- 20 Şubat 2013
- 423
- 392
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim normal sarı altın alyansım var. Tektaşla birlikte kullanıyorum ama bu yazı kafamı karıştırdı çünkü tektaşımı kuyumcu deforme ettiği için değiştiricez sonra bende ya tektaş ya da 5 taş alırım diyordum ama 5taş madem alyans olarak kullanılıyor ben onu sarı alyansımla kullanabilir miyim Yine mi tektaş alsam 5taş ta alyanssa normal alyansla kullanamaz mıyım ? Yine tektaş mı alsam5 taş evlilik teklifinde verilmez, tek taş verilir.
Tek taşın evlilik teklifinde verilme özelliği şudur; dünyadaki hiçbir değerli taş birbirinin aynı olamaz.
Aynı kalitede, aynı kesime, aynı berraklığa sahip olsalar dahi el işçiliği ile biçimlendirildiğinden, aynısı yoktur.
Ve erkeğin bir kadına tek taş vermesi, dünyada milyarlarca kadın olsa da, sen bu pırlanta gibi benim için teksin anlamı taşır.
5 taş da alyans olarak takılır ve o taşlar da aileyi simgeler.
Nasıl ki alyansınızı kullanıyorsanız, 5 taşı da öyle kullanırsınız.
Kısaca tek taş yalnız kullanılacak diye bir kaide yoktur( 5 karat ve üzeri değilse).
Aksine ikisini bir arada kullanmak, daha uygun bir davranıştır, tersi abestir.
Hatta tek taşınıza benzer montürlü 5 taş alırsınız, uyumlu olsun diye.
Uyumlu değil ise taşların tırnakları değiştirilir profesyoneller tarafından.
Kısaca gözgüsüzlükle alakası yoktur beraber kullanmanın.
Sadece paylaşmaya ve göstermeye çalıştığı için bunu diyebilirsiniz.
Evet 5 taş alyanstır, o sebeple sarı alyansınızla kullanmamanızı öneririm.Benim normal sarı altın alyansım var. Tektaşla birlikte kullanıyorum ama bu yazı kafamı karıştırdı çünkü tektaşımı kuyumcu deforme ettiği için değiştiricez sonra bende ya tektaş ya da 5 taş alırım diyordum ama 5taş madem alyans olarak kullanılıyor ben onu sarı alyansımla kullanabilir miyim Yine mi tektaş alsam 5taş ta alyanssa normal alyansla kullanamaz mıyım ? Yine tektaş mı alsam
Ben oyle ayrı ayrı kullanmaktan ziyade ikisini bir arada kullanırım diye düşünüyorum ama alyansla 5taş olmuyo yani. peki 3taşlarda mı alyans görevi goruyor yoksa tektaş gibi alyansla kullanılabiliyor mu ?Evet 5 taş alyanstır, o sebeple sarı alyansınızla kullanmamanızı öneririm.
Zaten gidip denediğinizde 5 taşla normal alyansı üst üste taktığınızda gözünüze muhtemelen hoş gelmeyecek, bir yanlışlık olduğunu farkedeceksiniz.
Tektaşınızı sarı altın alıp alyansınızla kombin edebilirsiniz, ya da 5 taş alıp bazı günler onu bazı günler sarı alyansınızı takabilirsiniz.
Maalesef 3 taş da alyanstır.Ben oyle ayrı ayrı kullanmaktan ziyade ikisini bir arada kullanırım diye düşünüyorum ama alyansla 5taş olmuyo yani. peki 3taşlarda mı alyans görevi goruyor yoksa tektaş gibi alyansla kullanılabiliyor mu ?
O zaman yine en uygunu alyansla kullanabileceğim tek taş yani..Maalesef 3 taş da alyanstır.
3,5,7 taş, tamturlar bunların hepsi alyanstır.
Evliliği simgeler, bu sebeple altın alyansla beraber kullanmak 2 aynı şeyi takmakla eşdeğerdir.
Tek aralarında farklı olan tektaştır, evliliği belirtmez.
Şöyle açıklamak gerekirse, aynı metaryeller birbirleri ile kullanılır.
Pırlanta ile pırlanta, altın ile altın, elmas ile elmas.
Aslında bunlar olması gerekeni, doğru olanıdır ama siz nasıl istiyorsanız öyle kullanırsınız.
Kuyumcuya gittiğinizde içinize sinen hangisi ise onu tercih edin.
Başka şekilde kullanılamaz diye bir yasak yok sonuçta.
Sadece 5taş hem alyans hemde tektaş görevini görür dimi :)Geçen hafta gezmeye gıttı ordakı restoranta kızın elındede tektas ve beş taş vardı ..
Ben demıştım bu kadar da olmaz
Ben şahsen ikisini takmam :))
Ben tektaşımda alyansımı bıle bir takmıyorum sadeliği sevıyorum :))
Bence öyle çok gösterişli bişey zaten ..Sadece 5taş hem alyans hemde tektaş görevini görür dimi :)
Ben öyle birini çıkar tak ugraşamam valla surekli alyansla tektaş elimde farketmiyor Ama bende şimdiki aklım olsa sadece 5taş alır hem alyans hem tektaş işini çözerdim elde iki tane fazladan olmazdı..Bence öyle çok gösterişli bişey zaten ..
Ben dışarı çıkacağım zaman 5 taş .. İş yerıme gelırken sadece alyansımı takıyorum ..
Gayet hoş Amerika'da hep öyle takılıyor tamtur ile de takan var her parmağına taşlı yüzük takan da ben de pırlanta 5 taş alacağım tektaşımın yanına özel yerlerde takmak için bu senin zevkin biz sorman bile hata Nasıl mutluysan öyle yaşa !!!!Kararsız kaldım kızlar böyle taksam mi değilse nasıl taksim?
Benım ellerım küçük :) O yuzden ikisini brden takınca kötü duruyo :))Ben öyle birini çıkar tak ugraşamam valla surekli alyansla tektaş elimde farketmiyor Ama bende şimdiki aklım olsa sadece 5taş alır hem alyans hem tektaş işini çözerdim elde iki tane fazladan olmazdı..
Canım öyle de simdi 5taşta alyans benim kendi alyansımda var ikisi olmayacak yanyana.. Bilemedim valla kararsız kaldım ya ikisini de satıp 5 taş alim O da günlükte kullanılması zor 5taşı.Benım ellerım küçük :) O yuzden ikisini brden takınca kötü duruyo :))
Neyse eniştede sana bir gün tamtur veya 5 taş alır :)) Sen ona sinyallerı ver ben öyle aldırmıştım
Satma yaaa dursun hatıra zaten değer kaybedıyo onlar boşu boşuna vermiş olursun ..Canım öyle de simdi 5taşta alyans benim kendi alyansımda var ikisi olmayacak yanyana.. Bilemedim valla kararsız kaldım ya ikisini de satıp 5 taş alim O da günlükte kullanılması zor 5taşı.
Hey maşallah kuyumcu dükkanı gibi Ben öyle elimde fazla ağırlık seven bi tip değilim işte şu an 2 tanesi bile çok geliyor bana :S Napsam bilemedimSatma yaaa dursun hatıra zaten değer kaybedıyo onlar boşu boşuna vermiş olursun ..
3 tane yüzüğün olsun nolcak aammmannn
Bana sorarsan benım gibi yap bende 3 tane var ...Hey maşallah kuyumcu dükkanı gibi Ben öyle elimde fazla ağırlık seven bi tip değilim işte şu an 2 tanesi bile çok geliyor bana :S Napsam bilemedim
Ya da şöyle yapıcam.. günlükte sadece kendi alyansımı takıcam. tektaşı satıcaz çünkü deforme oldu.. Onun yerine ya 5taş ya da tekrar tektaş alıcaz.. 5taşla alyansı takamayacagım için de günlükte sadece alyansı bi yere giderken de 5taşı takarım.. o da alyans gibi gerçi de bilemedim. Ya da yine tektaş mı alsam amaaaaaaaaaaaaaaaaaaan !Bana sorarsan benım gibi yap bende 3 tane var ...
işyerıne giderken alyansımı , gzerken gideceğim yere göre ya tektaş ya 5 taşımı takıyorum :)
Hepsini bir tak demiyorum kı ben ayrı ayrıı