• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beta Hcg Düşük mü?

Umutlukiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2019
38
11
3
Merhaba arkadaşlar adetimden 4 gün önce idrar testi yaptım ilki çok silik cikti 2 gun sonra yine yaptim biraz daha belirgindi bugün adetim 1 gün gecikti ozel bir hastanede beta hcg yaptirdim. 68.9 cikti degerim dusuk deger dediler cumaya tekrar cagirdilar test için artması gerekiyormus evet gerekiyor biliyorum da 68.9 çok mu düşük baya korktum yardımcı olabilir mısınız?

Korkma 2 gune bir 2 kat artarsa sorun yoktur.. ilk hcg degerine dusuk demeleri anlamsiz. Belki gec dollenme ve bu sekilde cikti. Deseler ki 2 gune bir 2 kat artmamis eyvallah da ilk deger neye dayanarak dusuk dediler bosver canını sıkma

geçenlerde böyle bir konu vardı kızımın ilk test sonucuna baktım
52 falan şuan kızım 11 yaşında yani korkma dinlen ve ıkı gun sonra aynı yere aynı saatlerde yaptır
hayırlı olsun

Bende adetimden 3 gün önce yaptırdım 65 çıktı yarın tekrar gidip yaptırıcam 3 gün geçmiş oluyo yarın normal mi sizce düşük mü :(

Merhaba arkadaşlar adetimden 4 gün önce idrar testi yaptım ilki çok silik cikti 2 gun sonra yine yaptim biraz daha belirgindi bugün adetim 1 gün gecikti ozel bir hastanede beta hcg yaptirdim. 68.9 cikti degerim dusuk deger dediler cumaya tekrar cagirdilar test için artması gerekiyormus evet gerekiyor biliyorum da 68.9 çok mu düşük baya korktum yardımcı olabilir mısınız?

Bayanlar bir konuda çok rahatsızım ve sizleri bilgilendirmek istiyorum

Gördüğüm kadarıyla ciddi ciddi burada defalarca beta hcg tahlili yapanlar var.
Arkadaşlar bu tahlil tamamen size zarar verir.

beta hcg sonucunun düşük yada yüksek çıkması tamamen döllenme ile alakalıdır.

Döllenme günü daha erken olan daha yüksek çıkar.
Henüz yeni yeni yerleşmeye çalışan bir kese ise daha az çıkar.
sürekli iğneler le kan aldırarak streslerle sonuç bekleyerek
Bebeklerinizi rahatsız etmeyin bence 😊
Bırakın minnoş minnoş bir haftada kendilerine annelerinin rahimciğinde minik bir köşe seçsinler Allahın izniyle.

Hcg testi Sadece hamile oldugunuzu anladığınızda bir kez yapılmalıdır.
30 değerinin üzerinde ise kesinlikle sürekli takip edip kendinizi strese sokmaya gerek yok
Bakınız ben tam adet olacagım gün yaptırdım 176 çıktı.

doktorum dedi ki

" bunu görmemiz yeterli şimdi iki günde bir bu deger ikiye katlar.
kişisine göre değişir bazen daha çok bazen daha az artar.
Değeri 176 çıkan birinin tam 7 gün sonra gelmesi yeterlidir.
Genellikle Hcg 2000 oldugunda kese karından görünür
önemli olan keseyi görmektir.
sizden alınan herbir damla kanda milyonlarca hücre vardır ve bu giden hücreler asla yeniden gelmezler.
hamilelikte hemoglabin degerlerinize çok ihtiyacınız olucak.
ve her kan aldırmada bu değerleriniz düşer yerine koymanız çok zaman alır.
Birde şimdi her gün yaptırırsan yükseldi yükselmedi telaşına girersin.
bebeginide kendinide strese sokarsın. dedi.

bu bilgilerden hareketle herçekten dikkat edin emin olun bhcg ölçtürmeniz hiç bir işe yaramaz.

Eğer bir hafta sonra kese görünmemişse o zaman yeniden ölçtürülür.

inşaAllah durumu anlatabilmişimdir.
sizlerede bebeklerinizede hiç bir zarar gelmesin istiyorum. 😙😘

Rabbi hayırlısıyla bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip etsin.
iyi günler 😇

Not: Burada yazdıgım herşey gittiğim 4 doktorumunda ortak fikriydi.

Son düzenleme:
Bu arada birde özel hastanenin sürekli testi takip etme isteginin aldıkları para ile alakalı oldugunu düşünüyorum.

Bir anneden bile gereksiz yere neler neler kazanıyorlar.
İnanın bizim saglıgımız ve psikolojimiz hiç birinin umurunda değil.

Bakınsana en erken dönemde senin stresli olmaman gerekirken sana böyle demeleri ve kuşkuda bırakmaları bile büyük hata

Birde illa hcg yaptıracagım 2 günde bir diyorsan da saglık ocagında yaptır.
tamamen ücretsiz ve daha güvenli.

Bu süreçler biraz yorucu hepimiz için bolca dua et kardeşim.
İnşaAllah bebeklerimizi saglıkla kucagımıza alırız 😍😊😇

Korkma 2 gune bir 2 kat artarsa sorun yoktur.. ilk hcg degerine dusuk demeleri anlamsiz. Belki gec dollenme ve bu sekilde cikti. Deseler ki 2 gune bir 2 kat artmamis eyvallah da ilk deger neye dayanarak dusuk dediler bosver canını sıkma
Zaten beni korkutan doktor oldu hani deseki daha cok başındayız takip yapmamız gerekiyor anlayacağım ama degerler düşük diyor yani hamile miyim neyim ben diyorum ortadasın diyor. Ne demek ortadasın 5 değerinden büyük bütün sonuçlar pozitiftir valla sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim

Bayanlar bir konuda çok rahatsızım ve sizleri bilgilendirmek istiyorum

Gördüğüm kadarıyla ciddi ciddi burada defalarca beta hcg tahlili yapanlar var.
Arkadaşlar bu tahlil tamamen size zarar verir.

beta hcg sonucunun düşük yada yüksek çıkması tamamen döllenme ile alakalıdır.

Döllenme günü daha erken olan daha yüksek çıkar.
Henüz yeni yeni yerleşmeye çalışan bir kese ise daha az çıkar.
sürekli iğneler le kan aldırarak streslerle sonuç bekleyerek
Bebeklerinizi rahatsız etmeyin bence 😊
Bırakın minnoş minnoş bir haftada kendilerine annelerinin rahimciğinde minik bir köşe seçsinler Allahın izniyle.

Hcg testi Sadece hamile oldugunuzu anladığınızda bir kez yapılmalıdır.
30 değerinin üzerinde ise kesinlikle sürekli takip edip kendinizi strese sokmaya gerek yok
Bakınız ben tam adet olacagım gün yaptırdım 176 çıktı.

doktorum dedi ki

" bunu görmemiz yeterli şimdi iki günde bir bu deger ikiye katlar.
kişisine göre değişir bazen daha çok bazen daha az artar.
Değeri 176 çıkan birinin tam 7 gün sonra gelmesi yeterlidir.
Genellikle Hcg 2000 oldugunda kese karından görünür
önemli olan keseyi görmektir.
sizden alınan herbir damla kanda milyonlarca hücre vardır ve bu giden hücreler asla yeniden gelmezler.
hamilelikte hemoglabin degerlerinize çok ihtiyacınız olucak.
ve her kan aldırmada bu değerleriniz düşer yerine koymanız çok zaman alır.
Birde şimdi her gün yaptırırsan yükseldi yükselmedi telaşına girersin.
bebeginide kendinide strese sokarsın. dedi.

bu bilgilerden hareketle herçekten dikkat edin emin olun bhcg ölçtürmeniz hiç bir işe yaramaz.

Eğer bir hafta sonra kese görünmemişse o zaman yeniden ölçtürülür.

inşaAllah durumu anlatabilmişimdir.
sizlerede bebeklerinizede hiç bir zarar gelmesin istiyorum. 😙😘

Rabbi hayırlısıyla bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip etsin.
iyi günler 😇

Not: Burada yazdıgım herşey gittiğim 4 doktorumunda ortak fikriydi.
Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler emin olun bende bu strese girmek istemiyorum sevinemedim bile düşünün aklımda korku var bu kesinlikle doktorun tavrı ile alakalı bende doktora geç döllenmeden olabilir mi diyorum olabilir ama ortadasınız diyor ilk defa böyle bişey yaşıyorum ve ne tepki vereceğimi bile şaşırmış durumdayım. Yazdıklarınızı okuyup uygulamayı çok isterdim ama gerçekten korkuyorum üstelik sizin gibi bi değer olsa bende tatmin olurdum belki ama benim değerim 68.9.. cidden psikolojim talan oldu 🤔

Bu arada birde özel hastanenin sürekli testi takip etme isteginin aldıkları para ile alakalı oldugunu düşünüyorum.

Bir anneden bile gereksiz yere neler neler kazanıyorlar.
İnanın bizim saglıgımız ve psikolojimiz hiç birinin umurunda değil.

Bakınsana en erken dönemde senin stresli olmaman gerekirken sana böyle demeleri ve kuşkuda bırakmaları bile büyük hata

Birde illa hcg yaptıracagım 2 günde bir diyorsan da saglık ocagında yaptır.
tamamen ücretsiz ve daha güvenli.

Bu süreçler biraz yorucu hepimiz için bolca dua et kardeşim.
İnşaAllah bebeklerimizi saglıkla kucagımıza alırız 😍😊😇

Kesinlikle size katılıyorum bende cuma günü yine bi o özelde test yaptiricam bi artma çıkarsa pazartesi sağlık ocağından halledicem. Özel de yaptırmamın tek sebebi sonuçların erken cikmasiydi. Sabretseydim bi ah 😥

Bende adetimden 3 gün önce yaptırdım 65 çıktı yarın tekrar gidip yaptırıcam 3 gün geçmiş oluyo yarın normal mi sizce düşük mü :KK43:

Dur bakalim yarın yaptırırsan 65 değerinin üstünden 6 gün geçmiş olur 3-6 kat arası bi degere gelmis olmali benim gibi senide strese sokmasınlar. Sakinleselim ve takip edelim. Ne diyeyim ki

Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler emin olun bende bu strese girmek istemiyorum sevinemedim bile düşünün aklımda korku var bu kesinlikle doktorun tavrı ile alakalı bende doktora geç döllenmeden olabilir mi diyorum olabilir ama ortadasınız diyor ilk defa böyle bişey yaşıyorum ve ne tepki vereceğimi bile şaşırmış durumdayım. Yazdıklarınızı okuyup uygulamayı çok isterdim ama gerçekten korkuyorum üstelik sizin gibi bi değer olsa bende tatmin olurdum belki ama benim değerim 68.9.. cidden psikolojim talan oldu 🤔
Sizin degeriniz düşük değil ki.

Zaten 2 gün kadar sonra 150 leri geçersiniz. ALLAHIN izniyle.
Ki emin olun tecrubeyle sabittir ilk gebeligimde başta benide böyle korkuttuklatı için devamı hep kötü gitti.
Tamamen süreci etkiliyor bu durum.

Dayana bilirseniz şöyle yapın.

17 mayıs - 120
19 mayıs - 240
21 mayıs 580
23 mayıs 1160

Tam olaran 23 mayısta yeniden yapın ve büyük ihtimal o gün degerler sebebiyle zaten keseyide görebilme olanagınız var.

Sizin degeriniz düşük değil ki.

Zaten 2 gün kadar sonra 150 leri geçersiniz. ALLAHIN izniyle.
Ki emin olun tecrubeyle sabittir ilk gebeligimde başta benide böyle korkuttuklatı için devamı hep kötü gitti.
Tamamen süreci etkiliyor bu durum.

Dayana bilirseniz şöyle yapın.

17 mayıs - 120
19 mayıs - 240
21 mayıs 580
23 mayıs 1160

Tam olaran 23 mayısta yeniden yapın ve büyük ihtimal o gün degerler sebebiyle zaten keseyide görebilme olanagınız var.
Peki bu süre zarfında bi sorun yaşarsam nasıl anlayacağım sabretmeyi geçtim çok bilinçli değilim bu konuda

Peki bu süre zarfında bi sorun yaşarsam nasıl anlayacağım sabretmeyi geçtim çok bilinçli değilim bu konuda

Şöyle söyleyeyim kanama lekelenme ve dayanılmayacak kadar kasık agrısı haricinde bir konu olmazsa zaten herşey yolundadır.

Eger bunlar olursa bir acile gitmelisin.
Kimse sana yardımcı olmazsa da muhakak benim yaptıgımı yapabilirsin.
Anlatayım şimdi

İnanırmısın bu 3. Gebeligimde doktorum riskli gebelik oldugu için hamile oldugumu öğrendigimde yakın takibe alalım dedi .
Adetten 2 gün evvel pozitif çift çizgiyi silik şekilde gördüm.
Tam adet günüme girecegim gece lekelenme başladı. Ki sabahında doktoruma gidecektim .

Aşırı stres yaptım.
Yine düşürüyorum zannettim
Eşimde yurt dışındaydı.gecenin 1 i acile gittim.
Ama inan gittigime bin pişman oldum.
Doktor beni azarladı bir sürü.
Seninlemi ugrasacagız gecenin bu vakti vs. Diye saydırıyor.
Başımdan gecen durumları anlattım ve riskli oldugunu kanama gibi bir durumda hemen müdahele edilmesi gerekiyormuş doktorum böyle olursa acile git dedi dedim

Adam başladı banane senin doktorundan .
Burada ben doktorum benim ne yapacagın önemli vs.
İnan o gece o çaresizlikle o adamı boğmak istedim ama onu bile yapmaya takatim yoktu
Sadece bebegimi düşünüyordum.
Karından baktı bişey yok dedi.
Dedim ki zaten daha yeni gebelik kese oluşmadı ki
O zaman niye geldin diye başladı.
Vajinal bakacaktı bende artık iyice sinirlerimi mahvettiği için tedaviyi reddettim.

Adam resmen biz gece gece bunun içinmi buradayız filan diyor.

Evet dedim siz bunun için değil hastaları azarlamak için buradaymışsınız dedim
Üslübuyla birkaç kelam daha edip çıktım.

Altı üstü kanama dursun diye bir progestan ignesi vuracaktı.
mahvetti tüm günümü
Birşey vermedi.

Bende gittim nöbetçi eczaneye progestan hapı aldım
Bir agızdan birde vajinadan kullanıp ( hap iki şekildede kullanılabiliyor) dua ederek ve ne kadar çaresiz hallerde oldugumu birde bu kötü doktoru Allaha şikayet ederek uyudum.
Şükür sabaha kanamam kesilmişti.
Doktoruma gittim.
Progestanı nasıl kuklandıgımı söyledim.
Çok iyi yapmışsın aynen böyle yapılmalıydı dedi.
Herşey yolundaydı.

Sonrada elhamdulillah bu günlere geldik yavrumla.

Şöyle söyleyeyim kanama lekelenme ve dayanılmayacak kadar kasık agrısı haricinde bir konu olmazsa zaten herşey yolundadır.

Eger bunlar olursa bir acile gitmelisin.
Kimse sana yardımcı olmazsa da muhakak benim yaptıgımı yapabilirsin.
Anlatayım şimdi

İnanırmısın bu 3. Gebeligimde doktorum riskli gebelik oldugu için hamile oldugumu öğrendigimde yakın takibe alalım dedi .
Adetten 2 gün evvel pozitif çift çizgiyi silik şekilde gördüm.
Tam adet günüme girecegim gece lekelenme başladı. Ki sabahında doktoruma gidecektim .

Aşırı stres yaptım.
Yine düşürüyorum zannettim
Eşimde yurt dışındaydı.gecenin 1 i acile gittim.
Ama inan gittigime bin pişman oldum.
Doktor beni azarladı bir sürü.
Seninlemi ugrasacagız gecenin bu vakti vs. Diye saydırıyor.
Başımdan gecen durumları anlattım ve riskli oldugunu kanama gibi bir durumda hemen müdahele edilmesi gerekiyormuş doktorum böyle olursa acile git dedi dedim

Adam başladı banane senin doktorundan .
Burada ben doktorum benim ne yapacagın önemli vs.
İnan o gece o çaresizlikle o adamı boğmak istedim ama onu bile yapmaya takatim yoktu
Sadece bebegimi düşünüyordum.
Karından baktı bişey yok dedi.
Dedim ki zaten daha yeni gebelik kese oluşmadı ki
O zaman niye geldin diye başladı.
Vajinal bakacaktı bende artık iyice sinirlerimi mahvettiği için tedaviyi reddettim.

Adam resmen biz gece gece bunun içinmi buradayız filan diyor.

Evet dedim siz bunun için değil hastaları azarlamak için buradaymışsınız dedim
Üslübuyla birkaç kelam daha edip çıktım.

Altı üstü kanama dursun diye bir progestan ignesi vuracaktı.
mahvetti tüm günümü
Birşey vermedi.

Bende gittim nöbetçi eczaneye progestan hapı aldım
Bir agızdan birde vajinadan kullanıp ( hap iki şekildede kullanılabiliyor) dua ederek ve ne kadar çaresiz hallerde oldugumu birde bu kötü doktoru Allaha şikayet ederek uyudum.
Şükür sabaha kanamam kesilmişti.
Doktoruma gittim.
Progestanı nasıl kuklandıgımı söyledim.
Çok iyi yapmışsın aynen böyle yapılmalıydı dedi.
Herşey yolundaydı.

Sonrada elhamdulillah bu günlere geldik yavrumla.
Cesaretinize hayran kaldım maşallah sağlıkla alın inşallah kucağınıza zaman diyelim o zaman bakalım 🤗 teşekkür ederim tavsiyelerinize

Cesaretinize hayran kaldım maşallah sağlıkla alın inşallah kucağınıza zaman diyelim o zaman bakalım 🤗 teşekkür ederim tavsiyelerinize

Henüz yenisiniz o yüzden belki biraz faydam dokunur dedim
İlk bebeklerimi kaybetmeden evvel daha bilinçli olsaydım belki bu kadar acı çekmezdim.
Değiştirdigim doktorların haddi hesabı yok. Sonunda buldum ama şükür.
Bazen doktorlar anlamıyor bizleri ve heyecanımızı o doktorlarla karşılaşınca dirayetli olmalıyız.
Mutlaka ikinci planımız olmalı.
Bizler artık anne adaylarıyız.
Genlerimize işledi bikere bebeklerimizi koruma hissi 😊😇😍

Sizde benim gibi şeyler yaşamayın diye başınızı agrıttım.
Dua edecegim sizin için.
Hayırlı heberlerinizi bekliyoruz inşâallah.
Herşey gönlünüzce olsun.

Dur bakalim yarın yaptırırsan 65 değerinin üstünden 6 gün geçmiş olur 3-6 kat arası bi degere gelmis olmali benim gibi senide strese sokmasınlar. Sakinleselim ve takip edelim. Ne diyeyim ki
İnşallah yükselmiş olur canım sen de mi yarın yaptıracaksın? Sağlık ocağına kan verince gün içinde internetten görebiliyormuyuz sonucu acaba

İnşallah yükselmiş olur canım sen de mi yarın yaptıracaksın? Sağlık ocağına kan verince gün içinde internetten görebiliyormuyuz sonucu acaba

gün içinde sabah 10 a kadar tahlil yapılıyor Gece 12 de sisteme yüklüyorlar.
yaptıracagınız saglık ocagından elinize kan tüpünü veren doktordan tahlil kodu istemelisiniz.

O kodla bakılabiliyor.

Henüz yenisiniz o yüzden belki biraz faydam dokunur dedim
İlk bebeklerimi kaybetmeden evvel daha bilinçli olsaydım belki bu kadar acı çekmezdim.
Değiştirdigim doktorların haddi hesabı yok. Sonunda buldum ama şükür.
Bazen doktorlar anlamıyor bizleri ve heyecanımızı o doktorlarla karşılaşınca dirayetli olmalıyız.
Mutlaka ikinci planımız olmalı.
Bizler artık anne adaylarıyız.
Genlerimize işledi bikere bebeklerimizi koruma hissi 😊😇😍

Sizde benim gibi şeyler yaşamayın diye başınızı agrıttım.
Dua edecegim sizin için.
Hayırlı heberlerinizi bekliyoruz inşâallah.
Herşey gönlünüzce olsun.
Estağfurullah olur mu oyle sey çok teşekkür ederim ilginize bolca dua edin sizde sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah 😊

Back