Saç Rengi ve Saç Boyama Beyazlamış saçlara bitkisel yağlarla çözüm..

honestysl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
150
3
0
İzmir
Merhaba arkadaşlar..ben de saç beyazlamasından muzdarip bir kişi olarak doğal yöntemlerle nasıl saç beyazlamasını engelleyebilirm diye araştırma yapıyordum..arı ürünlerinin satıldığı ve karışımların yapıldığı bir yere umudum olmasa da öylesine bir sorayım dedim..beyaz saçlara bitkisel bir karışım yapıyormusunuz diye sordum..bu satış temsilcisi arkadaşta bana çok ilginç bir şey anlattı..70 li yaşlarındaki annesine başka bir hastalığı için yağ karışımı hazırlamış.. ve bu bayan hergün saçlarına bu yağı masaj yaparak sürmüş..belli bir süre sonra sürdüğü yerler simsiyah olmuş..bu bayan hem 70 li yaşlarında hem de saçları pamuk gibiiymiş..sürdüğü yerler tac gibi simsiyah olmuş..çok ilgimi çekti..ben de aldım.. bir süre kullandım.. ama faydasını görmedim.. yani 1-1,5 ay kullanmak gerekiyormuş..hergün..hava soğuk olduğu için hergün uygulayamadım maalesef..
bu bilgiyi de güvenilir bir dükkandan aldım..yani dandik bir yer ya da ürünlerinin satılması için uydurulmuş bir yer değil..çünkü bana ilk söylediğinde deneme aşaması için başka birinin kullandığını söylemişti satış temsilcisi arkadaş..ben bir süre sonra telle bu dükkanı aradım.. bu yağ karışımlarının işe yarayıp yaramadığını öğrenmek için..ve kullanan diğer bayanın da saçlarının %80 ninin beyazlarının iyileştiğini ve de eğer istersem tel de bana bu yağların isimlerini verebileceğini söyledi..satış kaygısı olan bir yerin böyle davranacağını zannetmiyorumm..
yağlar şunlar;
1- ÇÖREKOTU YAĞI 20 ML.
2- ARDIÇ YAĞI 20ML.
3- NANE YAĞI 20ML.
4- KEKİK YAĞI 20ML.
5- ALABALIK YAĞI 20ML.
6-KARANFİL YAĞI 20ML.
7-KARABAŞ YAĞI 20ML.
8- KANTORON YAĞI 20ML.
9-ANASON YAĞI 20 ML
10- BİBERİYE 20 ML
bu yağ karışımlarını hazırlayıp saçınıza hergün masaj yaparak sürüyorsunuz...

Ne kadar duruyor saçta
Bide saçın kendi rengine mi dönüyor beyaz saçlar yoksa siyah mı oluyor?

Son düzenleme:
Ben yağlarla beyaz saçların renkleneceğini hiç sanmıyorum
Yağlardan bir zarar gelmez kullanılabilir fakat beyazlamasını önleyeceğine
hele ki zaten çıkmış olan beyazların tekrar siyah ya da kendi saç rengine döneceğine inanmıyorum

ben bir ara sarımsak yağını denedim koktuğu için çok uzun süre kullanamadım ama bazı yerelerde gerçekten farketti arkadaşın veridiğ tarifi kesinlikle deniycem

ben bir ara sarımsak yağını denedim koktuğu için çok uzun süre kullanamadım ama bazı yerelerde gerçekten farketti arkadaşın veridiğ tarifi kesinlikle deniycem

Merhaba çok yakın bir arkadaşım oda sarımsak yagını kullandı ve çok fazla beyazı varken gözle görülür şekilde azaldı benim o dönem beyazım yoktu ama bende en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum yaşlanıyorum

canım evdeysen dene derim ben bir ara çalıştığım için çok uygulayamdım. 27 yaşındayım saçıma her ay boya yaptırıyorum o kadar beyazım olmasa iki üç ayda bir giderim ama beyaz olunca hemen gitmek zorunda kalıyorum. Ben bu yağları alıp karıştırmayı bir gün bu yağları birgün sarımsak yağını düşünüyorum. Çörek otunun da saç beyazlamasına iyi geldiğini çoğu kişiden duydum çünkü

Arkadaşlar.. bana arkadaşın biri ne kadar duracak demiş.. ben de satış temsilcisi arkadaşa sordum bunu.. 2 saat bekletin dedi..bence en az 2 saat olmalı...bir de gün aşırı yapın dedi.. yani eğer hergün süremiyorsan en azından gün aşırı uygula demek istedi anladığım kadarıyla.. ama bence bu yağları kullanmak isteyenler özellikle geceden sürüp yatsınlar ertesi gün yıkasınlar.. bu benim fikrim..ya da ertesi gün yıkamasalar bile o gün tekrar masaj yapsınlar..2 gün sonra yıkasınlar..(dışarı çıkmayanlar çalışmayanlar için söylüyorum) birde bu arkadaşın bana söylediği annesinin saçlarının sürüldüğü yerlerin simsiyah olduğu..yani sarışın olanlarda nasıl etki eder? bence gerçek saç renginiz neyse onu çıkarır...
ben netten araştırdım.. HEM BEYAZ SAÇLAR HEM DE SAÇIN GÜÇLENMESİ İÇİN KENDİM ŞÖYLE BİR KARIŞIM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM..

1-ÇÖREKOTU YAĞI
2-MENENGİÇ(ÇİTLENBİK YAĞI)
3-CEVİZ YAĞI
4-ADAÇAYI YAĞI
5-ZEYTİNYAĞI( OZONLANMIŞ ZEYTİNYAĞI OLSA DAHA İYİ OLUR GİBİME GELİYOR)
6-BİBERİYE YAĞI (BELKİ BU YAĞI DA KARIŞIMA EKLEYEBİLİRM..ÖZELLİKLE KAN DOLAŞIMINI HIZLANDIRDIĞI İÇİN)
7-SARIMSAK YAĞI(BU YAĞDA TEREDDÜTLÜYDÜM AMA YORUMLARINIZI OKUYUNCA BU YAĞI DA KARIŞIMIMZ EKLEYEBİLİRM)

Bir de eğer saçlarınızın güçlenmesini ve beyazların gitmesini istiyorsanız hergün 1 diş sarımsak yenilmesi öneriliyor.. kokusundan kurtulmak istiyorsanız işte formülü;
bir cezvenin içine süt koyuyorsunuz içine 3-4 diş sarımsak atıyorsunuz..sonra 3-4 dk bunu haşlıyorsunuz..sonra hergün bu haşlanmış sarımsakları ısırmadan hap gibi yutuyorsunuz...hergün 3-4 diş yutulmalı bence...sarımsakları haşladığınız zaman kötü koku süte geçiyormuş ama sarımsak şifa özelliğini kaybetmiyormuş..haşlanan sütü de atıyorsunuz..sadece saç için değil genel sağlık için de yapılmalı diye düşünüyorum..hem genel sağlık..hem de saç için..yapılabilir..
bu haşlama bilgisi de ender saraçtan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…