Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
cimcime 21 arkadaşımız cnm sen neler koyuyosun beslenmesine çok merak ettim:uhm:
ben hergün börek koymuyorum tabideyasakkelime
farklı bişeyler arayışındayım
dediğin gibi çok kilolu obez bi çocuğum yok ama farklı tariflere açığım beslenme konusunda cokacimcoook
börek dediysek 1 dilim koyuyoruz cnm, tepsiyle koymuyorumsositososito[/QUOTE]
cnm öncelikle yanlis bi anlasilma var ben her ögrencininde ayni yemekleri getirmesi gerektigini ,durumu olmayan ailelere göre yemek listesi hazirlandigini bilmiyordum
benim oglum özel krese gidiyor
her kez kendi kahvaltisini getiriyor
mesela devamli kepekli ekmek kullaniyorum
örnegin
1. gün bir dilim ekmek arasi peynir marul- bir kac tane sosis yada salam- 3-4 dilim salatalik yada havuc domates dilimleri..
2.gün gene ekmek arasi peynir domates -danone yogurtlardan -kücük bir elma yada baska bi meyva
3. gün sokokremli ekmek yanina kücük bi beyaz peynir -meyva
4.gün sandevic-havuc-haslanmis kati yumurta
ben oglumun kahvaltilarini genelde böyle hazirliyorum
cnm sen nasil uygun buluyorsan öyle yap tabiiki her gün börek cörek koymuyorsundur
sonucta herkezin düzeni farkli , benim evimde kizartma bile yapilmaz yagli oldugu icin saglikli bulmuyorum hamur islerinide evimden uzak tutuyorum arada sirada yaparim tabiiki
a.s.
kızlar bizim okul tam gün,sabah 8.30 öğlen 14.30 15.00 gibi evde oluyo çocuklar sabah kahvaltı listesini öğretmen verdi, ama öğlen yemeğimiz tam bi kargaşa az koysak yetmiyo çok koysak çöpe gidiyo oğlum herşeyi yemiyo okulda napcaz bilmiyorum yani...................
Bende kantinden alınan yiyeceklere karşıyım.Bazı anneler tostu bile kantinden aldırıyor çocuğuna kızıyorum kendi kendime.Kimbilir ne tür salan sosis var içlerinde.Üstelik ben evde bile yedirmiyorum salam sosis ketçap gibi zararlı yiyecekleri.
Ben kek+süt+meyve
Poğaça+ayran+meyve
m.suyu+sandviç+Çikolata
Börek+ayran+çerez
Çikolatalı ekmek+süt+elma
genelde böyle hazırlamaya çalışıyorum.Arada pastane simiti koyuyoruz.
oğluma ben de evde koyarım yeni okula başladı kreşte ve anaokulunda ben hazırladığım için tecrübeli bu konuda ben çok dikkat ederim devlet okulu olduğu için çerez muz gibi fiyatı yüksek meyveler ve çikolata koymuyordum çoçuklarda alan olamaz diye evde yediriyordum onları ben öyle hasastımki olmayan konusunda oğlum bana bir şey demiyordu ama her okuldan geldiğinde anne çikolata istiyorum diyordu veli toplantısında konu işten çıkartılan ailelerdi onun için hasastım geçen hafta durumunu sormaya gittim birde ne göreyim 1 sınıf olmasına rağmen çoçuklar kantinden hamburger patates kızartması tost yiyorlar beslenmesi olanlar maşallah içinde her şey var zavallı oğluşum sanki bizim durumumuz kötü gibi herkes sıcak tost yerken bizim ki soğuk tost yiyor birde baktım en marka kalemler defterler benimkini iyi yetiştirmişim yavrum ne para ister ne cips iyi tok gönüllüymüş geçen hafta bu sefer dedimki çoçuk eksik olmasın diye beslenmenin yanına abur cubur koydum çoçuk 5 günde 1,5 kilo vermiş ben eski klasik yöntemime geri döneceğim ben hazır kek alacağıma evde yaparım daha iyi bir faydası yok lütfen en azından KK anneleri dikkat etsin bu konuda....ÇOÇUKLARIMIZI DOĞURMAK İÇİN DEĞİL BÜYÜTMEK İÇİN ANNE OLDUK........:enbuyukkk:
Böyle bir konu açtığın için ben teşekkür ederim.2 oğlum var ve yedikleri konusunda biraz hassasım.Benim oğlanlar ayda yılda bir cips yer oda çoook özenirde canları isterse alırım.Yok almam desem yazık onada sesleri çıkmaz ya kıyamıyorum başkaları hergün yiyor görüyorlar ayda yılda bir nefisleri körelsin diyorum :icecream:
Mesela ketçap mayonez salam sosisi evime sokmam.Zararlı olduğunu anlattım çocuklara istemiyorlarda artık.O tür gıdalar yerine daha faydalı yiyeceklermi alalım yoksa illaaa biz hasta olmak istiyoruz sosis salammı alalım diyorum hemen diğer yiyeceklere yöneliyorlar kaydirigubbakcemile5
.Ama süt konusunda endişeliyim.Günlük sütü içmiyorlar.İlla kutuda pastorize süt istiyorlar.Onuda nesq..li yada kendinden muzlu çilekli seviyorlar.Bu onuda ne yapmalıyım bilemedim.Acaba bu sütler sağlığa zararlımı.Çokta pimpirikli olmak istemiyorum ama ne bileyim annelik işte yaa :asigim:
Hazır yiyecekler çokkk karşıyım
Evimize misafirliğe gelecek olan kişiler için bile sofra donatacak kadar hazırlık yapıyoruz ama her şeyden kıymetli evlatlarımıza sıra gelince koy çantaya top kek, hazır meyve suyu yolla
Olmamalı onlar evlatlarınız ev yapımı, annelerinin emek verdiği şeyleri hak ediyorlar.
Ayrıca çocukların annelerinin bu kadar emek verip yaptıkları yiyeceklere karşı daha saygılı olduklarını düşünüyorum. Israf etmiyorlar.
şimdi tupper bile var. şişeleri var 500ml. Onlara ev yapımı meyve suyu doldursak yanına da evde hazırladığımız sandvicimiz bir de ceviz
Bu arada benim kuzenimin öğretmeni çok dikkatli bu konularda.
Sene başında liste verdi.
Her veli buna uyuyor ayrıca velileri zorluyor çünkü hazır yiyecekler ev yapımına göre daha pahalı olduğu için ayrımcılıkta olmuyor.