Hocam merhaba,
son adet tarihim 01.03.2013. 19.04.2013'te yaptırdığım kan testinde beta hcg 412 çıktı. gebelik var dendi. ben internetten baktığım kadarıyla SAT ile beta-hcg arasında uyum yok gibi görünmüştü. Dün de akşama doğru adet sancılarına benzer ağrılarla, kanama olmaya başladı.en yakındaki hastaneye kadın doğum uzmanına gittim. kanama var dedi, rahimde keseyi göremedi. beta hcg testinin tekrarını ve renkli ultrason istedi. ben sabah önceki tahlilimi yaptırdığım yerde yine kan verdim. Sonucu bugün öğleden sonra ya da yarın alabileceğim. ama tüm bunlara bir anlam veremedim. hem üzüldüm, hem hemşire hala gebelik devam ediyor olabilir dedi. doktor dış gebelik olabilr dedibeta hcg değeri ile sat'ın uyumsuzluğu problemin varlığına mı işaret eder?
Dış gebelik şüphesi var denmiş, problem olabilme ihtimali yüksek. İnşallah sağlıklı bir gebeliktir. Muayene edemediğim için bu kadar yardımcı olabileceğim. Sağlıklı günler dilerim....
hocam bana niye cevap vermediniz
merhaba
4 nisanda dondurulmuş embriyo transferim oldu
10. gün beta hcg değerim 20
12. gün beta hcg değerim 44
15. gün beta hcg 186
18. gün beta hcg 1070
sizce değerlerim nasıl, henüz keseyi görmeye gitmedim
ama endişeliyim, düşük başladı ama sonra 2 kattan fazla arttı
sizce bu durum normal mi?
Hocam benimki dondurulmuş embriyo transferiydi. 10. gün değerim 20 olduğu için doktorum 2 günde bir test yapmamı istedi. Kimyasal gebelik ve dış gebelik olabilir dedi. 5. gün embriyosu transfer edilmişti.
Dış gebelik şüphesi var denmiş, problem olabilme ihtimali yüksek. İnşallah sağlıklı bir gebeliktir. Muayene edemediğim için bu kadar yardımcı olabileceğim. Sağlıklı günler dilerim....
hocam tekrar merhaba... dün beta hcg'mi tekrar ölçtürdüm, ilki 19.04.2013 tarihli 412 idi. ikincisi 25.04.2013 tarihli 360. kanama olduğu için tekrar ölçtürmüştük. değerin düşmüş olması ve kanama düşük yapıyor olduğumun mu göstergesi? testi yaptırdığım yerdeki doktor kadın doğum uzmanı değildi ama "düşük anlamına gelmez, yoksa çok daha düşük olurdu değer" dedi. sizce nasıl yorumlamalıyım? pzt.ye kadar bişey yapmadan beklemek zor geliyor...
hocam bız 12.04.2013 tüp bebek trasferı yapıldı 12 gün sonra 24nde kanda tahlıl yaptılar gebelık var dedıler 2 gün sonra bı daha yaptılar düşük yapıcaksın adet goruceksın dedıler bı deger 20den 15 düşmüş dedıler adette olmadım napıyım yardımcı olsun lutfen
kestim hocam cuma gününden itibaren kullanmadım hiç
Değerin düşmesi sağlıklı bir gebelik olmadığını gösteriyor. Doktorunuz düşüşü takip edecektir. Çok geçmiş olsun. Gebe kalmanız dileğiyle
merhaba doktor bey
29.03.13 son adet tarihim
23.04.13 te gebelik testim pozitif verince
24.04.13 te kan testine gittim 41,10 çıktı
26.04.13 te 49,19 çıktı ikisi aynı hastane
doktorum biokimyasal gebelik kanama ile atılır dedi ama muayene etmedi
28.04.13 te farklı bir hastenede kan testim 48,98 çıktı progestanımda 26,78
fakat ağrım sızım kanamam yok, ne yaşıyorum ben, değer düşse kanamam başlar diye tahmin ediyorum
1,5 yıl önce bebeksiz keseyi gördükten sonra kanama ile düşük yapmıştım bu iki oluyor,
sağolsun doktorumda çok ilgisiz
nasıl bir yol izlemeliyim ?
teşekkürler
Geçmiş olsun. Bu da biyokimyasal gebelik. Gebelik sonlandıktan 6 hafta sonra tetkikleriniz (burası hangi tetkiklerin yapılması gerektiğini tartışacağımız yer değil) yapılacaktır. Gebe kalmanız ve ebebeğinize kavuşmanız dileğiyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?