• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beta hcg tutarsızlığı

hocam cuma günkü bhcg 1619 çıktı.doktor karından ultrasonla baktı.kese mevcut henüz çok küçük dedi.ancak benim bugün kahverengi akıntım başladı.günde 3 kez progestan 100 mg içiyorum.dozajını arttırıp 200 mg mı içmeliyim? herhangi bir sorun olmaması için almam gereken bir ilaç var mı?(jel yada iğne)

hocam cuma günkü bhcg 1619 çıktı.doktor karından ultrasonla baktı.kese mevcut henüz çok küçük dedi.ancak benim bugün kahverengi akıntım başladı.günde 3 kez progestan 100 mg içiyorum.dozajını arttırıp 200 mg mı içmeliyim? herhangi bir sorun olmaması için almam gereken bir ilaç var mı?(jel yada iğne)

Takip etmediğim hastalara tedavi vermem mümkün değil, (etik de değil) kanama ilk 12 hafta her üç kadından birinde görülen bir problemdir. Ama her üç kadından biri düşük yapmamaktadır. Sağlıklı bir gebelik dilerim...

Gebe olduğunuzu düşünüyorum ve siz sevinemediğiniz için sizin yerinize de çok seviniyorum. Ben HCG testinizi 14 Nisan da yaptıracaktım (o daha da yüksek çıkacaktı). Gözünüz aydın. Sağlıklı bir gebelik dilerim...

:))) tesekkürler hocam. cok seviniyorum tabiiki ama üce katlanmasindan biraz tedirgin oldum. cok tesekkrlerrr

Merhaba Bora Bey,
Size bi konuda danışmak istiyorum cevaplarsanız çok memnun olurum.1,5 yıllık evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz.26 yaşındayım.

Ben 14 Martta adet olmuştum ve 22 martta eşimle şüpheli bir ilişki yaşadık korunmadan.Geri çekme ile.
Ben ilişkiden 17 saat sonra yani 23 Martta norlevo kullandım 2 hapı aynı anda. (3 Nisanda tekrar adet oldum norlevonun yan etkisi sanırım.)
8 Nisanda kan testi yaptırdım hastanede 1,20 çıktı. 16 Nisanda tekrar kan testi yaptırdım (beta hcg) 0,48 çıktı. Anlamadığım bir şey var değer 1,20 den 0,48 e düşmüş. Hala hamile olma ihtimalim var mı kafama çok takıyorum psikolojim bozuldu cevep verirsenin mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

merhaba bora bey,
size bi konuda danışmak istiyorum cevaplarsanız çok memnun olurum.1,5 yıllık evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz.26 yaşındayım.

Ben 14 martta adet olmuştum ve 22 martta eşimle şüpheli bir ilişki yaşadık korunmadan.geri çekme ile.
Ben ilişkiden 17 saat sonra yani 23 martta norlevo kullandım 2 hapı aynı anda. (3 nisanda tekrar adet oldum norlevonun yan etkisi sanırım.)
8 nisanda kan testi yaptırdım hastanede 1,20 çıktı. 16 nisanda tekrar kan testi yaptırdım (beta hcg) 0,48 çıktı. Anlamadığım bir şey var değer 1,20 den 0,48 e düşmüş. Hala hamile olma ihtimalim var mı kafama çok takıyorum psikolojim bozuldu cevep verirsenin mutlu olurum. şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

1,20 ve 0,48 "hamile değilsiniz" demektir. Benim kanımda bile bu kadar hcg olabilir :) endişelenmeyin...

ayrıca göğüslerimde bi dolgunluk var ve sıktığımda süte benzer sıvı geliyor.kasıklarımda da ara sıra sancı oluyor gerçi 1-2 ay önce de oluyodu bu sancılar

doktor bey günaydın...
benim bat 30 nisan...bu ay 2.5mm over kist ve 2.5 mm dışa dönük miyom tesbit edildi.. buna istineden dt hiçbir ilaç vermedi...bende adet bitiminde soqan kürü uygulamaya başaldım..şiddetli kasık aqrısı nedeniyle 6. gün bıraktım...birkaç gün sonra saqlı sollu kesik kesik kasık aqrıları başladı...ilerleyen günlerden kasıklarımda özellikle saq tarafta batmalar oluştu..yoqun baş dönmesi ve gögülerim aşırı şişti..hassasiyet oluştu.. zaman zaman çok az mide bulantılarım ve kokulara karşı hassasiyetim oldu..2 dorum yaptım bu belirtiler gebelik belirtileri diye düşündüm...bqtq 5 gün kala test yaptım negatif çıktı..belirtiler okadar kuvvetliydiki dün kan testine gitti..002 çıktı gebelik görünmüyor..batımada 3 gün var... düşüncelerinizi alabilirmiyim..

son birşey daha sormak istiyorum kan testi sizce zamanında mı yapılmış,erken değil dimi kan testi için o tarihler :)

gEBE DEĞİLSİNİZ
LÜTFEN PREZERVATİF, DOĞUM KONTROL HAPI VE BENZERİ "MODERN KORUNMA YÖNTEMLERİ"NDEN BİRİNİ KULLANIN. BAŞINIZ AĞRIMAZ. SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM...

doktor bey günaydın...
Benim bat 30 nisan...bu ay 2.5mm over kist ve 2.5 mm dışa dönük miyom tesbit edildi.. Buna istineden dt hiçbir ilaç vermedi...bende adet bitiminde soqan kürü uygulamaya başaldım..şiddetli kasık aqrısı nedeniyle 6. Gün bıraktım...birkaç gün sonra saqlı sollu kesik kesik kasık aqrıları başladı...ilerleyen günlerden kasıklarımda özellikle saq tarafta batmalar oluştu..yoqun baş dönmesi ve gögülerim aşırı şişti..hassasiyet oluştu.. Zaman zaman çok az mide bulantılarım ve kokulara karşı hassasiyetim oldu..2 dorum yaptım bu belirtiler gebelik belirtileri diye düşündüm...bqtq 5 gün kala test yaptım negatif çıktı..belirtiler okadar kuvvetliydiki dün kan testine gitti..002 çıktı gebelik görünmüyor..batımada 3 gün var... Düşüncelerinizi alabilirmiyim..

gebe değilsiniz. Gebelikle ilgili şikayetler kalp atımlarının göründüğü son adete göre altıncı haftada başlar. Bebek bekleyen hastalarımda bu tür pseudo şikayetler olabiliyor. Bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

Merhaba hocam 4mayista ilk transferim gerçekleşti 2adet 6ve9kaliteli embriyo bırakıldı.cumrresi gunu 8.gunum adet kanamam başladı pazar gunu dayanamadım kan verdim 33.80cikti normalde 15mayista vermemistenmisti bügünde 31.72 çıktı normal sekilde adet geçiriyorum Perşembe gunu tekrar kan vericem ama sizce ne düşünmeliyim kafam cok karışık?

Merhaba hocam 4mayista ilk transferim gerçekleşti 2adet 6ve9kaliteli embriyo bırakıldı.cumrresi gunu 8.gunum adet kanamam başladı pazar gunu dayanamadım kan verdim 33.80cikti normalde 15mayista vermemistenmisti bügünde 31.72 çıktı normal sekilde adet geçiriyorum Perşembe gunu tekrar kan vericem ama sizce ne düşünmeliyim kafam cok karışık?

Maalesef biyokimyasal gebelik gibi gözüküyor. Ancak takibnizi yapan doktorun önerilerini dikkate almalısınız. Bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

Hocam ben 9 haftalık hamileyim 6 haftadan beri gribine gel kullanıyorum son uc güne kadar jeli kullanmamda sorun yoktu uc gündür jeli vajinamdan sokmam zorlaştı sanki vajinam daralmış gibi hissediyorum sebebi ne olabilir şimdiden tesekkurler

Hocam ben 9 haftalık hamileyim 6 haftadan beri gribine gel kullanıyorum son uc güne kadar jeli kullanmamda sorun yoktu uc gündür jeli vajinamdan sokmam zorlaştı sanki vajinam daralmış gibi hissediyorum sebebi ne olabilir şimdiden tesekkurler

Bilemiyorum. Acaba krem tahriş etmiş olabilir mi? Doktorunuzu aramanızı öneririm, alternatif bir tedavi önerebilir.

Maalesef biyokimyasal gebelik gibi gözüküyor. Ancak takibnizi yapan doktorun önerilerini dikkate almalısınız. Bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

Merhaba hocam dediğiniz gibi bugün degerim 4e düştü.biz aşılama bile denemeden esimin sperm sayısı 2milyon olması nedeniyle direk tup bebekle başladık.ara vermek gerekecek mı,normal yolla olur mü?tekrar tup bebeğe mı yönelmeliyiz ilk defa yasıyorum ailemde de bunları yaşayan kimse yok bilgi verebilir mısınız?bende bı problem yok normal yolla olur munu degerle ne dersiniz?

Merhaba hocam dediğiniz gibi bugün degerim 4e düştü.biz aşılama bile denemeden esimin sperm sayısı 2milyon olması nedeniyle direk tup bebekle başladık.ara vermek gerekecek mı,normal yolla olur mü?tekrar tup bebeğe mı yönelmeliyiz ilk defa yasıyorum ailemde de bunları yaşayan kimse yok bilgi verebilir mısınız?bende bı problem yok normal yolla olur munu degerle ne dersiniz?

Sperm sayısı düşük olduğu için tüp bebek denemenizi öneririm. Sıklıkla 3 ay ara veriyoruz. gebe kalmnız dileğiyle...

$MDİNE.jpg merhabalar dr.bey eşimin sperm tahlilini değerlendirirmisiniz.
2 yıl olmak üzere evliyiz ve hiç korunmadık ama bebek sahibi olamadık.üroloji dr sadece hızında problem gördü ama morfolojisi bana bozuk gibi geldi.cevabınız için şimdiden teşekkürler.

likefaksiyon süresi 30 (dk)
hacim 4ml
kıvam normal
konsantrasyon 30 milyon,toplam 120 milyon,hızlı ileri %25,yavaş ileri %30,yerinde %5,duran%40- morfoloji (+/- %3 ) normal %12,anormal başlı %80,anormal boyunlu %6,anormal kuyruklu %2,diğer hücreler MİL/ML 3 MİL/ML
bu durumda normal yolla gebelik oluşur mu? yoksa direk aşılamaya mı geçelim...

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 419848 merhabalar dr.bey eşimin sperm tahlilini değerlendirirmisiniz.
2 yıl olmak üzere evliyiz ve hiç korunmadık ama bebek sahibi olamadık.üroloji dr sadece hızında problem gördü ama morfolojisi bana bozuk gibi geldi.cevabınız için şimdiden teşekkürler.

likefaksiyon süresi 30 (dk)
hacim 4ml
kıvam normal
konsantrasyon 30 milyon,toplam 120 milyon,hızlı ileri %25,yavaş ileri %30,yerinde %5,duran%40- morfoloji (+/- %3 ) normal %12,anormal başlı %80,anormal boyunlu %6,anormal kuyruklu %2,diğer hücreler MİL/ML 3 MİL/ML
bu durumda normal yolla gebelik oluşur mu? yoksa direk aşılamaya mı geçelim...

Yaş 35 in altında ise aşılama ile başlamanızı öneririm. Gebe kalmnız ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle

Yaş 35 in altında ise aşılama ile başlamanızı öneririm. Gebe kalmnız ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle

Çok teşekkürler... ben 28 eşim 34 yaşında...benm tahlillerim temiz çıktı eşimin sperm tahlillerine sadece hızı yavaş dediler ama morfolojiside bozuk diil mi ? sizce..eşime evicap ve trental die bi ilaç verdiler..acaba eşime ilaçlar iyi gelir mi? ilaçları kullanmasını beklesek mi? yoksa aşılamalyı bu ay yapsak mı? yani bu sperm testine göre normal yolla hamile kalma şansım ne kadar dr bey.. şimdiden teşekkür ederim iyi günler..

Back