Son adet tarihim 25 Kasım yani bugun gecikmesinin tam 9. gunu.Gecen ayda bu sekilde 9 gun gec olmustum.Bugun beta hcg yapıldı 115 cıktı degerim cok dusuk degilmi yoksa boyle bir ihtimal olabiliyormu?Yani bu son adet tarihiylemi yoksa döölenme ile ilgili bir sonucmu?
size daha öncede yazmıştım. doktor dış gebelikten şüphelenmişti, bebek kendiliğinden düştü. beta hcg tamamen düştü. bulunduğum yerde kadın doğum doktoru olmadığı için doktorla birebir görüşemedim. telefonda görüştük. doktor adet olana kadar ilişkiyi yasakladı hamile kalma riski olmasın diye ve adetten sonra gel bi kaç test yapıp bi sorun olup olmadığına bakalım dedi. daha sonrada 3 ay korunma vereceğini söyledi.
ben biran önce anne olmak istiyorum ve bi 4 ay beklersem ruh haliminde pek iyi olacağını sanmıyorum. siz korunmaya gerek olacağını sanmıyorum demiştiniz. ne yapmam gerekiyor?
ben şimdi bi doktora gitsem bi sorun olup olmadığı anlasılmaz mı?
çok bunaldım
meehabalar doktor bey sat tarihim 29 kasım 2012 adetim 3 geçince bcg 11.70 idi. şüpheli denildi. Daha sonra 9. Gününde 207 idi.dün 14. Gününde akşam 9 civarı şidddteli yan ağrısı daha sonra kasıklara vuran ağrı ile uyandım hafif kahve rengi lekelenmem oldu.. Bir kaç saat sonra açık pembe oldu. Yattım dinlendim sabaha kaar ağrı vardı ama kanam olmadı. Bugün sabah kalkınca resmen su gibi kıvamda ve kırmızı rekte peçeteye kan geldi ve tuvaletede damladı.. Ağrıyla beraber..daha gebelik kontrolü için dr ye gitmemiştim. Dayanamadım normalde gittiğim hataneye gittim ve bhcg bakıldı ultransonla kese zaten abdominal muayene de gözükmedi. Ayriyeten bi kanamada izlenmedi dediler.bhcg değeri 545 e yükselmişti ama bugün ayın 13 ve son baktırdığımdan 6 gün geçmişti. Yükseliş çok az dediler. Dış gebelik yada olağan düşük olabilir dediler. Progestan başlamadılar. 2 gün sonra kontrol beta hcg bakılıcakmış ona göre değerlendirilecek. Benim hala ağrım devam ediyor. Bu arada pedimdede 5-6 damla kahverengi kanama var şu andaada aynı şekilde kaverengi lekelenmeler var. Siz nasıl değerlendirirsiniz. Ilk gebeliğim ve doğal yoldan... Tşk
merhabalar hocam;salı günü kan testi yapıldı Beta HCG 6820.81 çıktı.aynı gün ultrason sonucunda doktor gebelik 4 hafta 3 günlük dedi.
internetteki beta hcg değerlerine göre 6820,81 5.haftaya denk geliyor..hangisine itimat edilmeli.dikkate değer bir tutarsızlık mevcut mudur?
2.sorum (konu başlığı ile ilintili olmasa da)hamile oduğumu bilmeden(son regl tarihim 14 Aralık) 3-11 Ocak tarihleri arasında prednol 16 mg kullandım.gebeliğe zararı olmuş mudur?
teşekkür ediyorum..kolaylıklar diliyoum
Gozunuz aydın gebesiniz. İnternette yazan sonuca değil, Doktorunuzun gördüğüne inanmalısınız. Bebeğinizin baş popo mesafe ölçümleri (2 hafta sonra yapılacak) daha kesin bir hafta verecektir. Prednol kullanımının bir zararı olmayacaktır. Bazı gebeliklerde biz mecburen veriyoruz. Sağlıklı bir gebelik ve güzel bir doğum dilerim...
iyi akşamlar bora bey ben 31 aralıkta adet oldum ve bugün b hcg testi yaptırdım sonuç 24 çıktı.yine aynı sebebten ekimde düşük yaptım. şimdi de korkuyorum düşüyor galiba. ne yapmalıyım. beni bilgilendirir misiniz
Merhaba Bora Bey,
Benımde bı sorum olcak cevaplarsanız cok memnun olurum.
Şöyle baslayım 2.tüp bebegımızı denedık donmuslarla 2transfer oldu.test yaptırdığımda hamıle oldugumu ogrendım degerlerımı sırasıyla yazayım ılk test sonucunda 529,ıkıncısı 830,üçüncü 37 ben Almanya da yasıyorum.Türkıye de denedık tüpbebegi ve burda kadın doktorum artık bebegın dusecegını soyledı Türkıye dekı klınıgım ıse,bırden degerın boyle dusmeyecegını soyledı ve bırdaha başka yerde test yaptırmamı ıstedı fakat burda heryerde test yaptıramıyorum hastane fılan kadın doktorunda yaptırabılırım oda sadece kayıtlı oldugum doktorda başka yerde baktıramadım.Sorum su aslında gercekten boyle bır düşme olmazmı ve düştüyse bıle yukselme ımkanı var mı?bu duruma bıokımyasal gebelık denıyor bu dogrumu ve düştüğü zaman kanama olmak zorundamı?
ilginize teşekkürler. 31 günde 1 hafta adet oluyorum. yarın tekrar gideceğim kan vermeye. sizin yazınızı okumuştum. kanda belki pıhtılaşma vardır diye baktıracaktım siz 3 düşükten sonra bakılıyo demişsiniz. yani biz pisi pisine yavrularımızı kaybetmek istemiyoruz. zaten ruhum yorgun. lütfen bunu kaybetmeden önce yardım edin. ne yapayım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?