlamsız cevaplar mı ? Yoksa tamamen nabsıenrornkfndıeornt gibi (attım kafadan) anlamsız heceler mi ?
Annem konuşulan her şeyi anlıyor ama mesela cevap verirken sanki başka dil konuşur gibi cevap veriyor , o konuştum söyledim zannediyor ama aslında ‘saçma ‘sapan bişeyler söylemiş oluyor .
Ya da masa diyecek , sürahi diyor ..
mesela geçen gün anne ben hastayım diyorum , tüh tüh diyecek tah tah diyor .. ya da görüntülü konuşuyoruz , hadi ben çalışıyorum diyor , halbuki yatıyorum demek istiyorum ama bütün bunlar aklı gidik olduğu için değil konuşma merkezi hasarlı olduğu için .. konuşma terapistinin dediği bu yani ..

Bide ‘deliryum’ diye bir durum var ki , büyük ameliyatlardan ya da uzun süre yoğun bakımlarda kaldıkta sonra görülen genel olarak geçici bir durummuş, akıl karışıklığı - delirme gibi bişry benim annem ilk ameliyattan sonra yaşadı bu durumu uzun süre .. hemşirelere filan vuruyordu , verdikleri ilaçları içmiyordu ona bişey yapacaklar filan zannediyordu olmamış şeyler anlatıyordu öyle bi saçmalama yani ..

Sizin hastanızdaki durum nedir ?
Tümör beynin sol tarafında mıymış?

Çok uzun yazmışım özür dilerim ama başka türlü anlatamadım:/
Çok geçmiş olsun O olympias
Cok tesekkur ederim. Sol arkada gözün arka hizasındaymıs. Anlamsız konusmuor.anlamlı kelımeleri alakasız konusuyor.nasılsın diyorum,kafamdakı örtü iki gündür düştü diye bi başlıyor aynı seyi bıraksak yarım saat anlatacak. Pansumana gidiyor musun diyprum imtihana girmiycem diyor gibi.. kendısı kardesıyle kalıyor suan.kontrole daha gidemedi.dr yerınde degilmiş.pazartesi gidicek. Konusma terapistine gitmeli mi acaba.henuz fiziksel olsrak oansumanı falan vsr iyileşti sayılmaz.ama gec de kalınmaskn bence bilemedim..size de cok cok cok geçmiş olsjn

Konunun konuşma terapisti ile çözüleceğini sanmıyorum.Beynindeki konuşma merkezinin etkilenmiş olma ihtimali yüksek.Sonuçta tümör oluşurken de alınırken de oluştuğu bölgedeki işlevleri götürebilir ya da /hasar verebiliyor.

Cok tesekkur ederim. Sol arkada gözün arka hizasındaymıs. Anlamsız konusmuor.anlamlı kelımeleri alakasız konusuyor.nasılsın diyorum,kafamdakı örtü iki gündür düştü diye bi başlıyor aynı seyi bıraksak yarım saat anlatacak. Pansumana gidiyor musun diyprum imtihana girmiycem diyor gibi.. kendısı kardesıyle kalıyor suan.kontrole daha gidemedi.dr yerınde degilmiş.pazartesi gidicek. Konusma terapistine gitmeli mi acaba.henuz fiziksel olsrak oansumanı falan vsr iyileşti sayılmaz.ama gec de kalınmaskn bence bilemedim..size de cok cok cok geçmiş olsjn
Doktor değilim ama annem ile kıyasladığımda sanki annem gibi konuşma merkezi hasarlı gibi geldi .
Afazi kartları var , fotoğraf gösterin ve bu ne diye sorun . Mesela anneme soruyorum fotoğraf üzerinden diyelim ki sandalye gösteriyorum , bu ne diyorum , kanepe diyor ama aslında sandalye demek istiyor ya da bazen yabancı dil gibi bambaşka bişey söylüyor ama bazen de sandalye diyebiliyor .
Ya da bazen elime bir sürü resim olan bir kart alıyorum, anne bana burdan çaydanlığı bul diyorum buluyor , ne bunun adı diyorum aksnwondow diyor mesela …
Yani anlıyor , ne olduğunu biliyor ama konuşma merkezi hasarlı olduğu için konuşamıyor .
Bana teyzemin adını söylüyor , bazen de anne .
Ama aklı gidik olduğu için değil adımı söyleyemediği için .
Abime oğlum diyor , aradan 2 dakika geçiyor abi diyor .. ben abi dediğim için . Ama aslında onun oğlu olduğunu biliyor . Anne o senin oğlun abin değil benim abim diyorum ‘aman neyse ne işte’ diyor.

Saat 13.50 diyelim, anne saat kaç diyorum ; 16.60 diyor mesela.
16 değil , 13 diyorum , amaaan sende ne var onda diyor .
Yani o tamamen bambaşka bişey dediğinin farkında değil . Dili sürçüyor zannediyor .
Yani kayınvalideniz size normal cevap verdiğini sanıyor olabilir .

Bide bahsettiğiniz beynin sol tarafında konuşma merkezi var . :/

Ama bizim dil terapistimiz şey demişti , çok ilginç ama bu hastalar , atasözlerini ya da şarkıları söylerler . Atasözü daha denk gelmedik ama evet annem şarkı sözlerini söylüyor mırıldanıyor yani . Sevdiği şarkıları açıyorum ona sık sık :)

Back