Beslenme olayı büyük dert oldu bana

ardacinar

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
1.805
1.943
Arkadaşlar 5. Sınıfa giden bir oğlum var sabah 9 aksam 4 buçuk arası okulda olacak çok yemek seçen zayıf bir çocuk öğlenleri eve gelmek istemiyor yanıma birşeyler ver diyo ara öğünlerde kek börek poğaça kuruyemiş ve meyve koycam ama özellikle öğlen için neler hazırlamalıyım bazı öğlenler eve gelir ama çoğu zaman gelmek istemeyecek yoğurt peynir ayran ağzına sürmez süt içer tost sertleşiyor diye yemiyor bana pratik doyurucu menüler söylemisiniz siz neler koyuyosunuz beslenme olarak

Aslında yakınsa eve gelse daha sağlıklı beslenir
3 gün gelme sartı 2 gün de okulda yeme şartı koyun
Kek börek hergün hergün hem zor olur hem de sağlıklı olmaz

Ton balıklı sandviç
Ekmek arası köfte
Krep
Ispanaklı muffin
Ama işte sanki hep hamur işi gibi

Eve gelse çorbası olur sebze yemeği eti salatası mis gibi sağlıklı beslenir

Beslenme mevzusu beni de çok strese sokuyordu. Ama artık o kadar önemsemiyorum. Sabah kahvaltısıni yaptırıyorum, akşam yemegindede yemesi gerekenleri yiyor, öyle olunca beslenmesini bitirdi bitirmedi diye telaş etmiyorum. Genelde poğaça yapıp koyuyorum, bazen bir parça ekmek ve birkaç çeşitte kahvaltılık. Mutlaka bir çeşit meyve. Meyveyi yiyip bitiriyor, ama diğerlerini canı ne kadar isterse o kadar. Tamamını geri getirdigi bile oluyor.

Krep olabilir, tavuk şinitzel hazırlayıp ketçap mayonezle sandviç yapabilirsiniz, makarna salatası seviyorsa yanına bir kaç parça kuru ķöfteyle iyi gider, peynir salatalık,domatesle soğuk sandviç yapabilirsiniz.. Bunlar hem doyurucudur hem da nispetten daha sağlıklı..

Evet bende eve gelmesi taraftariyim böyle bolersek iyi olur en azından sulu yemek yer salata yer

Ya aslında okulda süresi uzun olmasa takilmiycam ama bütün gün okulda olacak bir de çok zayıf benim oğlum aklım kalsın istemiyorum

Yani su pogacalarin arasini acip domates peynir koyuyorlar ya hem yumuşak olur hem peynir yer birgun beyaz peynirli domates yapin birgun kaşar salam
Kucuk pogacalar yapin labne peyniri ve krem peyniri karistirin icini acin surun
Tostu strece sarinca sert olmuyor tost ekmegi poşet icinde sert olmaz
Sonra amerikan salatasi yapin yanına iki kucuk ekmek koyun
Manti sevmiyormu manti koyun
Kofte et tarzi icin nette suan cok meşhur taco tarifi var yuvarlak ekmege kiyma yerleştirin lahmacun gibi pisirin uzerine chedar peyniri sonra kornison tursu tarif bakin cok guzel
İntgramda beslenme cantasi beslenme saati diyin guzel fikirler cikar

Pogaca, kek borek yerine salata cesitlero, meyve, cesit cesit soguk sandivic türleri yapabilirsiniz sertleşmez.

Termos kaplara köfte pilav, şinitzel makarna, termos bardağa çorba koyulabilir.
Yani yine ev yemeğinden yürüyebilirsiniz.
Onun dışında açma/poğaça vs.

Karışık kızartma, yaprak sarma beslenme kabına koyulabilir. Pizza olabilir. Kızartma ekmek arasında da olur.

Evet bende eve gelmesi taraftariyim böyle bolersek iyi olur en azından sulu yemek yer salata yer
Ben termos aldim aksamdan kalan yemegi koyuyorum. Bazen tavuk, kofte falan yapiyorum sabah makarna ile onu koyuyorum. Salatalik, havuc soyup koyuyorum atisyirmalik. Meyveli kefir yapiyorum ondan koyuyorum. Yesil zeytin seviyor bazen bir kaba 3-4 tane yesil zeytin koyuyorum. Muz kurtaricinbence ama benimki muz yemiyor.

Bende öğlen için poğaça, tost ,sandviç, makarna salatasi ne varsa onlardan koyuyorum. Pek önemsemiyorum. Akşam nasilsa eve gelince guzelce yemegini yiyor

Sağlam termos alırsanız her yemeği koyabilirsiniz. Sürekli kupkuru beslenmesine gerek kalmaz
Un çeşitlerini değiştirebilirsiniz. Birde mutlaka kuru meyve kuru yemiş iyi olur.

Ekmek arasi bol peynirli omlet yapardi annem bize.Sinifta kaloriferin ustunde tutardik.Sicacik kalirdi ve cok lezzetli olurdu.
Bir de mücver soguk ta cok guzel oluyor.Sadece kabak degil icine havuc,patates rendeliyorum.Bol dereotu,maydonoz,taze sogan hatta yumurta sayisini 2 ye cikartip unu azaltiyorum bir de kabartma tozu .benimkiler yogurda bandirip bandirip yiyorlar.Bunu bir deneyin.Kabagi sevmezse patatesi arttirabilirsiniz icindeki.

Hepinize çok teşekkür ederim aydınlandim resmen sevdiği bir çok şey var önerileriniz arasında köfte patates çok seviyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…