beyaz eşya sorunsalı..

çok teşekkürler canım vakit ayırıp cevap yazdığın için.
evet çift kapaklıları bahsediyorum.ama sanırım ben de tek kapaklı alıcam.büyük ihtimalle ankastre almak zorunda kalıcaz çünkü.
süpürgede uzun araştırmalarım sonunda toz torbalı almaya karar verdim.ben biraz pratikliği seven bir insanım ve sulular süpürme sonrasında zahmetliymiş diye duydum boşaltması temizlemesi doldurması vs. bişey dökülse yere hemen 2 dk çıkarayım süpüreyim denilemiyormuş o yüzden üşenip temizlik yapmam diye korktuğumdan en pratik olanı toz torbalısından almaya karar verdim.kafamda 3 model belirledim.
buzdolabı konusunda hala kararsızım.evet dondurucusu altta olanlar çok pratik çünkü ben zaman zaman alttaki sebzeleri almak kahrına salata yapmadığım oluyor çürüyüp atılıyor.böyle herşey elinin altında çok şükür boyumda 1.70-1.72 civarında o konudan da sıkıntı yok:)tek sıkıntı diğer buzdolaplarıyla arasında olan fiyat farkı olması.aynı paraya çok daha hacimli buzluğu üstte olan bir buzdolabı almak mı yoksa pratik olarak hacme bakmadan buzluğu altta olanı mı almak karar veremiyorum.

mutfak yeni yapılıyor olduğundan ankastre almaya karar verdik.hangi markaya giderseniz gidin fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı aynı tutuyor seçtiğiniz standarttaki ürünlerin.
siemens ile bosch arasında kaldık.davlumbazın çekiş gücü ve fırının kalitesi önemli..ankastre setlere baktığımızda fırın güzel olsa davlumbaz güzel olmuyor ayrı ayrı alınmaya kalktığında fiyat artıyor.fiyatın artmasını geçtim birsürü özellik var kafa karışıyor.ben bosch ya da siemens ankastre set aldım fırını kullanıyorum çok memnunum modeli de şu diyebilecek hayırsever arkadaşlar bekliyorum:)o kadr çok özellik var ki insanın kafası karışıyor.yok arkadan kendini temizleyen yok yanları da kendini temizleyen yok bilmem ne...ben temizlik olayını geçtim keki böreği yemeği yakmadan iyi pişirsin yeter:)bir de ocak da cam mı olsun çelik mi olsun üstündeki demir emayemi olsun dökümmü olsun karar veremedim.döküm zamanla beyazlama yapar dökümü makineye atamazsın dediler.çelik ocak çizildiği zaman kendini çok belli eder dediler.cam ocak bişey döküldümü anında müdahale etmen gerekir dediler dedielr de dediler herkes bişey dedi o yüzden kullananların yorumunu almak istiyorum kızlar...

bende beyaz eşyamı alırken günlerce araştırıp, özelliklerini karşılaştırıp, çok zor karar vererek almıştım. tek kararlı olduğum konu markaydı, onu dışındaki herşeyde bi sürü kararsızlık yaşadım. Ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki ne kadar çok özelliği olsun derseniz bu aletlerin ömrü o kadar kısa ve kullanması da o kadar zor oluyor. (biraz da şans işi beyaz eşya bunuda atlamamak lazım.) benim beyaz eşyamın hepsi bosch. hepsinden memnunum ama şimdiki aklım olsa daha farklı tercihler yapardım, bulaşık makinem 5 programlı 2 program haricinde diğer programları hiç kullanmadım kullanmamda herhalde, hiç gerek yok çünkü. fırınım kendi kendini temizleyen, çok fonksiyonlu bi fırın, ama kullanım klavuzu olmadan bi kere bile kullanamadım daha. ne hangi ayarda hangi sırada fanlı mı fansız mı pişecek her seferinde açıp önce klavuzu okuyorum bi güzel. çamaşır makinem de öyle, hiç kullanmadığım ömrü hayatım boyunca da hiç kullanmayacağım bi dolu programı var. yok deterjan dozajı uygun değil, yok bilmem ne ...
Yine söylüyorum bi görev verdiğimde hepsi görevlerini yerine getiriyorlar ( çok da güzel çalışıyorlar ) ama benim ömrümden ömür gidiyo bunları çalıştırcam diye..az fonksiyonlu alın ha bi de beyaz eşyayı beyaz alın derim ben, çünkü bu inoxların temizliği de zor oluyo :))

ben de aynen senin gibi düşünüyorum canım..ne kadar çok özellik ne kadar elektronik o kadar kısa ömür...benim şuan ki evimde 3 programlı bulaşık makinesi ve bazen kısa programı çok kirliyse yoğun programı kullanıyorum:)fırın olayına girmiyorum bile zaten bana o tür fırınların kullanımı hep zor gelmiştir bir de üstüne birsürü ayrıntı gelince kafam karışıyor ben onun kullanım kılavuzunu okuma derdinden yemek yapamam:)ben de inox alma taraftarı değildim ama mutfak yeni yapılıyor ve projeyi çizen mimar davlumbazlı falan çizmiş davlumbaz olayı da inox da güzel duruyor kafam karıştı:s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…