beta hcg yüksekken düşmesi ... acilll

acemebru

Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
9
0
6
İstanbul
6+6 haftalık gebeyim. ilk tahlil sonucum 983,00 çıktı. bir hafta sonra ikinci tahlilimde sonuç 1788,15 idi. doktor normal artmadığını gebelikte sorun yaşandığını söyledi beta hcg her gün bir katı artmasını gerektiğini söyledi. ultrasyon muaynesinde kese oluşmuştu görüldü. bir hafta daha beklemeye karar verdi. progestan kullanmaya devam ettik sonraki haftada beta hcg sonucum 1159,00 düşüşe geçmişti. kesen büzülmeye başlamış ve boş gelişme yok ve ilaçı keselim dedi pazartesi gününe kadar düşük yapabilirsin bekleyelim eğer olmazsa kürtaj dedi.... çok üzüldüm dünya başıma yıkıldı. 4 yıllık evliyim.ilk bebişimiz acaba düşermi ? kürtaj olmak istemiyorum sanki rahimim zarar görür düşüncesinden kendimi alı koyamıyorum.... yada tekrar artış yaşanabilir mi ? tam tersine tutunup aradaki farkı kapatabilir mi ... ALLAHIM ŞU MÜBAREK GÜNLERDE BİR MUCİZE İSTİYORUM....

beklemekten baska yapilacak bi sey yok malesef sabir oncelikle umarim bebisin tutunur Allah gonlune gore versin

6+6 haftalık gebeyim. ilk tahlil sonucum 983,00 çıktı. bir hafta sonra ikinci tahlilimde sonuç 1788,15 idi. doktor normal artmadığını gebelikte sorun yaşandığını söyledi beta hcg her gün bir katı artmasını gerektiğini söyledi. ultrasyon muaynesinde kese oluşmuştu görüldü. bir hafta daha beklemeye karar verdi. progestan kullanmaya devam ettik sonraki haftada beta hcg sonucum 1159,00 düşüşe geçmişti. kesen büzülmeye başlamış ve boş gelişme yok ve ilaçı keselim dedi pazartesi gününe kadar düşük yapabilirsin bekleyelim eğer olmazsa kürtaj dedi.... çok üzüldüm dünya başıma yıkıldı. 4 yıllık evliyim.ilk bebişimiz acaba düşermi ? kürtaj olmak istemiyorum sanki rahimim zarar görür düşüncesinden kendimi alı koyamıyorum.... yada tekrar artış yaşanabilir mi ? tam tersine tutunup aradaki farkı kapatabilir mi ... ALLAHIM ŞU MÜBAREK GÜNLERDE BİR MUCİZE İSTİYORUM....

canım öncelikle geçmiş olsun
değerinin artacağını zannetmiyorum malesef
kürtaj hakkındaki sorunda gelince ben 4 kere kürtaj olmak zorunda kaldım
ama rahmim zarar görmedi hiç
doktorun iyiyse eğer korkulacak bişey yok

hakkında hayırlısı olsun canım sağlıksız olan gelişmeyi vücut atıyor öyle düşün rabbim en yakın zamanda gönlüne göre versin

doktorumuzun dediği tarihe kadar düşük gerçekleşti. bebeğimi kaybettiğime üzgünüm. inşaalah allah kısa sürede sağlıklı bir bebiş nasip eder. HEPİMİZE amin ....

doktorumuzun dediği tarihe kadar düşük gerçekleşti. bebeğimi kaybettiğime üzgünüm. inşaalah allah kısa sürede sağlıklı bir bebiş nasip eder. HEPİMİZE amin ....

canım benim yaaa gözlerim doldu okuyunca benimde böyle bir tecrübem var çünkü:(((( ama sakın ümitsiz olma noolur....ben çok yıprattım kendimi nasıl ağladım bir de üstüne başka problemler yaşadım....gittim doktora hemen hamile kalmak istiyorum dedim testler yapıldı yumurtlayamazsın şu hormonun yüksek denildi neler neler....çok ümitsizken rabbim büyüklüğünü gösterdi dualarımı kabul etti sakın ümidini kesme ve kistin felan yoksa 2 ay sonra düşün çocuk...doktorlara da bakma onlar 6 ay bekle rahim toparlansın felan derler benim doktorum hiç öyle demedi sadece bazı hormonlarımın düzelmesi gerektiği için beklemek zorunda kaldım...ilk adetini gör git bir doktora hamile kalmak istediğini ve düşük yaptığını engel bir durum olup olmadığını öğrenmek istidiğini söyle...benim bir arkadaşım düşük yaptı ve birdaha adet görmedi çünkü hemen hamile kalmıştı ve şimdi doğurdu sağlıklı bir kızı var yani anlayacağın 6 ay beklemek gibi birşey yok:))) inşallah yüzünün güleceği günler gelir...

arkadaşlar sevindim düşükten 2 ay sonra tekrar hamile kaldım diye... bebegim 6 haftada kalp atışları duyuldu. gayet sağlıklı bir gebelik dedi doktorum tüm endişelenmelerimin yersiz olduğunu düşük ihtimalimin %4 oranında kaldığını belirtti. derken 8+2 haftalıkken bebeğimin kalp atışları durmuş ben bunu 10. haftada gece rahatsızlanmamla doktora muayne olmamla öğrendim. dünyam yine başıma yıkılmıştı. 3 yıldır hamile kalamıyordum 8 ayda 2. bebeğimi normal yollarla hamile kaldım sevinmelimiydim ? ve 2 bebeğimide bir düşük biri kalp durması nedeni ile kürtaj olup kaybettim üzülmeli miydim ? bebeğim patolojiye gönderildi. 10 gün ve üzeri ölü karnımda taşıdığım için bebekteki hücreleri ölmüştür denildi olumlu sonuç alamayız genetiğe gönderilmedi. o hafta eşim ve benden kromozom analizi ve kan pırtılaşması için testler istendi . verdik ve sonuçları bekliyoruz. hakkımızda hayırlısı ama tekrar aynı şeyleri yaşamaktan artık korkuyorum ama yürümeyede devam ... Allah yavrularımızı kucağımıza almamızı nasip etsin ... amiiinnnn

2 gebelik var normal yollarla biri düşük diğeri ise kalp durması kaybettik bunun üzerine bahçeci sağlık grubu erbil bey doktorumuz bir kere tüp bebek denedik hiç sağlıklı embriyo çıkmadı. transfer gerçekleşmedi. maddi ve pskolojik durum iyi olmadığı için tekrar deneyemedik pek umutluda görünmediler necati fındık labaratuvar durumunuz için pek mavi boncuk dağıtmak istemem ama tekrar tüp deneyin dedi. doktorum söylemiyor ama pek umutlu göremedim. pes etmeyin felan dedi ama pek umudum yok bu iş baya maliyetli eşimde ve bende kromozom tahlili temiz ama maalesef bebekler problemli ne kadar denenecek cevabı yok işimiz zor görünüyor ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ....genetik problemlere devletde destek sağlamıyor

2 gebelik var normal yollarla biri düşük diğeri ise kalp durması kaybettik bunun üzerine bahçeci sağlık grubu erbil bey doktorumuz bir kere tüp bebek denedik hiç sağlıklı embriyo çıkmadı. transfer gerçekleşmedi. maddi ve pskolojik durum iyi olmadığı için tekrar deneyemedik pek umutluda görünmediler necati fındık labaratuvar durumunuz için pek mavi boncuk dağıtmak istemem ama tekrar tüp deneyin dedi. doktorum söylemiyor ama pek umutlu göremedim. pes etmeyin felan dedi ama pek umudum yok bu iş baya maliyetli eşimde ve bende kromozom tahlili temiz ama maalesef bebekler problemli ne kadar denenecek cevabı yok işimiz zor görünüyor ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ....genetik problemlere devletde destek sağlamıyor
canım geçmiş olsun allahım en kısa zamanda sana anneliği taddırsın genetikte bir problem yoksa doktorunla konuş ve kendi kendine hamile kalmayı dene derim bide bir arkadaşım rahim filmi çektirmişti ondan sonra da hamile kaldı ve hamilelikte düşük olmaması için de kan sulandırıcı kullanmıştı şimdi kuzumuz 4 aylık bunları araştır istersen allahım yar ve yardımcın olsun.

Merhaba arkadaşlar yardımcı olucağın düşünüyorum en son adet olma tarihim 25 kasım. 11 Aralıkda rahatsızlık geçirdim kan alındı ve beta negatif çıktı. 28 aralıkta adetim geciktiği için 2 adet hamilelik testi yaptım çift çizgi çıktı ve 31 aralıkta açık pembe kanamam başladı yerleşme kanaması diye düşündüm. 1 ocakda kanamamın rengi koyulaştığı için hastaneye gittim ama kan alındı 937.1 bhcg çıktı. vajinal ultrason yapıldı hamilelik var ama göremiyoruz 48 saat sonra tekrar gelip kan verin deyip eve gönderildim 2 ocakta hala kanamam devam ediyordu ve hastaneye gittim düşük yapıyor olabileceğim söylendi eve geldiğimde 2 adet parmak boyutunda parça düştü 3 aralıkta yani bugün kan verdim bhcg 572.26 ya düşmüş doktor haftaya tekrar gelip kan ver dedi ben bebeğimi düşürdüm mü düşürmedim mi

Back
X