Düzensiz de olsa en az 20-35 gün arasında adet gören kadınlar pco olarak kabul edilmemektedir. PCO nun birincil şartı adet görememektir. Düzensiz adet gören bir kadının doktor kontrolünde gebe kalmsı daha kolaydır. gebe kalmanız dileğiyle[/QUOT
Hocam ben 44 yaşımdayım.1,5 yıl içinde bir aşılama ve 3
tüp bebek denedik olmadı. Aspirin içmeye başladığım ay hamile kaldım.Kullandığım vajinal jelle birlikte(cirinojel)çok az bir koyu akıntı gelince doktoruma söyledim coraspirini bıraktırdı.6.haftada kalp atışlarını duymuşken 7.haftada duyulmadı ve kürtaj oldum.Aspirini kullanmaya devam ettim.Mtfhr testi yaptırdım homozigot çıktı.Hocam kürtajın üzerinden 23 gün geçmişti kanda baktırtır değer 418.87 çıktı.Hemen doktorumu aradım kimyasaldır dedi.İki gün önce yine baktırdım değer 312.52 ye düşmüş.Bu gün yine baktırmam gerekiyordu ama baktırmadım.Kürtajın üstünden tam 30 gün geçti.Betahcg normal şekilde yükselseydi bu gün 4+3 günlük hamile olacak ve kan sulandırıcı iğneye başlayacaktım.Sizden öğrenmek istediğim bu değer artık yükselmez değil mi.Zaten düşüşe geçmiş.Eğer kimyasalsa kürtaj olmadan kendiliğinden ne kadar sürede sıfırlanacak ve adet göreceğim.İstanbul dışındayım.Burada doktora gidersem kürtaj yapar endişesindeyim.Ne kadar beklemeliyim sizce.Adet için hiç bir belirti yok.Aspirini kessem mi artık.Hamileliğin kendi kendine sonlanmasını beklemeli miyim.Hocam biliyorum çok soru sordum ama son bir şey daha sormak istiyorum.Bu arka arkaya olan iki gebelik rahime zarar verecek mi.İnşallah yeniden gebe kalabilirim.Saygılarımla iyi çalışmalar dilerim.