Gebeliğe Hazırlık Beta hcg dış gebelikk!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Biricikim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2015
194
73
98
Kızlar ayın 20 sinde adet günümdü ve hafif lekelenmelerim başladı.Test yaptım silik çıktı. Kan testinde 10 çıktı. Sonra adet oldum. 2 gün sonra düşmüştür dedik yine test yaptık 25 çıktı. Sonra kanamam devam etti. Normal adet zamanım gibi bitti beyaz akıntıya döndü. O zaman test yaptım 27 çıktı. Bugünde 88 çıktı. Bu dış gebelik dimi:(
Sırasıyla test sonuçlarım
20 ağustos : 10
22 ağustos : 25
25 ağustos : 27
27 ağustos : 88
Bu arada daha önce de dış gebelik geçirdim ama böyle kanamam olmadı ve beta hergün 4 katı arttı

Kızlar ayın 20 sinde adet günümdü ve hafif lekelenmelerim başladı.Test yaptım silik çıktı. Kan testinde 10 çıktı. Sonra adet oldum. 2 gün sonra düşmüştür dedik yine test yaptık 25 çıktı. Sonra kanamam devam etti. Normal adet zamanım gibi bitti beyaz akıntıya döndü. O zaman test yaptım 27 çıktı. Bugünde 88 çıktı. Bu dış gebelik dimi:KK43:
Sırasıyla test sonuçlarım
20 ağustos : 10
22 ağustos : 25
25 ağustos : 27
27 ağustos : 88
Bu arada daha önce de dış gebelik geçirdim ama böyle kanamam olmadı ve beta hergün 4 katı arttı
25 ağustos ta test yapılmış olmasa sağlıklı gebelik derdim ama şu an çok karmaşık diyebilirim sadece. Dış gebelikte azar azar artış olur diye duymuştum. Siz 4 kat artmıştı diyorsunuz. Bence hemen bir doktora gitmelisiniz en net açıklamayı o yapar. 25 ağustosta yapılan test aynı hastanede mi yapıldı?

Evet aynı hastanede yaptırdım sadece saatleri farklı daha öncede geçirdiğim için ölüyorum korkudan :( daha önce 13 binleri görmüştüm şimdi az artması beni düşündürüyor. Doktora gittim ama adetle sıfırlanacak dedi sıfırlanmadı. Küçük olduğu için birşeyde göremedi. Geç döllenme oldu sanırım.

22 ve 25 arasında çok kanamam oldu hatta parçalar düşürdüm acaba o yüzden mi artmadı
Geç döllenme olmuş olabilir belki diyeceğim de o az artış neden öyle bilemedim. Erken dönem olduğu için olabilir belki. Aslında hesaplayınca 10-20-40-80 in üzerine çıkmış. Yani ilk iki teste göre 26 sonda 80 olmalıymış. Bence 29 unda tekrar ölçtürün. İnşallah değildir ama maalesef önceden yaşadığınız içinde bilirsiniz dış gebelikse müdahale edilmesi gerekli. Eğer 29 unda 176 üzeri değer görürseniz bir daha ölçtürmeden bekleyebilirsiniz. Sonuçta bunlar teorik pratikte herkese uyacak diye birşey Yok. Çok dua edeceğim inşallah sağlıklıdır bebiş.

Geç döllenme olmuş olabilir belki diyeceğim de o az artış neden öyle bilemedim. Erken dönem olduğu için olabilir belki. Aslında hesaplayınca 10-20-40-80 in üzerine çıkmış. Yani ilk iki teste göre 26 sonda 80 olmalıymış. Bence 29 unda tekrar ölçtürün. İnşallah değildir ama maalesef önceden yaşadığınız içinde bilirsiniz dış gebelikse müdahale edilmesi gerekli. Eğer 29 unda 176 üzeri değer görürseniz bir daha ölçtürmeden bekleyebilirsiniz. Sonuçta bunlar teorik pratikte herkese uyacak diye birşey Yok. Çok dua edeceğim inşallah sağlıklıdır bebiş.
Çok ama çok sağol desteğin ve cevapların için :KK61: aslında bende biliyorum ama bu 4. Olunca artık kaldıramıyorum iyi şeyler duymak için yatıp kalkıp dua ediyorum :( inşallah bu sefer kucağıma alırım :KK61:

Çok ama çok sağol desteğin ve cevapların için :KK61: aslında bende biliyorum ama bu 4. Olunca artık kaldıramıyorum iyi şeyler duymak için yatıp kalkıp dua ediyorum :KK43: inşallah bu sefer kucağıma alırım :KK61:
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Pozitif düşünün lütfen iyi olacak deyin bu sefer oldu deyin. Ama Allah nasip etmediyse bunda da vardır bir hayır deyin. Evet düşüncesi zor ve çok kötü ama her şerde bir hayır vardır. Vakti zamanı gelmişse kimse hiçbir değer kanama önüne geçemez. Ben gebeliğimde defalarca dedimki bu sefer düştü. 26 haftada öyle bir kanamam boşaldı ki dedim düşmüyorsa bile ölmüştür. Ama rabbim dedi ki hayır onun zamanı şimdi. İnşallah sizin zamanınız da gelmiştir. İnşallah iyi sonuçlar alacaksınız çok dua ediyorum. Ama iyi yada kötü paylaşın bizimle ki sevincinize yada hüznünüze ortak olalım. Ben inanıyorum sevinçlerinizi paylaşma zamanınız gelmiş sizin.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Pozitif düşünün lütfen iyi olacak deyin bu sefer oldu deyin. Ama Allah nasip etmediyse bunda da vardır bir hayır deyin. Evet düşüncesi zor ve çok kötü ama her şerde bir hayır vardır. Vakti zamanı gelmişse kimse hiçbir değer kanama önüne geçemez. Ben gebeliğimde defalarca dedimki bu sefer düştü. 26 haftada öyle bir kanamam boşaldı ki dedim düşmüyorsa bile ölmüştür. Ama rabbim dedi ki hayır onun zamanı şimdi. İnşallah sizin zamanınız da gelmiştir. İnşallah iyi sonuçlar alacaksınız çok dua ediyorum. Ama iyi yada kötü paylaşın bizimle ki sevincinize yada hüznünüze ortak olalım. Ben inanıyorum sevinçlerinizi paylaşma zamanınız gelmiş sizin.
İnşallah çok dua edin çok ihtiyacım var. Zaten konuşacak kimsem yok anca burdan yazıyorum. Bi eşim bi ben baş etmeye çalışıyoruz. Herşeyde vardır bi hayır. Kötü de olsa iyi de olsa hemen burdan yazıcam başkaları da benim durumumda olur bi cevap ararsa diye.. inşallah umut olurum başkalarına.. yazdıklarınız biraz olsa rahatlattı çok sağolun:dua:

Ben de dış gebelik geçirmiştim maalesef.
Şu an neler hissettiğini çok iyi anlıyorum.
İnşallah dış gebelik değildir Allahım sağlıklı bi gebelik nasip etmiştir inşallah.

Amin inşallah senin beta nasıl artmıştı ?
Benim adet 1 hafta geçtikten sonra beta 190 çıkmıştı dış gebelikten şüphelenmişti dr.lar ama emin olamadı hiçbiri.
Sonra takibe aldılar 2 günde 1 beta baktırmaya devam ettim hep düşme eğiliminde olmuştu en son 40 a düşmüştü sonra kanamam bitmişti dedim herhalde sıfırlandı bitti tekrar beta baktırmıştım değerim 60 çıkınca iğneyle sıfırlamışlardı betayı.

Çok geçmiş olsun. Bende daha önce yaşadım çok zor biliyorum . Ama geçen sefer çok farklıydı şimdi daha farklı. Allah bi daha yaşatmasın inşallah :dua:

Çok geçmiş olsun. Bende daha önce yaşadım çok zor biliyorum . Ama geçen sefer çok farklıydı şimdi daha farklı. Allah bi daha yaşatmasın inşallah :dua:
Amin insan bi kere dış gebelik geçirdi mi hep diken üstünde oluyor maalesef.
Belki bu sefer dış gebelik değildir Rabbim tekrarını yaşatmasın inşallah

Ahh canım korkunu öyle anlıyorumki
Yine düşecek,yine düşecek diyordum
Nolur pozitif düşünmeye çalış
Zor ama emin ol
Rabbim isteyen herkese ve bize nasip etsin inşallah

Yarın tekrar verebilirsin bana çok geç döllenme gibi geldi dış gebelikte değerler normalden daha fazla artmıyor muydu?

Yarın tekrar verebilirsin bana çok geç döllenme gibi geldi dış gebelikte değerler normalden daha fazla artmıyor muydu?
Doktor takip etmeliyiz dedi o yüzden 2 günde bir kan vermem gerekiyor. Ama sağlıksız büyük ihtimalle demiş. İlk dış gebelikte benimde 4 kat artıyordu. Ama işte o 27 işi bozuyor. İnşallah geç döllenmedir.

Back