merhaba doktor bey.sat 8 temmuz.bat 4 ağustos.27 günde bir adet görüyorum.bugün adetime 4 gün kala beta hcg 22.53 çıktı.sizce hamilemiyim?ya da bu değer normal mi?.şimdiden teşekkürler..
Gebesiniz. Gebeliğin ilk bulgusu adet gecikmesidir. Bu nedenle hiçbir hastamdan adet gecikmesi olmadan gebelik tahlili istemiyorum. Sağlıklı bir gebelik dilerim...
sAĞLIKLI OLANA 12. GEBELİK HAFTASINDA YAPILACAK OLAN ULTRASON İLE KARAR VERİLECEKTİR. ŞU ANDA BUNU TARTIŞMAK İÇİN ERKEN. ÜLKEMİZDE SONLANDIRMA REDÜKSİYON) İŞLEMİ GEREKLİ OLDUĞUNA DAİR TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR HASTANEDEN ALINAN RAPOR SONRASINDA YAPILABİLİYOR. ŞİMDİLİK BELEYECEKSİNİZ. SAĞLIKLI BİR GEBELİK DİLERİM...
sayın hocam daha önce belirtmiştim size üçüz gebelik yaşıyordum fakat pazartesi günü dr kontrolumde tek kesedeki bebeğin kalbinin durduğunu öğrendim şimdi 11 haftalık monokoryonik ikizlerle devam ediyorum. doktorum lazerle damar kesme işleminden bahsetti bu işlem hangi zamanda yapılır ve başarı oranı nedir? ve ayrıca riske girip bu işlemi şimdi yaptırmak mı yoksa ilerleyen dönemlerde bir risk ile karşılaştığımız zaman mı yaptırmalıyız, nasıl bir karar almalıyım bu tür vakalarda ikisininde sağlıklı doğma oranı yüzde kaçtır? şimdiden teşekkürler sayın hocam, hayırlı günler...
Geçmiş olsun ancak;
1. gözünüz aydın, redüksiyon işleminden kurtuldunuz
2. Tek yumurta ikizlerinin %93 ünde bir problem olmaz. Sizde de olmama ihtimali %93. %7 sinde ise bebekler arasında kan paylaşımı nedeni ile lazerle damar bağlantılarını kesme işlemi yapılabilir. Takiple anlaşılır. Olmama ihtimali yüksek o nedenle şu anda lazer vs düşünmemeye çalışın. Herşey iyi olacak tıpatıp ikizlerim olacak (bir sürü var, televizyon programı bile yapıldı) deyin.
sağlıklı bir gebelik dilerim...
doktor bey merhaba size bir kaç soru sormak istiyorum sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum hepsi ayrı ayrı kafamı meşgul etmekte.yaşım 23.
1-adet düzenim 30-31 günde bir.geçen ay adetim çok kısa ve az sürdüğü için doktora gittim vajinal ultrasonda yumurtalıklarımda polikistik over görünümü olduğunu söyledi birinde 12 birinde 13 yumurtam vardı ancak zayıfım ayda bir adet görüyorum ve adetimin 9. günündeki tahlil sonuçlarım da şu şekilde:
TSH:1.29
T4:1.25
T3:3
ESTRADİOL:80
LH:7.15
FSH:5.92
9. günde bu değerler normal mi? ve bu pko görünümünün ne eksisi ne artısı vardır?
2-geçmişte yaşadığım ve sonlanan bir gebelikte ilk beta 17 iken tam 1 hafta sonra 780 çıkmıştı ve 3-4 gün sonra tek kese görünüyordu ama bu artış bir haftada fazla değil mi ikiz olma olasılığı var mıydı?
3-son adetimde yani şuan normal miktarda kanama ve sancı varken gebe olma olasılığı var mıdır?gebelik düşünmüyoruz korunuyoruz ama çok da güvenli değil geri çekme.
4-ciddi bir korunma istiyorum ama spiralden dış gebelik korkusuyla çekiniyorum sigara kullandığım için hap sakıncalıymış tek seçenek prezervatif mi? 3 aylık iğneler de sorun olur mu sigarada?
5-mikroskobik ovulasyon testi kullanıyorum ama hiç bir gün eğreltiotu görünümü olmadı ama daha önce 2 gebelik yaşadım yumurtlama olduğu halde bu test göstermiyor olabilir mi?
çok soru sordum ama bunları düşünmekten yoruldum artık nolur kusuruma bakmayın..şimdiden teşekkür ediyorum..
1. Hormon değerleriniz beklenen sınırlarda
2. Geçmişte yaşanan ve sonlanan gebeliğinizin ne olacağını gebeliğiniz devam etseydi öğrenebilirdik, maalesef biliyorum
3. Düzenli adet gördüğünüze göre düzenli de yumurtluyorsunuz demektir. Sizin yaşınızdaki bir kadının overlerinde fazla yumurta görmek son derece normal ve gebe kalabilirsiniz.
4. 35 yaş üzerinde sigara içen kadınlara hap önerilmiyor, siz gençsiniz.
5. Yumurtlama testlerini korunma amacı ile kullandığınız anlaşılıyor. Modern korunma yöntemlerini tercih etmenizi öneririm.
Sağlıklı günler dilerim...
1. Hormon değerleriniz beklenen sınırlarda
2. Geçmişte yaşanan ve sonlanan gebeliğinizin ne olacağını gebeliğiniz devam etseydi öğrenebilirdik, maalesef biliyorum
3. Düzenli adet gördüğünüze göre düzenli de yumurtluyorsunuz demektir. Sizin yaşınızdaki bir kadının overlerinde fazla yumurta görmek son derece normal ve gebe kalabilirsiniz.
4. 35 yaş üzerinde sigara içen kadınlara hap önerilmiyor, siz gençsiniz.
5. Yumurtlama testlerini korunma amacı ile kullandığınız anlaşılıyor. Modern korunma yöntemlerini tercih etmenizi öneririm.
Sağlıklı günler dilerim...
merhaba ; aşılamaya başlamayı düşünüyordum. Fakat bu ay kendiliğinden bi gebelik oluştu. Ilk değerim 10. Ikinci değerim iki gün sonra 18 di. Fakat 6 gün sonra bugün yaptırdım 44 . Artış çok az buarada reglimi 11 gün geçti. Doktorum ilk sonucu aldığımda geç döllenme olmuştur dedi. Fakat şimdi hiçbirşey söylemiyor. Kimyasalda olabilir dış gebelikte olabilir yada belki artar gibi şeyler söyledi. Bu şekilde az artışın sonradan çoğalıp normal gebeliğe dönme şansı varmıdır.
maalesef ihtimal az ancak ben de doktorunuz gibi bekleyip görmeyi tercih ederim...
Merhaba doktor bey benim 6 gun once beta degerim 135 di ondan 3.5 gun sonra 350 cikti progesteron 2.2 cikti doktor dis gebelik olabilir dedi cevaplarımıza cok güveniyorum bir yorum yaparsanız cok sevinicem beklemek cok zor
Merhaba Bora bey;
Son adet tarihim 3 eylül.6 aylülde beta hcg 178 , 8 eylülde 322 , 10 eylülde 587 çıktı. 7 eylülde rahim kalınlığı 20 mm di.Artışlar nasıl normal bir gebelik gibi mi görünüyor.7 eylülde rahim kalınlığı 20 mm di.
İlginiz için şimdiden çokkk teşekkürler.....
hocam merhaba.
ben 2 düşük yaşadım ardarda.ilk bebeğim 7 haftalıkken kalp atışı olmadığından kürtaj oldum. 1 adet bekledim tekrar hamile kaldım ancak lekelenme oldu bhcg de artmayınca tekrar kürtaj oldum.gebeliğin 5.ve 6. haftalarında lekelenmem oluyor.2 hafta önce pıhtılaşma ve genetik testi yaptırdım temiz çıktı. doktor hamile kalabilirsin hamilelikte tedavi uygularız dedi. 2. kürtajım temmuzda oldu. 2 adetim geçti. ne kadar beklemem gerekiyor. sizce başka testler yaptırmalı mıyım. 3. bebeğimide kaybetmek istemiyorum. nasıl bir süreç izlemeliyim.
Merhabalar Hocam...
21 eylülde regl olmam gerekirken 19 eylülde lekelenme şeklinde kahverengi akıntım geldi. 20 eylülde idrar testini yaptım ve çift çizgiyi gördüm. Ama lekelenmem devam ettiği için ilçe de bulunan bir doktora gittim. rahimde kitle olduğunu söyledi ve kan değerlerime baktırdı 28. 30 çıktı. Kana göre hamilesin fakat dış gebelik gibi duruyor dedi ve beni Şanlurfaya sevk etti. bende maraşta kendi doktoruma geldim..Geldiğim akşam 20si akşamında tekrar kan verdim 272 çıktı. 22 si sabah tekrar kan istedi doktorum değerim 468 e yükselmiş. doktorum da muayene etti o da dış gebelikten şüphelendi ama değerde ki artışa da bakarak normal gebelik gibi de duruyor deyince kafam çok karıştı. Dış gebelik neye göre tespit edliyor ve o kitle benim kafamı çok karıştırıyor.Hamile miyim değil miyim şu ikilemi yaşamak kadar kötü birşey yokmuş.
Dış gebeliğin bir tehlikesi var mı? Ben öğretmenim ve ilçeye çok uzak bir köyde görev yapıyorum. Doktorum açık konuşmuyor bir tehlikesi varsa rapor alayım diyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?